Bilgisi olan kişi veya bana yol gösterecek varmı?

Türkiye de yaşıyoruz ama sezonluk iş. Krediler uçtu faizler çok yüksek ama almasak elimdeki para gider mi harcanır mı acaba ?
Sanırım turizm işiyle ilgileniyorsunuz.
Evet kredi faizleri çok yüksek ve şu ara kredi işi pek mantıklı değil elinizde ki ile küçükte olsa bir ev alıp kiradan kurtulun.
Kışın part time işlerde çalışıp idare edemez misiniz?

eğerki 150.000 tl niz varsa evlerde uygun diyorsunuz 2+1 amerikan mutfak bir ev alırdım ben olsam, belki ayrı mutfakta bulabilirsiniz o zaman daha iyi olur aile olarak sizin için.
kalan parayı sezonluk giderler için harcardım.
eşya ilk etapta var olanı kullanırdım, sonrası taksıtle falan yavas yavas ayarlardım eşyamı çocuk doğana kadarki süreçte...

seneye eşinizin çalışacağı ve o maaşı alacağı kesin mi? iş Türkiye mi yurtdışında mı? bence 1 senede olsa kirada kalın, eşyalarda epey masraf çıkarır size. çocuk olacak, ne olur olmaz nakitte paranız olsun. seneye iş durumu kesinleşince ev bakarsınız. belki o zaman kredilerde normal düzeylere iner.

Şuan biraz gündemi takip ediyorsanız, pazara-markete gidiyorsanız fiyatların ne kadar yükseldiğini görüyorsunuzdur. İnşaat sektöründe çoğu firmanın zor durumda olduğu vb belli..

Şuanki durumda sizin için kiraya çıkıp, uygun evi beklemek daha makul gibi.. Ama bebek ile zor olur, ben kendi evime çıkayım ugraşmayayım dersen ziraat gibi devlet bankasından 20 30 bin çekseniz 24 36 ay vade ile zorlanmazsınız. Faizler yükseldi ama siz zaten çok az bir miktar çekeceksiniz.

Şu an bulunduğunuz yerde yaşayacaksaniz alın çok küçük isinizi görecek bir yer. Esinin maaşıyla gecinirsiniz fazla borca girmeden almaya çalışın.

Bir sene eşyalı bir ev kirala ,ne ev al ne eşya ..alacağın tek şey beşik olsun .bir yıl daha biriktirmeye devam edip hem istediğin gibi bir ev alırsın hem de eşya ..

Evet, her halukarda faize ödediğiniz para kiradan çok daha fazla boşa giden bir tutar olacak.

Önünüzü net görün, hem belki bu arada birikim bile yaparsınız yine, ve kredi tutarınız çok daha az olur.
Doğru söylüyorsunuz eşimde olumlu baktı en düşük kınut kredisi %1.98 120 bin ev alsam bir ev parası daha ödenek zorunda kalırım. Kiraya çıkayım uygun fiyatlı bir yer bulurum İnş.

Ev
Almak istediğiniz ev ne kadar peki kredinin tamamini cekemezsiniz en az %80 civarini cekersiniz %20 pesinat gerek ve tapu parasi bunlari da hesaplayin.

İsteğiniz mantıksız degil de 6 ay olunca is o sıkıntı olabilir.
Evet 12 ay iş olsa çok rahat alınırdı ama maalesef. Arkadaşların dediği gibi önümü göreyim biraz daha birikim yapayım belki gelecek yıl ev fiyatları daha düşer. Çünkü şimdi kimse almıyor. Ellerindeki evi satmak için uygun fiyata düşürebilirler gelecek yıl.

faiz ne kadar yüksek olsa da borcun sonu gelir ama kiranın sonu gelmez ev alın
bende öyle düşünüyordum kiraya vereceğime ev alayım diye. kredi faizleri gözümü korkuttu birde sezonluk iş olunca biraz korktum açıkçası turizm işi belli olmuyor oda korkutuyor gözümü.

Ben haöileyim kışın çalışamayacağım maalesef eşim ekstra işlere gidecek çevirmenlik yapacak ama çokta getirisi yok. Ev alayım ama eşyada almam lazım hiç eşya yok ve eşyada baya tutuyor. Birde çocuğum olacak bilmiyorum ‍ kafam çok karıştı.

Türkiye de iş ama gelecek yıl büyük ihtimal alacağı maaş daha fazla olacak çünkü burada daimi çalışan olarak görünecek çocuk olacağı için benimde gözüm korktu hem kredi borcu hem eşya hem çocuk hem sezonluk iş olması.

Eşyam hiç yok oda masraf olacak bana elimde bir miktar para kalmadı lazım hem korkuyorum hem alayım risk almadan birşey olmaz diyorum. Ama şu an ki durum biraz sıkıntılı herşey allak bullak krediler yüksek herşey pahalı. Beklesem biraz daha dişimi sıkıp uygun kiraya çıkayım sonra elimde kalan parayı gelecek yıl kazandığımız parayla birleştirip hiç krediye bulaşmadan alayım.

Bemim bazı sıkıntılarım var o yüzden eve çıkmak zorundayım kiraya yada kendi evime çocuğum olacak. Annemin evinde bazı sıkıntılar var
90 yada 100 bınlık ufakda olsa bı ev alınsa kalan 50 bınle ufak tefek bellı baslı syalar ve kısın evın gecımı yapılamazmı

sezonluk ıs yapıyorsunuz ısınız net degıl kredı cekıp ev almak bıle bıle lades demek olur
en mantıklısı kıra su durumda
ha elınızde 1+1 yatırımlık ev alacak kadar para varsa alıp gecın esınızın ısı netlesınce satıp ozaman uzerıne para koyup daha ıyısını alın . sudan dırek okyanusa atlarsak cıkamayız onunuzu gormedıgınız bır ıse kalkısmayın derım

bir kis boyunca 150 bin tl mi yemeyi dusunuyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…