• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bu çocuklardan

Polisin gelmesiyle alakalı olunca aklıma geldi balkonun altında 2 adam bi genci dövuolr dukkanlarnn önünde polisi aradım polis gelene kdr çocuğu birsuru dövdüler birazda bagrdm yukardan polisı aradm bırakın çocuğu diye salaklık ettm bunlr çocuğu dovp polis gelene kdr dükkanı kapattlr polis geldi bizi kim aradi dedi ben aradm çok kötü dövduler çocuğu dedm neyin oluyo çocuk sanane gibisinden konuşup niye rahatsız ediosnz bizi dercesine gittiler
Yuh!

Gece 3 ne? Çocukların güvenini geçtim sağlığı için zarar en başta. RTÜK bile çocuk sınırlaması yapıyor dizi arasında saat 22:00 olmadan! 3 nedir?

Allah bilinçsiz insanları anne baba yapmasın.

kimsenin kimseye saygısı yok ailelerine desen kavga çıkar demesen başka dert polisi arayın baskı yapın gelip görüşsünler bence .

bizim sokak bütün yaz böyle istersenizi adresi verin sizin sokağa yönelteyim şayet benim gece 3 te çıplık çıplığa top oynayan çocuk görmek istemiyorum ramazana özelde değil her yaz böyle

Ben bu tarz konulara böyle yazınca tuzun kuru muamelesi görüyorum.
Ama öyle değil, benim çocuklar akşam 8de yatıyorlar düşünün en geç. Evimin karşısında bar var ve sıcak havada millet dışarıda eğleniyor. Evimin yanında inşaat var, 2-3 günde bir kamyonlar sabahın 5inde gelip doldur boşat birşeyler yapıyorlar, ne kadar gürültü çıkarıyorlar tahmin edebilirsiniz.
Sizse çocuk gürültüsünden şikayetçisiniz, biraz daha anlayışlı olmanız gerektiğini düşünüyorum. Polise şikayet etmek falan, gerçekten çocukları mı şikayet edeceksiniz, bu kadarı abartı. Elbette muhtarla görüşülüp aileler uyarılabilir. Komşularınızsa siz de tatlı dille uyarabilirsiniz çocukları.

Çok zor ya bizde de aynı durum sözkonusu. Ailelere söylemekle falan olmuyor bu işler. Aile zaten aklıbaşında olsa çocuğunu salmaz. Bi de bunlar arsız, biraz da terbiyesiz oluyor. Eskiden gece bekçileri vardı, o uygulama kalktı maalesef. Bi de devir eski devir değil. Sokakta sürten çocuklar eninde sonunda belaya bulaşır gibi geliyor. Aileleri yanlışlarını o zaman anlar anca.

Of çok zor ya. Bizim yandaki bücür de sabaha kadar oturuyor annesiyle babasıyla. Elinde müzikli tabancası öttürüp duruyor. Bir şey demedim şimdiye kadar ama dışarda görürsem söyleyeceğim. 2 yaşındaki bebe sabah 5e kadar oturmamalı.

Geçen gece 2 de annesiyle birlikte ali babanın çiftliğini söylüyorlar kadın çocuktan daha çok bağırarak mööö mööö diyor :KK70: sinirim bozuldu valla.

HAHAHA :) ya çok komik çok güldüm :D

Yani çoluk çocuk meselesiyle polis molis uğraşmaz muhtemelen, ramazan olduğu için mi böyle? Çünkü bizim burada da çevredeki evler, mahalledekiler falan hep sahur bahanesiyle sabaha kadar ayakta ve çok gürültü yapıyorlar. Genelde balkonlarında oturdukları için evler bana uzak olmasına rağmen duyuyorum seslerini hep. Sahura misafir çağıran bile var ama biliyorum ki ramazandan sonra böyle olmayacak. Valla sizdeki aileleri anlamadım yani o kadar tehlike varken çocukları gece vakti sokağa bırakmak nedir? Geçen manyağın biri gece sokakta pompalı tüfek sıktı, o olaydan beri büyükler bile pek dışarıda takılmıyor gece vakti ama balkonlardan gelen ses yetiyor. Ramazandan sonra biter sizinki de diye düşünüyorum.

HAHAHA :) ya çok komik çok güldüm :KK70:
Vallahi çocuğun ağlamasını bağırmasını falan problem etmiyorum. Ama anasını babasını boğmak istiyorum.

Sabahın 5inde o gürültülü oyuncağı al elinden mesela, top oynatma, elindeki oyuncağı sağa sola vurdurma. Gecenin sessizliğinde öyle bir yankılanıyor ki yataktan fırlıyoruz.

Geçen gece dayanamadım vurdum valla duvara. Tık diye kesildi ses. Ertesi gün yine aynı.

Ayni seyi eski bekar evinde yasadim evim 1 katti ve deli gibi bagira cagira top oynuyorlardi komsular uyardi babam uyardi yok deli gibi bagriniyorlar o sirada yeni aldigim arabamdan topun sektigini gorunce sopayla balkon demirine bi koydum birazda saydirdim:halay::halay: hepsi kacisti beni gorunce topu alip baska yerde oynamaya gidiyordu veletler

Benim alt komşudan da sahura kadar koşturan minik çocuk sesleri geliyor. Bir kez iki kez olsa anlarım. İnat etmiştir yavru uyumamıştır. Bir çocuk her gün mü ikilerde üçlerde yatar.
Hadi gürültüyü, rahatsız olmamı geçtim; bir annenin, çocuğunun o saatlere kadar uyanık olmasına vicdanı nasıl elverebiliyor. Adı üstünde çocuk. Uyuyacak ve büyüyecek :uykucu:

İnsan olsalar komşularını geçtim, çocuklarını düşünürler. O yüzden anlayış beklemeyin. Öğlene kadar uyuyacakları için, çocuklar erken kalkmasın diye onları da uyutmuyorlar. Çocukların gece uykusuna ihtiyacı varmış kimin umurunda. Sorsan en mükemmel anne babalardır, toz kondurmazlar.

benim evim çocuk parkının dibinde, yani arada yol falan yok direk bitişik,
e yazın çocuklar geç saatlere kadar bağıra çağıra oynuyorlar tabi,
ama ne bileyim hiç rahatsız etmiyor beni, alıştık herhalde, cıvıl cıvıl çocuk sesi.
ben de aşağı sokaktaki düğünlerden dertliyim, o kadar beddua alarak evlenip mutlu olabiliyorlar mı acaba :bicak:

polis gelse ne olur. geçenlerde bizim sokağa geldi polis çocuklarla resmen birbirlerine girdiler. Polise kafa tutuyorlar. Bir tanesi de bağırıyor kim şikayetçi bizden söylesin diye. sadece 1 gün çıkmadılar sokağa. bu çocuklar 15-17 yaş arası. şuç çocuklarına laf geçiremeyen ailelerde.

Ben bu tarz konulara böyle yazınca tuzun kuru muamelesi görüyorum.
Ama öyle değil, benim çocuklar akşam 8de yatıyorlar düşünün en geç. Evimin karşısında bar var ve sıcak havada millet dışarıda eğleniyor. Evimin yanında inşaat var, 2-3 günde bir kamyonlar sabahın 5inde gelip doldur boşat birşeyler yapıyorlar, ne kadar gürültü çıkarıyorlar tahmin edebilirsiniz.
Sizse çocuk gürültüsünden şikayetçisiniz, biraz daha anlayışlı olmanız gerektiğini düşünüyorum. Polise şikayet etmek falan, gerçekten çocukları mı şikayet edeceksiniz, bu kadarı abartı. Elbette muhtarla görüşülüp aileler uyarılabilir. Komşularınızsa siz de tatlı dille uyarabilirsiniz çocukları.
Siz bunları çekiyorsunuz diye konu sahibi çocuk gürültüsünü gece üçte çekmek zorunda değil...siz de çekmek zorunda değilsiniz,ama kıyaslama yapamazsınız,iki çocuğum var ve insan bazen kendi çocuğunun gürültüsüne tahammül edemiyor.ayrıca gece üçte ne işi var o çocukların dışarda.belki de şikayet onlar için iyilik olacak

Siz bunları çekiyorsunuz diye konu sahibi çocuk gürültüsünü gece üçte çekmek zorunda değil...siz de çekmek zorunda değilsiniz,ama kıyaslama yapamazsınız,iki çocuğum var ve insan bazen kendi çocuğunun gürültüsüne tahammül edemiyor.ayrıca gece üçte ne işi var o çocukların dışarda.belki de şikayet onlar için iyilik olacak

Çekmeyip ne yapacak? Hasta mı olacak? Geçen burada bir arkadaş konu açtı, antidepresan almaya başlamış komşu gürültüsü yüzünden. Bu mu normal olan? Yasak olsa polis gelir müdahale eder, etmiyormuş işte. Demek ki biraz kendimizi teskin edeceğiz.
Ben de rahatsız oluyorum, ama yasak değil burada gece de açık mekanlar. Çok tahammül edemezsem daha meskun bir yere taşınırım. Konu sahibi de yıllardır böyle burası yazmış. Yani ya taşınacak ya da bir şekilde takmayacak. Yoksa o da hasta olur. Bence çocuk gürültüsü benim verdiğim örneklere göre tahammül etmesi daha kolay diye düşündüğüm için söyledim. Ben çekiyorum herkes çeksin mantığıyla değil.

sokağımızdaki çocuklar gece 3 e kadar bagıra bagıra sokaktalar artık yemin ediyorum bıktım kimsede bir şey demiyor laftanda anlamıyorlar arkadaşlar buna bir çözüm yok mu nereye şikayet edilir
Aynı dert bizde de var, sitenin altında.. Biraz sert çıkıyorum aman canım ne olacak çocuk onlar, ne yapsınlar cevabını yapıştırıyorlar. Bir çocuğun günlük rutininde gece 2'ye 3'e kadar sokakta oynamak var zaten haklılar. Ne anneleri ne babaları başlarında çocukların. Site içerisinde dahi olsa ki dış kapılar her zaman açık kendileri için de çok tehlikeli. Ama ebeveynleri çocuklarını başlarından 'def' edebildikleri için mutlular bence. El insaf yahuu... Bahsettiğim çocuklarda 7-15 yaşları arasında maksimum. Bizde oynardık sokakta çocukken ama bir sınırımız vardı. Suç çocukların değil kesinlikle ebeveynlerinin.
Bu yüzden ben kendilerini oldukça iğneleyici bir yazı yazıp blokların kapılarına asmayı düşünüyorum, yapabilsem gecenin bi yarısı balkona çıkıp biraz edepsizlik göstereceğim eminim faydası olur, o sorumsuz ebeveynleri de duyar.

Benim alt komsumunda 4 yasindaki ikizleri gece 3 e kadar kosturup bagirip cagiriyorlar. Surekli duvarlara vurmali oyunlar oynuyorlar. Ve kadin o cocuklari mahsus gec yatiriyor. Cunku kendisi oglene kadar uyudugu icin cocuklarin erken kalkip onu rahatsiz etmesi isine gelmiyor. Bazi anneler totolarinin keyfi icin cocuklarinin bazi seylerini onemsemiyor.

Back
X