Bilemiyorumm

Allah muhabbetinizi artirsin, sonuna kadar iman ve ihlas nasip etsin.

Evet, bilirsiniz belki "seyh ucmaz, murit ucurur" derler.
Gercekten muridi olduklarini abartili sevmeyi hatta bazen gozumun onunde laflarini carpitarak ustun gormeyi sevenler var.

Bunun yanisira kendini abartanlar da yok degil elbette.

Ben su acidan yararli buluyorum eger gercek, duzgun, samimi bir grupsa mesela ders halkalari guzel olabiliyor.

Mesela biz esimle birkac farkli hocanin sohbetine gitmistik.
Cok sevimli oluyordu.
Oraya toplanan insanlarda ait olma hissi tatmin oluyor, kardeslik, sevgi baglari artabiliyor, huzurlu bir ortam oluyor.

Allah son nefesimizde de iman nimetiyle gocup gitmemizi nasip etsin, diyeyim.
Konu sahibine de esine de dogru yolu buldursun insallah.

Allah razi olsun.tesekkur ederim.ama cemaat grup kabul etmiyolar yani o bilindik yerlerden hicbirine gitmez,begeenmez.bende zaten istemiyorum artik oyle bi toplulugun icine girmek.kucuk bi gruplar zaten.eski calisanlarindan geldi bu davet esime.eski arkadaslarindan yardim istedim yalvardim resmen bulasmak istemediler.ben artik onu kendi haline biraktim:)

yok konu sahibi pasta satıyor. biri nazar boncuğu istemiş üstüne. eşide yapmazsın günah demiş
Evet öyleymiş. ben de sonradan anladım. yok artık diyor insan bunları duydukça.o kadar çok günah varken çevrede tutup şuna takmış olması akıl karı değil.
bir köpek çöp konteynerini eşeliyor ve konu sahibinin eşi kafasını çeviriyorsa bu daha çok günah. aç demek köpek.
gerçekten dini simgelere boğan insanlar bunun vebalini nasıl ödeyecek?

Cok sagolun gercekten caresizim ama yapabilicek pek biseyimde kalmadi:)

şu mesajınızı tekrar okudumda,
konu sahibi bu insanlar feci tehlikeli. onlar bence 2ci eşi bulmuşlardır ki eşiniz gitmiş.
o evde durma o karın değil demeleri ve eşinizin bunu dinleyip gitmesi bana hoş gelmedi.
olacaklara hazırlayın kendinizi.
çocuğuda almayı planlıyorlar..
yani bir program yapılmış ve uygulamaya konulmuş. en kısa zamanda bir avukatla konuşun. çocuğunuza dikkat edin. geçensene bir konuda böyle bir tarikata giren konu sahinbinin eşi çocuğu kaçırdı. noldu sonu bilmiyorum. ama o çocuğu gelsin evde görsün. sakın vermeyin. yanında olun.

Bende bunlari dile getirdigim,ben kisiliksiz degilim sadece senin icin bunlari yapmaya devam edemem dedigim icin gitti zaten esim.icim almiyo elimde degil.iste sana ikinci es bakalim sizin zaten nikahiniz kalmadi demisler,ayni evde durmaniz haram bile olabilir demisler,cocugu ona birakma demisler,o bunlari kendi iradesiyle yapmiyodur icinde bisey vardir bi okutalim demisler demislerde demisler.ben nasil seveyim bu insanlari nasil sogumayayim.he esim sana bunlari asla yapmam diyoda ben nasil guveniyim nasil kabul ediyim.sonucta bunlarinda hicbirini yapmaz diye dusunuyodum.

sizin durumunuza çok üzüldüm.
boşanmaya çocuğunuzu yalnız büyütmeye bir takım insancıklar ve beyni yıkanmış eşiniz yüzünden mecbur bırakılıyorsunuz (
belli ki eşinizi de seviyorsunuz. üstelik ortada bir melek var. boşanmış bir anne babanın evladı olarak omuzlarına kocaman bir yük binecek maalesef.
keşke eşin önce bunu görebilse. asıl görevinin hanımı ve oğlu olduğunu bilse ((

İste tam tersidir mesela hayvan barinagina dondu bizim evimiz kedisi oopegi.hasta sakat bulur sokakta alir getirir evde iyilestiririz.ya o zaten oyle biri olmasa sevebilirmiyim bu kadar?ya da dusunurmuyum?ben onun icinde cok uzuluyorum kendime uzuldugum kadar

sani namazını kılsa kılma diyeceksiniz , orucuna tutma diyeceksiniz.
altı imanın şartı beşde islamın şartı var. gerisi yalan dolan, palavra....
işte insanların hayatlarını böyle karartıyorlar. tüm cemaatler dergahlar, tarikatlarla yeniden kapatılmalı.

O konuda icim rahat benim suan ilerde nolur bilemem ama esimin oyle biseyin oesinde oldugunu dusunmuyorum.annesinin yaninda karsi blogumdalar.cocugumada dokunamaz o biraz yurek ister iste ki zaten yapmaz oyle bisey

O konuda icim rahat benim suan ilerde nolur bilemem ama esimin oyle biseyin oesinde oldugunu dusunmuyorum.annesinin yaninda karsi blogumdalar.cocugumada dokunamaz o biraz yurek ister iste ki zaten yapmaz oyle bisey
siz yinede dikkat edin. o konuyu açanda böyle düşünmüş ve sonuç ortada..
beyni yıkanınca kişi mantıklı düşünemiyor maalesef.

Siskooanne durumlar çözülür mu ne olur bilemiyorum ne yapmaniz gerekir onu da bilemiyorum size söylemek istediğim esinize karsi gardinizi indirmeyin.

Önceden boyle biri olamaz dedim oldu demissiniz daha fazlasida olabilir ki O okypete nin alintiladigi sözler tehlike
sinyallerini veriyor. Sakin yyapmaz asla
demeyin. Özellikle cocugunuza her zamankinden daha fazla dikkat edin..

Eşiniz mantıklı bir insan olsa, sana ikinci eş bulalım, onunla aynı evde kalman haram dedikleri zaman olayın vehametini anlar ve bundan vazgeçerdi. Sakın yapmam demesine inanmayın, böyle ortamlarda bulunanlar işi her zaman bi basamak yukarı taşırlar, daha kötü sonuçlarla karşılaşırsınız.

Hepsini geçtim, küçücük çocuğunuz var. Çocuğunuz büyüdükçe ona baskı yapmaya başlar. Sadece sizin değil çocuğunuzun da hayatına zindana döner.
Bundan sonra eşinizle huzurlu bi hayat sürmeniz imkansız görünüyor.
İyi düşünün derim.

Bazen kendini bu kadar kaptırınca sonu inançsızlıkla sonuçlanabiliyor.

Derine indikçe sorular çoğalır ve gerçek imanı bulamadıysa bu sefer anlamsız gelir içinden çıkmadığı sorular.

Tehlikeli sularda eşin..

Neden imkansız olsun ki. Bu da hastalık gibi, hemen yarı yolda bırakmak mı lazım? En azından olmaması lazım..

Elinden geleni yapması lazım doğruları görmesi açısından..

Neden imkansız olsun ki. Bu da hastalık gibi, hemen yarı yolda bırakmak mı lazım? En azından olmaması lazım..

peki ipek napacak. psikoloğa gidelim demiş redetmiş. elinden geleni yapmış. daha napacak. sen öneri getir. adam evi terketmiş gitmiş.

Cok sagolun gercekten caresizim ama yapabilicek pek biseyimde kalmadi:)
siz elinizden geleni yapmışsınız. sizin yapacağınız şey kalmamış. hiç kendinzide bir şeyi eksikmi yaptım diye suçlamayın. sanırım zaten suçlamıyorsunuz. siz evliliğinizi kurtarmak için çabalamışsınız. ama bir taraf feci beyin yıkıyor. bu savaşı kazanmak mümkün değil.

peki ipek napacak. psikoloğa gidelim demiş redetmiş. elinden geleni yapmış. daha napacak. sen öneri getir. adam evi terketmiş gitmiş.
Evi terk etmesi, konu sahibinin onu takip etmemesinden mi kaynaklıymış? O kısmı kaçırdım ben galiba.

Demek ki iyice kaptırmış kendini.

İnsanlar nasıl girerler bu yola da, nasıl çıkamazlar içinden bazen düşünüyorum da gerçekten derinlerinde belki psikolojik bir rahatsızlık ya da eksiklik var.

Zaten kendini psikolojik sorunlu görmediği için gitmeyi ret ediyor.

Ailesel olarak yaklaşmaları lazım olaya, eşinin babası, kardeşi gibi sözü geçen birinin araya girip iyice bir sallaması lazım adamı. Tamamen perde inmiş gözlerine. Belki bir süre gidişinin arkasından sessiz kalmak da işe yarıyabilir. ya da konu sahibi psikoloğa gitsin ne yapılabilir, nasıl yaklaşımda bulunmalıdır diye. dini vakalara bakan uzmanlık kesin vardır.
çünkü bazıları da içinde başka varlıklıkların olduğuna inanıyor ya, bence işin uzmanına bir sormak lazım.

Ben onu kendi kendine biraktim bensiz uyumak oglu olmadan uyumak ne demek bi gorsun istiyorum eger ona ragmen bisey yapmazsa kendi bilecegi is ama inaniyorum eger benim tanidigim bildigim sevdigim adamsa hatasini gorucek

İyi de adam hiçbir şeyi kabul etmiyor. Sizce nasıl görecek doğruları?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…