- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
böyle durumlarda iş kocada biter diye düşünüyorum, senin ailen benim ailem kıyaslaması yapmadan yorgunum bi haftasonum var evimde geçirmek istiyorum deyin, ne kendi tarafınıza ne de eşinizin tarafına gitmeyin, kimseye de yaranmaya çalışmayın bu kişi kendi anneniz dahi olsa, gelemedin edemedin derlerse yorgundum müsait oldugumuz zaman geliriz dersin,
eşim aslınd ailesine gitmeye çok istekli değil.sadece onların kaprisinden sıkıldıgı için hep gidiyor.sussunlar diye yapıyor.geçen hafta gitmemiştik hiç ne bize ne onlara.araya bi hafta girdiya sankı muhallak gitmem lazım..bide hastalıgı vardı gidiyordum ondan sonra gitmem diyorum ama hep bişey çıkıyor.bu haftada kurban keseceklermiş cuma gününden çağırdılar.
ya bide annesının yanında şımarması yokmu.anacım senın yemeklerini özlemişim biliyorum sende bna dayanamıyosun özlüyosun falan diyor kadın ağlamaya başlıyor zaten çok düşkün eşime karşılıklı şımarmaları benı çileden çıkarıyor.ben babama öyle söylesem heralde benle senelerce konuşmaz..babamın küsme huyu meşurdur sağolsun..
Ah ah aynı benim babam 1-2saatligine gelckse hiç gelmesin..aramadı küser tavırlar suratlar o yüzden esimde sklyr babamin tavır yapmasndn kendi ailesine daha da yöneliyor hakli olarak bazen patladigim oldu siz böyle aramadın sormadın diye herseye tavır alıyorsunuz yine ne sitem edcksnz diye gelmeye korkar oldum diye..10 ayda esimin ailesinin para istekleri yüzünden o kdr kavga ettik ki artık sakinledik ve hatalarımızı anladık daha dogrusu esim ailesinin menfaatci yönünü kabullendi de o da onlardan yoruldu beni anlamaya başlıyor gibi..aman Allahtan biz istanbuldayiz onlar izmirde yoksa bu tarz kavgalarmz cok olurdu seviniyorum uzak olduğuma her ne kdr kardesimi özlesemde böylesi daha hayirli herkes için
ya bide annesının yanında şımarması yokmu.anacım senın yemeklerini özlemişim biliyorum sende bna dayanamıyosun özlüyosun falan diyor kadın ağlamaya başlıyor zaten çok düşkün eşime karşılıklı şımarmaları benı çileden çıkarıyor.ben babama öyle söylesem heralde benle senelerce konuşmaz..babamın küsme huyu meşurdur sağolsun..
aileden etkileniyorlar işte,umarım benımkide anlar...o benden annesının verdiği ilgiliyi şefkati istiyormuş onu nazlamamı istiyor..bana bunu söyledi geçen gün.anneme bagırsam bile o hiç küsmezmiş.ben senın annen değilim dedim.sonuçta bende ana kuzusuydum evlenmeden önce.malesef evleniyosan bşylerden fedakarlık yapacaksın dedim..anlayanı beri getir tabii..
canım hiçbirzaman eline sağlık denmiyecek kimseye yaranamıyacaksın ben 11 senedir yaranamadımaynen öyle.benım sıkıntımda bu aslında.yarananamak..bi güzel söz söyleseler belkı devamlı oraya gidiyoruz diye problem bile çıkarmıycam.yetemiyorum gerçekten haftada 2 gün iznim var.parçalara bölünemiyorum kimseyi aynı anda memnun edemiyorum
biz o aşamaya hiç gelemiycez çünkü etrafımdakı insanlar bencil.hep benden daha fazlasını istiyorlar ve hiç memnun olmuyorlar.
bende bu kıskanç görümceleride anlamam terbiyesiz kendisine yapılmasını istemediği şeyi niye sana yapıyoreşimde dün bana öyle söylüyor.
ablamı sevmiyosun madem laf sokmalarına cevap ver sende karşılık ver o zaman ben her zaman bu konularımı konuşucam diyor.hemen zeytinyagı gibi üste çıkabiliyor.hiç anlamıyor benı.aileler evliliğimizi fazlaca müdahil,o yüzden biz ikimiz bi aile olamıyoruz.
aslında kaynanam iyi oldu sayılır yemegini falan yapabiliyor.haftada birde kızı temzliğini yapıyor.bana ihtiyac yok bile.ama gidiyoruz yinede..sorun gitmekte değil aslında yaptıklarımın karşılıgı çok değil bi güler yüze tav olan bi insanım.
dün ben başlattım kavgayı.zaten sabahtan moralım bozulmuştu babamın bana küstüğünü duyunca.sinirim kendıme nden kaynanamlara bu kadar ilgiliyimde babamı ihmal ediyorum diye...iyi zaman geçiriyoruz kaynanamlarda ama aklımın bi kösesinde hep neden annemlere gitmiyoruzda buradayız gibi sorular duruyor..çok zormuş evlilik gerçekten söylerlerdide inanmazdım...eşim nişanlıyken evi uzak bi yerden alalım dedi olabildiğince uzak olalım ailelerden dedi sanki bu günlerin olacagını biliyormuş gibi.aptallık bende oldu hep yakın olsun istedim..yinede iki tarafada çok yakın olmayan bi yerdeyiz.malesef eşimde şirket arabası oldugu için herhafta bekliyorlar.
canım sen böyle kendini ezdirmeye devam eder herşeye susarsan sonra benim gibi panikatak olursunbi ortak yol bulamıyoruz ne zaman konu açılsa birbirmize giriyoruz.dün akşamki kavgamızda gerçekten çok sinirliydim.ama eşim artık bu yüzden kavga etmek istemediğini iki tarafa eşit davranıyoruz der gibi konuştu.küsmedik,küs olunca eve bile gelmek istemiyormuş muş.içime ata ata bir gün bende hasta olucam zaten acaba onlar benı önemseyip gelirlermi.
kendimden örnek vereyim. ailelere hafta içi gidiyoruz. bir gün birine bir gün diğerine. gittiğimizde de ben kendi ailemde hadi kalkalım derim. eşimde kendi ailesinde kalkalım der. ayrıca telefonda görüşürkende bugün k.validelere gidiyoruz demem. eşimde annesine demez. böyle bir yol bulduk biz.
hastalık vs. oldumu. hasta olan taraf biraz ayrıcalıklı oluyor.
gerçekten ne eşim ne ailesi kıymet bilmiyor..
yaranamadıgımı şu zaman anladım ben;kaynanam ameliyat oldugunda hastanede kalmıştı 4 gün flnn.kızı yıllık izne ayrıldı o kaldı yanında bende her akşam gttim tabi yanına..ısrar ettim bende kalıyım bi gece.kalmamı istemediler yorulursun falan dediler.kaynanam eve çıktı.oturuyoruz neyse.kızıyla beraber bana dedikleri laf şu.okadar hastanede kaldım bi gün bende kalıyım demedin..ölürmüsün öldürürmüsün..
evet yeni evlenicekler bakın örnek hepsi aynı değildir demeyin çünkü hepsi aynı gerçekten ben inanmazdım ilk nişanlandığım zaman derdim yok hepsi aynı değil ama zamanla çok iyi anladım sana gelin ismi takıldıktan sonra çektiğin eziyetin bini bin para ben yeni nişanlandığımda kendi isteğimle ve hala pişman değilim gerçide kayınvalidem ameliyet oldu ve ben bakmak istedim ve baktım yemeklerini yaptım onu yıkadım temizledim ama bi sağol yok çeyiz hazırlığı yapıyoruz şimdi bizde adettir tepsi yapmak ve bende istedim çünkü nişanda falan böyle bişi görmedim ben yaptım ama nişanlıma içimden gelerek onlarda tık yok olsun dedim karşılıklı yapmadım dedim olmadı kendi evine misafir gelinmesin zahmet çıkmasın diye niye ben tepsi yapılmasını istedim diye şu an benden kötüsü yok evine temizliğe gittim yardım ettim misafirlerini ağarladım bi kere sağol demedi ve şu oğlu yani nişanlım benim sözümden çıkmıyor diye deliriyor oğlum benim yüzüme bakmıyor diyerek benim anne babamın yanında tafra yaptı bana neler söyledi ve benim anne babama allah sizede böyle gelin versin oğlunuzu sizden alsın görürsünüz dedi farkında değil aslında iyi beddua etti keşke herkese beim gibi gelin verse ben hiç bir zaman ben şunu isterim bunu isterim demedim yaranamadım aldılar ucuzu olsun dedim ki ben hiç paspal şeyler giymem paraları çok gitmesin diye alıcam şeyin önce etiketine bakardım demekki öyle olunca yaranılmıyormuş ve annem babam ben o dünya kadar hakaret etti biz ağzımızı açıp birşey demedik ve kadın bir özür bile dilemedi nazı kız evi yapması gerekirken bizde kaynanana yapıyor bi söz var bilmem bilirmisiniz gül yüzüne s.. anasını demişler öle yapmak gerekiyormuş çok geç olmadan anladım allah tüm çekenlere sabır versin kadınlar böyle stres hastası oluyor işte eşe anlatmaktan çekinip kimseye bişi diyemeyince böyle oluyor genç yaşta depresyon haplarına maruz kalıyoruz utanmaları yok allah bu elbet söz söyleme sırası bizede gelecek....
etrafında ki herkes ne kadar mızmız ve bencil.. Bence eşinle konuş uzlaşabilirsen eğer bi süre başbaşa vakit geçirin uzaklaşın biraz ailelerinizden. Onlarda başlarda tepki verir zamanla alışır sizden uzak durmaya böylece ona gitti bana gelmedi diye sorunda olmaz. Gerçekten bu kadarıda fazla evliliğinizin ne anlamı kaldı ki böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?