bıktım ben bu kayınvalide-elti muhabbetlerinden

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
bıktım artık şu kayınvalide elti muhabbetlerinden evlendim 1 sene oldu çalışıyorum kira ödüyorum borç ödüyorum bir gün tatilim var temizlikmi yapayım yemekmi yapayım yoksa geziyimmi feleğim şaşıyor. domates sosu yaparlar çağırırlar makarna keserler çağırırlar bir kere bile bu kız çalışıyor yoruluyor demiyorlar. 3 elti olduk en küçük benim diğer ikisi kayınvalidemin üst katında kendi evlerinde oturuyolar kocaları çalışıp kendileri yatıyolar ben 40 dakkalık iki minibüslük yerde kira ödüyorum hala kendilerini benle kıyaslıyolar laf sokuyo en çok büyük eltim kaynanamı makarna yapıcaz gel diye aratıyo arkadanda gelmicekse haber versin hiç girişmezsin diyo çalışıyorum be müslüman banamı güveniyonuz siz o kadar sinirliyimki sinirimden o kadar ağladımki ama daha bu olayların detayı var uzatıp sıkmak istemiyorum sizi. aynı mahallede oturdukları eşimin çocukluk arkadaşı ve eşi cumartesi akşamı oturmaya gelecekler kalacaklar kaynanama dedimki anne r..ler gelecek gelemeyiz tamam işte onlarla gelin onlar gelirken anne kalıcaklar bizde tamam o zaman sabah kahvaltıdan sonra gelin... dün saat birde gittim iki eltimden biri bile yok akrabasının kızını çağırmış. gittim oturdum sofranın başına noldu anne dedim ben gelmeyince inmedilermi aşağıya dedim. küçük eltim zaten yokmuş.büyüğü yarım saat sonra geldi küçüğü babasının evini temizliğe gitmiş ikindiye doğru geldi gezmeye gidicez deyip üstünü değiştirdi büyük eltim o evine çıkınca biri gezince olmuyo ben yapsam aynısını bir sürü laf söylersin dedi hiç konuşmadık birbirimizin suratına bile bakmadık sanki onu işinden alıkoymuşuz ama kaynanama bütün içimi döktüm anne ben 6 gün boyunca çalışıyorum borç ödüyorum kira ödüyorum dedim onlar dedim bugun sana yardım ederler 6 gün boyunca öğlen kalkıp gezmeye giderler dedim. geçen sene hiç ikiletmeden her işine geldim çalışmıyodum kaldım dedim.iş yapmaktan gocunmuyorum asla ama benide anlamıyolar bu kızın evinde yemek pişiyomu temizlik oluyomu diye hiç sormuyolar.onların dolduruşuna gelipte bana laf söyleme allah aşkına dedim. o kadar doluyumki yazsam sayfalar alır.bu sadece biri. kendilerini benle bir tutuyolar ben calısıyorum bigün iznim var haliyle o güne plan yapıyorum 2 gün önceden haber verseydiniz plan yapmazdım dedim eltime o zaman diyo arada bi gelceniz görünceniz diyo yol param 2 kişi gidiş geliş 15 tl tutuyo haberleri yok kendileri kocaları bırakmazsa evime gelmiyolar 1 senede bir kere bile minibüsle gelmişliği yok. ama bi dahakine onu bile dicem benim kocamında bigün izni var bizde gezmek istiyoruz diyo sen dedim geri kalan 6 gün evdesin kendi işini yapıyosun ama dedim bende evet ben ona bişey demiyorum dedi sonra daha fazla uzatmak istemiyorum okuyanlar hakkını helal etsin detay soran olursa anlatırım soracağım şuki ben bunlara karşı nasıl davranayım ne yapayım ne edeyim artık içlerine bile girmek istemiyorum iyice soğudum

senden önce kocan sana bir şey diyor mu,görüşmeyiversen.

bencede gitmeyin hem çalışıyorsunuz sizene kendi yapsın eltilerinde cok konusacana yardım etsın hıc uğrama bile eşinede söyle gidemem iyi vallahı hem çalış oğlunu rahata kavustur hemde annesini ne güzel

kocam bana diyor istemiyorsan gitme laf söylüyolarsa sende söyle darılırsa darılsınlar. dün babasıyla konuştu baba annemi c.. için dolduruyolar gelmiyo etmiyo diye bu kız çalışıyo hiç mi anlamıyolar evde yemekmi yapsın temizlikmi yapsın çok yoruluyo demiş artık böyle giderse onlarlada abimlerlede konusucam demiş. babasıda ortalığı kızıştırma ben zaten annene bi daha yaptırmıcam demiş dün ama seneye nolur bilemicem eşim kimle konussun anlamadımki yengesimi abisimi

Çalışmasan da gitmek zorunda değilsin ki. 2 haftada 1 izin gununde eşinle gidersin ya akşam yemeğine, ya kahvaltıya oldu bitti. Bir de acıklama yapmak zorunda bırakmışlar seni sanki mecburmuşsun gibi.
Baştan böyle alıştırınca hep böyle gider. Bugun gelemem de ama acıklama olarak evimi temizlicem yemek yapcam falan deme. Dışarı çıkıyoruz eşimle geç döneriz de. Senin hayatın iş ve kaynananın evinden ibaret olacak değil.
Bırak küserlerse küssünler, kızarlarsa kızsınlar. Öf hiç çekemem.

eşin sorun çıkarmıyorsa gitme gitme zorunluluğun yok.

Gitme arkadasim.
Her cagrildiginda falan ne diye gidiyorsun?

söylemişsin açıkça; bir daha ararsa kv ona da de anne geçen söyledim ya benim zamanım bana yetmiyor diye

makarnaya salçaya mı aradılar; beni hesaplamadan yapın; ben bu sene hazır makarna yiyeceğim; annem kesip koymuş; salça sos vs yapmayacağım zaten akşamdan akşama yemek pişiyor; azıcık olsa biz yeter vs de

ben eşini merak ettim ama siz evde makarna keserken o ne yaptı

eğer mahalle arkadaşları ile dışardaydı vs diyorsan asla bu şekilde yardıma gitme

Aman ayrıntı ayrıntı ayrıntı..
Bu konular bitmez ki..
Her biri için sen böyle destan yazarsan bir kaç seneye dert küpü olursun.
Hata sende ki!
Makarna kesecekleri zaman, istemediğini ve gelemeyeceğini söylersen neden ortak etsinler ki seni.
ama istiyorsan makarna o zaman işin rengi başka. diğer konular için de öyle sen ne kadar fazla verirsen daha da fazlasını isterler bu işin sonu yok.
O yüzden çizgiyi çizmezsen çok kötü.

Olmayacak şeyleri dert ediyorsunuz..
Biraz hakkınızı savunun buraya yazdığınız gibi.
Ben çalışıyorum bir pazarım var kendi evime yetemiyorum kusura bakmayın gelemem diyeceksin.
Bu kadar basit.
Her aradıklarında ısrarla bunu söyle.
Kimseye yardım ettin diye yaranamazsın..
3 kişi bir makarna domates yapamıyor mu? yapıp sana verirlerse alma. kimseye de eyvallah etme.

Açık açık konuşman iyi olmuş esin de bir şey demiyorsa bugün isteyim bugün evde temizlik yapıyorum diye gitme
Etilerin gibileri tanırım tam tatlı su kurnaz ları etrafı velveleye verir iş yapılacak diye gelmezsen milleti doldururlar kendileri iş bitmeye yakın gelir yada işin ortasında hep bir işleri çıkar

Soylemen gereken herseyi soylemissin zaten canim agzina saglik
Gitme,bahane bul yorgunum de isim var de baskasina sozum var de mesafe koy ama kesinlikle gitme

eşim babasıyla konuşmak için kahveye gitti ne yapması gerekiyorduki sonra eve geldiler mutfakta yemek hazırlarken annesinede söylendi

siz neden kirada oturuyorsunuz
ya da onlar kayınpederın evlerındemı oturuyorlar?
sızede ev versınler sızde calısmayın
sızde haftanın 3 gunu makarna kesmeye gıdersınız

siz neden kirada oturuyorsunuz
ya da onlar kayınpederın evlerındemı oturuyorlar?
sızede ev versınler sızde calısmayın
sızde haftanın 3 gunu makarna kesmeye gıdersınız
evet 3 katlı evleri var birinde kayınvalidemler diğer ikisinde onlar oturuyor. güya evleri onlar beraber yapmışlar kaynımla kayınpederim daha sonrada kentsel dönüşüm olacak diye kat çıkmamışlar bizde kiradayız mecburen

Canım ya sana da yazık. Her aradıklarında bahanen olsun. Çok dert de etme kendine hasta olursun sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…