- Konu Sahibi 35mavi_siyah35
Toplumdaki basari ölçüsü benim görüşüme degil insanlarin SAYGI kelimesinin anlamini bilip bilmemesi ne bagli.
Soyledigim kelimeleri konuda degil mesajlarinda yazmisti okuyabilirsiniz.
Annesine saygi duymayan bakin bakmak zorunda degil ancak saygi duymayip kendini kurtarmaya çalışan bir bireyin evet toplumda kimseye yarari olmaz.
Bunlar benim düşüncem hayata ayni pencereden bakmiyoruz sizinle.
İşini kaytaran salla basini al maaşını diyen, isini halledecekken ugrasmak istemeyen bunun gibi bir sürü ornekteki insanlarda eksik olan temel duygu SAYGİ dir.
Annesine saygi duymayip soylemleri itici olan bir bireyin evet BENIM BAKIS ACIMDAN toplumda bir faydasi yoktur.
Benim icin ilk ilmek aileye saygidir. Bir ogretmen olarak yetisdirdigim her çocuğa bunu aşılamaya calisiyorum. Ki yarin temelinde saygi bulunan yetiskinler olsunlar.
Dogru yanlis oynamiyoruz hanimefendi bunlar benim görüşüm ve siz katilmak görmek zorunda degilsiniz.
Iyi günler...
Ogretmensiniz ve "yetisdirdigim" yaziyorsunuz. Icler acisi. Bu asamada dogru yanlis oyunundan bahsemezsiniz sanirim artik HANIMEFENDI, dil bilgisi kurallari genel gecerdir.
Isini kaytaran insanlardan falan bahsetmissiniz, dehşetle okudum sonra da guldum. Kusura bakmayin ama çok alakasız şeylere bagliyorsunuz. Konuyla hicbir ilgisi yok. Ayrica daha okumaktan acizsiniz, konu sahibinin soylemedigi seyleri soylemis gibi okuyorsunuz ve buna istinaden ithamda bulunuyorsunuz. Bir ogretmen olarak sizin daha cok dikkat etmeniz gerekirdi.
Madem saygidan bahsediyoruz, bireye saygi ne olacak? Aile temelinde isliyormussunuz ya cocuklara hani saygıyi, peki ailesi olmayan cocuklar kime saygi duyacak mesela? Onlara ne ogretiyorsunuz? Yoksa ailesi olmayan cocuklar saygisizligi mi ogreniyor? (Bakin sizin tarzinizda alaka kuruyorum) Yoksa aile temelli degil de birey temelli saygi mi daha önemli ve olması gereken? Hmmm...
Sizce konu sahibinin annesi konu sahibinin hayatina saygı gösteriyor diyebilir miyiz? Yoksa buluyor da burumsuyor mu?