Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

böyle durumlarda iş kocada biter diye düşünüyorum, senin ailen benim ailem kıyaslaması yapmadan yorgunum bi haftasonum var evimde geçirmek istiyorum deyin, ne kendi tarafınıza ne de eşinizin tarafına gitmeyin, kimseye de yaranmaya çalışmayın bu kişi kendi anneniz dahi olsa, gelemedin edemedin derlerse yorgundum müsait oldugumuz zaman geliriz dersin,

eşim aslınd ailesine gitmeye çok istekli değil.sadece onların kaprisinden sıkıldıgı için hep gidiyor.sussunlar diye yapıyor.geçen hafta gitmemiştik hiç ne bize ne onlara.araya bi hafta girdiya sankı muhallak gitmem lazım..bide hastalıgı vardı gidiyordum ondan sonra gitmem diyorum ama hep bişey çıkıyor.bu haftada kurban keseceklermiş cuma gününden çağırdılar.

Siz ne yazık ki iki aile arasında sıkışıp kalmışsiniz Yani yanlış anlamayın ama iki taraf ta daha anlayışli olmalı, babanızın da size küsmesini doğru bulmadım ben. İs size ve eşinize düşüyor, yani birbirinize gireceginize kenetlenip birlikte hareket etmeli ve denge kurmaya çalışmalısınız. Ama tabi erkeklerin bu konuda dengeli davranması daha zor oluyor, erkek milleti her gün kendi tarafında olsa of demez, onlara hava hoş

Son düzenleme:

siz onların planına göre hareket etmek zorunda değilsiniz ki eşin onların kaprisinden sıkıldıgı için gitmek yerine çenelerini kapatsın tabi ki hiç gitmeyin demiyorum siz onlara göre hareket etmeyin kendi istediğiniz zaman gidin, buarada bende 8 aylık evliyim ,, tecrübeli arkadaşlarım bana evlilikte ilk 1 yıl çok önemli demişlerdi hakikaten öyle, biraz sabır biraz anlayışla çözülemeyecek şey yok, ama eşin susmasın gitmek istemediğiniz zaman "hayır" demeyi bilin her iki tarafa da ...

Ah ah aynı benim babam 1-2saatligine gelckse hiç gelmesin..aramadı küser tavırlar suratlar o yüzden esimde sklyr babamin tavır yapmasndn kendi ailesine daha da yöneliyor hakli olarak bazen patladigim oldu siz böyle aramadın sormadın diye herseye tavır alıyorsunuz yine ne sitem edcksnz diye gelmeye korkar oldum diye..10 ayda esimin ailesinin para istekleri yüzünden o kdr kavga ettik ki artık sakinledik ve hatalarımızı anladık daha dogrusu esim ailesinin menfaatci yönünü kabullendi de o da onlardan yoruldu beni anlamaya başlıyor gibi..aman Allahtan biz istanbuldayiz onlar izmirde yoksa bu tarz kavgalarmz cok olurdu seviniyorum uzak olduğuma her ne kdr kardesimi özlesemde böylesi daha hayirli herkes için

bi ortak yol bulamıyoruz ne zaman konu açılsa birbirmize giriyoruz.dün akşamki kavgamızda gerçekten çok sinirliydim.ama eşim artık bu yüzden kavga etmek istemediğini iki tarafa eşit davranıyoruz der gibi konuştu.küsmedik,küs olunca eve bile gelmek istemiyormuş muş.içime ata ata bir gün bende hasta olucam zaten acaba onlar benı önemseyip gelirlermi.

aileden etkileniyorlar işte,umarım benımkide anlar...o benden annesının verdiği ilgiliyi şefkati istiyormuş onu nazlamamı istiyor..bana bunu söyledi geçen gün.anneme bagırsam bile o hiç küsmezmiş.ben senın annen değilim dedim.sonuçta bende ana kuzusuydum evlenmeden önce.malesef evleniyosan bşylerden fedakarlık yapacaksın dedim..anlayanı beri getir tabii..

İyyyyy en nefret ettigim sey erkek milletinin analarına böyle şımarması eslerinin yanında, bana çok itici geliyor ne yalan söyleyim. Hele kayınvalidenin ağlamasına diyecek laf bulamıyorum Duygu sömürüsü başka birşey değil...

O zaman evlenmeseymis esın, anasının dizinin dibinde yasamaya devam etseymis! Daha neler ya...

Canım öncelikler Allah yardımcın olsun seni yaşadıklarının hepsini bende yaşadım ve yaşıyorum

canım hiçbirzaman eline sağlık denmiyecek kimseye yaranamıyacaksın ben 11 senedir yaranamadım
bu sebeple sende kendini hırpalamayı bırak önce kendi hayatını yaşa kendini önceye al sonra arta kalan zamanlarını onlara harca çünkü tüm zamanını emeğinide onlar için harcasanda sen yaranamayacaksın
üzgünüm açık yazıyorum ama gerçekkler ne yazıkki böyle

biz o aşamaya hiç gelemiycez çünkü etrafımdakı insanlar bencil.hep benden daha fazlasını istiyorlar ve hiç memnun olmuyorlar.

işte bu sebeple değer kıymet bilmezler çünkü insnalar bencil sende benim gibi olma arkadaşım bencil ol
insaoğlu nankördür 39 gün baksan 40.gün bir aksilik olsa bakmasan o zaman diğer 39 verdiğin emeği görmeler hep son günü görürüler

bende bu kıskanç görümceleride anlamam terbiyesiz kendisine yapılmasını istemediği şeyi niye sana yapıyor
çok kötü niyetliyse sende onda cevabını ver kendini ezdirme

bizimde geçen seneye kadar arabamız hep vardı araba varya her haftsonunu kayananmlarda geçirmek zorundaydık kadın aşmıştı beni köle gibi kullanıyordu haftaiçi çalışıyordum haftasonundada kaynanamın evini temizle misafirlerine hizmet etle geçiriyordum arabayı sattık şimdi kendisi her haftasonu gelir en azından kendi evimde sadece onlara hizmet ediyorum

canım sen böyle kendini ezdirmeye devam eder herşeye susarsan sonra benim gibi panikatak olursun

kendimden örnek vereyim. ailelere hafta içi gidiyoruz. bir gün birine bir gün diğerine. gittiğimizde de ben kendi ailemde hadi kalkalım derim. eşimde kendi ailesinde kalkalım der. ayrıca telefonda görüşürkende bugün k.validelere gidiyoruz demem. eşimde annesine demez. böyle bir yol bulduk biz.

hastalık vs. oldumu. hasta olan taraf biraz ayrıcalıklı oluyor.

gerçekten ne eşim ne ailesi kıymet bilmiyor..
yaranamadıgımı şu zaman anladım ben;kaynanam ameliyat oldugunda hastanede kalmıştı 4 gün flnn.kızı yıllık izne ayrıldı o kaldı yanında bende her akşam gttim tabi yanına..ısrar ettim bende kalıyım bi gece.kalmamı istemediler yorulursun falan dediler.kaynanam eve çıktı.oturuyoruz neyse.kızıyla beraber bana dedikleri laf şu.okadar hastanede kaldım bi gün bende kalıyım demedin..ölürmüsün öldürürmüsün..

evet yeni evlenicekler bakın örnek hepsi aynı değildir demeyin çünkü hepsi aynı gerçekten ben inanmazdım ilk nişanlandığım zaman derdim yok hepsi aynı değil ama zamanla çok iyi anladım sana gelin ismi takıldıktan sonra çektiğin eziyetin bini bin para ben yeni nişanlandığımda kendi isteğimle ve hala pişman değilim gerçide kayınvalidem ameliyet oldu ve ben bakmak istedim ve baktım yemeklerini yaptım onu yıkadım temizledim ama bi sağol yok çeyiz hazırlığı yapıyoruz şimdi bizde adettir tepsi yapmak ve bende istedim çünkü nişanda falan böyle bişi görmedim ben yaptım ama nişanlıma içimden gelerek onlarda tık yok olsun dedim karşılıklı yapmadım dedim olmadı kendi evine misafir gelinmesin zahmet çıkmasın diye niye ben tepsi yapılmasını istedim diye şu an benden kötüsü yok evine temizliğe gittim yardım ettim misafirlerini ağarladım bi kere sağol demedi ve şu oğlu yani nişanlım benim sözümden çıkmıyor diye deliriyor oğlum benim yüzüme bakmıyor diyerek benim anne babamın yanında tafra yaptı bana neler söyledi ve benim anne babama allah sizede böyle gelin versin oğlunuzu sizden alsın görürsünüz dedi farkında değil aslında iyi beddua etti keşke herkese beim gibi gelin verse ben hiç bir zaman ben şunu isterim bunu isterim demedim yaranamadım aldılar ucuzu olsun dedim ki ben hiç paspal şeyler giymem paraları çok gitmesin diye alıcam şeyin önce etiketine bakardım demekki öyle olunca yaranılmıyormuş ve annem babam ben o dünya kadar hakaret etti biz ağzımızı açıp birşey demedik ve kadın bir özür bile dilemedi nazı kız evi yapması gerekirken bizde kaynanana yapıyor bi söz var bilmem bilirmisiniz gül yüzüne s.. anasını demişler öle yapmak gerekiyormuş çok geç olmadan anladım allah tüm çekenlere sabır versin kadınlar böyle stres hastası oluyor işte eşe anlatmaktan çekinip kimseye bişi diyemeyince böyle oluyor genç yaşta depresyon haplarına maruz kalıyoruz utanmaları yok allah bu elbet söz söyleme sırası bizede gelecek....

aynen bizim de öyle çokta rahatım açıkçası bu durumdan
onlarda isterse uykudan öleyim hadi kalkalım demem
hem hafta içi iş çıkışı gittiğimiz için de saatlerce oturamıyoruz yorgun oluyoruz

bence üzülme ben gittim kaldım altını dahi temizledim hemde nişanlanalı 1 ay olmuştu ama bi teşekkür almadım bu dünyanın öbür tarafıda var istersen onlar için kendini as YA-RA-NA-MAZ-SIN

kesinlikle haklısınız,bende nişanlıyken hiç bişey istemedim.benim nişanım bile olmadı hiç masrafları olmadı bana.annem ne yün istedi ne bişey.adette vardır bişeyler istemek.ana yolunu bile bizim takılardan verdiler.takılarımı heba ettiler.nişanlıyken nası konuşuyolardı biz gelinimize şöyle yaparız böyle yaparız.bir tanesini bile görmedim dediklerinin.sustum hep aslında bunları yüzlerine vursaydım ben iyi gelin olurdum biliyorum.ama bende allah korkusu var büyük dedim sineye çektim.23 yaşındayım dayanamaz duruma geldim bunca stresi çekmek içinmi evlendim ben..

kocana söylemedın mı annesının, aılenın yanında yaptıgı terbıyesızlıgı?? ben bunu bılır ve söylerım..fazla tavız vermıcen, ılk başta nasılsan öyle olucan yoksa tepene cıkıyorlar..kocan senı sevıyorsa, ınadına kaynanandan sogut onu..bı müddet sonra kaynanan sana daha ıyı davranır''neden'' çünkü anlar oğlu senden yana mecbur iyi davranmak zorunda kalır eşşek gibi.

Deveye diken, adamı S.......n yaranırmış derler..ve ınankı atasözlerı o kadar dogru ki, etrafta görüyorum zaten..

etrafında ki herkes ne kadar mızmız ve bencil.. Bence eşinle konuş uzlaşabilirsen eğer bi süre başbaşa vakit geçirin uzaklaşın biraz ailelerinizden. Onlarda başlarda tepki verir zamanla alışır sizden uzak durmaya böylece ona gitti bana gelmedi diye sorunda olmaz. Gerçekten bu kadarıda fazla evliliğinizin ne anlamı kaldı ki böyle

ben babama çok düşkün biriyim iki hafta görmesem özlerim çok.iki tarafada gitmeme kararı alsak bende zorlanırım gerçekten.ama şöyle bi öneri sunabilirim eşime biz gitmeyelim ama onlar gelsin.özleyen gelsin görsün.dimi bu daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…