bılemıyorum.. ben mı çok genişim...

Erkek arkadaş da kadının sönük kaldıgı bir grupta yetişmiş sanırım. Her ne kadar bazı tabuları aşmış gibi görünse de hala onun izleri mevcut ki evleneceği bayanı da söz dinleyen etliye sütlüye karışmayan tiplerden seçerim havası vermiş dediğinize göre. Ama ben sizde o karakteri pek görmedim. Ona boyun eğeceğinizi hiç sanmıyorum.

Eskiden bu konuda cok farklı düşünürdüm. Namus, dedikodu konusuna çok takardım ailem bu konuda beni rahat bıraksa bile. Zamanla anladım ki toplum olarak bazı şeyleri aşmalıyız. Bunlar ufak tefek şeyler.

Bir kız cocugu belli yaştan sonra erkeklerle görüldüğünde adı bir şeye çıkıyor,
azıcık açık giyinse tecavüz edecekler e adam da haklı canım nasıl giyinmiş sözleri oluyor,
kendine baksa kime güzel görüneceksin sen diyen aileleri bile olanlar var,
kız üniversiteye başka şehire gitti mi tam o an kızlığı gitmiş ve namusu kirlenmiş sayılıyor şimdi kimbilir ne haltlar yiyor orada denir,
Evli-nişanlı bir bayan bir erkekle kapalı ortamda olursa ayıp-günah sayılır (büro da dahil)
Genç kız denizden çıkınca hemen bir havluya sarılır paketlenir.
Görücü usulü ile ne oldugu bilinmeyen bir insan gelir domates soğan seçer gibi gelin arar kendine. (kadın mal olarak görülür)

Dolayısıyla tüm bu süreç içinde kadın kadınlıgından habersiz yetişir. Ama erkek özgürdür her şeyi yapar, tüm kötükızları elde edebilir kullanıp atabilir. Erkek aslanoğlum olur, kadın ise k*ş*r (forum kuralları ne kadarına izin veriyor bilemediğimden) .

Erkek de tüm bu olaylar sırasında kadın ve erkeği ateş ve barut olarak görür, bir araya gelirlerse kesin bir şeyler vardır der (insan kendinden bilir işi, erkeğin yetişme tarzı bu, kendisi istediği kadar kadını binbir takla da atsa elde etmiştir,hiç biriyle dost olma kaygısı yoktur,erkekliğini kanıtlama gibi bir çaba içindedir, bu cok ilkel bir içgüdünün ürünü zaten. Plajlarda takla atan güç gösterisi yapan erkeklerin de bu davranışı bu hayvansal içgüdüden gelir, ben sağlıklı bir eşim benimle çiftleşebilirsin diyen tavuskuşu gibi kabarırlar).

Erkek bu durumda karısı olacak kadını ve kardeşlerini korur. Çünkü bilir ki dışarıda kendi gibi bir sürü kurt vardır, aman kuzular elden gitmesin. Karısı olacak bayan bir erkekle konustu mu ister istemez alına şüpheler düşer, hele kapalı ortamda kaldı mı nasıl temizlenir o namus yediremez kendine erkek bunu, hatta kadına hesap sorma hakkını kendinde görür. Kadın sürekli gözünün önünde takibinde olsun ister.

Özet= Şunlara boyun eğmeyelim artık. Şu zihniyete göz açtırmayalım. Bu ilkel bir içgüdüdür, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Biz kadınız, her an bir erkekle sevişebilecek olan makine ya da öcüler değiliz. Resmen bir insanız biz. Örf ve adetler yasalardan önce gelmemeli. Bilinçlenmeli ve kendimizi ezdirmemeliyiz. Bu demek değil ki yozlaşan bir toplum oluruz. Aksine bir şeyler gizli, saklı, korkutucu kaldıkça daha cok yozlaşır toplum.

Ben bir insanım ve bir bayanım. Güzel giyindiğim, güzel koktugum, güzel göründüğüm, karşı cinsle konustugum, onunla yalnız kaldıgım için asla davetkar olmam. Sadece insanlıgımı yaparım. Kendime saygımdan ve karşımdaki insanlara saygımdandır bunlar. Canım çiftleşmek istediği için değildir.

Son düzenleme:
Ben olsam iş arkadaşımı gideceği yere bırakırım senin gibi. Ne var bunda, hem iyilik, sevaptır yani. Daha evlenmeden buna karışıyorsa evlenince bence biraz sıkıntı çekebilirsin. Bence tavrını koyman en iyisi. Sevgilisinin kararına göre her şeyden vazgeçen, onun sınırlarında yaşamaya razı olan kadınları anlamıyorum hiç. Tüm mesajları okumadım ama umarım geri adım atmamışsındır.

inanamıyorum bu okuduklarıma ,nevar yani iş arkadaşını arabalabir yere bıraktıysan ,ya eskiden araç olmağı için biz çocukken sitenin yokuşu için arabaı durdurur herkesi alırdı babam arabaya,

insanlık öldü mü ,iş arkadaşınla baş başa yemeğe çıksan sevgilin haber vermesen anlarım

bu ne saçmalık ,herkese karşısındakini kendi gibi bilir bence sevgilin ard niyetli dikkatli ol

bence ikinizde de art niyet yok sen yardımcı olmuşsun sevgilin de fazla kıskanç. aşılamayacak şeyler değil bunlar ama bu kadar küçük bi durum için verilen sözler geri çekilmemeli. oturup konuşmalısınz uyumu yakalayamazsanız her uygar çiftin yaptığı gibi yollarınızı ayırırsınız. hakkında hayırlısı olsun cnm

yok artık daha neler..iş arkadaşını arabana almışsın..ne var bunda..genişlik bunun neresinde..

yahu insanlık öldümü ?

o senin iş arkadaşın..huyunu suyunu biliyorsun heralde...

arabada giderken ırzına geçecek değil ya..

yuhh artık..nişanlın kıskanabilir bu normaldir..ama verdiği tepki aşırı..

herkes nasıl sevgiline hak vermiş anlamadım.

kesinlikle sen haklısın,insan iş arkadaşını arabasına alamaz mı ne var bunda?

bunun için ayrılmak falan gerekseydi daha evlendiğim gün dul kalırdım herhalde

Kısakançlıkla güvensizliğin farklı olduğunu biliyorum.Ancak konu sahibinin sevgilisi ben aradım o yüzden mi açmıyorsun demiş.Bunun adı kıskançlık değil düpedüz güvensizliktir.Konu sahibinin yerinde ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim.Bana güvenmeyen insanla bırakın evliliği ilişkimi bile gözden geçirirdim.

İşyerinizde bu iş arkadaşınız ile bir iş için beraber çalıştığınızda yada bir odada bir projede, bir sorunda yada çözümlenmesi gereken bir işte, gerektiğinde, yada beraber kafa kafaya çalıştığınızda da birebir yine aynı şekilde muhattap olunmuyor mu? Olunuyor. Fark nedir ? Birinin amacının iş olması, diğerinin ulaşım için yardımcı olunması mı ?

Genişlik falan olduğunu değil tam tersi iyi niyetli olduğunuzdan kaynaklandığını düşünüyorum. Ama arkadaşınıza da hak veriyorum. Bu durumda kim olsa kıskanmaz

canim genis falan degilsin
sevgilinmi nisanlin mi bilmiyorum ama o biraz odun
ayrica sana karsi güvenini gectim nezaket kurallarindanda habersiz
bir ömür boyu evet de bakalim ..

yaptığın gayet normal yoldan geçen birini almıyorsun sonuçta iş arkadaşın
benim eşim 1 yıl boyunca sabah akşam gidip geldi iş yerine hiçde kıskanmadım ne var yani insanlık öldümü

bence de bunun genişlik kavramıyla alakası yok,genişlik daha olmaz,olmaması gereken ahlaksal(şimdi uydurdum bu kelimeyi))durumlar için geçerli
siz belki olması gerekeni yapmışsınız kibarca ama
partnerinizde haklı
bu devirde kimseye güven olmuyoki
Allah korusun ya sizi üzecek bişey yapsaydı arabada 10 dakıkalık yolda bile olsa
yada vay efendim ben ..nun arabasına bindim şöyle böyle diye abartıp dedikodu yapsaydı
erkekler tanıyolar hemcinslerini,o yuzdendir bu kadar tepki,ona güvenmiyodur size değil..
ne güzel ki sizde böyle durumlar olmamış
şimdi az çok sinirler yatıştıysa arayın sevgilinizi hatta karşılıklı görüşün ve tamamen ıyı nıyetlı olduğunuzu,karşı tarafında aksi düşünmediğini ama istemıyosa ona olan saygısından bırdaha böyle bişey yapmayacağınızı söyleyin
ama size her şart ve koşulda güvenmesınınde uzun bir birliktelik için gerekli olduğunu söyleyin,güzel güzel:)

nişanlın kıskanmış ama tepkisini abartmış.umarım tatlıya bağlarsınız
bu arada ben olsam arabama almazdım zamane çok kötü insanlara artık güven olmuyor dedikodu yapmak için yer arıyorlar ben sanırım çok güvensizim yaşadıklarımdan dolayı ama almazdım

Ben de genişim galiba. Ben de alırdım arabama.
Eş dediğin güvenecek bana öncelikle.

valla seni yargılamak bize düşmez yorumlara şöyle bir baktım da genişsin ve haklısın diyenlerde var..artık gerisini sen düşün sonuçta senin içini ancak sen daha iyi bilirsin burda yazılanlar seni yargılama amaçlı değil sedece herkesin kendi düşünceleri farklıdır

ama önemli olan senin ve nişanlının ne düşündüğüdür.umarım tatlıya bağlarsınız=)

çok nadirse bu gibi durumlar bence garip değil. arkadaşını bırakman normal. ama sürekli olursa tabi sıkıntı olabilir.

cnmmm bunun genişlik kavramıyla alakası yok

lise kızları yanlış anlaşılır sevglim duymasın bilmem ne tarzı gerçekten çok çocukca
iş hayatındasın sen aynı arabaya binmeyle nikah kıyılmak zorunda kalınmıyor cnm merak etme
sevgilinle oturup konuşmanı bunun çok normal birşey olduğunu neden bu denli abarttığını anlamadığını önemli olanın insanların kendisini bilmesi diyerekten başlayaraktan konuşamayı dene bence ama ne bilim :26: bu çok normal birşey ya ev hanımıda olabilirsin komşunda olabilirdi o.. neyse sevgiline sürekli o çocukla aynı ortamlarda takılsam yada ne bilim beraber birşeyler yapsak sürekli sürekli anlayacağını ama bu abartısının yersiz olduğunu söylemelisin...

sana bir örnek veriyim.... bizim işyerinde bir bayan (evli) arabasıyla önceden sürekli işe gelirmiş yol üstündede (aynı yaştalar ama ozaman çocuk bekar) bekar çocuk olmasına rağmen onuda alırmış hemen hemen her sabah nasıl olsa aynı yere gidiyoruz diye he akşamları çocuk gelmezmiş ama çoğu sabah hep beraber gelirmiş bunu kadının eşide biliyormuş ki bunda birşey yok ayrıca yol değiştirmiyor (çocuk hatta sürekli onunla geldiği ve kadın para almadığı için işyerinde servis gbi kendisini aldığını çok mahcup olduğunu söylemiş ve kadının arabasıyla gelmesine rağmen birsüre servis gibi para almış işyerinden he bu gerçi bizim işyerinde sadece bir örnek herkes onlarca yıldır çalıştığından herkes birbirine çok nazik ve kimse kimseyi yanlış anlamıyor :26:

bencede fazla genis davranmissin...aynisini o yapsa hosuna gidermiydi? Kadin is arkadasini arabaya alsa? Benim gitmezdi :)
Ama kavgayi abartmisiniz direk evlenmicez diyerek :) daha sakin oldugunuzda tekrar konusun

Son düzenleme:
bencede fazla genis davranmissin...aynisini o yapsa hosuna gidermiydi? Kadin is arkadasini arabaya alsa? Benim gitmezdi :)
Ama kavgayi abartmisiniz direk evlenmicez diyerek :) daha sakin oldugunuzda tekrar konusun

benim eşim aynı güzergaha giden bayan iş arkadaşını arabasına almazsa ben tükürürüm onun adamlığına!

sabahtan akşama aynı odada çalışıyorlar,arabasına bindiğinde taciz etmeyi mi düşünecek,aklına kötü şeyler gelecek?

ne kadar abartılıyor bazı şeyler

delirme canmmmm!!!!

Bunun adı genişlik değil insanlık

şu evet çok genişsin gerçektende diyenleri anlamıyorum:s

genişlikle ne alakası var efendice sormuş yolunun üstü diye gayet normal

galiba ben de genişim... Herkes hak vermiş se vgiline, ben enin yaptığında abes bir şey göremiyorum.

bunun genişlikle hiçbir alakası yok. Otostop çeken birini almamışsın sonuçta. Işyerinden tanıdığın biri. Sana ters bir hareket yapacak olsa elbette ki haddini bildirirsin. Bu tip şeylere takılmak yerine önce insan olmak önemli.duyarlı olmak önemli. Bir sürü insan var beraber işe gidip gelen,aynı arabada. şirketin araç verdiği kişiler oluyor,yol üzerindeki kişileri alarak işe gidip,akşam gene beraber dönüyorlar. Ben çalışırken iş arkadaşlarımın kullandığı şirket arabalarıyla çok gidip geldim. Aynı şekilde eşimde gerek şahsi arabamızla gerek şirket arabasıyla çok hanım arkadaşı ile gidip gelmiştir. Içinde kötü niyet olan insan arabasına almasa da başka fırsatlar yaratabilir kendine aldatmak ,kaçamak yapmak vs. Istiyorsa. Emin ol ki ona bir kız arkadaşı rica etse o da hayır diyemezdi. Buradaki sen çok genişsin diyen hanımları da anlamıyorum. Kendi namusumuza, seçimlerimize öncelikle kendimiz sahip çıkarız diyeceklerine,sevgilin haklı demişler. Ondan sonra kocam dövüyor,eşim hakaret ediyor,kıskanıyor bunalıyoruz diyorlar. Tepki vereceklerine bir hemcinslerini bu şekilde suçlayan insanlar bazı haksızlıklara uğramak için gerekli zemini kendileri hazırlıyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…