- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Ona kalırsa bu beklemek değil. Çünku 2 yılı zaten bende bir öğrenciymişim. Ayrıca bütün bu zamanı beklemek olarak mı görüyormuşum.
Bana açıklamaları ise bunlar...
Asla böyle düşünmüyorum. Hepimizin en önce kendimize sonra da hayatimizdaki insanlara sorumluluklarimiz var. Nasıl ki ben sivri köşelerimi yumuşatıp olumlu olmayan davranışlarımı duzelttiysem onun da hayatındaki insana karşı birtakım sorumlulukları var. Bu hayatı seçmek istiyorsa da bana karşı dürüst olup ben böyleyim diyerek ilişkisini bitirmeliydi.Hepsini okumadim. 5 yildir bir kez bile calistigini gormedim demissiniz. 5 yildir ayrilmak akliniza gelmedi mi hic? Adam bu, niye degistirmeye calisiyorsunuz? Gidip kendiniz gibi biriyle olun. Ailesi zenginmis, calismayi tercih etmiyordur. Kendi hayati sonucta
Çünkü ailesine guvenerek yaşayan bi adam bi gün mutlaka tökezler. Insan en önce kendi azmine ve çabasına güvenmeli.Yani zengin sayılan bir ailenin mühendis oğlu niye işporta tezgahı açsınbence ayrı dünyaların insanlarısınız
Bunda dahi hep destek oldum. Ilk birlikte olmaya başladığımızda sadece 3 4 dersi geçebilmişti yaklaşik 50 dersi vardı ve 4. Sınıftaydı. Daha sonra benim sayemde 7 senede bitirebildi.Haklsın sen emin ol sen daha zekisi ne layıksın ..o ne öyle 7yıl üni..
Ben de calismak konusunda hemfikirim sizinle ama adam 5 yildir agziyla soylemedigini hareketleriyle gostermis zaten. Bundan bir Sakip Sabanci yaratamazsiniz. Tembel insan tembeldir. Bundan sonra bir is bulsa da omur boyu sikayetlerini dinlersiniz.Asla böyle düşünmüyorum. Hepimizin en önce kendimize sonra da hayatimizdaki insanlara sorumluluklarimiz var. Nasıl ki ben sivri köşelerimi yumuşatıp olumlu olmayan davranışlarımı duzelttiysem onun da hayatındaki insana karşı birtakım sorumlulukları var. Bu hayatı seçmek istiyorsa da bana karşı dürüst olup ben böyleyim diyerek ilişkisini bitirmeliydi.
Bu arada ayrılmayı düşündüm ama hep mezun olmak üzere yurtdışından dönmek üzere diye motive oldum. Çünkü tek sorunumuz buydu
Ben onun cabasini gormek icin boyle bir teklifte bulundum.Ailesi zengin, yurt dışından dönüp boş kaldığı vakit 3 ay -o da pandemiye denk gelmiş- Neden metro çıkışlarında ya da pazarda satış yapsın ki? İhtiyacı yok buna. Söz konusu çalışmaksa kendi alanında iş bakar. Karşı tarafın yerinde olsam ben de bu satış fikrine sıcak bakmazdım tabii ki. Ama size iş yerinizde satmanızı söylemesi de çok saçma bir cümle olmuş.
Bende buna emin olmadığımdan işe girmesini bekledim. Gözlemlemek ve ne yapacağını görmek için. Erken davranmak istemedim ama bekleye bekleye de 5 sene geçtiBen de calismak konusunda hemfikirim sizinle ama adam 5 yildir agziyla soylemedigini hareketleriyle gostermis zaten. Bundan bir Sakip Sabanci yaratamazsiniz. Tembel insan tembeldir. Bundan sonra bir is bulsa da omur boyu sikayetlerini dinlersiniz.
Yok canım o öyle olmuyor genelde. Ailesi tanıdıklarla iyi bir şirkette bi iş buluyor sonra da her şey devam edip gidiyor. Özel hayata bi şey diyemem. Ama bu ülkede iş anlamında referansla Yolun yüzde 95 açıktır. Aksi için olağanüstü zeka sıkıntısı çekmek gerekirÇünkü ailesine guvenerek yaşayan bi adam bi gün mutlaka tökezler. Insan en önce kendi azmine ve çabasına güvenmeli.
Dilerim hayatı zor yollardan burnu sürterek öğrenmek zorunda kalmaz ama bu gidişle beni kaybedecek gibi gözüküyorYok canım o öyle olmuyor genelde. Ailesi tanıdıklarla iyi bir şirkette bi iş buluyor sonra da her şey devam edip gidiyor. Özel hayata bi şey diyemem. Ama bu ülkede iş anlamında referansla Yolun yüzde 95 açıktır. Aksi için olağanüstü zeka sıkıntısı çekmek gerekir
Ama bu şekilde çabasını nasıl göreceksiniz ki? Detaylıca ilişkinizi bilmiyorum sadece konunun girişindeki yazınıza bakarak bir fikir yürütecek olursam hayatımdaki insan bana böyle bir şey söylerse ben de kabul etmezdim. Üstüme baskı kurulmasından da rahatsız olurdum. Ve evet ben de karşımdaki öğrenci iken benim de öğrenci olduğum yılları beklemek olarak sayarsa bunu dile getirirdim. Satış teklifi yerine açıkça konuşsanız bazı şeyleri belki daha gözle görülebilir bir yol alabilirsiniz..Ben onun cabasini gormek icin boyle bir teklifte bulundum.
Defalarca konuştuk defalarca.. hiç bir tatmin edici cevap bulamadım.Ama bu şekilde çabasını nasıl göreceksiniz ki.. Detaylıca ilişkinizi bilmiyorum sadece konunun girişindeki yazınıza bakarak bir fikir yürütecek olursam hayatımdaki insan bana böyle bir şey söylerse ben de kabul etmezdim. Üstüme baskı kurulmasından da rahatsız olurdum. Bu teklif yerine açıkça konuşsanız bazı şeyleri belki daha gözle görülebilir bir yol alabilirsiniz..
Yani burda karar vermesi gereken sizsiniz. Ama dedim ya bence farklı dünyaların insanısınızDilerim hayatı zor yollardan burnu sürterek öğrenmek zorunda kalmaz ama bu gidişle beni kaybedecek gibi gözüküyor
Bu üç aylık sürede mi konuştunuz? Mesela siz bekledim diye saydığınızı yıllara onun öğrenci olduğu yılları ekleyip söylemişsiniz ama o dönem siz de öğrenciymişsiniz. Azmi yoktur, isteği yoktur gelecek konusunda endişelenmekte haklısınızdır. Fakat sadece bu iki sayfada yazılana bakınca adamda çok bir hata göremiyorum. Yurt dışından döneli ne kadar olmuş ki? Zaten o süreçte pandemiye denk gelmiş.Defalarca konuştuk defalarca.. hiç bir tatmin edici cevap bulamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?