bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi?

senzafine

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2015
456
206
37
merhaba bayanlar yeni evliyim evde çok sıkılıyorum eşimle muhabbet kuşu almaya karar verdik aldıkta bu sabah ama sorunum şu hiç yem yemiyor? sürekli gözlemliyorum yemlik öylece duruyor çok sessiz ballı yem var normal yem var ve kuş kumu var ama hiçbirine dokunmuyor acaba depresyona mı girdi ?

Ortam degisikligi sebebiyle alismaya calisiyordur. Kendi haline birakin sizin gozlemlediginizi farkederse daha da urkup yemeyebilir. Yarin sabah siz uyanmaya o uyanip yemis olur merak etmeyin.

Ben de iki ay önce ikinci kusumu aldim. Ilk gun hic yem yemedi, suyu bile kasikla icirdik. Kafeste ne yemi ne suyu bulabiliyordu. Yem olarak da bi süre kafese takilan kraker tarzi yemlerden verdik. Buyudukce gözü açıldı zaten:)

Canım daha yeni girmiş eve bi alissin bol bol konuşun arada bir balkona çıkarın ayrıca daha yavruysa yanına bi arkadas lazım bi es mutlaka istiyorlar muhabbet kuşları tek yaşayamaz bizde aldık dişi daha yavru 2 gün ötmedi sonra bi erkek kuş daha aldık onun gibi ikisi yaşayıp gidiyorlar ama bol bol konuşun onlar çok ilgi bekliyor

Canım daha yeni girmiş eve bi alissin bol bol konuşun arada bir balkona çıkarın ayrıca daha yavruysa yanına bi arkadas lazım bi es mutlaka istiyorlar muhabbet kuşları tek yaşayamaz bizde aldık dişi daha yavru 2 gün ötmedi sonra bi erkek kuş daha aldık onun gibi ikisi yaşayıp gidiyorlar ama bol bol konuşun onlar çok ilgi bekliyor
evet canım 3 aylık erkekk :) bekleyelim bakalm alışıyordur dediğiniz gibi :)

1 hafta kafesten cikarmayin cnm alismasi lazm arada bi elinizi hafifce kafesn icine koyun elinize temas etsin ama kafestn cikarmayn..Bide youtube den muhabbet kusu sesi dinletin:)

yillardir muhabbet kusu beslerim, bi ara 11 tane besledigim oldu :) zaman vermelisiniz, 2 hafta alisma sureleri olur ve bu sure sonunda size guvenirse normallesir,oter,yem yer, oynar. ve bu tavsiye.asla kafesten avucunuza almaya calismayin,guvenlerini en fazla sarsan hata budur:KK66:

yillardir muhabbet kusu beslerim, bi ara 11 tane besledigim oldu :) zaman vermelisiniz, 2 hafta alisma sureleri olur ve bu sure sonunda size guvenirse normallesir,oter,yem yer, oynar. ve bu tavsiye.asla kafesten avucunuza almaya calismayin,guvenlerini en fazla sarsan hata budur:KK66:
dikkate alacağım cok tesekkur ederim:):)

merhaba bayanlar yeni evliyim evde çok sıkılıyorum eşimle muhabbet kuşu almaya karar verdik aldıkta bu sabah ama sorunum şu hiç yem yemiyor? sürekli gözlemliyorum yemlik öylece duruyor çok sessiz ballı yem var normal yem var ve kuş kumu var ama hiçbirine dokunmuyor acaba depresyona mı girdi ?
daha rahatlayacak ki alışacak biraz zaman tanıyın
ssürekli ona bakmayın
tv nin yanına da koymayın korkabilir ani seslerden
kafeste ellemeye çalışmayın ilk günler ve kafes dışına çıkarmayın bi süre

X