Premature Bebekler bilginize ihtiyacım var cok mu kötü bebegim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Huzurumsun01

-Allah'ım sana emanet-
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.021
58
merhaba arkadaslar 4 gün once dogum yaptim 35 haftalikken dr kontrolune gittigimde suyumun bitmek uzere ve kordon baginin bebegimin boynuna dolandigini ogrendim bu yuzden gelisim geriligi baslamis sabahina sezeryana aldilar su an bebegim 2.260 gr 50 cm olarak dogdu cok mu kotu daha kucuk doganlar biliyorum ama benim gibi olanlar war mi

Cnm sıkma canı bence boyu ve kilosu gayet normal..benim ablam noröal haftasında bile senden daha küçük bebek dünyaya getirdi. Sıkma canını

merhaba arkadaslar 4 gün once dogum yaptim 35 haftalikken dr kontrolune gittigimde suyumun bitmek uzere ve kordon baginin bebegimin boynuna dolandigini ogrendim bu yuzden gelisim geriligi baslamis sabahina sezeryana aldilar su an bebegim 2.260 gr 50 cm olarak dogdu cok mu kotu daha kucuk doganlar biliyorum ama benim gibi olanlar war mi
Canım. Cok cok iyi bebeğin ben 34 haftada doğum yaptım kontrole gittim 5 cm fln açilmam vardı.doğuma alındım.saatler sınra doğdu kızım 1950 gr 41 cm zor oldu büyütmesi evet ama değer şimdi büyüdü 2,5 yaşinda.küvözde mi bebeğin?

Canım. Cok cok iyi bebeğin ben 34 haftada doğum yaptım kontrole gittim 5 cm fln açilmam vardı.doğuma alındım.saatler sınra doğdu kızım 1950 gr 41 cm zor oldu büyütmesi evet ama değer şimdi büyüdü 2,5 yaşinda.küvözde mi bebeğin?

Ewt cnm 10 gündur kuvezde 190 gr kaybetti :KK43: acaba duzelecek mi ne zaman cikacak ne gibi sorunlar olacak cok endiseliyim allah im kimsenin kucagini bos birakmasin dogumdan sonra ewe kucagin bos donmesi o kadar agir ki allah im ewlat acisi yasatmasin

Allah yardimcinolsun canim.benim esim 8 yil sonra olan beklenen bir bebekmis.tipki senin bebeginin basina gelenlerin aynisi onada olmus.kordon dolaniyor.su azaliyor bebek kilo kaybetmeye basliyor.acilen dpguma aliyorlar.resimleri gordugumde okadar sasirdimki okadar zayifmis ve kucukmuski.kilosunu tam hatirlamiyorm ama sanirim 2 kilo bile degilmis okadar cilizki.boyda 47 cm.herkez bu bebek ölür demis fakat hicte oyle olmamis.teyzem yani kayinvalidem hergun sut sagip goturuyormus.sonra eve gelmis.busefer 1siringayla mama maceralari baslamis cok zormus.ama hala hayatta ve benim kocamm..sen guclu ol ve bebegine cok dikkat et allahin izniyle o hayata tutunmus zaten bisey olmaz insallah.uzun oldu biraz ama seni rahatlatmak istedim canim.hayata dunyaya hosgeldi minik bebisin..

Ah cnim bir benim kisa zaman sonrq sen bile sasiricaksin bebisinin gelisimine hizla buyuyup sasirticak seni emin oll saglicakla kucagina almissin ya simdiden sonrasi daha kolay

Ewt cnm 10 gündur kuvezde 190 gr kaybetti :KK43: acaba duzelecek mi ne zaman cikacak ne gibi sorunlar olacak cok endiseliyim allah im kimsenin kucagini bos birakmasin dogumdan sonra ewe kucagin bos donmesi o kadar agir ki allah im ewlat acisi yasatmasin
Canim benim bence bebegin 1 kg ve altinda dogan bebklerle kiyaslanirsa cok iyi eminim kisa sure sonra yuvanjzda olucak

Cok cok saol cnm ya daha en az 3 haftasi wardi :KK43: cok kucuk dayanacak mi acaba yavrum

Tatlım 3 hafta çok fazla değil ki 2 ay öncesinden doğum yapanlar var bu forumda, sıkma canını olumsuz enerji yükleme kendine, kümsenin dediğine bakma sen, şimdi herkese çok küçük geliyodur, daha minnavık bebek zaten ama ne kadar hızlı büyüdüğüne inanamayacaksın:)))

Biz ilk hafta evdeydik 250 gr kaybetti kızım beslenme sorunundan dolayı hastaneye yatırdı doktorumuz .2 kg olana kadaar hastanede kaldı.emmeyı fln öğrendi bu arada sonra taburcu olduk.bi sorun yasamadık biz açıkcası kızımın solunum sıkıntısı olmadı çok şükür.ama kücük bir bebği giydirmesi yedirmesi içirmesi zor bide biz ker kücük ve hassas yorulmasın ağlamasın diye cok şimartnişiz şimdide bas edemiyoruz.içini gerah tut düzelir.aormak istediklerin olursa seve seve burdayım ben:-)

Bence önce sağlıklı olduğu için şükretmelisin bende 33+5 de 23 gün önce dogum yaptım 2200 gr doğdu bebeğim 2080 gr düştü perşembe günü tartildik 2750 gr geldi çok şükür çabuk toparlaniyor bir sağlık sıkıntısı yok çabuk büyürler

Hepinize teker teker tesekkur ederim morel oldunuz cok zor bi surec saglikli olsun da kilosu onemli degil tabiki karnimda öledebilirdi allah korusun daha kucuk dogup yasayanlarda war biliyorum buna sukur ama insan ister istemez korkuyo endiseleniyo üzüluyo daha kucagima bile alamadim allah im hepimizin bebegine saglik wersin

35+1 de 2300 dogdu beslenme sorunu yaşadık ilk hafta acemiliğimde vardı, 180 gram verdi. sarılığı Sınıra kadar vardı, sonra emmeye başladı, sarılığı düzeldi, şimdi 3 aylık kilosu iyi, sadece anne sütü alıyor.

35+1 de 2300 dogdu beslenme sorunu yaşadık ilk hafta acemiliğimde vardı, 180 gram verdi. sarılığı Sınıra kadar vardı, sonra emmeye başladı, sarılığı düzeldi, şimdi 3 aylık kilosu iyi, sadece anne sütü alıyor.

10gundur kuwezde oldugu icin daha emziremedim sütümu benimsemis ama gogsumu tutacak mi bilmiyorum endiseliyim nasil bakicam yanimda kimsede yok ilk bebegim ve erken dogdu nasil bakicam napicam bilmiyorum

10gundur kuwezde oldugu icin daha emziremedim sütümu benimsemis ama gogsumu tutacak mi bilmiyorum endiseliyim nasil bakicam yanimda kimsede yok ilk bebegim ve erken dogdu nasil bakicam napicam bilmiyorum
Bak canım sana anlatayım benim Yaşadığım şeyleri yaşama, hastanede emziremedik, azıcık şırıngalı mama verdiler, Çocuğum iki gün aç kaldı, derken evde Bakım basladı hastanedeyken hemşireye bebeğim ememedi nasıl besleyeyim dediğimde 4 saatte bir dedi peki ne kadar dedim yiyebildiği kadar dedi, yeni Doğan bebek 4 saat aç mı kalır hiç, o hemşireyi Allah a havale ediyorum. Nitekim evde dediği gibi besledim o kadar aceminin ki biberonla değil kaşıkla besledik 5. Gün sarılığı en üst seviyeye çıktı eve geldik ve düzgün bir şekilde beslemeye başladık 6. Gün aranma hareketleri yapıyordu bebeğim Ağzına emzik verdik ve bir emzik herşeyi çözüverdi. Keşke ama keşke ilk gün emzik verseydim, emzikten sonra bebeğim hep emdi, bol bol emdi yavrum ve sarılığı hemen düZeldi... Ve şuan yaşadıklarıma o kadar korkum varki bebeğime bir şey olacak diye, hiç bir iş yapamıyorum hep bebeğimle ilgileniyorum, psikoloğa gideceğim.. Bebeğim iyi görünüyor ama ben çok panik haldeyim. Sana tavsiyem bol bol araştır kitap oku bebek bakımıyla ilgili.

Bu arada gittiğim hastane büyük özel üniversite hastanesi, Allah a havale ettim hepsini, bizi doğru yönlendiremediler. Kimse nin lafına göre iş yapma, araştır sorustur, Bebeğini öyle besle. Ve bu süreçte sütünü hep sağ, sonra mastik olma.

Bak canım sana anlatayım benim Yaşadığım şeyleri yaşama, hastanede emziremedik, azıcık şırıngalı mama verdiler, Çocuğum iki gün aç kaldı, derken evde Bakım basladı hastanedeyken hemşireye bebeğim ememedi nasıl besleyeyim dediğimde 4 saatte bir dedi peki ne kadar dedim yiyebildiği kadar dedi, yeni Doğan bebek 4 saat aç mı kalır hiç, o hemşireyi Allah a havale ediyorum. Nitekim evde dediği gibi besledim o kadar aceminin ki biberonla değil kaşıkla besledik 5. Gün sarılığı en üst seviyeye çıktı eve geldik ve düzgün bir şekilde beslemeye başladık 6. Gün aranma hareketleri yapıyordu bebeğim Ağzına emzik verdik ve bir emzik herşeyi çözüverdi. Keşke ama keşke ilk gün emzik verseydim, emzikten sonra bebeğim hep emdi, bol bol emdi yavrum ve sarılığı hemen düZeldi... Ve şuan yaşadıklarıma o kadar korkum varki bebeğime bir şey olacak diye, hiç bir iş yapamıyorum hep bebeğimle ilgileniyorum, psikoloğa gideceğim.. Bebeğim iyi görünüyor ama ben çok panik haldeyim. Sana tavsiyem bol bol araştır kitap oku bebek bakımıyla ilgili.

Cnm tavsiyen icin cok saol o konuda sansliyim sanirim yogun bakim dr umuz cok iyi ilk gunden beri agzina emzik veriyorlar emmeyi ogrensin diye dr en iyi emmeyi ogretme emzik diyo aciktikca emzir zaten ac oldugunu belli eder aranmaya baslar dedi saatlendirme dedi hayirlisiyla yogun bakimdan ciksaydi allah im yavrularimiza saglikli uzun omurler wersin

Ben de 16 gün önce 35 haftada doğum yaptım şükür hiç bşy yok oğlumda sarılıktan 1 gece yattık ilk hafta sadece beni de doktorlar çok korkuttu alanyada doğurma antalyaya git diye problem olur diye ama küvözlük bi durum olmadı

X