Bilgilirinize sığınıyorum ...

incicicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
101
7
38
merhabalar arkadaşlar , iş yerinden bayan arkadaşım evli bir adamla görüşüyor.arkadaşım kocasından ayrıldı şuan dul adamla dini nikah kıymak istiyolar.benden de onlara şahitlik yapmamı istediler.adamın ilk karısının bundan haberi yok ben şahitlik yaparsam bi vebale girmiş olurmuyum.(karısı ilişkisi oldugunu biliyormuş)

Tövbe yarabbim. Dini boyutunu bir kenara bıraktım. Senin kocan gidip başka bir kadınla dini nikah kıysa sen ne hissederdin? Vicdanın rahat edecek mi şahitlik yaparsan?

bu nasıl bir ilişkidir böyle... onaylamadığım işte şahit olmazdım ben, şahitsiz olmuyor muymuş, hem resmi nikah olmadan dini nikah yasak kanunen.

Bu soruyu nasil sorabiliyorsunuz? Dini boyutu gectim, insanliga sigar mi bu? Boyle tarz durumlarda kaldiginizda empati yapin lutfen. Vicdaninizin yok olmadigini ve dogruyu gorebileceginizi dusunuyorum.

Tövbe yarabbim. Dini boyutunu bir kenara bıraktım. Senin kocan gidip başka bir kadınla dini nikah kıysa sen ne hissederdin? Vicdanın rahat edecek mi şahitlik yaparsan?

canım benim bunlar zaten 9 senedir beraberlermiş.geçmişlerini pek kurcalamadım sormadım fazla derinlere inmedim ama adamın karısı kocasının arkadaşımla olan ilişkini falan biliyormuş.adamın karısıyla arasında cinsellikte yokmuş ama boşanmıyorlarmış..

Bu soruyu nasil sorabiliyorsunuz? Dini boyutu gectim, insanliga sigar mi bu? Boyle tarz durumlarda kaldiginizda empati yapin lutfen. Vicdaninizin yok olmadigini ve dogruyu gorebileceginizi dusunuyorum.

ALLAH a cok şükür vicdanlı biriyim.ama boyle bidurumda sizlerinde fikrini almak istedim.

Biraz dini bilgisi olan bu tarz nikahların alimlerin mut'a nikahı dediği yalan nikah olduğunu bilir.zinaya kılıf olarak uydurulmuş sadece vicdan rahatlatan uydurulmuş bir şeydir.yani ortada nikah falan yok,zinaya şahitlik edeceksiniz.ben hiçbir şekilde resmi nikah olmayışını tasvip etmiyorum,sadece dini nikah da neyin nesi! Bir kadının kendine bunu layık görmesini de hiç anlamam zaten.ama dinen de uygun olmadığını belirtmek işin yukarıdaki açıklamayı yaptım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bu nasıl bir ilişkidir böyle... onaylamadığım işte şahit olmazdım ben, şahitsiz olmuyor muymuş, hem resmi nikah olmadan dini nikah yasak kanunen.

yasak olsa hoca kılmaz heralde bekar oldugum için imam nikahı nasıl kıyılıyor bilmiyorum.

yapma sakın sen hiçbişeye karışma sonra senın başın yanar

Bunun altına imzamı atarım.

Bunu da unutmayalım:

"Birden fazla evlenmeyi düşünen erkek, eşler arasında davranış, geceleme, adalet, giyim, ihtiyaçları giderme ve diğer konularda aralarında hiç bir fark gözetmeyeceği konusunda kesin kararlı ise ve ikinci bir evliliğe ihtiyaç hissediyorsa evlenmesi caizdir. Aksi durumda ise nikahın geçerliliğine mani olmasa bile adaleti tesis etmediği için günaha girmiş olur. Eğer bu şartlara riayet etmezse haram işlemiş ve kul hakkına tecavüz etmiş olur."

arkadaşım adına üzülüyorum.evli bi adamla beraber cinsel hayatlarıda var.şimdiki yaptıkları zaten zina cok uyardım bitirmesi için ama yapmadı.bide üstüne imam nikahı kıyacaklar.karı koca aralarında cinsellik olmadıgı içinde karısı buna gözyummuştur diye düşünüyorum.

Arkadaşiniz evli biriyle görüşmesinin Allah katindaki günahini önemsemiyor da adamla yakinlasmalari günah olmasin diye dini nikah istiyor. yuhh...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

inanmıyacaksınız ama adam istemiş dini nikahı tam anlamıyla sahiplenmek amacıyla..

yasak olsa hoca kılmaz heralde bekar oldugum için imam nikahı nasıl kıyılıyor bilmiyorum.

hocanın kıyması yasaktır zaten, cezası vardır.
muhtemelen ya tanıdıktır hoca, ya da bir çıkarı vardır bu nikahtan..
ya benim çalıştığım köydeki imam, resmi nikahtan bir 15 dk önce kıyıyor da ona bile içi rahat etmiyor, resmi nikaha arkalarından o da geliyor. kaldı ki köy burası, herkes herkesi zaten tanıyor. bu sorgusuz sualsiz nikah kıyan imamlar nerden çıkma bilemedim ben.

hoca imam nıkahlarını yapsa bile karısnın gönül rızası olmadan bu nikah gecerli olur mu ?

hoca imam nıkahlarını yapsa bile karısnın gönül rızası olmadan bu nikah gecerli olur mu ?

Resmi nikahı olmayan birinin, dini nikah yaptırması yasaktır.
Sizin arkadaşınızın durumu kumalığa giriyor. onu bilemiycem. aynı evde mi yaşayacak bunlar? yani 2 kadın ve erkek aynı evde mi yaşayacak?

Son düzenleme:

arkadasım senın cevabında bayagı agır olmus yaa yanı arada esıtlık saglayacaksa kıyılabılır dıyosun

Kadının gönül rızası gerekmiyor ama nikahı duyurması gerekir. Nikah dediğin gizli saklı bir iş olamaz. Bu da dini boyutu.

içinize sinmeyen doğru bulmadığınız şeye dahil olmayın.. neye şahitlik yaptığınızı bir düşünün? sadece bir nikaha mı? daha büyük bir yanlışa mı? karar sizin tabi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…