- Konu Sahibi Cokokuyanbilir
-
Nasıl yani zengin diye ve lütüf edip 7 yıl da okul bitirdiği için daha bir şey yapmasın koskoca adam köskös evde mi otursunYoruma katılıyorum! Bence de ayrı dünyaların insanlarısınız, babasının iş yeri varmış zaten 3 boyutlu makine bile almışlar daha ne tezgah açmaktan pazarda bi şey satmaktan bahsediyosunuz siz iyi misiniz yaa:)))Arkadaşım herkes maaşlı çalışan olmak zorunda değil ayrıca bence erkek arkadaşınızın işlerine çok karışmayın itici oluyorsunuz.Çocuk okulunu bitirmiş daha napsın o zenginlikte:)) Siz kendi işinize gelişiminize odaklanın tabiki ama böyle erkek arkadaşınızı yönetme içgüdünüz bana hoş gelmedi.
Haklısınız ama bi süreden sonra yaşıda küçük olmayan birinin evde oturması ve hiçbir iş arayışında olmaması ona olan saygıyı yitirir , sizin eşiniz eminim ki işssiz kaldığu dönemde iş aramıştır yan gelip yatmamıştır tamam konu sahibinin sevgilisinin durumu iyi olabilir ama dediğim gibi bi süre sonra gerçekten gözüne vasıfsız olarak gelebilir sürekli evde oturan ki bu adamın iş staj olanakları da varmış
Aynen orda mantıksızlık var dediğiniz gibi o kadar da değil yani sanırım konu sahibi bu zamana kadar içinde tutmuş ve patlamış artıkTabi ki aradi.
Sevgilisinin de artik iş başvurularina başladigini yazmiş konu sahibi. Yani adam iş aramiyor değil şuan ama iş bulana kadar gececek sureyi de tezgah acarak degerlendirmesini istiyor konu sahibi.
Sevgiliniz dahi olsa 28 yaşında ki insana hayat dersi veremezsiniz.Ben çok farklı insanlar olduğumuzun bilincindeyim bu konuda sizlerden farklı bir tespitim yok. Ama 28 yaşına gelip 1 gün çalışmamış insan ile gelecek düşünmek beni ürkütüyor. Benim için bu konu belki mesele dahi olmazdı ama son damlası oldu düşüncelerimin.
Sınırları da limitleri de bizler kendimiz belirleriz. Hayat onun zannettiği gibi kolay değil. Annesinin babasının nüfusu onu ancak bi noktaya kadar getirebilir gerisi onun için de hayal kırıklığı olacak .
Madem çalışan bir adam istiyorsunuz neden inatla bu adamı çalıştırtöaya çalışıyorsunuz? Ben size daha çok kızdım.Herkese merhaba,
Biraz uzun olabilir en başından belirteyim. Amacım haklı mı haksız mı olduğumu görmek değil gerçekten çok bunaldığım için anlatmak istiyorum.
Kısa bir özet geçmek gerekirse 26 yaşında bir mühendisim. Yaklaşık 2.5 senedir bir firmada çalışıyorum. 5. yılı doldurmak üzere olan bir ilişkim var. Kendisi de mühendis ve 7 senede mezun oldu. Onun 4. Yılında tanıştık ve 3 sene okulu bitirmesini bekledim. Okul geçen sene bitti ve dil öğrenmek için yurtdışına gitmek istedi 4 ay yurtdışından gelmesini bekledim ve yaklaşık 3 aydır da burada. Pandemi dolayısıyla iş bulmasını beklemedim başlarda çünkü evde kalmak daha emniyetli geliyordu. Kendisi zengin sayılabilecek bir ailenin çocuğu.
Şimdi gelelim benim derdim olan kısıma. 5 yıl boyunca 1 gün dahi çalıştığını görmedim. Bu benim için çok önemli bir sorundu her zaman. Çünkü ben mücadeleci ve kimseye muhtaç olmadan ayakları üzerinde durmayı saygıdeğer gördüm her zaman. Işe girdiğim zaman hırslanır kendisi de gaza gelir diye düşündüm fakat yine yanıldım.
Artık iş başvurularına başladı. Bu süreçte babasının işi dolayısıyla 3 boyutlu bir yazıcı satın aldılar. Kendisi de birşeyler üretip internetten satmayı düşünüyordu. Bilirsiniz bu maskelerin kulak arkasını tahriş etmemesi için aparatlar satılmaya başlandı. Bugün gördüm ve bundan üretelim dedim. Kendisi de çizimini buldu ve 40 kuruş maliyeti olduğunu söyledi. Fikir olarak dedim ki bundan epeyce üret haftasonu gerekirse sokakta metro çıkışlarında satmaya çalışalım. Bakalım gidecek mi görelim istedim. Ve kendisi bana konuşma esnasında " şimdi zabıta falan gelir stres yaptım off " dedi. Bu bende kontak attırdı. Bu çok basit bir söz gelebilir ama benim son damlam oldu. Tamam yapmayalım o zaman dedim. Bu kez de ben üreteyim sen işyerindekilere sat dedi.
Yahu ben tek izin günümde sana destek olsun diye,çabala diye seninle tezgah açmayı bile teklif etmişim.28 yıldır çalışmamışsın bi dene diye uğraşıyorum. Fikir buluyorum yaptığı şeye bakın. Bir de bana sen sat diyor. Benim işim gücüm kazancım var zaten.
Benim de hevesini kırdın ben senin için soyledim hepsini.Surekli bahaneler sunuyorsun.Ben cok yapmak istersem de alirim bir makine hevesimi alırım dedim.
Ona bu sözleri deyince de tartıştı benimle. Ben onun fikir belirtmesine izin vermemişim. Benimle konuşmak istemiyormuş. Ben nasıl bu sözleri söylermişim ona karşı.
Ya size haklı miyim haksız mıyım sormuyorum çünkü inanın önemsediğim şey bu değil. Ama 5 senede 1 gün çalıştığını görmedim ve bundan o kadar sıkıldım ki. Siz olsanız sizin de sabrınız taşmaz mı ? Belki bu konuda haksızım erken tepki verdim gereksiz yükseldim. Ama inanın bu son damlası oldu. Içime öküz oturdu. Bunun dışında büyük sorunlarımız yok. Çok iyi anlaşıyoruz. Ama bu sorumsuzluk konusuna tahammül edemiyorum artık
Size normal mi geliyor ? Siz hayatınızı böyle bir insan ile devam ettirir misiniz? Yanı sanki toplum normlarında olağan birşey gibi bahsediyor burdaki insanlarMadem çalışan bir adam istiyorsunuz neden inatla bu adamı çalıştırtöaya çalışıyorsunuz? Ben size daha çok kızdım.
Günlük kira ücreti verilerek bir tezgahta açılabilir bu aynı zamanda yasal.mühendis neden tezgah açsın üstelik izinsiz ve yasal değil ? çok açta açıkta kalsa tamamda yani. manasız istek bence.
Ben adamı onaylıyorum mu dedim? Hem karakteri böyle olan adamları istemiyorsunuz hem de onu değiştirmeye çalışıyorsunuz. Bakın birini değiştiremezsiniz yııllarınızı verseniz bile değişmez. Ben neden inatla boşa kürek çektiğinizi anlamadım ve buna kızdım.Size normal mi geliyor ? Siz hayatınızı böyle bir insan ile devam ettirir misiniz? Yanı sanki toplum normlarında olağan birşey gibi bahsediyor burdaki insanlar
Üstelik adam size değiştim der birkaç gün rol yapar sonra özüne döner sonra burda “bildiğim halde değişir diye umut ettim ama olmadı “ diye başlık atarken bulursunuz kendinizi. Kendi isteklerinize göre birini bulun.Sevgiliniz dahi olsa 28 yaşında ki insana hayat dersi veremezsiniz.
Sevgilinizle gelecek düşünmek sizi ürkütüyorsa yollarınizi ayırırsınız. Kendi istediğiniz kalıba sokmaya çalışmak sizi sıkıcı, baskısı bir sevgili yapmaktan öteye taşımaz.
Ben komik bi şey göremedim.ay aynı teyzem gibisinizzz teyzem de hemşire 30 yıldır kocası çalışsın diye iş bulur işe sokar borçlarını öder adam işten sıkılır başka yere giderler. aynı tas aynı hamam
ha gayret kaldı 25 yıl
mühendis hnm burda birilerine yapacağınız tavrı beyefendiye yapın ve evet bence komik kaç yaşında adam için burada yazıp neyin değişmesini bekliyorsunuz?Ben komik bi şey göremedim.
Ben çok farklı insanlar olduğumuzun bilincindeyim bu konuda sizlerden farklı bir tespitim yok. Ama 28 yaşına gelip 1 gün çalışmamış insan ile gelecek düşünmek beni ürkütüyor.
Siz derdini paylaşan insanlara gülerek yardımcı olduğunuzu mu zannediyorsunuz? Ne olacağını bilemem ama basit bir insan olmadığımı teyit ettim şu tavirlarinizi gördükten sonra. :) teşekkür ederim beni de gulumsettinizmühendis hnm burda birilerine yapacağınız tavrı beyefendiye yapın ve evet bence komik kaç yaşında adam için burada yazıp neyin değişmesini bekliyorsunuz?
ben size olacakları söyledim o kadar şimdi gene güleyim
Mantığım ve kalbim arasında gidip geliyorumTekmeyi basma vakti çoooktan gelmemişmi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?