Bıktım hayatımın yönlendirilmesinden :(

aaaa inanmiyorum:1shok: bu gercekmifisfisfis ya nasil bir ailede nasil bir insanalar.....EGITIM EGITIM EGITIM SART....

Allah yardimciniz olsun zor cok zor bir durum....:delphin:

bak güzelim "anladım niyetini" demişsin ama ben yinede yazayım o netten tanıştığın arkadaşına güvenme.
Her türlü sorununu özellikle ailenle ilgili olanları anlatma, bundan yararlanmak istiyebilir.
Belki gerçekten iyi niyetli bir insna olabilir ama kötü olmayacağına garanti veremeyiz.
Sen şimdi karşına çıkan kim olursa olsun sığınacak bir liman aradığın için içini açıyorsun
ama bu sana daha çok zarar verebilir . Hoş abin olacak ayarı kaçık adam yeterince zarar veriyor ya .
polise yada sığınma evine git diyeceğim ama aklıma daha kötü şeyler geliyor.
Allah korusun bu zihniyetteki insan sen böyle bir şeye yeltendiğinde namuslarını kirlettin düşüncesiyle daha çok zarar verebilirler.
Allah yardımcın olsun dua etmekten başka birşey gelmiyor malesef elimden.

Eger hayir o kadar ileri gitmezler diyorsan abine abiyin dilinde konsacaksin " okutmayacagim dedin okutmadin ama hayatimi gecirecegim adama sen karar vermemezsin o insanla ayni evde ben yasayacagim ayni yatakda ben yatacagim bunu sen secemezsin de " " aksi takdirde baski yaparsan seni rezil ederim el icine cikamazsin kafama silah dayayarak nikah masasina oturtacak degilsin de" " bugun sen tamam dersin yarin onlar eve gelince ben sizi istemiyorum derim "de yani soyleyecek o kadar cok sey varki onlara ev gelin demeye cesaret edemesin eyvak kiz kararli bir hareket ederde rezil olurum siozumun dinlenmedigini anlarlar diye dusunmesini sagla dahada olmadi kac yasindasin bilemiyorum ama 18 yasindan kucuksen cocuk esirgemeye alirlar yada kadin siginma var bir yolunu bul eger sevemem ben bu kisiyi diyorsan kesinlikle evlenme :((
Allah yardimcin olsun canim ya:((
Abisine bunları söyeldikten sonra kafasına silah dayayarak nikah masasına oturtmaz belki ama
kafasına dayadığı silahın tetiğini çekmekten de tereddüt etmez, hatta namusu kurtuldu diye bayram eder
ve onun gibi şuursuzlar tarafından kahraman ilan edilir.

bak güzelim "anladım niyetini" demişsin ama ben yinede yazayım o netten tanıştığın arkadaşına güvenme.
Her türlü sorununu özellikle ailenle ilgili olanları anlatma, bundan yararlanmak istiyebilir.
Belki gerçekten iyi niyetli bir insna olabilir ama kötü olmayacağına garanti veremeyiz.
Sen şimdi karşına çıkan kim olursa olsun sığınacak bir liman aradığın için içini açıyorsun
ama bu sana daha çok zarar verebilir . Hoş abin olacak ayarı kaçık adam yeterince zarar veriyor ya .
polise yada sığınma evine git diyeceğim ama aklıma daha kötü şeyler geliyor.
Allah korusun bu zihniyetteki insan sen böyle bir şeye yeltendiğinde namuslarını kirlettin düşüncesiyle daha çok zarar verebilirler.
Allah yardımcın olsun dua etmekten başka birşey gelmiyor malesef elimden.

Abisine bunları söyeldikten sonra kafasına silah dayayarak nikah masasına oturtmaz belki ama
kafasına dayadığı silahın tetiğini çekmekten de tereddüt etmez, hatta namusu kurtuldu diye bayram eder
ve onun gibi şuursuzlar tarafından kahraman ilan edilir.

Allah korusun ya kizda gorunmuyor :1no2:

[/COLOR]
Allah korusun ya kizda gorunmuyor :1no2:

çok sevindim beni merak ettiğiinizi görüce allah razı olsun.hepiniz çok iyisiniz burda içimden geçenleri rahatlıkla anlatabılıyorum ozaman içim açılıyo rahatlıyorum.allaha şükür bişeyim yok yazmıştım ya kursa gidiyorum diye yeni geldim hafta sonları evde olucam yaza kadar.yazın ne yapıcam bilemiyorum:çok üzgünüm: ay öyle içim sıkılıyoki yani anlatılmıyo gerçekten ölmek günah olmasa hiç düşünmem yani dünyadan hiçbir tad alamıyorum hiç bi mutluluğum yok olanıda kaybetmk üzereyim.senağlama kurstan yeni geldim daha abimi görmedim birazzdan da gelir yine bi ton laf:çok üzgünüm: allahım çok sıkılıyorum yaa deliricem yaa senağlama nefreet edıyorum herşeydensenağlama

e yuh yaaaa.. bu ne hakketenn????
canım yaaaa. fikirde verilmiyor ki böyle bir durumda. akıllı baslı bi aile büyüğünüz yokmu derdini anlatıp sıgınsan??
ne bilim yaw. ama nolur yalnıs bişi yapma:(

canım benim asla direnmekten vazgecme ailenede anlatmaya calıs zorla güzellik olmaz pes etme simdi mücadele etmessen ilerde daha cok üzülürsün allahım yardımcın olsun canım keske elimizden birsey gelse:teselli:

e yuh yaaaa.. bu ne hakketenn????
canım yaaaa. fikirde verilmiyor ki böyle bir durumda. akıllı baslı bi aile büyüğünüz yokmu derdini anlatıp sıgınsan??
ne bilim yaw. ama nolur yalnıs bişi yapma:(

alie büyüğümüze söylesem neye yararki hepsi aynı kafadan :çok üzgünüm: dua edin bana inşş. abim olmasa annemle babam böle bişey yapmazsenağlama işleri karıştıran hep o küçükkende sevmezdi beni:çok üzgünüm:

canım benim asla direnmekten vazgecme ailenede anlatmaya calıs zorla güzellik olmaz pes etme simdi mücadele etmessen ilerde daha cok üzülürsün allahım yardımcın olsun canım keske elimizden birsey gelse:teselli:

çok saol ablacım. bu yaza kadar direnicem bakalım yazın ne olacak:çok üzgünüm: ya sevmediğin biriyle nasıl evlenilir yaanasıl yatılır yaa bir ömür boyu hemde ayrılma gibi bi hakkında yok senağlama senağlama ablamda eşiyle mutsuz ama hala evli hep istiyo ayrılmayı ama malasef:çok üzgünüm: offffffffff

abın ne karısıyo ya senın hayatına aptal mı bu adam kusura bakma ınanılmaz sınırlendım kesınlıkle kabul
etme onun hayatını yonlendırmesıne hayat bıreyseldır bıreysel kararlar alınmalıdır neden o senın hayatına hukmetmeye calısıyor var mı boyle bısey! ne gerekıyosa yap lutfen bu sacmalıga boyun egme gerekıyosa bagır cagır kır dok bu zıhnıyettekı ınsanlar ancak bundan anlar, otur adam akıllı konus dıcem ama ıse yarıyacagını dınleyecegını hıc sanmıyorum aıle buyuklerını devreye sok kısacası bıseyler yap lutfen dılerım hakkında en ııyısı olur....

Sevdiğinle kaç diycem ama o netten tanıştığın adamı yeterince tanımıyorsun. Bence bi kadın sığınma evine git canım. İstemediğin bi adamla evlenmekten ve dayak yemekten iyidir. Böylece kendilerini senin sahibin sanan ailene de hadlerini bildirmiş olursun.

Ah arkadaşım böyle bir ailesi olan bir insan senin dediğini yaparsa busefer namus davası diye çekerler kızı öldürürler bekide

Abin madem o kadar merakli akraba evliligine, cocugu gitsin kendi alsin koynuna!
Tövbe Ya Rabbi ya, bu ne sacmalik..
Baban madem saf abinde tam tersiyse, sende abin gibi ol, al karsina babani ve istemedigini anlat.
Diretirlerse en yakin emniyet müdürlügüne sikayet et. Hayatini kurtar.

abın ne karısıyo ya senın hayatına aptal mı bu adam kusura bakma ınanılmaz sınırlendım kesınlıkle kabul
etme onun hayatını yonlendırmesıne hayat bıreyseldır bıreysel kararlar alınmalıdır neden o senın hayatına hukmetmeye calısıyor var mı boyle bısey! ne gerekıyosa yap lutfen bu sacmalıga boyun egme gerekıyosa bagır cagır kır dok bu zıhnıyettekı ınsanlar ancak bundan anlar, otur adam akıllı konus dıcem ama ıse yarıyacagını dınleyecegını hıc sanmıyorum aıle buyuklerını devreye sok kısacası bıseyler yap lutfen dılerım hakkında en ııyısı olur....

inş canım hakkımda hayrılısı olur.ayrıca abime istedigini diyebilirsin. nefret edıyorum ondan:çok üzgünüm:

Abin madem o kadar merakli akraba evliligine, cocugu gitsin kendi alsin koynuna!
Tövbe Ya Rabbi ya, bu ne sacmalik..
Baban madem saf abinde tam tersiyse, sende abin gibi ol, al karsina babani ve istemedigini anlat.
Diretirlerse en yakin emniyet müdürlügüne sikayet et. Hayatini kurtar.

ya babam varya öyle saf öyle safki bu zamana kadar çalışmış kazanmışşşş abimm hoopp üstüne kon.ne bi mesleği var ne bişeyi evlendi evi biz verdik arabayıı biz verdik kendine aiit hiç birşeyi yok ayrıca msnde kızlarla bile konuşuyo evli oldugu halde yengemde anlıyo ama bişey yapamıyo anlamamazlıktan gelıyo:mymeka:

Elime verseler iki kasIk suda bogarim o abin olacak herifi
Sinirlerim zipladi yine!!
Insan bacisinin mutsuzluguna nasil bile bile göz yumar ya. Var mi böyle birsey. Hey Allah'im Ya Rabbim ya.

Canim internetten görüstügün kisi herkimse ona güvenipte kacma sakin. Ne kadar süredir yazisiyorsunuz bu kisiyle, kimdir kimin nesidir, it mi kurt mu? Sakin güvenme..
Hele hele su an en hassas dönemindesin, gel gidelim kurtulursun diyenlere daha cabuk kanabilirsin mazallah. Ha yüzyüze görüsmüs aylardir hala beraber olmus olsan neyse.

Bence sen öncelikle abinin seni evlendirmek istedigi adamdan kurtulmaya bak.
Yazin mi istemeye gelecekler ne zaman geleceklerse git polise o vakitte ve sikayet et. Siginma yurtlarida var. Hayatini kurtar, yoksa ömür boyu aglarsin. Simdi gidersen pesinde abin olur ve onuda durdururlar bir sekilde, ama evlenirde gidersen pesinde bir ordu olur canim unutma.

Rabbim yar ve yardimcin olsun.

Son düzenleme:
ya babam varya öyle saf öyle safki bu zamana kadar çalışmış kazanmışşşş abimm hoopp üstüne kon.ne bi mesleği var ne bişeyi evlendi evi biz verdik arabayıı biz verdik kendine aiit hiç birşeyi yok ayrıca msnde kızlarla bile konuşuyo evli oldugu halde yengemde anlıyo ama bişey yapamıyo anlamamazlıktan gelıyo:mymeka:

Allah islah etsin,akil fikir versin.
Görgüsüz!

Elime verseler iki kasIk suda bogarim o abin olacak herifi
Sinirlerim zipladi yine!!
Insan bacisinin mutsuzluguna nasil bile bile göz yumar ya. Var mi böyle birsey. Hey Allah'im Ya Rabbim ya.

Canim internetten görüstügün kisi herkimse ona güvenipte kacma sakin. Ne kadar süredir yazisiyorsunuz bu kisiyle, kimdir kimin nesidir, it mi kurt mu? Sakin güvenme..
Hele hele su an en hassas dönemindesin, gel gidelim kurtulursun diyenlere daha cabuk kanabilirsin mazallah. Ha yüzyüze görüsmüs aylardir hala beraber olmus olsan neyse.

Bence sen öncelikle abinin seni evlendirmek istedigi adamdan kurtulmaya bak.
Yazin mi istemeye gelecekler ne zaman geleceklerse git polise o vakitte ve sikayet et. Siginma yurtlarida var. Hayatini kurtar, yoksa ömür boyu aglarsin. Simdi gidersen pesinde abin olur ve onuda durdururlar bir sekilde, ama evlenirde gidersen pesinde bir ordu olur canim unutma.

Rabbim yar ve yardimcin olsun.

saolun hepiniz çok iyisinizsenağlama inş sonum iyibiter. çok sevınıyorum bu siteyi buldugum için hepinizden allah razı olsun

bu olayi abartili buldum, ne olursa olsun annen ve baban hayatta onlarin sözü gecer bir ailede, abinden bu kadar korkma ve ürkme. Biliyorum kendim Elazigliyim ve erkek egemen bir toplumuz ama ne olursa olsun anneni ve babani karsina alip güzel bir dille anlatirsan kesin senin arkanda olacaklardir. Olmadi
amca, dayi, hala, teyze ve bilumum baska aile büyüklerine anlatirsin derdini.
Ama cözümü var, bu kadar isyankar olma canim. Ne olursa olsun güclü olursan kimse bu hayatta sana zorlan birsey yapamaz.
Bizimde bir abimiz vardi senin abine benzer, ama basaramadi cünkü biz kizlar ondan fena ciktik.
O bize yapmadi ama biz ona bayagi cektirdik, neymis erkekmis? Vallahi hicde onu ciddiye almadik okuduk ve onu yiktik simdi kücücük kalmis. Hala duyuyoruz ben evin erkegim gibi laflari, vallahi zaman degisti o erkeklik pek sökmüyor artik.:lepi:
Kurnaz ol, güclü ol ve sen ona cektir, anlasin bakalim anyayi konyayi. Kimse kimseye hükmedemez bunu unutma.
Kendi kaderini kendin eline al, sen almazsan baskasi eline alir.kaydirigubbakcemile
Basaracaksin, eminim.kaydirigubbakcemile5

canım okudum bunları yani doğu da bu olaylar sıkça yaşanıyo ama istanbulda hala böyle şeylerin olduğunu duymak insanın tüylerini diken diken ediyo..insanlar göç ederken kafa yapılarını hiç değiştirmiyo demek ki:1no2: buna gerçekten üzüldüm..bence önce arkadaşlarında dediği gibi eğitim şart..

Abinede bi önlem alman lazım benc bunun için annenle konuşman lazım biz kızların dert ortağı,annemde babana anlatıcaktır..senin akraba evliliği yapmayacağına ya da istemeden evlenmeyeceğine ikna olmalılar vede abini dizginlemeliler başından almalılar.stresnin kaynağı abin gibi gözüküyo..

son olarak netten tanıştığın birini sevdiğini söylemişsin..buna ters bakmamakta lazım direk kanmamakta lazım..son yıllarda internette tanışıp evlenenler ya da televizyon programlarında evlenenler baya bi arttı..Tabi bu zarar veriyo mu buna çoğu kişinin youmu evet olacaktır ama senin görücü usuluyle evlenmen yerine internette gerçekten samimiyetine inandığın birini tanımanı yeğlerim..görücü usulüyle gelen tasdik edilmiş diye birşey mi var..bu devirde neyin ne olcağı hiç belli olmuyo..Tabiki nette tanıştığın kişiyide daha tanımadan ona kaç demiyorum ama tanışmakta bi aşamadır..Tabiki kendine dikkat et.zaten sen neyin ne olduğunu anlamışsındır.basit kişiler kendini belli eder ama yinede temkinli ol derim..

ve bitirirkende inş sorunların çözülür ailen sana karşı daha anlayışlı olur..21yüzyıla girdiğimiz bu yeni yıllarda böyle olayları duymak beni üzdü tutucu bi ailen var sanırım ama bu onların kölesi olacağın anlamına gelmez..bunu unutma her zaman doğru düşün doğru olanı yapmaya çalış..İnş çözülür sorunların hayattanda umudunu kesme bakarsın herşey iyi olur.
abinide:oklava: bi güzel dövemk lazım

bu olayi abartili buldum, ne olursa olsun annen ve baban hayatta onlarin sözü gecer bir ailede, abinden bu kadar korkma ve ürkme. Biliyorum kendim Elazigliyim ve erkek egemen bir toplumuz ama ne olursa olsun anneni ve babani karsina alip güzel bir dille anlatirsan kesin senin arkanda olacaklardir. Olmadi
amca, dayi, hala, teyze ve bilumum baska aile büyüklerine anlatirsin derdini.
Ama cözümü var, bu kadar isyankar olma canim. Ne olursa olsun güclü olursan kimse bu hayatta sana zorlan birsey yapamaz.
Bizimde bir abimiz vardi senin abine benzer, ama basaramadi cünkü biz kizlar ondan fena ciktik.
O bize yapmadi ama biz ona bayagi cektirdik, neymis erkekmis? Vallahi hicde onu ciddiye almadik okuduk ve onu yiktik simdi kücücük kalmis. Hala duyuyoruz ben evin erkegim gibi laflari, vallahi zaman degisti o erkeklik pek sökmüyor artik.:lepi:
Kurnaz ol, güclü ol ve sen ona cektir, anlasin bakalim anyayi konyayi. Kimse kimseye hükmedemez bunu unutma.
Kendi kaderini kendin eline al, sen almazsan baskasi eline alir.kaydirigubbakcemile
Basaracaksin, eminim.kaydirigubbakcemile5

Bende elazığlıyım ama işte abim babamdan daha aktif.Babam neredeyse hiç karışmıyo.abimde kendi severek evlendi.bana gelince herşeyime karışıyo.babam da başımda o var diye iç bişey demiyo.bi anlamda babam ipleri abimin eline vermiş durumda.küçüklüğümden beri hep başımda.artık böyle oturmuş..Şimdide gelmiş evlenceksin diyo..Yani öyle dediğin gibi kolay olmuyo malesef.:çok üzgünüm: bizim konuşma hakkımız yok zaten evde..aynı apartmandayız.hergün başımda.sanki ben onun emiri altında gibiyim.karşı gelsem yine zararlı ben çıkıyorum

Back
X