Bıktım..

Şu sorularımı cevaplar mısın lütfen?: Çalışıyor musun? Ne mezunusun? Kaç yaşındasın?

Şehir değiştirmek, tatile çıkmak veya diğer şeyler asla seni mutlu etmez ancak bir anlığına mutlu olabilirsin. Ama kafa yapını değiştirdiğin anda kendini daha iyi hissetmemen için hiçbir sebep yok. Bende çok fazla kötümserdim hem kendime karşı hemde başlarına karşı kaçıp gitmek istedim gittimde ama takıntılarım da benimleydi ve yaşadığım herşey anlıktı. Bunu değiştirebilmenin tek yolu düşünce yapını değiştirmen canım benim

ben sansliydim ailem destekti , her zaman sukrederim boyle bir ailede dogdugum icin
bence isteyen herkes gerceklestirebilir bunu , evet zor ama basardiginiz zamanki keyfi tartisilmaz

Şu sorularımı cevaplar mısın lütfen?: Çalışıyor musun? Ne mezunusun? Kaç yaşındasın?
Mezun oldum. Bir yıl gönüllü bir yerde çalıştım. Düşük maaşla da olsa çalışmak istediğimi beni işe almalarını istediğimi söyledim. Ama ne yazık ki olmadı. Çünkü mezun okulu devlet kapattı. Ve insanlar bırakın iş vermeyi git yeniden oku diye tavsiye veriyorlar.

Yeniden okuyabilirsin. Hatta iç sesini dinleyerek Eskişehir'de... Hem okuyup hem çalışabilirsin. Çok mu zor bunlar? Çok mu uzak? Çok mu ütopik?

Anladığım kadarıyla senin sorunların şunlar: 1) Ailen ile arandaki fikir uyuşmazlığı; 2) Bir amacının/hedefinin olmaması. Bana sorarsan ikincisi daha vahim.

İntihar fikrini bir kenara bırak şimdi. Potansiyelin ve isteklerin doğrultusunda kendine bir hedef/amaç belirle bir an önce. Sonra o yolda ilerle.

Başaracağına inanıyorum. Sen de kendine inan!

Beni şehir dışına hayatta göndermezler. Burada kalıpta okula dönmeyide düşündüm. Ama matematik altyapım yok. İstanbul Üniversitesine girmek için 70 binlerde olmam lazım. Sözel derslerim iyi sadece. Doktora bunu da söyledim. Bunun bana iyi geleceğini düşünüyor. Ama duygu durumum hala zik zaklı. Bu yüzden daralıyorum.

Bir yerden başla surak . Altyapım yok deme, geliştir işte. Çaba göstermeden olmuyor hiçbir şey. Mutlaka bir çıkış yolu vardır.

Hepinize teşekkür ederim. Sabah konuyu açtığımda ağlıyordum. Şimdi biraz daha sakinleştim. Bakalıp hayat mücadele sahası uğraşıcam...

yeni bir üniversite fikrinden bahsetmişsiniz,matematik altyapım yok demişsiniz. bu konuda size çok yardımcı olabilirim. artık o kadar kolay ki bu sınavları kazanmak. eğer yeni bir üniversite okumak sizi bu durumdan kurtarır,ailenizin üzerinizdeki baskısını azaltırsa lütfen bunu deneyin. maddi durumunuz yerinde olsun,kimseye eyvallah demeden kendi ayaklarınız üzerinde durabilin. herkesin içinde var o güç,yeterki çıkarmayı bilin. lütfen bu intihar düşüncesini silin kafanızdan. sevgiler.

Teşekkür ederim. Ama bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ki? Gerçekten kolay mı bu sınavları kazanmak? Geçen sene öğrencilerin yarısı yerleşmemiş.

Teşekkür ederim. Ama bana nasıl yardımcı olabilirsiniz ki? Gerçekten kolay mı bu sınavları kazanmak? Geçen sene öğrencilerin yarısı yerleşmemiş.

hangi bölümü istiyorsunuz? ben şuan online koçluk yapıyorum 12 tane arkadaşım var 8 tanesi dershaneye gitmiyor. kendi çalıştığım notları atıyorum,ye bunları diyorum bildiğin bunun çıktısını al ve sular seller gibi bil yani. Matematiği hiç bilmeyen var bir tane,imam hatipte okuyor şuan. aralık sonuna kadar ilk adım kitaplarını bitirme hedefi var mesela öyle bir şey belirledik. daha sonra orta seviye çözecek. sınava son 2 ay kala da bir üstünü. bu şekilde giden bir kişinin matematikte 15-20 net arası yapmamak için hiçbir engeli yok emin olun. hatta maddi imkan varsa bir önerim daha olabilir size.

şuan evdeyseniz bulunmaz bir nimet. sürekli çalışırsanız tabiki olmayacak iş değil. tıp,hukuk,mühendislik vs diyemem ama hedefinize de bağlı çok iyi yerlere gidebilirsiniz bence. Sadece çook çalışmak gerek.

Sosyoloji istiyorum ben. Bu bölümde gittiğim okul önemli. Eşit Ağırlık bölümü. İstanbul Üniversitesi istiyorum. O da 70 binlerde alıyor.

Sosyoloji istiyorum ben. Bu bölümde gittiğim okul önemli. Eşit Ağırlık bölümü. İstanbul Üniversitesi istiyorum. O da 70 binlerde alıyor.

bence yapılamayacak bir sıralama değil çalışma temponuza bağlı. yardım isterseniz ben buralardayım. soru olur,sorun olur hep yazabilirsiniz :)

bence yapılamayacak bir sıralama değil çalışma temponuza bağlı. yardım isterseniz ben buralardayım. soru olur,sorun olur hep yazabilirsiniz :)
Çok teşekkür ederim....

İstediğiniz gibi olsaydı eğer insanlıktan var olmazdi kardeşim adı üstünde imtihandayiz.imtihan olmasaydı insanlarda olmazdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…