- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Benim amacım onda bir heves görmekti. Ben pazar da tezgah açalım deneyelim de dedim. Güzel bir şekilde ambalajlayıp satalım dedim.Haksizsiniz , adam zabita konusunda hakli
Oyle sokakta satilir mi yahu ürettiğiniz sey
Hayır o bir detaydı sadece. Pazarda tezgah kiralayalım da dedim. Amacım tepkisini ve cesaretini görebilmekti zaten. Herşeye bir kulp buldu.adneralin diyorsun ...pandemi döneminde üztelik sıcakta tembel biri için tek dinlenme gününü zabıtalardan kaçarak harcamak ?adrenalin dolu bir gün diyorsun da gerek yok bence adamı döv adrenalini ayağına getir
Şuan iş arıyorlar. Iş bulana dek hobi amaclı ve belki kazançlı olur diye bunu deneyecektiAilesi zengin demişsin. Buna güvenip çalışmıyorsa hiç çalışmaz.yani bir insan belli bir yaşa kadar çalışmamışsa asla ve asla çalışmaz.mesela bu arkadaş 30 yaşında olsun.bu yaşa kadar çalışmayan insan sonrasında zor çalışır.ailesi zenginse iş bulmuyorlar mi?yoksa o mu gitmiyor
birinin içinden gelmiyorsa gelmiyordur vaktini niye böyle harcıyorsun ?gereksiz bir çaba bende yaşadım boşa kürekBenim amacım onda bir heves görmekti. Ben pazar da tezgah açalım deneyelim de dedim. Güzel bir şekilde ambalajlayıp satalım dedim.
Ben bir cesaret görmek istedim. Çünkü bugüne kadar iş anlamında çalıştığına şahit olmadım. Ben ona saygı duymak istiyorum birşeyler için çabaladığını görmek istiyorum.
Pek girişimci değil galibaŞuan iş arıyorlar. Iş bulana dek hobi amaclı ve belki kazançlı olur diye bunu deneyecekti
Herkese merhaba,
Biraz uzun olabilir en başından belirteyim. Amacım haklı mı haksız mı olduğumu görmek değil gerçekten çok bunaldığım için anlatmak istiyorum.
Kısa bir özet geçmek gerekirse 26 yaşında bir mühendisim. Yaklaşık 2.5 senedir bir firmada çalışıyorum. 5. yılı doldurmak üzere olan bir ilişkim var. Kendisi de mühendis ve 7 senede mezun oldu. Onun 4. Yılında tanıştık ve 3 sene okulu bitirmesini bekledim. Okul geçen sene bitti ve dil öğrenmek için yurtdışına gitmek istedi 4 ay yurtdışından gelmesini bekledim ve yaklaşık 3 aydır da burada. Pandemi dolayısıyla iş bulmasını beklemedim başlarda çünkü evde kalmak daha emniyetli geliyordu. Kendisi zengin sayılabilecek bir ailenin çocuğu.
Şimdi gelelim benim derdim olan kısıma. 5 yıl boyunca 1 gün dahi çalıştığını görmedim. Bu benim için çok önemli bir sorundu her zaman. Çünkü ben mücadeleci ve kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durmayı saygıdeğer gördüm her zaman. Işe girdiğim zaman hırslanır kendisi de gaza gelir diye düşündüm fakat yine yanıldım.
Artık iş başvurularına başladı. Bu süreçte babasının işi dolayısıyla 3 boyutlu bir yazıcı satın aldılar. Kendisi de birşeyler üretip internetten satmayı düşünüyordu. Bilirsiniz bu maskelerin kulak arkasını tahriş etmemesi için aparatlar satılmaya başlandı. Bugün gördüm ve bundan üretelim dedim. Kendisi de çizimini buldu ve 40 kuruş maliyeti olduğunu söyledi. Fikir olarak dedim ki bundan epeyce üret haftasonu gerekirse sokakta metro çıkışlarında satmaya çalışalım. Bakalım gidecek mi görelim istedim. Ve kendisi bana konuşma esnasında " şimdi zabıta falan gelir stres yaptım off " dedi. Bu bende kontak attırdı. Bu çok basit bir söz gelebilir ama benim son damlam oldu. Tamam yapmayalım o zaman dedim. Bu kez de ben üreteyim sen işyerindekilere sat dedi.
Yahu ben tek izin günümde sana destek olsun diye,çabala diye seninle tezgah açmayı bile teklif etmişim.28 yıldır çalışmamışsın bi dene diye uğraşıyorum. Fikir buluyorum yaptığı şeye bakın. Bir de bana sen sat diyor. Benim işim gücüm kazancım var zaten.
Benim de hevesini kırdın ben senin için soyledim hepsini.Surekli bahaneler sunuyorsun.Ben cok yapmak istersem de alirim bir makine hevesimi alırım dedim.
Ona bu sözleri deyince de tartıştı benimle. Ben onun fikir belirtmesine izin vermemişim. Benimle konuşmak istemiyormuş. Ben nasıl bu sözleri söylermişim ona karşı.
Ya size haklı miyim haksız mıyım sormuyorum çünkü inanın önemsediğim şey bu değil. Ama 5 senede 1 gün çalıştığını görmedim ve bundan o kadar sıkıldım ki. Siz olsanız sizin de sabrınız taşmaz mı ? Belki bu konuda haksızım erken tepki verdim gereksiz yükseldim. Ama inanın bu son damlası oldu. Içime öküz oturdu. Bunun dışında büyük sorunlarımız yok. Çok iyi anlaşıyoruz. Ama bu sorumsuzluk konusuna tahammül edemiyorum artık
Bu benim onun adına yaptığım son cabamdi zaten. Bu konu çok basit bir konu ama çok soğudum. Ve kendisi bana seninle şuan konuşmak istemiyorum dedi. Asıl bunu ben demem gerekiyordubirinin içinden gelmiyorsa gelmiyordur vaktini niye böyle harcıyorsun ?gereksiz bir çaba bende yaşadım boşa kürek
Belki bu konuda fevri davrandım gereksiz tepkiler verdim ama 5 yılı düşününce gerçekten çok doldum taştımValla sonuna kadar haklisiniz.
Artık bana da öyle geliyor ..Olmaz bu adamdan, değişmez
Çabaladığını düşünüyor bence de çabalıyor ama asla yeterli bir çaba değil buPek girişimci değil galiba
Belki bu konuda fevri davrandım gereksiz tepkiler verdim ama 5 yılı düşününce gerçekten çok doldum taştım
Artık bana da öyle geliyor ..
Ona kalırsa bu beklemek değil. Çünku 2 yılı zaten bende bir öğrenciymişim. Ayrıca bütün bu zamanı beklemek olarak mı görüyormuşum.Fevri mi? 5 yil sabrmretmissiniz Peygamber sabri varmis sizde.
Gerçekten arasa bulamasa tüm maaşımı ikiye böler üzülme buluruz derim. Çünkü asla maddi kaygıları olan biri olmadım. Ama ekmek elden su gölden ailesinin geliri ile hala geçinen birine artık saygı duyamıyorum28 yaşına gelip işsiz olmaktan ar etmeyen adamdan hayat arkadaşı olmaz
Ha arar bulamaz, çalışır az kazanır vs... amenna bir gayreti olur başında taşır insan ama bunun ki rahatlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?