- 16 Mart 2020
- 1.235
- 2.195
- 53
- 31
- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Benimde çok ihtiyacım yoktu ama ben bulduğum her fırsatta çalıştım. Bunu kendime olan saygım için yaptım. Çalışmak için illa maddi kaygılara gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir mühendis tezgahta açabilir. Başarmak yaptığın şeylerin bir başkası tarafından değer görmesi en büyük motivasyondur. Bu motivasyon limon satmakta olabilir yeni bir program yazmakta..Mühendis adam pazarda tezgah açma işine girmek istememiş olabilir, hele ki maddi sıkıntısı yoksa.
Öte yandan, şimdiye kadar hiç çalışmayıp para kazanmamış olması büyük kayıp. Hiç sevmem böyle erkekleri. Ben üniversiteden beri çalışıyorum. Hiç çalışmamış insan fanustaki balıktan farksızdır.
Pazarda bir tezgah kiralayarak satmasında bir sakınca yok. Amaç toplumun nabzını ölçmek uretilen şeyler gidiyor mu buna bakmak.Adam haklı kendı urettıgı seyi sokakta satması basını belaya sokar.
5 yıldır neden tahammül gosterıp habıre bekliyorsun ki, koskoca bes yıl.
Ben yıllardır konuşuyorum. Evet 2 yıllık süreçte bende öğrenciydim ama onun birşeyleri başarması için hep destek oldum. Bitirme projesini ben yazdım mesela o derslerine odaklansın diye. Ben o dönemde de bir an önce okulu bitirip iş hayatına atılmasını bekliyordum. Benim beklentim mezun olduktan sonra başlamadıBu üç aylık sürede mi konuştunuz? Mesela siz bekledim diye saydığınızı yıllara onun öğrenci olduğu yılları ekleyip söylemişsiniz ama o dönem siz de öğrenciymişsiniz. Azmi yoktur, isteği yoktur gelecek konusunda endişelenmekte haklısınızdır. Fakat sadece bu iki sayfada yazılana bakınca adamda çok bir hata göremiyorum. Yurt dışından döneli ne kadar olmuş ki? Zaten o süreçte pandemiye denk gelmiş.
Bence tahammul gostermek sebebini bul ve onu kendi ıyılıgın ıcın yok et.Pazarda bir tezgah kiralayarak satmasında bir sakınca yok. Amaç toplumun nabzını ölçmek uretilen şeyler gidiyor mu buna bakmak.
Bende bilmiyorum neden tahammül gösteriyordum
Benim için tek sorun bu ama o kadar büyük bir sorun ki. En sevmediğim şey sorumsuzluktur. O da sevgilimdeki en büyük problemimBence tahammul gostermek sebebini bul ve onu kendi ıyılıgın ıcın yok et.
O bes yılda neler kacırdın bir bilsen.
Senın ıcın tek sorun ne, senelerının ziyan olması mı?Benim için tek sorun bu ama o kadar büyük bir sorun ki. En sevmediğim şey sorumsuzluktur. O da sevgilimdeki en büyük problemim
Yani sorumsuzluğu dışında ilişkimizde büyük bir problem yoktu. Yoksa elbette bende üzülüyorum rest çekmeden bu kadar uzattığım içinSenın ıcın tek sorun ne, senelerının ziyan olması mı?
Cocugun tembellıgı mı.
Bence senelerın olmalı.
O seneler senın ziyan olan senelerın cunku.
Yani adamin icinde yok o belli ki , sizin de hayatiniza bunu bilerek devam etmeniz gerekiyor , ama sirf denemek icin bile yasa disi islere bulaşmayınBenim amacım onda bir heves görmekti. Ben pazar da tezgah açalım deneyelim de dedim. Güzel bir şekilde ambalajlayıp satalım dedim.
Ben bir cesaret görmek istedim. Çünkü bugüne kadar iş anlamında çalıştığına şahit olmadım. Ben ona saygı duymak istiyorum birşeyler için çabaladığını görmek istiyorum.
Ailesi bu konuda o kadar rahatlar ki.Sorumsuz bebesini anasi babasi avutsun bırak gitsin
Beklentileriniz uymuyor o halde. Sizin tarafınızdan bakınca evet haklısınız, ben de olsam hayatımı birleştireceğim kişinin çalışmasını, başarı odaklı olmasını isterim. Ama bu başarıyı limon satarak ya da tezgahtarlık yaparak yapmak istemem. (Maddi açıdan ihtiyacım yoksa ve yapabileceğim bir mesleğim varsa) Yoksa burada bunları küçümsemiyorum tabii ki. Ki küçümsenecek bir şey değil alın teri..Ben yıllardır konuşuyorum. Evet 2 yıllık süreçte bende öğrenciydim ama onun birşeyleri başarması için hep destek oldum. Bitirme projesini ben yazdım mesela o derslerine odaklansın diye. Ben o dönemde de bir an önce okulu bitirip iş hayatına atılmasını bekliyordum. Benim beklentim mezun olduktan sonra başlamadı
Simdi kabul edersen omrunun sonuna kadar onun g.tunu toplamak zorunda kalacaksın dqah diyecek cok lafim var ama neyseAilesi bu konuda o kadar rahatlar ki.
Anlattıklarınıza bakılırsa çalışmaktan kaçıyor ya da korkuyor. Ciddi düşünüyorsanız sizin için ileride sıkıntı olacaktır bu durum. Siz kadın olarak taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız ama o oturup para yiyecek gibi duruyor. Ne olursa olsun ev babası para kazanıp ailesini geçindirmek zorundadır. Bence bir eşte ki en önemli özellik sorumluluk sahibi olması. bol şans, iyi düşünün.Benimde çok ihtiyacım yoktu ama ben bulduğum her fırsatta çalıştım. Bunu kendime olan saygım için yaptım. Çalışmak için illa maddi kaygılara gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir mühendis tezgahta açabilir. Başarmak yaptığın şeylerin bir başkası tarafından değer görmesi en büyük motivasyondur. Bu motivasyon limon satmakta olabilir yeni bir program yazmakta..
Insan kendini ve ürettiği şeyleri en iyi şekilde pazarlayabilmeli.
Çok fazla detay vermediğimden yorumunuz anlattığım şeylere istinaden doğru olabilir.
Bakın ben her yaz babasının arkadaşlarının şirketlerine gidip yaz stajı yapmasını önerdim. Çünkü okulu uzatmıştı ve kendini geliştirerek bu açığı kapatabilirdi. Her yaz dil için de bu stajlar için de uyardım. Hiç bir zaman bu konuda adım atmadı. Ki ben mezun olduğumda iş bulamadım bir süre ve bu süreçte para kazanmadan birşeyler öğrenebileceğim bir yer bulmak istedim fakat bulamadım. Ama o imkanlarının hiç birini değerlendirmedi. Her sene 2 farklı yerde tatil yapıp geri kalan kısmını bilgisayar basında oyun oynayarak geçirdi
Yoruma katılıyorum! Bence de ayrı dünyaların insanlarısınız, babasının iş yeri varmış zaten 3 boyutlu makine bile almışlar daha ne tezgah açmaktan pazarda bi şey satmaktan bahsediyosunuz siz iyi misiniz yaa:)))Arkadaşım herkes maaşlı çalışan olmak zorunda değil ayrıca bence erkek arkadaşınızın işlerine çok karışmayın itici oluyorsunuz.Çocuk okulunu bitirmiş daha napsın o zenginlikte:)) Siz kendi işinize gelişiminize odaklanın tabiki ama böyle erkek arkadaşınızı yönetme içgüdünüz bana hoş gelmedi.Yani zengin sayılan bir ailenin mühendis oğlu niye işporta tezgahı açsınbence ayrı dünyaların insanlarısınız
Bunları yapabilecek biri olduğunu düşünsem zaten bunu teklif etmezdim. Ben haklıyım demiyorum ben onun tepkisini ölçmek ve cesaretini görmek için böyle bir teklifte bulundum.Haksizsiniz
Adam muhendis,urun tasarliyor siz ona sokakta sat simitci gibi diyorsunuz şok oldum gercekten. Patent alir,internet uzerinden tanitim falan yapar muhendis adam. Ne alaka sokaklarda zabita onunde debelensin?
Babası bir firmada çalışıyor dolayısıyla kendi iş yeri yok. Ben bu konuda itici duruma düşüyor isem böyle algılanıyor olmaya sevinirim. Bence insanlar ailelerine değil en önce kendilerine güvenip özverili davranmalılar. Bi insan 27 yıldır ailesinin banka kartlarına güvenmiş olabilir ama hayatını hala bunlara güvenerek yaşıyor ise itici olan durum budur benim için. Fikirlerinize saygı duyuyorum.Yoruma katılıyorum! Bence de ayrı dünyaların insanlarısınız, babasının iş yeri varmış zaten 3 boyutlu makine bile almışlar daha ne tezgah açmaktan pazarda bi şey satmaktan bahsediyosunuz siz iyi misiniz yaa:)))Arkadaşım herkes maaşlı çalışan olmak zorunda değil ayrıca bence erkek arkadaşınızın işlerine çok karışmayın itici oluyorsunuz.Çocuk okulunu bitirmiş daha napsın o zenginlikte:)) Siz kendi işinize gelişiminize odaklanın tabiki ama böyle erkek arkadaşınızı yönetme içgüdünüz bana hoş gelmedi.
Benim için de önemli olan kısım bu zaten. Yoksa ailesinin parasına güvenip rahat rahat takılabilirim de. Bu benim icin daha kolay bir yol olurdu. Ama ben ayakları üzerinde duran çabalayan insanlara saygı duyuyorum bu şekilde yasayan insanlara değil. Ve gerçekten sabrımın sonuna geldi.Anlattıklarınıza bakılırsa çalışmaktan kaçıyor ya da korkuyor. Ciddi düşünüyorsanız sizin için ileride sıkıntı olacaktır bu durum. Siz kadın olarak taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız ama o oturup para yiyecek gibi duruyor. Ne olursa olsun ev babası para kazanıp ailesini geçindirmek zorundadır. Bence bir eşte ki en önemli özellik sorumluluk sahibi olması. bol şans, iyi düşünün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?