Ayy 9 ay nasil yasadiniz oyle ne kadar zor olmuştur kim bilir..Yani fobimi bilmiyorum benimkisi ama
Ben. İlk gebeliğimde 9 ay kustum
Ama öyle böyle değil
Kusmadan en fazla bir saat durabiliyordum
Ama doğum olduktan sonra geçti herşey
İkinci gebeliğimde yemek bile yiyemedim ya tekrar kusarsam diye(
Düsünmemeye çalışsanız yani bilemiyorum ki
Nasıl geçer?
Geçmiş olsun
Kabus gibiydi yaa o kadar kötüydüki anlatamamAyy 9 ay nasil yasadiniz oyle ne kadar zor olmuştur kim bilir..
Düşünmesemde oluyo hep.sanki beynime kodlamisim gibi yemeklerden sonra oluyo genelde.
Doktorumda bulantı geldiğinde kendimi kasıp tuttuğum için midemin dahada çok asit uretecegini buda daha çok bulantıya sebep olacağını söyledi ama kısır döngü gibi benimki.
Aynı bende öyle yalvarmistim lütfen onu boğazıma sokmayın diye aglamistim yaKusma fobisi bende de var. Şunu yazarken bile döndü içim. Geçen gün doktor boğazımdan kültür almaya kalktı, adamın kolunu kırıyordum, kusmamak için öyle bir vurmuşum ki
Burda öyle emoji var ya ona bile bakınca kötü oluyorum.iş arkadaşlarım dalga geçtiği için anında işi bırakmıştım.Benim de cok sık yasadıgım durum. Seneler seneler sonra, gıda zehirlenmesi nedeniyle kustum ve sonrasında 10 kilo verdim. Nedeni ise yemek yiyince midemin bulanması ve cıkarma korkusuydu. Hayatta en korktugum seylerden biridir kesinlikle. Nasıl bu korku yenilir, bi fikrim yok ne yazık ki..
Su an "kusmak" kelimesini üst üste görünce bi midem kalkmadı değilBurda öyle emoji var ya ona bile bakınca kötü oluyorum.iş arkadaşlarım dalga geçtiği için anında işi bırakmıştım.
Kullandım canım uyutuyo sadece.ise yaramiyo bende.doktor beyninde bitiriceksin dedi ama gelde bana sor..Su an "kusmak" kelimesini üst üste görünce bi midem kalkmadı değilBen bi mide bulantısı ilaci kullanıyorum kusmayı emgelleyen. Yanımda tasıyorum, psikolojik bi durum oldugu icin o ilacın yanımdaki varlığı da bulantıma engel oluyor diyebilirim Doktorunuzdan mide bulantısında kusmayı engelleyici hafif bir ilaç isterseniz yardımcı olur belki.
Endoskopi sirasinda girtlaginiz spreyle uyusturulur. Gozunuzude kaparsaniz hic bir sey hissetmezsiniz. Uyusturma zaten ogurme refleksinide engeller. Sorun olmaz yani. Bence biran once yaptirin ki mideniz de ki sorun ne belli olsun. Hayat kaliteniz yukseltilsin. Yok yine korkarim derseniz iyi bir hastanede narkoz esliginde isteyebilirsiniz operasyonun yapilmasiniKızlar öyle çok korkuyorum ki bulantidan, çıkarmaktan anlatamam.bu korku yüzünden hayatim çok zorlaşıyor.reflum var mesela ileri derecede endoskopi lazım yok çekerim bu hastalığı daha iyi.gırtlak iltihabina kadar gitti olaymide bulantisi geldiği anda bir terleme bir titreme tuvalete çıkma ihtiyacı garip garip seyler.bu korkuyla nasil çocuk yaptım bilmiyorum.. varmı böyle fobisi olan?
Bilmiyorum ya kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama nafile..Şuan mide bulantısı çekiyorum . Evt kusmak çok kötü birşey acı veriyor , ama sonrası çok rahat oluyor . Hiç kusmadığım günler tüm gün bulantı çekiyorum ve daha çok zorlanıyorum . Kusma anı kötü ama kustuktan sonra rahatlıyorum ..
kusmak kötü birşey ama fobiye sebep olacak kadar değil .
Kabullenseniz .. her insan bazen kusar ?
Amin canım.yani korku kendi vücudundan bi yerden olunca kacamiyosunda...bunun bir fobi olduğunu hiç düşünmemiştim :) sürekli mide bulantısı yaşayan bir insan olarak kusmaktan adım adım kaçarım. kustuğum zaman kendimi çok sıktığım için göz altlarım bile kızarır, kan oturur damar damar belli olur. ve ben ağlarım sinirlerim bozulur.
çözümü midemizin bulanmaması bence, o da mümkün değil. zaten emedur, metpamid gibi ilaçlardan özel olarak nefret ediyorum. Allah muhtaç etmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?