- 26 Kasım 2013
- 491
- 573
- 63
- Konu Sahibi mortaldance
-
Korkmak değil bu biz evleneceğiz diye kendimize göre birikim yaptık çünkü biz evlenirken. Kimse bize yardım etmeyecek a dan z ye beraber yapacağız herşeyi millet destek olmadığı gibi köstek oluyorOhoo senin işin zor o sevgiliyle. Kendi biriktirdiğin paranla bile borcunu ödemeyecek kadar korkuyorsun.
Ayrıca paran varken borcunu ödememen çok çirkin bir davranış.
Abim bekar şuan da benim kadar ihtiyacı yok paraya beni. Bu kadar sıkıştırması ayrıca bir saçmalık zatenEvleniyorsun esin ileride bu borc yuzunden sorun cikarabilir ondan ode diye diretiyordur..
Yenge abii tarafi da var bunun tabi
Sevgilim bu konuda 2.planda hiçbir şeyden haberi yok olay ben ve ailemin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri hadi abimin borcunu anladım da yatak odasının borcunun bir kısmını zorla bna ödetmeye çalışması ne demekAbiniz borcu istemekte haklı.1 sene olmuş. Verirken illaki ödeme tarihini konusmussunuzdur.
Ayrıca bir yorumda evlenince sevgilim borcu oder ama para verdirmez demissiniz. Bu yaşa kadar okutmuslar elin oğlu para verirmiyor kiz da dünden razi buna..
Borcu da sevgilinizin korkusundan diyememissiniz. Adam şimdiden para hesabına başlamış. Aileniz de paragoz olduğunu gördü adamin evlenmeden bikaç eksik gidersin sonra bakmaz yüzümüze diye düşünmüştur sizin icin belki?
Bende öyle düşünmeye başladım SağolunDüğüne 5 ay var sanırım.Bu 5 ayda bence elinizi hiçbir şeye sürmeyin eve tek kuruş dahi vermeyin.
Maaşınız ne kadar bilmiyorum ama farz edelim ki 3.000tl 1.500tlsini getirip her ay abinize verebilirsiniz.
5 ayda 7.500tl eder kalanı da evlenince 1 2 aya ödersiniz hemen.
Kalan parayla da idare etmeye ihtiyaçlarınızı gidermeye çalışın ki birikmiş paranız da varmış zaten onu da kullanırsınız eşyla alımı vs. için.
Şimdi siz muhakkak çok yardımcı olmuşsunuzdur eve hak veriyorum ancak 10.000tl ciddi bi para ve 1 sene önce alınmış borç olarak.
O borç sizin önceliğiniz olmalı her şeyden önce o borcu ödemeye çalışmalısınız hiç değilse yarısını kapatmaya çalışın.
Çünkü kimse dengesizbayan her ay eve şu kadar verdi demez abisine borcunu ödemedi der.O 10.000tl büyür de büyür milletin gözünde o nedenle bir an önce kapatın borcunuzu abiniz dahi olsa.
Aynen öyleBorcunu ödersin tamamda, ailen seni banka zannetmis galiba..
Burcu'mu ödemeye karar verdimÖdeyecek durumum yok diyorsun birikmiş param var diyorsun. Abinin parasının üstüne yatma bence o birikmiş parandan al öde kimseye eyvallah etme. Ayrıca sevgiline ne oluyor söylersin abime borcum vardı diye daha da üstelerse cevabını verirsin. Ailene de söyle borcum var o bitene kadar size yardım edemeyeceğim diye.
Ödeyin kafanız rahat etsin daha evlilik var yuva kurmak kolay degil evin içine girdin mi türlü türlü masraflar çıkıyor en azından borç yükünüz olmayacak yavaş yavaş evde kurulur gider. Aileniz istiyorsa vermeyin her zaman. Sömürü insanın ailesi bile yapıyorsa fırsat vermemek lazım.Burcu'mu ödemeye karar verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?