Bıktım artık..

Ne 5 yılı 5 ay tahammül edilmez böylesine...

Arkana bakmadan olay mahalinden uzaklaş...

Ona kalırsa bu beklemek değil. Çünku 2 yılı zaten bende bir öğrenciymişim. Ayrıca bütün bu zamanı beklemek olarak mı görüyormuşum.
Bana açıklamaları ise bunlar...

Valla okurken bana sinir basti. Herkesin onemsedigi kriterker farklidir bir sey diyemem ama bu adamdan olmaz.

Asla böyle düşünmüyorum. Hepimizin en önce kendimize sonra da hayatimizdaki insanlara sorumluluklarimiz var. Nasıl ki ben sivri köşelerimi yumuşatıp olumlu olmayan davranışlarımı duzelttiysem onun da hayatındaki insana karşı birtakım sorumlulukları var. Bu hayatı seçmek istiyorsa da bana karşı dürüst olup ben böyleyim diyerek ilişkisini bitirmeliydi.
Bu arada ayrılmayı düşündüm ama hep mezun olmak üzere yurtdışından dönmek üzere diye motive oldum. Çünkü tek sorunumuz buydu

Ailesi zengin, yurt dışından dönüp boş kaldığı vakit 3 ay -o da pandemiye denk gelmiş- Neden metro çıkışlarında ya da pazarda satış yapsın ki? İhtiyacı yok buna. Söz konusu çalışmaksa kendi alanında iş bakar. Karşı tarafın yerinde olsam ben de bu satış fikrine sıcak bakmazdım tabii ki. Ama size iş yerinizde satmanızı söylemesi de çok saçma bir cümle olmuş.

Ben de calismak konusunda hemfikirim sizinle ama adam 5 yildir agziyla soylemedigini hareketleriyle gostermis zaten. Bundan bir Sakip Sabanci yaratamazsiniz. Tembel insan tembeldir. Bundan sonra bir is bulsa da omur boyu sikayetlerini dinlersiniz.

Ben onun cabasini gormek icin boyle bir teklifte bulundum.

Ben de calismak konusunda hemfikirim sizinle ama adam 5 yildir agziyla soylemedigini hareketleriyle gostermis zaten. Bundan bir Sakip Sabanci yaratamazsiniz. Tembel insan tembeldir. Bundan sonra bir is bulsa da omur boyu sikayetlerini dinlersiniz.
Bende buna emin olmadığımdan işe girmesini bekledim. Gözlemlemek ve ne yapacağını görmek için. Erken davranmak istemedim ama bekleye bekleye de 5 sene geçti

Çünkü ailesine guvenerek yaşayan bi adam bi gün mutlaka tökezler. Insan en önce kendi azmine ve çabasına güvenmeli.
Yok canım o öyle olmuyor genelde. Ailesi tanıdıklarla iyi bir şirkette bi iş buluyor sonra da her şey devam edip gidiyor. Özel hayata bi şey diyemem. Ama bu ülkede iş anlamında referansla Yolun yüzde 95 açıktır. Aksi için olağanüstü zeka sıkıntısı çekmek gerekir

Dilerim hayatı zor yollardan burnu sürterek öğrenmek zorunda kalmaz ama bu gidişle beni kaybedecek gibi gözüküyor

Ben onun cabasini gormek icin boyle bir teklifte bulundum.
Ama bu şekilde çabasını nasıl göreceksiniz ki? Detaylıca ilişkinizi bilmiyorum sadece konunun girişindeki yazınıza bakarak bir fikir yürütecek olursam hayatımdaki insan bana böyle bir şey söylerse ben de kabul etmezdim. Üstüme baskı kurulmasından da rahatsız olurdum. Ve evet ben de karşımdaki öğrenci iken benim de öğrenci olduğum yılları beklemek olarak sayarsa bunu dile getirirdim. Satış teklifi yerine açıkça konuşsanız bazı şeyleri belki daha gözle görülebilir bir yol alabilirsiniz..

Defalarca konuştuk defalarca.. hiç bir tatmin edici cevap bulamadım.

Mühendis adam pazarda tezgah açma işine girmek istememiş olabilir, hele ki maddi sıkıntısı yoksa.
Öte yandan, şimdiye kadar hiç çalışmayıp para kazanmamış olması büyük kayıp. Hiç sevmem böyle erkekleri. Ben üniversiteden beri çalışıyorum. Hiç çalışmamış insan fanustaki balıktan farksızdır.

Adam haklı kendı urettıgı seyi sokakta satması basını belaya sokar.

5 yıldır neden tahammül gosterıp habıre bekliyorsun ki, koskoca bes yıl.

Dilerim hayatı zor yollardan burnu sürterek öğrenmek zorunda kalmaz ama bu gidişle beni kaybedecek gibi gözüküyor
Yani burda karar vermesi gereken sizsiniz. Ama dedim ya bence farklı dünyaların insanısınız Zorluk yaşamamış bir insan tırmalamaz genelde. Gerek duymaz çünkü. Bazıları bazı konularda şanslı doğar ve zorlanmaya ihtiyaç duymaz. Bu da bir sorun değil sizin bakış açınız da yanlış değil. Fakat ondan sizi anlamasını beklemek iyi niyetli bir yaklaşım olabilir

Defalarca konuştuk defalarca.. hiç bir tatmin edici cevap bulamadım.
Bu üç aylık sürede mi konuştunuz? Mesela siz bekledim diye saydığınızı yıllara onun öğrenci olduğu yılları ekleyip söylemişsiniz ama o dönem siz de öğrenciymişsiniz. Azmi yoktur, isteği yoktur gelecek konusunda endişelenmekte haklısınızdır. Fakat sadece bu iki sayfada yazılana bakınca adamda çok bir hata göremiyorum. Yurt dışından döneli ne kadar olmuş ki? Zaten o süreçte pandemiye denk gelmiş.

Sevgilinizden bir çaba görmek istemeniz anlaşılır ama yanlış yerden girmişsiniz bence.
Metro çıkışında, pazarda satış yapmak herkesin yapacağı birşey değil. Küçümsemek maksatlı yazmıyorum kesinlikle. Maddi sıkıntısı yok, yurt dışı eğitiminden yeni gelmiş sayılır, pandemi sürecindeyiz neden böyle birşey yapsın?
Size kendini kanıtlamak gibi bir derdi de yok üstelik.

Yanlış olan kısım size işyerinde sat demesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…