Bilgisayar hakkında yardım

Aldigin markaya gore mesela asus aldin diyelim. Asusun musteri hizmetlerini arayil ariza kaydi olusturuyorsun. Sana adres ve anlasmali olduklari kargoyu soyluyorlar. Sende kargoya verip gonderiyorsun. Butun markalarda hemen hemen ayni yontemle garantiye urun aliniyor.

Ne bilim internere guvenemiyorum sonucts bir suru para vericeksin gorup almak en iyisi gibi ama teknosa bimeks vatan bilgisayardan falan al alcaksan. Bilindik magazalarin sitelerinden al. Gittigidiyordan n11 den falan alma mesela
Peki teşekkür ederim

Aynen kaldi ki gorerek aldığımızda bile paketli üründe hata çıkıyor bazen. Telefonlarda ozellikle üretim hatalari oluyo. Birde netten alsak ne olur acaba :-)
Gittigidiyir gibi sitelerde ozellikle urun alindiktan sonra bir sorun cikinca kimseye ulasilamiyor genelde. En iyisi gorerek yada direk o markanin sitesinden alisveris yapmak :)

Laptop aldığın zaman aldığın işyerine veriyorsun onlar ise markanın direk servisine gönderiyorlar. Buna içini temizletme dahil. ( Tabiki garanti süresince ücretsiz)

Öncelikle işlemci seçimin önemli burada. Kodlama ve Grafik çizimi yapacağın için Render kapasitesi yüksek olan işlemcili model seçmelisin. i7 Demek en iyisi demek değildir, bunu bilmen lazım. Önemli olan o işlemcinin oyun için mi, yoksa iş için mi üretildiğidir.(Oyun için farklı, video ve görsel render yapmak için farklı işlemciler üretilir.)
Bunu ise küçük bir google aramasyla öğrenebilirsin. (Yazılımcı için laptop önerisi, grafik tasarımcı için laptop önerisi gibi.)
Ayrıca aldığın Laptopda HDD ( Harddiskin Rpm değeri: yani dakikadaki dönüş hızıda önemli. Genellikle orta seviye laptoplarda 5400rpm kullanılır. Sana 7200rpm lazım.)
Mümkünse içinde SSD olan modeli tercih et.

Marka konusuna gelecek olursak. Dell, Hp, Casper Markalarından kesinlikle uzak dur. Acer ve Lenovo ise zorda kaldıkça alma.
Asus, Toshiba, Sony yi tercih edebilirsin. Maddi durumun uygunsa, Monster, MSI gibi üst seviye markalara bakabilirsin.

Son olarak aldığın zaman kasko yaptırmayı unutma. Çalınmadan ziyade ekranlar gerçekten rahatça kırılabiliyor. Arada bir toka bile unutsan kırabiliyorsun. Başıma geldi oradan biliyorum.

Kendim Donanım Mezunuyum ve kuzenim Bilgisayar işiyle uğraşıyor ordan baya bilgiliyim.
Teşekkürler . Aslında aklımda olan model Asus K555UB XO067T . Nasıl olduğu konusunda bir fikriniz var mı

Toshıba tek geçerim bi kaç pc birden kullanıyorum hepsi bozuldu eşimin on yıllık pc taş gibi her konuda

Dell lenovo asus tavsiye edebilirim hp toshiba marka değeri yüksek isimden dolayı fiyat şişiyor. Garantiyi tabi ki markanın kendiai sağlıyor aldığınız yer servise götürür ama kendiniz götürseniz daha hızlı teslim alırsınız.

Teşekkürler . Aslında aklımda olan model Asus K555UB XO067T . Nasıl olduğu konusunda bir fikriniz var mı
6. Nesil işlemcilerde pek bir bilgim yok malesef. Hard Disk hızı 5400 bu arada SSD olmadığı için açılış, kapanış, programı ilk açma işlemlerinde biraz yavaş kalacaktır. Ram ise gayet Gb olarak yüksek Mhz olarak orta. Ekran kartı gayet iyi.
Daha iyisini veya uygununu bulamazsanız alınabilinir.

6. Nesil işlemcilerde pek bir bilgim yok malesef. Hard Disk hızı 5400 bu arada SSD olmadığı için açılış, kapanış, programı ilk açma işlemlerinde biraz yavaş kalacaktır. Ram ise gayet Gb olarak yüksek Mhz olarak orta. Ekran kartı gayet iyi.
Daha iyisini veya uygununu bulamazsanız alınabilinir.
Teşekkürler

Universitedeyken isletim sisteminin muhendislik derslerinde kullandigimiz programlar icin yeterli olabilecek toshiba marka bilgisayar almistim.hala kullaniyorum.tavsiye ederim.

Asus bilgisayarların pil ömrü 1 sene maalesef. 1 sene sonra bilgisayar prize bağlı hale geliyor. Ayrıca bazı modellerde ısınma sorunu var. Ama son çıkan modeller özellikle buzzz gibi ve hiç ısınmıyor. Asusun garantisi de güzel. Bilgisayarı yollayıp internetten sürekli takip ediyorsunuz, sorunu çözüp yolluyorlar.

Ben Asus kullanıyorum, dediğim gibi pil ömrü dışında çok memnunum. Ancak özellikle ısınmayan modellerden seçmelisiniz. Parmakları yakacak, şarjın ucunu eritecek derecede ısınıyorlar çünkü.

Bilgisayarınızı Vatan’dan almanızı tavsiye ederim. İndirimleri takip edin ve gidip konuşun. 500 lira gibi indirimlerle alabilirsiniz. Ayrıca garantiye yollamak istediğinizde de yardımcı oluyorlar. Götürüp veriyorsunuz, kalanını hallediyorlar. Bu konuda çok memnunum.

Teknosayı kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bilgisayarınızda çıkan en ufak sorunda inanılmaz mağdur ederler sizi. Ben çok pişman oldum.

Onun dışında bimeks, mediamark konusunda bir bilgim yok. Belki onlar da güzel mağazalardır ama bilmediğim için yorum yapamıyorum.

Markaların genelde oyun bilgisayarı adı altında çıkardığı bilgisayarlar işinizi görür. Lenovo markasının bilgisayarlarını da öneririm.

Toshibayı buradakilerin aksine önermiyorum. Asus ya da Lenovo’dan yana kullanın tercihinizi. Çok rahat oyun da oynarsınız.

Bilgisayar alacağım zaman ben de bu modele bakmıştım. İşinizi görür, güzel bir bilgisayar. Isınma yapmaz. Beni düşündüren şey ekran ve klavye arasındaki menteşeler olmuştu. Çünkü daha önce kullandığım bilgisayarımdan farklıydı, garip geldi. İnternette yorumlarına baktığımda da menteşelerden yakınan bir yorum gördüm.

Klavyesi ışıklı mıydı hatırlamıyorum ama ışıklı klavyeleri kullanmak daha rahat oluyor.

Özet olarak performansı gayet güzel kullanması rahat bir bilgisayar. Isınma problemi yapmaz ancak pil ömrü konusunda çok bir şey beklemeyin. 1-2 sene içinde prize bağımlı hale gelir. İlk aldığınız zaman pil ömrü yaklaşık 3 saat olur sonra gittikçe düşer.

Asus’un garantisinden çok emin olduğum için rahatlıkla önerebiliyorum zaten. Fanı temizleyin diyip gönderdiğim bile oldu :KK48: Hatta bir kere fanımın garip sesler çıkarmaya başladığını yenisini istediğimi söylemiştim, sorun çözülmüş halde gönderdiler bilgisayarı. O yüzden dediğim gibi eğer menteşelerde sorun olursa zaten kolayca gönderip hallettirebilirsiniz sorunu.

Bence bu modeli alabilirsiniz :rapci:

Düzenleme: Hiii konu 2016’nın konusuymuuş. O kadar yazmıştım oysa kiii :mad:

Bilgisayar alacağım zaman ben de bu modele bakmıştım. İşinizi görür, güzel bir bilgisayar. Isınma yapmaz. Beni düşündüren şey ekran ve klavye arasındaki menteşeler olmuştu. Çünkü daha önce kullandığım bilgisayarımdan farklıydı, garip geldi. İnternette yorumlarına baktığımda da menteşelerden yakınan bir yorum gördüm.

Klavyesi ışıklı mıydı hatırlamıyorum ama ışıklı klavyeleri kullanmak daha rahat oluyor.

Özet olarak performansı gayet güzel kullanması rahat bir bilgisayar. Isınma problemi yapmaz ancak pil ömrü konusunda çok bir şey beklemeyin. 1-2 sene içinde prize bağımlı hale gelir. İlk aldığınız zaman pil ömrü yaklaşık 3 saat olur sonra gittikçe düşer.

Asus’un garantisinden çok emin olduğum için rahatlıkla önerebiliyorum zaten. Fanı temizleyin diyip gönderdiğim bile oldu :KK48: Hatta bir kere fanımın garip sesler çıkarmaya başladığını yenisini istediğimi söylemiştim, sorun çözülmüş halde gönderdiler bilgisayarı. O yüzden dediğim gibi eğer menteşelerde sorun olursa zaten kolayca gönderip hallettirebilirsiniz sorunu.

Bence bu modeli alabilirsiniz :rapci:

Düzenleme: Hiii konu 2016’nın konusuymuuş. O kadar yazmıştım oysa kiii :mad:

Ben notebook almayı düşünüyorum, bana yararı oldu. Teşekkür ederim. :)

Marka olarak Asus derim ben de. Bölümün gereği biraz büyük ekran tercih et canını sıkmasın küçük ekranlar. Harddisk hadi yükseltilir ama işlemcisi ve rami yüksek özellikli olsun.

Bir yazilimci olarak ben Sony Vaio kullaniyorum cok da memnunum. Tüm yazilim progralarimi kaldiriyor. Benim i7 ama i5 de de cok calistim bir sorun olmadi.

Back
X