- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.934
- 408
- Konu Sahibi Siskooanne
-
İslam alçak gönüllüğü sever. Hz Muhammed zengini, fakiri,inananı, inanmayanı kimseyi kapısından çevirmez mutlaka dinlermiş.
Şimdiki tarikat liderlerine bak, hepsi kalabalık guruplar halinde, zengin şaşalı hayatlar içinde, müritleriyle görüşmeyen kibirli yapılar..
Yani genelleme yaparsak böyle maalesef.
Daha önce anlattığım tarikat örneği için aynı kişi şunu da anlattı: lider dermiş ki: benim müritlerim baş parmağımdadır. Ne isterseniz benden isteyin..
Töbe töbe.
Ben neden senden isteyeyim ki, neden bir beşerden isteyeyim ki..
Bu insanların algıları her şeye kapalı oluyor. Nasıl bu hale geliyorlar bilmiyorum ama.. ilk cümlende ne kadar güzel söylemişsin. Ben bu inanca göre yaşıyorum ve çok huzurluyum.
Allah razi olsun.tesekkur ederim.ama cemaat grup kabul etmiyolar yani o bilindik yerlerden hicbirine gitmez,begeenmez.bende zaten istemiyorum artik oyle bi toplulugun icine girmek.kucuk bi gruplar zaten.eski calisanlarindan geldi bu davet esime.eski arkadaslarindan yardim istedim yalvardim resmen bulasmak istemediler.ben artik onu kendi haline biraktim:)Esiniz kac zamandir bu grubun icinde?
Cok uzuldum.
Sizin ve esinizin niyetleri halisane, dininizi yasamaya calismaniz takdir edilesi ama bu ortama gicik oldum.
İnsallah daha dogru bir gruba meyleder.
Peki sizin etrafinizda size daha sevimli gelen, dininizi daha duzgun, size daha uygun yasayabileceginizi dusundugunuz bir ortam yok mu?
Siz oraya devam etseniz, esiniz de daha saglam, direkt membaindan alabilse bilgilerini, boyle bir bilginiz, arastirmaniz var mi?
Oraya yonlendirirdiniz..
Sizin icin dua edecegim.
Evet öyleymiş. ben de sonradan anladım. yok artık diyor insan bunları duydukça.o kadar çok günah varken çevrede tutup şuna takmış olması akıl karı değil.yok konu sahibi pasta satıyor. biri nazar boncuğu istemiş üstüne. eşide yapmazsın günah demiş
Cok sagolun gercekten caresizim ama yapabilicek pek biseyimde kalmadi:)ben seni gerçekten samimi ve çaresiz buldum.
nasıl yardım edebiliriz acaba eşine ve sana?
gerçekten o ortamlara girince beynin başka şeyleri kabul etmez.ben de o tarikat üyesinden dinlediklerimle "nasıl bunlara inanırlar hem de İslam'a inanırken" demiştim. oluyor işte..
İste tam tersidir mesela hayvan barinagina dondu bizim evimiz kedisi oopegi.hasta sakat bulur sokakta alir getirir evde iyilestiririz.ya o zaten oyle biri olmasa sevebilirmiyim bu kadar?ya da dusunurmuyum?ben onun icinde cok uzuluyorum kendime uzuldugum kadarEvet öyleymiş. ben de sonradan anladım. yok artık diyor insan bunları duydukça.o kadar çok günah varken çevrede tutup şuna takmış olması akıl karı değil.
bir köpek çöp konteynerini eşeliyor ve konu sahibinin eşi kafasını çeviriyorsa bu daha çok günah. aç demek köpek.
gerçekten dini simgelere boğan insanlar bunun vebalini nasıl ödeyecek?
O konuda icim rahat benim suan ilerde nolur bilemem ama esimin oyle biseyin oesinde oldugunu dusunmuyorum.annesinin yaninda karsi blogumdalar.cocugumada dokunamaz o biraz yurek ister iste ki zaten yapmaz oyle biseyşu mesajınızı tekrar okudumda,
konu sahibi bu insanlar feci tehlikeli. onlar bence 2ci eşi bulmuşlardır ki eşiniz gitmiş.
o evde durma o karın değil demeleri ve eşinizin bunu dinleyip gitmesi bana hoş gelmedi.
olacaklara hazırlayın kendinizi.
çocuğuda almayı planlıyorlar..
yani bir program yapılmış ve uygulamaya konulmuş. en kısa zamanda bir avukatla konuşun. çocuğunuza dikkat edin. geçensene bir konuda böyle bir tarikata giren konu sahinbinin eşi çocuğu kaçırdı. noldu sonu bilmiyorum. ama o çocuğu gelsin evde görsün. sakın vermeyin. yanında olun.
Bende bunlari dile getirdigim,ben kisiliksiz degilim sadece senin icin bunlari yapmaya devam edemem dedigim icin gitti zaten esim.icim almiyo elimde degil.iste sana ikinci es bakalim sizin zaten nikahiniz kalmadi demisler,ayni evde durmaniz haram bile olabilir demisler,cocugu ona birakma demisler,o bunlari kendi iradesiyle yapmiyodur icinde bisey vardir bi okutalim demisler demislerde demisler.ben nasil seveyim bu insanlari nasil sogumayayim.he esim sana bunlari asla yapmam diyoda ben nasil guveniyim nasil kabul ediyim.sonucta bunlarinda hicbirini yapmaz diye dusunuyodum.
siz yinede dikkat edin. o konuyu açanda böyle düşünmüş ve sonuç ortada..O konuda icim rahat benim suan ilerde nolur bilemem ama esimin oyle biseyin oesinde oldugunu dusunmuyorum.annesinin yaninda karsi blogumdalar.cocugumada dokunamaz o biraz yurek ister iste ki zaten yapmaz oyle bisey
Dikkat ederim.tesekkur ederim:)siz yinede dikkat edin. o konuyu açanda böyle düşünmüş ve sonuç ortada..
beyni yıkanınca kişi mantıklı düşünemiyor maalesef.
Neden imkansız olsun ki. Bu da hastalık gibi, hemen yarı yolda bırakmak mı lazım? En azından olmaması lazım..Eşiniz mantıklı bir insan olsa, sana ikinci eş bulalım, onunla aynı evde kalman haram dedikleri zaman olayın vehametini anlar ve bundan vazgeçerdi. Sakın yapmam demesine inanmayın, böyle ortamlarda bulunanlar işi her zaman bi basamak yukarı taşırlar, daha kötü sonuçlarla karşılaşırsınız.
Hepsini geçtim, küçücük çocuğunuz var. Çocuğunuz büyüdükçe ona baskı yapmaya başlar. Sadece sizin değil çocuğunuzun da hayatına zindana döner.
Bundan sonra eşinizle huzurlu bi hayat sürmeniz imkansız görünüyor.
İyi düşünün derim.
peki ipek napacak. psikoloğa gidelim demiş redetmiş. elinden geleni yapmış. daha napacak. sen öneri getir. adam evi terketmiş gitmiş.Neden imkansız olsun ki. Bu da hastalık gibi, hemen yarı yolda bırakmak mı lazım? En azından olmaması lazım..
Elinden geleni yapması lazım doğruları görmesi açısından..
siz elinizden geleni yapmışsınız. sizin yapacağınız şey kalmamış. hiç kendinzide bir şeyi eksikmi yaptım diye suçlamayın. sanırım zaten suçlamıyorsunuz. siz evliliğinizi kurtarmak için çabalamışsınız. ama bir taraf feci beyin yıkıyor. bu savaşı kazanmak mümkün değil.Cok sagolun gercekten caresizim ama yapabilicek pek biseyimde kalmadi:)
Evi terk etmesi, konu sahibinin onu takip etmemesinden mi kaynaklıymış? O kısmı kaçırdım ben galiba.peki ipek napacak. psikoloğa gidelim demiş redetmiş. elinden geleni yapmış. daha napacak. sen öneri getir. adam evi terketmiş gitmiş.
Ben onu kendi kendine biraktim bensiz uyumak oglu olmadan uyumak ne demek bi gorsun istiyorum eger ona ragmen bisey yapmazsa kendi bilecegi is ama inaniyorum eger benim tanidigim bildigim sevdigim adamsa hatasini goruceksiz elinizden geleni yapmışsınız. sizin yapacağınız şey kalmamış. hiç kendinzide bir şeyi eksikmi yaptım diye suçlamayın. sanırım zaten suçlamıyorsunuz. siz evliliğinizi kurtarmak için çabalamışsınız. ama bir taraf feci beyin yıkıyor. bu savaşı kazanmak mümkün değil.
Neden imkansız olsun ki. Bu da hastalık gibi, hemen yarı yolda bırakmak mı lazım? En azından olmaması lazım..
Elinden geleni yapması lazım doğruları görmesi açısından..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?