bılemıyorum.. ben mı çok genişim...

merhaba konu sahibi,bende en az sizin kadar genişim :)

yalnız sevgiliniz bunun genişlik değil de kibarlık olduğunu idrak edememiş maalesef...

Yaptığınız insanlık ;yoldan geçen daha önce görmediğiniz birini ,size daha önce asılmış birini ,arkadaşınızın kavgalı olduğu birini almamışsınız ki arabaya .Topu topu 10 dakikalık yol .Karşı cinse bakıldığında ya da böyle bir olayda akla hemen cinsellik gelmesi bırakın kız arkadaşına (ya da erkek arkadaşına )güvenmemeyi o insanın kendisiyle ilgili güvensizliklerini gösteriyor.Ve demek ki onun iş yerinde çalışan bir kadın aynı şeyi kendisinden rica etseydi büyük bir olasılıkla kabul edecekti ve aklında cinsellikten başka bir şey olmayacaktı .Büyük bir olasılıkla da bu kadın ' benden hoşlanıyor ,peşimden koşturuyor , arkadaşlılığını ilerletmek istiyor' gibi kendi kendine gelin güvey bile olacak beyninde bir sürü senaryo yazacaktı.

İş yerinde prestijli bir makamda olan bir adam varsa bekar ya da evli demeden ona yamanmaya çalışan kızlar olmuyor mu arada peki ?? Her şeyi fırsat bilen ve değerlendirmek isteyen ? Yanlız kalabilmek için arabasına binmeyi fırsat bilen ...

Bu açıdan düşündünüz mü hiç ??

Aynı şeyi tersi olarak düşünün, sevgilinizi tanımadığınız hatta onun da iyi tanımadığı bir hanımla yolculuk ettiğini?
Siz nasıl bir tepki verirdiniz?
Tabi ki bu ricaya hayır demek zor fakat sonrasında verdiğiniz tepki açıkcası biraz umursamaz olmuş.Aynı şey sevgilinizin de başına geldiğinde bu kadar serin kanlı davranabileceğinizi düşünüyorsanız bir şey diyemem...Benim görüşüme göre, sevgilim yanı benimdir benim yanım da sevgilimindir.Zoraki kalmadığım durumlarda ne kimseyi arabama alırım ne de binerim.Olduysa bile bunu güzel bir dille anlatmaya çalışırım karşı tarafa, üste çıkarak değil...

Kusura bakmayın ama sizi beyinsiz yerine koymuş arkadaşınız. Ne zaman anlayacaklar bunlar bizim aciz , düşüncesiz , korunmaya muhtaç ... olmadığımızı. Bir rahatsızlık hissetseydin almazdın zaten arabana , yolda rahatsızlık duysaydın da çeker kenara indiriverirdin .

İyi etmişsin bence , evlilik fikrini tekrar uzun uzun düşün. Sen çalışan modern birisin nasıl oldu da bu kara ruhlu adama evlilik yoluna girebildin???

erkek diye iş arkadaşımızı 10 dklığına arabamıza almayacaksak, erkek var diye otobüse binmeyelim ya da erkek esnaftan alışveriş etmeyelim. ne alakası var demeyin tamamen aynı mantık :) saçmalığa bak.

selam veren erkeğin kendisine tecavüz edeceğini düşünen dişi kadar komik bir şey yok!

ayrıca kadınlar korunmaya muhtaç olduklarını ve erkek arkadaşlarının onu bütün erkeklerden koruması gerektiğini baştan kabul ettiyse, başına çoban gerektiğini baştan kabul etmiş demektir.

Komünizm parayı bulana kadar,feminizm kocayı bulana kadar,ateizm de uçak düşene kadardır demişler....

Bu durumda erkeği suçlayan arkadaşları anlayamıyorum açıkcası, ortada bir suçlu değil iletişim kopukluğu var ama kadın- erkek münasebetine takıldığınız için atladığınız görüşündeyim.

Sizler sevgilinizi ya da eşinizi arabada bir hanımla yolculuk halinde görseniz ve de az önce aramış olmanıza rağmen telefon açılmamışsa aklınıza ilk gelecek şey aman canımmm arkadaşıdır, iş arkadaşıdır, bir şeyidir...vs deyip unutmak mı olur...?
Yapmayın Allah aşkına:)
Beyefendinin kıskançlığında haklı olabilir söylediği sözler yanlış, hanfendi iyilik yapmış haklı olabilir ama söylediği sözler yanlış.
Olayı nereye getirmişsiniz şaştım kaldım!

sevgilin abartmış, bence gayet normal bir şey yaptığın.. sanki yoldan geçen tanımadığın adamı arabana almışsın muamelesi yapmış sana..

genişsin diye yorum yapan arkadaşlara sasırdım doğrusu sanki arabana aldın da bir seyler yaptın tövvbe tövbe.
bence bunun genişlikle bi ilgisi yok adam rica etmiş insanlık namına götürmüşsünüz.

Komünizm parayı bulana kadar,feminizm kocayı bulana kadar,ateizm de uçak düşene kadardır demişler....

bu lafı pragmatistin biri söylemiş, hayat çıkarının peşinde koşmaktan ibaret değil, kişilik gibi prensip gibi şeyler de var bu dünyada:)

ayrıca erkeğimdir tabi karışacak demeyen herkes de feminist değil.

Geniş diyen arkadaşlara şaşdım bunun nesi genişlik otostop yapan birini almamışsınki arabana iş arkadaşın rica etmiş yolda seni yiyecek halide yok ne diycekdin yani terbiyesiz nasıl bana böyle birşeymi söylersin diyeceksin ha yine rica eder alışkanlık hale getirirse sana asılırsa ben başka yere gidiyorum diye bir iki bahane bulursun öyle bir ricası olmaz asılır gibi birşey hissedersende erkek arkadaşın olduğunu hissettirirsin sevgilininde kıskanması çok anormal birşey değil erkekler böyledir keşke sende durumu uygun dille izah etseydin bunun için ayrılınmaz

Tam tersi olsa kıyamet koparmış, konu sahibi çok genişmiş.Afedersiniz de konu sahibi hanımefendinin yaptığı in-san-lık.
Siz nasıl katlanıyorsunuz yaşamaya bunca güvensizlikle ? Tersi olsaymış ne olurdu merak ediyorum.Sevgilinizin-eşinizin o kadına yan gözle bakabileceğini düşünerek nasıl mutlu oluyorsunuz? Ben sevgilim mankenlik ajansına da gitse kıskanmam diyorum çünkü güveniyorum.Çünkü sevmenin, aşık olmanın ne demek olduğunu biliyorum.Dünyada başka erkek yok benim için, başka gözle istesem bile bakamam, bakamıyorum.Zaten aklımda 7/24 o var, bahsettiğim iki konudan biri o. Gerçekten seven insan başka türlü düşünemez, yapamaz zaten.Onun da beni sevdiğini biliyorum ve bu yüzden güveniyorum.Ne olursa olsun bana böyle bi adiliği yapmaz diyorum.Ha gönlü, aklı başkasına kayabilir mi, onu zaman gösterir.Ama bu durumda bile ilk öğrenenin ben olacağıma eminim.

Genç arkadaşım,yaşının çok genç olduğunu düşünüyorum..Bu yüzden genç arkadaşım dedim...Kadınlar içgüdüsel olarak sevilmek,şefkat görmek isterler,Erkekler de sevmek,korumak....Biri etkendir,diğeri de edilgen...

Erkek her korumacı olduğunda çoban konumuna girmiyor yani... Bu konuyu burada uzun uzun konuşmak isterdim ama konu uzamasın ve başka yerlere gitmesin istemediğim için devam etmeyeceğim.....

Çoğumuz bu konuda hemfikiriz zaten.Ama tepkisi umursamaz ve yanlış ve zaten sorun orda eylemde değil.
Her insanın ters anı olabilir, merak etmiş olabilir ya da herhangi bir şey olmuştur ve sevdiğini kıskanmıştır.Kıskançlık ve güvensizlik bambaşka şeylerdir, bunları kıyaslamak ve karşılaştırmak bile baştan hatadır.
Böyle durumlarda umursamaz değil, onun düşüncesinin ne kadar yersiz olduğunu, güzel bir dille anlatarak, empati kurması sağlanarak atlatılır.Karşı tarafta seninle evlenicem diyen bir beye ben istemiyorum ama seni derse bu minicik olay büyür gider.Ya da baktınız sevgiliniz haksız ve kızgın, şuan anlaşamıyoruz seninle sakinleşince konuşalım denir ve suçunu farketmesi sağlanır.Yani bir de haklı durumda haksız duruma düşmek olmuş hanımefendinin yaptığı.Dediğimiz bu sadece...

evet 22 yaşındayım :)

tabi ki içgüdüsel olarak sevilmek ve korunmak istiyoruz... ben de isterim ve severim sevgilim beni kıskansın, arada korumacı olsun, yanımda bir erkek figürü olduğunu hissettirsin. tersini iddia eden kadına da inanmam pek :) sadece bu örneği aşırı buldum ben, benim erkek arkadaşım olsa hayatta razı olmazdı diye gururla söyleyen kızları garipsedim.

konu başka yerlere gitmez merak etme, tartışacak bir durum yok:)

bunda ne varki yolunun üstüymüş gideceği yere bırakmışsın iş arkadaşını bunda anormal bişey göremedim ,bende senin yaptığını yapardım aynı şeyi eşimde yapsa onuda normal karşılardım ,bu arada öyle çok geniş biride değilimdir yani,olayı büyütmeyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…