- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Milletimizi koruyacağız diye ne edeceğimizi şaşırdıkAma yoğurdum ekşiyse ekşi derim ben arkadaş.
Mesela ben de rahatsız olmak değil de komik bulduğum bir şey var, hani şu entari gibi bir şeyle gezinen erkekler var ya sığınmacılardan, çok komik geliyor bana da. Neden mi? E çünkü modern Türk kültürüne uygun değil. Ya da baştan aşağı simsiyah giyinen, ellerine yaz ortasında simsiyah saten eldiven takan, gözü dahi görünmeyen bir bayan görünce de aynısı oluyor. Uymuyor işte arkadaş kabak gibi sırıtıyor işte. Daha nelerin uymadığını yazarım da şimdi saldıran olur, susuyorum. Korktuğumdan da değil de artık tartışmaktan yoruldum.
E Alman da istemez tabi, uymayanı. Şimdi ben ayıcıklı pijamamla atlasam metroya seyahat etsem, hepiniz birbirinizi dürtüp gösterirsiniz di miE şalvar da pijama, hem de deseni, kesimi Almanlara hiç uymuyor bile.
Ek olarak eşofman üstü etek, pantolon üstü etek cidden onu ben de anlamadım. Böyle aşırı kalın, opaklığın sınırını aşmış bir çorapla etek giymeye kalksam ilk annem evden çıkarmaz herhalde, bırak eşofmanı
kuresellesme arttikca bir kisim grupta tolerans artacak ama, irkcilar hep ayni kalacaklar.Kiyafet kültürden de gelir. Yahu isteyen istedigini giyer. Ben bu kadar kendi kültüründen, köylüsünden utanan bir millete sahit olmadim. Olmayayimda, hic hos degil.
Ya bu almanyada bira festivalleridde hala herkes geleneksel giyiyorlar bir tik daha modernlesmis haliyle. Kimse onlara gülünc demiyor. Adamlar gerine gerine giyiyorlar. Her yerde geleneksel kiyafet satiliyor bu festivaller icin. Rahat rahat giyiyorlar. Biz giyince herkesin bi gülüncüne zoruna gidiyor. Günlük hayatta da giyeriz. Insanlar kültürlerinden neden vazgecsinler efendim.
Kimsenin de ayy kimono da ne kadar gülünc bir kiyafet yaa dedigini duymadim. ama bizim köylümüzün giydigi kullandigi ne varsa demode, toplumda beyenilmiyor. Belli markalarin belli ürünlerini almayan, modaya caga uygun olmayan, dünyadaki tek kültür meselesinin disinda duran kim varsa pis kaka ettik. Kültür en büyük zenginlik ve güzellik. Kiyafet de bunun bir parcasi.
kuresellesme arttikca bir kisim grupta tolerans artacak ama, irkcilar hep ayni kalacaklar.
Ya kültürüne bir şey demedim ama başka bir kültürün kıyafeti bana normal gelmeyebilir. Bunu anlatmaya çalışıyorum herhalde.Kiyafet kültürden de gelir. Yahu isteyen istedigini giyer. Ben bu kadar kendi kültüründen, köylüsünden utanan bir millete sahit olmadim. Olmayayimda, hic hos degil.
Ya bu almanyada bira festivalleridde hala herkes geleneksel giyiyorlar bir tik daha modernlesmis haliyle. Kimse onlara gülünc demiyor. Adamlar gerine gerine giyiyorlar. Her yerde geleneksel kiyafet satiliyor bu festivaller icin. Rahat rahat giyiyorlar. Biz giyince herkesin bi gülüncüne zoruna gidiyor. Günlük hayatta da giyeriz. Insanlar kültürlerinden neden vazgecsinler efendim.
Kimsenin de ayy kimono da ne kadar gülünc bir kiyafet yaa dedigini duymadim. ama bizim köylümüzün giydigi kullandigi ne varsa demode, toplumda beyenilmiyor. Belli markalarin belli ürünlerini almayan, modaya caga uygun olmayan, dünyadaki tek kültür meselesinin disinda duran kim varsa pis kaka ettik. Kültür en büyük zenginlik ve güzellik. Kiyafet de bunun bir parcasi.
Ya kültürüne bir şey demedim ama başka bir kültürün kıyafeti bana normal gelmeyebilir. Bunu anlatmaya çalışıyorum herhalde.
Ona da bizim şalvarımız normal gelmeyebilir. Ne yapalım yani?
Ağzınla söyledin festivallerde giyiniyorlarmış. Tamam bizim de yöresel giysilerimiz var, dizilerde görüyoruz, ya da özel kutlamalarda falan. Ama günlük hayatta kimse çayda çıra oynayacak gibi dolaşmıyor.
Kimono demişsin, bu ara uzakdoğu dizi- filmlerine merak saldığım için bakayım dedim, kıyafetler nelermiş. Biraz gezindim, korelilerin, japonların falan yöresel kıyafetleri var. yeni nesil giyiniyor mu acaba diye de merak ettim. Fakat günlük hayatta yaşlılar hariç kullanılmıyormuş. Düğün törenlerinde falan gelinlik niyetine kullanılanlar varmış ama.
Neyse zaten konu bu değil. Sözün özü, bize normal görünen şeyler, farklı bir ülkede, farklı bir millete normal görünmeyebilir. Rahatsız edebilir.
Biri yazmış bağırarak konuşmak, otobüste baharatlı bir şeyler yiyeni görünce ben belki pek umursamam ama seyahat kuralları farklı olan bir ülkenin vatandaşı rahatsız olur. Orası da onun ülkesi olduğuna göre, istemeyebilir. Şahsi görüşüdür. Bunu anlatmak istiyorum sadece. Yoksa bunu savunduğum falan yok, istemediğini eylem haline getirip, iş yerinde durumu zorlaştırıp yıldırma politikası falan yapması gayet de haklıdır demiyorum.
Ama bazen de karşı tarafın davranışları olayın fitilini ateşleyebiliyor diyorum. Bir önceki neslin yanlışları, bir sonraki nesli etkileyebiliyor işte.
Kıyafete gelene kadar ne türlü haksızlıklar, ayrımcılıklar var zaten. Karşılıklı bir sürü hata var. Ama kimse çözmeye yaklaşmaz. Nedenleri o kadar fazla ki, ve sadece toplumla sınırlı değiş, politik durumlarla alakalı. basit bir anlayışsızlık, önyargıdan ibaret değil olay.Iste ben burasi benim ülkem ve sen kültürünü giyemezsin isine karsiyim. anayasalarinda da insanin dokunulmazligi var. Bazilarinin göz zevki diye, kültürü degil diye tamam beyenmeyebilirsin ama bunun icin sadece beyenmediginle kal. Istemiyorum yok giymeyin demek gercekten hos degil, ki hakki da olmamali.
Misal ben sirf bazi önyargilar yüzünden istedigim gibi giyinmiyorum, acik acik itiraf edeyim. Kapalilari zaten sevmiyorlar. Normal cünkü hristiyan bir memelekette müslüman olmak gercekten zor. Ha müslüman yerlerde de hristiyanlari sevmeyenler de cikabilir. Evet karsilikli olarak cok hata yapiliyor ama insanlar birbirlerini cok ötekilestiriyor armudun sapi üzümün cöpü diyerekten. Ista bu beni rahatsiz ediyor.
Inanirmisiniz daha gecen neden cam agaci eve almadim diye lüzümsuz bri tartismaya girdi normal bir vatandas benimle evimde, elektrikleri kontrole gelip. Belki ateistim , belki inege falan tapiyorum. Ya sirf müslüman oldugum icin yedigim ayalari saysak neler neler cikar. Bu ön yargilar, hosgörüsüzlükler hep benim gözümde cahillikten geliyor. Egitimli bir dünya cahil insan var. ne yapalim, bunlarla yasiyoruz efendim. Zor olsa da yasiyoruz
Turklere islenen haksizlik o kadar cok ki, o kadar igrenc sekillerde yer aliyor ki saymakla bitmez.
Okullarda, is bulmada, referans vermede, ev almaya kadar, her turlu sosyal ve hukuki haklarimiz cigneniyor.
Neden? Rengimiz koyu diye mi? Farkli giyiniyoruz diy emi? Hayir.
Bu onceden yazilmsi bir senaryo, ve degismesini istemeyen cok hardcore bir grup var. Iste onlar bize asagilik irk gozuyle bakan gruplar. Bunlar yonetimin en kritik koselerinde, ellerindeki gucu sonuna kadar kullanrlar ve de karda yuru iz birakmazlar. Hersey iyiye gidiyor gibi gorunur ve son anda FAIL verir. Cunku o irkci sizin ipinizi cekmistir.
Hele dur. Seni sevmeseler bile göz göre göre hakkını yiyeceklerini sanmam. Sen elinden geleni yap, olmazsa hakkını ararsın.
Elaray sizi incitmek /rencide etmek istemem. Cevaplamak zorunda degilsiniz.
Acaba dis gorunusunuz tesetturlu mu? Modern mi giyiniyorsunuz?
Kaba bulduysaniz bu soruyu gormezden gelin, simdiden ozurler.
bir sene olmus bu konuyu acali. O zamanda cok üzgün ve saskindim. Suan cok daha kötü bir haldeyim. Yasadiklarimdan bikmis hayattan sogumus bir durumdayim. Artik psikolojim bozuldu. Her türlü haksizliga ugradim hakkim yenildi. Inancimi kaybetmek istemiyorum. Allah büyüktür elbet. Ama tüm cabalarima ragmen hakkimin yenilmesine dayanamiyorum.. sinavlarim genellikle cok iyi gecti. Seminerden notlarim süper. Gel görelim okulda notlarim b..tan.. öyle seyler yazilmiski karneme var olmayan seyler.. hic sasirmadim en basindan tahmin ettigim gibi oldu hersey. Sadece daha kötüsü geldi basima.. ögretmenlerden yakiniyordum ama malesef ögrencim bile irkcilik yapti.. kizmiyorum ona hasta oldugu icin.. ama yoruldum cok yoruldum.. NE zormus ögretmen olmak. Önüme bu kadar tas koyulacagini düsünmezdim..
Çok üzüldüm ne kadar kaldı stajınızın bitmesine? 1 yıl dayanmışsınız biraz daha dayanın
Vay şu almanların yaptığına bak hele
5 ay kaldi son sinavima. Tabi okul önüme tas koyup engel olmazsa girebilcem o sinava. O kadar cok istiyorumki stajin bitmesini. O okuldan kurtulmayi.. Allahim insallah nasip eder o günleri görmeyi..
Dayanamiyorum artik cok zoruma gidiyor cok. Pes etmem icin herseyi yapiyorlar..
Haklısın ya sana bi faydamız çaremiz de olmaz burdan ne desem bilemedim
5 ay 1 yıldan az ama o kadar kısa bir süre de değil
Artık acayip umursamaz olmaya çalış alışmısındır biraz zaten yakma stajını sabır çek bol bol sabırrr sabıırrr
Hangi eyalettesiniz?
Ama hak veriyorum size, cok, cok zor. Hayatini zindan ediyorlar. Tek sucun yabanci olmak..
Arkadas cevremde pes edenler cok oldu..
Ama inadina basarmamiz lazim! ha gayret..
Sizi yildirmaya çalışıyorlar.
pes etmeyin, yazik olur. Direnin !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?