• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım artık:(

Biz buna vefasizlik, nankorluk diyoruz ama yine siz bilirsiniz.
Ben yetişkinlikle, çocukluğun arasına set çekiyorum. Yetişkin, çocuklarına bakmakla yükümlüdür. anne, baba hasta ise elbette sahip çıkılacak. O apayrı bir durum. Ancak anne baba anlaşamamış, baba anneyi kovmuş. Annenin kalacak yeri de var ama beğenmiyor. Kendi annesinin evini beğenmiyor kızının ensesine çökmeye çalışıyor. Neden? Rahat etmek için. Kızcağızın işi temelli değil çıkarılma tehdidi var ve annesi benim sorumluluğumu al, bana ev tut, bana bak diyor. Bunlar acı şeyler. Çok acı. Herkes anne baba olamıyor işte. Ben kanımın son damlasına kadar evladıma destek olmak, ona iyi bir ortam sunmak isterim.hayatını kurmasına yardımcı olmak İsterim, yük olmak değil. Nankörlük falan demişsiniz, sizin takdiriniz. Herkes hayata farklı bakıp, farklı yaşar.

Ben bunun bencillik olacağını düşünmüyorum.Herkesin kendi düşüncesi saygı duyuyorum ama gerçekler acı.Kim annesine sahip çıkmak istemez ki?Ya aileme ömür boyu bakıp kendimi hiçe sayacağım yada sizin gözünüzde bencil olup hayatımı yaşamaya devam edeceğim.Kim ister ki mutsuz olmayı.Elbet herkes mutlu olmayı hak eder ama bu mutluluğa aileden biri de olsa engel olması hayatımda derin yaralar da açabilir

Söylemek kolaydır ama annemin yaptığı da doğru değil.O benim annem tabiki de sahip çıkacağım ama neyime güvenerek çıkacağım hangi paraya kime?Gerçekçi olmak lazım biraz ben o kadına güven verip ortada bırakmak istemem
Annenizin hangi yaptigi dogru degil?

Tabi bence de o kadina güven verip ortada birakmayin.

Gercekci olmak gerek evet siz kendini düşünen bir evlatsiniz

Acik acik konusun annenizle ,size voicdan yapmasina izin vermeyin ,
Ben baki degilim anne sende basinin caresine bakmalisin ,is garanti degil seneye evlensem nasil gecineceksin diyin ,
Sonucta bunca yil baban bakmis simdi de siz bakin istiyor ama olmaz bu is

Hangi evlat annesinin mağdur olmasını göz göre göre ister ki?
Biraz mantıklı düşünüp şartları göz önüne almak lazım.
İş garantiniz yok ama beni yanına al ev açalım diyor. Kendinin bunun imkansızlığını düşünmesi gerekir.
Diyelim iş garantiniz var ev tuttunuz yine siz evlenip gideceksiniz anneniz yalnız geçinemeyecek, annesine gidecek.
Tuttuğunuz ev bir sürü masraf vs boşa gidecek. Bunun olamayacağını annenize anlatın güzelce.
Annesiyle kalıp sığıntı hissetmemesi için maddi katkı yapabilirsiniz. Fırsatınız oldukça ziyaretlerine gidip gönlünü alabilirsiniz.

Anneniz nasil iş bulacak hemen. Simdiye kadar calismamis galiba hangi pozisyonda iş bulabilir. Sizin genç okumuş halinizle işiniz sallantidayken annenizin calismak istemiyor olmasi cok mu garip.

Evet ben okurken cok bencil bir evlat olarak gördüm sizi. Anneniz zor zamanlar gecirirken destek olmak yerine ben hayatimi kuricsm bunaldim ama diyen bir evlat.

Kadin sizi buyuturken siz agladiginizda gecelerce uykusuz kaldığında eminim ki bunaldim artik dememistir.

Anneniz in ne kocadan ne çocuktan yüzü gulmemis.

Kusura bakmayin ne hissettiysem onu yazdim. Kirmak yargilamak adina degil

Ilk paragrafıniz mantikli olabilir fakat sonraki savunma argumanlariniz oldukca saçma olmus.

Kadin onu buyuturken agladiginda bunaldim demeyecegini, hamile kaldiginda kabullenmisti. Kusura bakmayin da, bir cocuk yapiyorsa ona zaten bakmak zorunda, aksi bir lüksü yok. Dunyaya getirirken bu sorumlulugu zaten almisti, istemezse dogurmayacakti madem. Gereksiz duyar kasmayalim.

Benim konudan tek anladığım, anneniz sizi evin reisi yapmak istiyor.
Eşinden boşanınca, orada oluşan boşluğa maddi olarak sizi koyuyor.
Bana göre yanlış, hele ki çalışabilecek durumdayken.
Ha durumunuz iyi olur, güzel maaşınız vardır, evlenirsiniz eşinizin de maddi durumu yerindedir açarsınız bir ev.
Ama bu saydıklarımızın hiçbiri yokken, anneniz bencillik ediyor, ayrıca kardeşleriniz de var.
Siz hem bir evin hem anne ve kardeşinizin sorumluluklarını nasıl üstünüze alabilirsiniz ki?

Anneniz sizi besleyip, büyütecek elbet. Doğururken size mi sordular? 9 ay karnında taşırken size mi sordular. Bu ne saçmalık? Annelik bir meziyet değil olağan bir süreçtir. İlişkiye girip hamile kaldıysa elbette dokuz ay karnında taşıyacak, besleyecek ve büyütecek. Anneniz yaşadığı hayat için, eşi ile arasındaki problem için sizi sorumlu tutamaz. Ne ala memleket! Baba, anneyi sokağa atıyor, anne çocuğuna bana bak diyor. Neden? Anneannenin yanında sığıntı gibi hissediyormuş. Eli ayağı tutuyorsa başının çaresine bakacak. Evet siz yeni bir hayat kuracaksınız. Kimse duygusal sebepler yüzünden sizin üzerinize maddi manevi çullanamaz. Siz ancak küçük kardeşinize sahip çıkabilirsiniz vicdanen. Annenizden sorumlu değilsiniz. Burada size hayırsız evlat diyenleri umursamayın. Herkes anne baba olamaz. Anne baba olmak sorumluluk almaktır. Hastalıkta elbette ana babaya sahip çıkılır. Ancak birbirleriyle geçinmekten aciz karı kocanın kahrını siz mi çekeceksiniz? Yetişkin olup sorumluluk alsınlar. Büyümeyi, yetişkin olmayı başaramayacak olanlar laf olsun diye çocuk yapmasın. Sonra '9 ay seni taşıdım' diyerek duygu sömürüsü yapıyorlar.

+1

Su anneligi bizim kadar abartan baska bir millet var midir merak ediyorum. Butun canlilarin yasadigi biyolojik bir olay ama toplumca dramatizme bayılırız.

Ilk paragrafıniz mantikli olabilir fakat sonraki savunma argumanlariniz oldukca saçma olmus.

Kadin onu buyuturken agladiginda bunaldim demeyecegini, hamile kaldiginda kabullenmisti. Kusura bakmayin da, bir cocuk yapiyorsa ona zaten bakmak zorunda, aksi bir lüksü yok. Dunyaya getirirken bu sorumlulugu zaten almisti, istemezse dogurmayacakti madem. Gereksiz duyar kasmayalim.
Bu benim düşüncem o yuzden size gore yanlis olabilir. Sacma diyerek kabalasmanizda yine sizin tercihiniz.

Vermek istedigim mesaji anlayan anlamistir.

Annesi icin enseme çöküyor, o kadin gibi tabirleri kullanan bir insanin ben topluma hic bir kademede faydasinin olacagina inanmiyorum.

Bu da benim düşüncem 100 populer cevap aramadigimiza göre...

kendini düşün.

baban nafaka ödemeyecek mi annene?

annen de çok yoğun olmasa da ufak bir işte çalışsın ek olarak nafakaya.

annenle eve çıksan bile bikaç sene sonra evlenecek olursan sorun olur bence anneni yanına alma. annen pek bencil bi tip gibi geldi, evlenmeyesin diye seni etkiler bile bu gidişle.

Bu benim düşüncem o yuzden size gore yanlis olabilir. Sacma diyerek kabalasmanizda yine sizin tercihiniz.

Vermek istedigim mesaji anlayan anlamistir.

Annesi icin enseme çöküyor, o kadin gibi tabirleri kullanan bir insanin ben topluma hic bir kademede faydasinin olacagina inanmiyorum.

Bu da benim düşüncem 100 populer cevap aramadigimiza göre...

Nerede enseme çöküyor demiş, ben goremedim?

Neyse ki bir kisinin toplumdaki basarisinin ölçüsünün sizin bir seylere inanmamanizla zerre alakası yok.

Canım durumuna üzüldüm zor bir durum sen hayatı yenintaniyosun kendine zor bakıyorsun bide üstüne sorumluluklar biniyor..kusura bakma canım ama annen rahata alışmış kalacak yeri var niye orda kalmiyo..sen de genç kizsin evlenmek yuva kurmak senin hakkin annen de bunu düşünmesi ona göre davranması lazim

+1

Su anneligi bizim kadar abartan baska bir millet var midir merak ediyorum. Butun canlilarin yasadigi biyolojik bir olay ama toplumca dramatizme bayılırız.

Evet ya cevaplara bakıyorum 'hayırsız evlatsın, 9 ay seni taşıdı, seni emzirdi' zart zurt. Hepimiz böyle büyüyoruz bunu başa kakmak nedir? Türk kadınları kocadan eziyet görüp yıllarca sineye çekip, çocuklarından medet ummaya bayılıyor. Babadan, kocaya, kocadan çocuğa yük olmaya bayılıyor.

Nerede enseme çöküyor demiş, ben goremedim?

Neyse ki bir kisinin toplumdaki basarisinin ölçüsünün sizin bir seylere inanmamanizla zerre alakası yok.
Toplumdaki basari ölçüsü benim görüşüme degil insanlarin SAYGI kelimesinin anlamini bilip bilmemesi ne bagli.

Soyledigim kelimeleri konuda degil mesajlarinda yazmisti okuyabilirsiniz.

Annesine saygi duymayan bakin bakmak zorunda degil ancak saygi duymayip kendini kurtarmaya çalışan bir bireyin evet toplumda kimseye yarari olmaz.

Bunlar benim düşüncem hayata ayni pencereden bakmiyoruz sizinle.

İşini kaytaran salla basini al maaşını diyen, isini halledecekken ugrasmak istemeyen bunun gibi bir sürü ornekteki insanlarda eksik olan temel duygu SAYGİ dir.

Annesine saygi duymayip soylemleri itici olan bir bireyin evet BENIM BAKIS ACIMDAN toplumda bir faydasi yoktur.

Benim icin ilk ilmek aileye saygidir. Bir ogretmen olarak yetisdirdigim her çocuğa bunu aşılamaya calisiyorum. Ki yarin temelinde saygi bulunan yetiskinler olsunlar.

Dogru yanlis oynamiyoruz hanimefendi bunlar benim görüşüm ve siz katilmak görmek zorunda degilsiniz.

Iyi günler...

Toplumdaki basari ölçüsü benim görüşüme degil insanlarin SAYGI kelimesinin anlamini bilip bilmemesi ne bagli.

Soyledigim kelimeleri konuda degil mesajlarinda yazmisti okuyabilirsiniz.

Annesine saygi duymayan bakin bakmak zorunda degil ancak saygi duymayip kendini kurtarmaya çalışan bir bireyin evet toplumda kimseye yarari olmaz.

Bunlar benim düşüncem hayata ayni pencereden bakmiyoruz sizinle.

İşini kaytaran salla basini al maaşını diyen, isini halledecekken ugrasmak istemeyen bunun gibi bir sürü ornekteki insanlarda eksik olan temel duygu SAYGİ dir.

Annesine saygi duymayip soylemleri itici olan bir bireyin evet BENIM BAKIS ACIMDAN toplumda bir faydasi yoktur.

Benim icin ilk ilmek aileye saygidir. Bir ogretmen olarak yetisdirdigim her çocuğa bunu aşılamaya calisiyorum. Ki yarin temelinde saygi bulunan yetiskinler olsunlar.

Dogru yanlis oynamiyoruz hanimefendi bunlar benim görüşüm ve siz katilmak görmek zorunda degilsiniz.

Iyi günler...

Yanlış görmüşsüniz. Enseye çökme tabirini ben kullandım, konu sahibi değil. Konu sahibinin bu konuda pek yorumu yok aslında, sormuş sadece.

Yanlış görmüşsüniz. Enseye çökme tabirini ben kullandım, konu sahibi değil. Konu sahibinin bu konuda pek yorumu yok aslında, sormuş sadece.
Evet simdi telrar okudum. Mesajlarimda duzeltme yapip cikaracagim.

Ama bu yinede benim düşüncelerimi degistirmez.

Tesekkurler iyi gunler size

Süre doldugu icin duzeltme yapamadim. Konu sahibinden özür dilerim.

Anneniz nasil iş bulacak hemen. Simdiye kadar calismamis galiba hangi pozisyonda iş bulabilir. Sizin genç okumuş halinizle işiniz sallantidayken annenizin calismak istemiyor olmasi cok mu garip.

Evet ben okurken cok bencil bir evlat olarak gördüm sizi. Anneniz zor zamanlar gecirirken destek olmak yerine ben hayatimi kuricsm bunaldim ama diyen bir evlat.

Kadin sizi buyuturken siz agladiginizda gecelerce uykusuz kaldığında eminim ki bunaldim artik dememistir.

Anneniz in ne kocadan ne çocuktan yüzü gulmemis.

Kusura bakmayin ne hissettiysem onu yazdim. Kirmak yargilamak adina degil[/QUOTE
+1 alın bendende o kadar
bu ney yaaa annesi ortada kalmış daha evlenmeketen bahsediyor
annen diyoruz annnen ortada kalmıs sana sıgınıyor
senin daha aklın elin oğlundamı
önce bir annene sahip cık işini yoluna koy hayatını düzenen sok
zaten allah sana kısmet verir annene baktıgın için
ne ara genceler anne babasına sahip cıkmaz oldu yaaa cok yazık
üzülüyorum valla bu tür cocukları olanlara
allah akıl versin vicdan versin ne diyeyim
bence anneni bu saatten sonra ne ara ne sor arkadasınla git yasa sen

+1 alın bendende o kadar
bu ney yaaa annesi ortada kalmış daha evlenmeketen bahsediyor