Bıktım hayatımın yönlendirilmesinden :(

Sevdiğinle kaç diycem ama o netten tanıştığın adamı yeterince tanımıyorsun. Bence bi kadın sığınma evine git canım. İstemediğin bi adamla evlenmekten ve dayak yemekten iyidir. Böylece kendilerini senin sahibin sanan ailene de hadlerini bildirmiş olursun.

yüz yüze görüşmedik hiç sadece netten görüşüyoruz işte çok iyi biri güveniyorum ama askerliğini yapmamış ve okuyo onunda hayatını karartmak istemiyorum senağlamasenağlama abim duysa onun içinde hiç iyi olmaz:1no2:

Abin kimki ya senin kimle evlenicene sen ve evleniceğin kişi karar verirsiniz.

Ne kadar zor bir durum...
töreler,adetler bazen insanı nasıl da
isyan ettiriyor...
bakın arkadaşım,nette tanıştığınız kişiye lütfen güvenmeyin...
siz şuan çaresizlik içinde olduğunuz için,
ilk limana yaklaşan gemiye binmek istiyorsunuz ama,
inanın daha fazla üzülmemek için hemen güvenmeyin derim...
belki gerçekten çok iyi biridir,ama belki de kötüdür,
onun yüzyüze tanıyarak anlayabilirsiniz...
abi kardeş birdaha konuşsanız,belki vicdanı sızlar da,
sizi zorla evlendirmeye kalkmazlar...
Allah yardımcınız olsun..
sevgiler...

arkdaşımı kınadım ondan başıma geldi diye düşünüyorum :a015: çünkü onun aileside onu ölen ablasının kocasyıla evlendırdıler ben çok kızdım ona kaç dedım dedim yani bişekilde istesen evlenmezsın dedım ama evlendı ölen ablasının yatagında yatıyo şimdi böle adetler yerın dibine batsın :( ama yaşanmayıınca bılınmıomuş onlarda doğulu gerçi onun daha kötü bana göre :(öyle sıkılıyorumki nefes alamıyorum sanki:( ölsemde bütün sorunlar bitse offffffff

inanamıyorum ya. bunlar filmlerde var sanırdım. türkan şorayın filminde vardı böyle bir şey. hala mı var. nasıl bir ahlak anlayışı ki,ölen ablanın kocasıyla evlendirmeler...bumudur töre ya. nasıl birşey bu.
bunları okudukça çok şanslıyım diyorum.
sizde bir sığınma evine başvurun.. o adamada güvenmeyin. nettekine. evli bile olabilir. hatta kadın taciri .. bilemiyoruz. neler nele oluyor..tanımadan sakın yanlış bir şey yapmayın.

Gerçekten zor bir durum...
Töre adı altında; başkalarını hayatını ipotek altına almak,
kabul edilebilir birşey değil. Bencede netteki arkadaşınıza
çok güvenmeyin. Ona yaşadıklarınızı anlatıyorsanız; sizin
bu çaresizliğinizden faydalanabilir. Belki iyidir ama yüzde elli
bir şans üzerine plan yapmak bu şartlar altında hata olur.
Bence bir sığınma evine, bir kuruma başvurmayı deneyin.
Kursa gidiyorsunuz nasılsa, bu sırada kendiniz için bir ortam
oluşturmaya çalışsanız. Yoksa daha fazla üzüleceksiniz.
Allah yardımcınız olsun.

netten tanıştığınız insana bu denli güvenmeyin sakın.
şu anda aileden baskı, ilgisizlik ve şiddet gördüğünüz için size yakınlık gösteren kişiye eğilim duymanız çok normal ama bu kişide doğru insan olmayabilir.
tanımadığınız bir insana sakın sakın sakın güvenmeyin.
şu anda bulunduğunuzdan daha kötü bir konumda bile olabilirsiniz.
kesinlikle onunla kaçmayı falan da düşünmeyin.
anladığım kadarıyla ailede konuşulup dert anlatılabilecek pek kimse yok.
reşit misiniz bilmiyorum ama polise sığının.
eğer 18 yaşından küçükseniz zaten durum daha vahim.
ama büyükseniz bile ciddi yaptırımları var bu durumun..

canım kesınlıkle o evden kurtul kadın sıgınma evı demısler evet cok dogru kesınlıkler orayı ara ve nettekı cocuk ıcınde fazla guvenme ve sakın onla kacayım fılan deme aılen pesını bırakmaz sana rahat vermezler

kendimi çok kötü hissediyorum diyorumki abi ben sevmıyorum sevmedıgım biriyle nasl evlenıyım diyoki çocuk efendı akraba zengin daha ne istiyorusun herkes kızını ona vermek istiyomuşda sen nekdar şanslısın dıyo yahf çocuguda görsenız tam bi kro hem ben hep severek evlenmeyi istiyordum hep hayalim buydusenağlama senağlama

yok uzaktan akraba ay ben kürtleri sevmıyorum ya bikere huyları konuşmalarını hiç sevmıyorum. ben ist büyüdüm kuran kursunda hiç uyuşmuyoruz yaaasenağlama

canım bence mesele kürt türk ayrımından çok eğitimli eğitimsiz meselesi.

yok uzaktan akraba ay ben kürtleri sevmıyorum ya bikere huyları konuşmalarını hiç sevmıyorum. ben ist büyüdüm kuran kursunda hiç uyuşmuyoruz yaaasenağlama

ama yinede öyle ayırım yapma lütfen. kürtleri sevmiyorum falan deme. türklerde çerkeslerde,lazlarda gürcülerde,yokmu kötü huy.yokmu kötü konuşma... bence bu söylediğin lafla tepki alırsın. geri al yazdığını canım....

ama yinede öyle ayırım yapma lütfen. kürtleri sevmiyorum falan deme. türklerde çerkeslerde,lazlarda gürcülerde,yokmu kötü huy.yokmu kötü konuşma... bence bu söylediğin lafla tepki alırsın. geri al yazdığını canım....

tmm kürtleri sevmıyorum demim ozaman bizim akrabaları sevmıyorum hepsinden nefret edıyorum hepsi aynı akılda :çok üzgünüm:

hey Allahım bu cahılıyett ınsanalrın yerıne karar verme ne zamana kadar surucekkk ne zaman toplumsal yasamayı ogrenıp bıreylerın karralarına sayı gosterecz bılemıyorummm

Kiyamam sana abin yobazin tekiymis senin.
Internetedi adama sakin güvenme kardesim bulusuyum falan deme.
Allah göstermezin yagmurdan kacarken doluya tutulma durumu olamzin.
Sen annenle, babanla konusmaya calis okuman senin icin cok önemli

ne yapacağımı hiç bilmiyorum çıkmaazdayım nettkide zaten kendi havasında bu akşam anladım bunu anca uyuyo senağlama bi ilgi bişey yok ondan umudumu kestim zatensenağlama allahım bana yardım etsin kimsenin başınada vermesin çok yanlızım bana dua edin inşş. hepinize tşk edıyorum yorumlarınızdan dolayısenağlama

canım sakın yanlış birşey yapma abin laftan anlamayan biri anlaşılan o zaman ailende konuşabileceğin birilerini bul ve kararlı görün ne yaparlarsa yapsınlar evlenmeyeceğini anlasınlar
Allah yardımcın olsun

Canim benim o kadar cok uzuldumki durumuna anlatamam Allah yardimcin olsun guzel kizim:Saruboceq:
ilk once sunu sormak istiyorum sizde tore cinayeti felan yaparlarmi okadar ileri gidebilirlermi Allah korusun?? duyuyoruz gencecik hayatlari sona erdiriyor bu zihniyetde insanlar :kızgın:

Eger hayir o kadar ileri gitmezler diyorsan abine abiyin dilinde konsacaksin " okutmayacagim dedin okutmadin ama hayatimi gecirecegim adama sen karar vermemezsin o insanla ayni evde ben yasayacagim ayni yatakda ben yatacagim bunu sen secemezsin de " " aksi takdirde baski yaparsan seni rezil ederim el icine cikamazsin kafama silah dayayarak nikah masasina oturtacak degilsin de" " bugun sen tamam dersin yarin onlar eve gelince ben sizi istemiyorum derim "de yani soyleyecek o kadar cok sey varki onlara ev gelin demeye cesaret edemesin eyvak kiz kararli bir hareket ederde rezil olurum siozumun dinlenmedigini anlarlar diye dusunmesini sagla dahada olmadi kac yasindasin bilemiyorum ama 18 yasindan kucuksen cocuk esirgemeye alirlar yada kadin siginma var bir yolunu bul eger sevemem ben bu kisiyi diyorsan kesinlikle evlenme :((
Allah yardimcin olsun canim ya:((

Back
X