Bıktım,evlilik ne kadar zormuş....

Niye içinden geldiği gibi davranmıyorsun.
Kurban kesilecek diye 2 gün orda kalman gerekmiyor.
Kurbanı kesiceğiniz gün sabahtan gidin.Akşam evinize dönün.
Sıkmayın kendinizi.

Erkeklerin hepsi aynı.
Ailesiyle otururken zamanın nasıl geçtiğini anlamazlar.
Diğer tarafla vakit geçmez.
Takma kafana.O konu da kendi haline bırak eşini.
Annenlerdeyken kalkalım dediğinde kalk yüzünü asmadan.
Annenlere de bahane uydur niye erken kalktığınıza dair.
Annenlerin erken kalkıyorsunuz diye sana küsmeleri de tuhaf.
Siz mutlu olun yeter ki demeleri lazım.

hem c.tesi hem pazar misafirler çağıracaklarmış sarma falan sarılması gerekiyormuş.hiç bi şeye hayır diyemiyorum buda benden kaynaklı bi zaaf heralde.

hem c.tesi hem pazar misafirler çağıracaklarmış sarma falan sarılması gerekiyormuş.hiç bi şeye hayır diyemiyorum buda benden kaynaklı bi zaaf heralde.

Alıştırmışsın canım.
Kendini biraz biraz geri çekmeye çalış.
İstemediğin şeyleri zorlayarak yaparsan ufacık bişey e eşine patlarsın.
Bu zaafını yenmen lazım...

Sık sık görüşmelerinizi kesmeniz lazım. Herkes kendini düşünür olmuş. 2 haftada bi sizin ailenize 2 haftada bi eşinizin ailesine gidin o zaman. Diğer haftada izinli olduğu günler birlikte vakit geçirin ailelerinizi bi kenara koyun birbirinize adepte olun. Eşinizin sizin sevdiğiniz şeyleri yapın eğlenin. Çok gergin olmuşsunuz ikinizde. Tatlı dille konuşarak uzlaşabilirsiniz diye düşünüyorum.. Herkes ailesini özler sever ama siz evlisiniz artık. Ailelerle araya biraz mesafe koymak gerekiyo.. Resmen birbirinizi unutup ailelerinize odaklanmışsınız o benim ailem sen benim ailem derken birbirinizi unutmuşsunuz. Bunlar bu kadar sorun edilcek şeyler değil. Ama eşinin ailesine çok taviz vermişsin mesela seni her aradıklarında hemen bakma. sonrasında mutfaktaydım duymadım kusura bakma falan dıyebılırsın yanı her gel dediklerinde tmm demek yerine farklı şeyler söyleyip gerekirse bahaneler üretip gitmeyin. Bu kadar sık ilgilenmek zorunda değilsiniz kendinizi ezdirmeyin. Saygınızda kusur etmeyin tatlı dilli olun birlikte olduğunuz zamanlar hoş davranın ama yeri gelincede mesafeni koymalısın. Herkesin kendi hayatı var sonuçta canım.

doğru söylüyorsun..önce eşimle aramızdaki konuşamama sorununu çözmemiz lazım tabi.ne zaman aile konusu açılsa sonu kavgaya gidiyor.sen böyle yaptın ben böyle yaptım bitmiyor.tarafsız davranmaya çalışıyorum iki tarafada.zira öylede yapıyorum ama ne kadar çok fedakarlık edersem o kadar çok şey bekliyorlar.her halukarda kötü olan benım.ama bu hafta sonu kurban işide geçsin diğer hafta gitmeyi düşünmüyorum.

Neden fedakarlık etmeye çalışıp kendini bu kadar kasıyosun ki canım istemediğin halde hemde.. didişmeyi bırakmalısınız. Sen onu suçla o seni nereye kadar sürücek bu didişmeler? en iyisi uyum sağlamaya çalış. Eşin yokkende sık sık gitme. Gitmek zorunda değilsin sonuçta. haftada 1 kere git gidiceksende. Nasıl ki sürekli gitmene falan alışmışlarsa bunada alışıcaklardır merak etme. Eşinle kendi ailene gittiğinizdede onun çok durmak istemesini bekleme canım.. Ne bilim mesela eşin yokken gündğz kendin gidemez misin ailene? eşin işteyken. Akşam geldiğinde onlada 2-3 saat otursanız sana yeticektir. Bu fedakarlık etme çabanıda bi kenara koy artık. Fedakarlık evlilikte eşine karşı yapılır. Eşin yaptığın fedakarlığı farketmiyo yada bunu bi fedakarlık olarak görmüyosa sende fedakarlık yapmaya çalışma içinden geldiği gibi davran bunaltma kendini bu kadar. Kendin için yaşa eşinin ailesi için değil

malesef canım bende çalışyorum çalışmasam aile hiç ihmal etmem.hep beraber gidiyoruz ayrı ayrı gitmiyoruz ailelere.eşimin ailesi herşeye çok karışıyor eşim susturuyor onları ama söylediklerindede etkileniyor.napıcm bilmiyorum.

evlilik her şeye evet demek,herkesi memnun etmeye çalışmak,kendinden ödün vermek değildir ki...
malesef bu duruma kendi kendini getirmişsin baştan beri bu böyle olmuş sanırım her şeye koşan,herkesi memnun eden gelin !
peki seni düşünen var mı? olsaydı bu kadar emrivakiler yapılmazdı ya da evet diyen biri var diye düşünülüyor,
kimse kırılır mı gücenir mi diye düşünme herkese eşit mesafede ol,eşin ve kendine değer ver...

Canım bence kendi haline bırak herkesi eşinde dahil. Aynı sorunları evliliğimizin ilk dönemlerinde bizde yaşadık. Kendi ailesine gitmezdi benim gitmemi isterdi kendi aramazdı bana sen ara derdi, gitmek istemediğim zamanlar bende senin ailene gelmeyeyim o zaman herkes kendi ailesine gitsin diyordu ne kavgalar ettik ama şimdi umursamıyorum. Açıkça tavrımı koydum gelmezsen gelme dedim ailenle senden çok ben ilgileniyordum ama bundan sonra göreceksin dedim ve dediğimi de yaptım şimdi ayda bir gidiyorum (zaten kayınvalidemden çok çektim yüzünü görmesem özlemem:)) kendi anneme gittiğim zaman da hiç ona sende gel demiyorum ben çocuklarla yarın anneme gideceğim diyorum olup bitiyor. Hatta geçen gün annemlerde otururken telefon etti ben gelicem sizi almaya otururum bende annemi görmek istiyorum dedi bende gerek yok biz birazdan çıkacağız kızın dersleri var dedim. Onun ailene gelip gelmemesini umursamadığını ona yansıtırsan eminim ki o da fark edecektir. Benim ki fark etti en azından :))))

bende çok çekiyorum bu insanlar nankör başka bişey deill..eşim bana tel.almştı yenı benm eski telefonuda görümceme verdi.içinde resmler vardı benm ve eşimin.ikimizin bir oldugu bi fotografı ekran görüntüsü yapmış ama tek bi fark var fotografta.benı eşimin yanından kesmiş...

Seni kıskanıyolar belli ki. Bunun tadını çıkar Eşinle aranı düzelt sen canım bunu önemse sadece. Diğerlerini çok önemseme. Kendinden ödünden verme bu kadar. Sonra çok pişman olursun.

Bu arada merak etme çocuğunu olunca her şey düzelir çünkü istesenizde fırsat bulup gidemezsiniz ben öyleyim iki tane çocuğum var ve çalışıyorum. Biri okula gidiyor biri üç yaşında akşamları yemek hazırla ortalığı topla kızımın derslerini yaptır küçükle ilgilen yorgun düşüyorum hiçbir yere gidecek halim kalmıyor. Hafta sonları da aynı bir de üstüne temizlik eklenince hepten bitiyorum. Fırsatım olduğunda da çocuklar dışarıda gezmek istiyor hep birlikte ailece dışarıda çocukları eğlendiriyoruz.

eşim önceden hep benı savunurdu gerçi şimdide savunur bi durum olsa ama kız hasta diye herkes üstüne titriyor 30 yasında kadın çocuk değilki.

cnm bu zaman kadar iyiydin de oldu?? söyle bakalım bi..?? o görümcenın sacını besını yolmak lazım..kötü olursan iyi olursun unutma..

Belli ki seni çok kıskanıyor o zaman şöyle yap kayınvalidenlere gittiğin zaman eşinle her zamankinden fazla ilgilen canımlı cicimli ol görümcen hepten çatlasın.

cnm bu zaman kadar iyiydin de oldu?? söyle bakalım bi..?? o görümcenın sacını besını yolmak lazım..kötü olursan iyi olursun unutma..

hiç bişey olmadı dahada itilip kakıldım..diğer konumun birinde görümcemle mailleşmemiz var görsen ağzın açık kalır.o maillerden sonra zaten bitirdim kafamda herşeyi.şimdi bazen benı seviyor gibi gösteriyor kendını ama yapmacık oldugunu biliyorum..

Çalışıyosan nasıl bu kadar sık vaktini ayırabiliyosun ki onlara canım? :26: ayrıca eşin onları susturuyosa rahat ol bence canım ya eşinde onların tarafnda olsaydı napıcaktın o zaman. Sen eşini kendine yaklaştırmaya çalış. Çünkü bu tarz tartışmalarınız aranızın soğumasına sebep olur oda ailesine daha çok meyillenir zıta doğru itersin tartıştıkça canım buna izin vermemelisin aranızı ısıtmaya bak eşinle iyi oldumu inan ki gerisi çokta mühim değil. O zaman daha huzurlu, mutlu olucaksınız görüceksin.

kocan sana aşık mı??

ameliyatının ilk dönemleri hafta içide gidiyordum...ama şimdi c.tesi pazar.yanı bana kalan sadece 2 gün ve orada geçiriyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…