• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilen acil yardım edebilir mi?

Sözleşme ye göre işten çıkarılırsa bişey alamaz ama ortada bi sözleşme yoksa tazminat alır ayrıca işsizlik maaşı da alır şimdi eşimi aradım sordum kdem için bir yıl çalışması gerekiyor

bi arkadasımın esınıde raporuyken sırket aracını kullandıgından dolayı ısten cıkardılar, haklarını alamadılar

hukuk oyle değil öyle bir şey yok.yakın zamanda başımıza geldi ancak kazanırsanız ki 1 ay içinde davanın açılması lazımdı açılmamış.hiç şans yok

sizin ne geldi başınıza yani f.b raporlu iken resim paylaşması işten çıkış sebebi mi hukukta

hiçbirini ödemedi gece 11 de eve geri yolladılar 15 gün önce falan söylenmedi
O zaman şikayet edin hiç beklemeyin SSK davayı açar zaten biraz uzun sürsede alacağınızı alırsınız maaşı be kadar bilmiyorum ama bir yıl için bir maaş kdem tazminatı oluyor ihbar ne kadar tutar bilmiyorum birde işsizlik maaşı alırsınız

hukuk oyle değil öyle bir şey yok.yakın zamanda başımıza geldi ancak kazanırsanız ki 1 ay içinde davanın açılması lazımdı açılmamış.hiç şans yok
1 ay olan süre işe iade değil mi,tazminat için süre daha uzun diye biliyorum internette okumuştum 5 ile 10 yıl arasında diye.

1 ay olan süre işe iade değil mi,tazminat için süre daha uzun diye biliyorum internette okumuştum 5 ile 10 yıl arasında diye.
neyin tazminatı bu türden konularda tazminat davası açılacağını sanmıyorum ancak işe iade davası açılabilir

İşe iade davasını da şayet şartları varsa düşünün derim.İşe iade davası sonunda işverenler genelde işe almıyorlar.4+ 4 maaş alabilir eşiniz.Kaldı ki ya iş bulamazsa bu krizde.

bu işyeri alır zaten çalışacak adam bulamıyor

haksız yere işten çıkartılıp ihbar ve kıdem tazminatlarınızın verilmediği için iş mahkemesine dava açabilirsiniz..
tazminat süresi 1 ay değil işe iade süresi o.. 1 ay geçmiş olmasının bir önemi yok..

neyin tazminatı bu türden konularda tazminat davası açılacağını sanmıyorum ancak işe iade davası açılabilir
işten çıkarken alması gereken tazminat,işveren tarafından çıkarılmış ve tazminatını almamış vermemişler.1 aylık süre işe iade için,tazminat farklı.

Eğer f.b'da gezmeli tozmalı foto paylaştıysa işveren haklı olabilir. Sonuçta yatması gerekmiyor ama tedavi oluyor dersen, işveren de o zaman işe gelseydi, tedavi ve hastane sürecinde izin alıp hastaneye gitseydi diyebilir doğal olarak. Kötü niyet olarak görülürse davayı kazanamaz.

Arkadaşlar eşimi işten çıkardılar sebep olarakta raporlu iken gezmesini f.b paylaşım yaptığını öne sürdüler. Bu olayın üstünden aylar geçmişti halbuki bizde dava açsak kazanır mıyız? Çünkü yıllık iznini istedi eşim vermediler ve biz açıklayamacağım bir hastalıktan dolayı rapor aldık duyulsun istemedik halbuki rapor doğru ama onların bu hastalığa yakalanacağı ummadılar eşimin.hem devlettenraporumuz hem özelden tahlillerimiz var davayı kazanır mı kaybeder miyiz tazminatımızı yakmak istemiyoruz? Yatması gereken bir hastalık degildi evet ama tedavi gördü..
Kazanır. Raporluyken gezmenin kanunda bir sakıncası yok sadece şehir dışına cıkmak sorun teşkil edebilir.

Elinizdeki delillerle avukata gidin, iş mahkemesine dava acsın.

15 gün önceden söylemediği için tazminat birde 2,5 yıllık çalışmışlığı için
bence bir avukatla görüşsünler biz işe aide davası açmıştık 1 ay içinde.haksız yere işten çıkarılmıştı ama bunun için ayrıca tazminat davasını duymadım

Bir ben mi anlamadım acaba?
Gerçekten bu haksız yere mi işten çıkış yapılma mı oluyor?

valla o konuda bir fikrim yok.. ama raporlu olunca illa yatmak gerekmeyebilir .. hastalığı nedir ne için rapor aldı vs bunları bilmek gerekir ki devlet hastanesinden aldık raporu diyor.. bu yeterli bir kanıt olabilir..
davalarını açsınlar ona mahkeme karar verir haksız yada değil.. ha işveren haksızsa alır tazminatlarını onu demek istedim ben..

Back
X