- 30 Ekim 2013
- 20.366
- 57.004
- 798
- Konu Sahibi demrelimadam
İade davası açın kazanırsınız tabiki
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir ben mi anlamadım acaba?
Gerçekten bu haksız yere mi işten çıkış yapılma mı oluyor?
Tazminatını alır o haldeEşim başka iş arıyordu işe talep istemiyoruz
Kazanır. Raporluyken gezmenin kanunda bir sakıncası yok sadece şehir dışına cıkmak sorun teşkil edebilir.
Elinizdeki delillerle avukata gidin, iş mahkemesine dava acsın.
Tabii doğrudur.valla o konuda bir fikrim yok.. ama raporlu olunca illa yatmak gerekmeyebilir .. hastalığı nedir ne için rapor aldı vs bunları bilmek gerekir ki devlet hastanesinden aldık raporu diyor.. bu yeterli bir kanıt olabilir..
davalarını açsınlar ona mahkeme karar verir haksız yada değil.. ha işveren haksızsa alır tazminatlarını onu demek istedim ben..
Tabii doğrudur.
İlginç geldi bu konu bana.
Kanıtlayabilecek nitelikte bir durumsa zaten bilirkişiye vs gider ispatlar her türlü alırsınız tazminatızı.bir avukatla görüştük gittiğmiz yerde kaplıcayada gitmiştik tedavi olarak gittiiğinizi söyleriz dedi
hakkımız olan yıllık izni işveren vermiyor
tedavi olması gerekti ve kimselere söylemek istemediği bir konuydu rahatsızlığı
banada yıllık iznimi verdiler ve biz tedaviye gittik evet gezdik ama tedavide olduk
Kanıtlayabilecek nitelikte bir durumsa zaten bilirkişiye vs gider ispatlar her türlü alırsınız tazminatızı.
Doğrudur doğrudur.hakkımız olan yıllık izni işveren vermiyor
tedavi olması gerekti ve kimselere söylemek istemediği bir konuydu rahatsızlığı
banada yıllık iznimi verdiler ve biz tedaviye gittik evet gezdik ama tedavide olduk
yıllık izin ücretlerinide alabilirsiniz mahkeme sizi haklı bulursa..
bir avukatla görüştük gittiğmiz yerde kaplıcayada gitmiştik tedavi olarak gittiiğinizi söyleriz dedi
Uyarı verip savunma isteyebilirdi elbette. Belki yalan söyledim eşe dosta surdayım burdayım diye. Bahane etmiş olabilirler.f.b resim koyduysa raporlu iken ikaz etmesi gerekmez mi direk işten çıkartma sebebi mi bu
beynim durdu
Doğrudur doğrudur.
Zaten ben haksızsınız demek istemedim.
Sadece okuyorum işte öylesine.
Bir arkadaşın benzer bir durumu olmuştu,kızın işyerinde yerini değiştirmişlerdi.
O devlette çalışıyordu gerçi.
Raporunuz varsa kazanırsınız.Arkadaşlar eşimi işten çıkardılar sebep olarakta raporlu iken gezmesini f.b paylaşım yaptığını öne sürdüler. Bu olayın üstünden aylar geçmişti halbuki bizde dava açsak kazanır mıyız? Çünkü yıllık iznini istedi eşim vermediler ve biz açıklayamacağım bir hastalıktan dolayı rapor aldık duyulsun istemedik halbuki rapor doğru ama onların bu hastalığa yakalanacağı ummadılar eşimin.hem devlettenraporumuz hem özelden tahlillerimiz var davayı kazanır mı kaybeder miyiz tazminatımızı yakmak istemiyoruz? Yatması gereken bir hastalık degildi evet ama tedavi gördü..
Anladığım kadarıyla aslında siz raporu tatil için aldınız, burada bunu netleştirelim. Tedavi vs aslında hikaye. Kusura bakmayın şu cümleden bunu anlıyorum. Eğer ki işveren aleyhinize şahit bulursa (tatile gittiğinizi paylaştığınız işyeri arkadaşı vs) ve rapor keyfi ise doktorun bile başını yakabilirsiniz. İşveren raporun keyfi olduğunu ispat da edebilir şu durumda. Ayakta tedavi edilen durumlarda rapor kolay kolay alınmaz, doktorlar bu konuda aşırı temkinli. FB paylaşımı ile büyük hata yapmışsınız.
Hayır.Haksız oldugumuz yer var mı bilmiyorum vardır belkide ama 15 gün önceden en azından söylemesi gerekmez miydi
Haksız oldugumuz yer var mı bilmiyorum vardır belkide ama 15 gün önceden en azından söylemesi gerekmez miydi
Hayır.
İhbar tazminatı öderse bir saat içinde bile işten çıkarabilir.
O zaman haklı nedenle işten çıkarmıştır.hiçbir tazminat yok