Bilgisi olanlar lütfen cevap vermeden geçmesin :(

Kısırlaştırma konusunda bir nevi haklı olabilirsiniz ancak, bir de şu var sizce kedi köpek gibi insana yakın onunla aynı çevreyi paylaşan bu hayvanlar yıl 2014'te ne kadar doğal ortamlarındalar???

Kısırlaştırma konusunda bir nevi haklı olabilirsiniz ancak, bir de şu var sizce kedi köpek gibi insana yakın onunla aynı çevreyi paylaşan bu hayvanlar yıl 2014'te ne kadar doğal ortamlarındalar???

Hepimiz böyle dusunuyorsak doğal ortamı da biz olusturabiliriz bence..

Apartmanin önünü çöplük yapmayin ve arabalarinizi da olup olmadik yere park etmeyin. Madem bu kadar duyarliyiz bunlara karsi da duyarli olmalıyız. Cevreyi herkes icin yasanilabilir kilmak insanlarin elindedir...

Mesajınızın tamamını okumadım bile. Doğal yaşam demişsiniz. Nerde bu doğal yaşam? Heryerde vızır vızır araba var. Yemek yedikleri tek yer çöplük. Kimse zahmet edip yemek artıgnı ayrı bi kapta çöpün yanına koymuyo bile. Doğal yaşam dediğniz açlık, sususluk , soğuk ve ölüm tehlikesi! Bende dışarda ki hayvanları besliyorum ama dediğim gbi benim buldugum kediler hep annesiz küçük tek kalmış kedilerdi. Bi tanesi araba motorunda iki gün kalmış aç susuz bişeydi şimdi onu dışarda bırakmak ne kadar doğru? Bence sokaklar şuan kedilere uygun bi yer değil.

Şuan durumu iyi gbi atlayıp zıplamaya başladı bile :) gözetim altında tutup kendine zarar vermesin diye başındayız şuanda :)

Apartmanin önünü çöplük yapmayin ve arabalarinizi da olup olmadik yere park etmeyin. Madem bu kadar duyarliyiz bunlara karsi da duyarli olmalıyız. Cevreyi herkes icin yasanilabilir kilmak insanlarin elindedir...

Bunun mümkün olmadığını biliyoruz ikimiz de. Çöp kutularından besleniyorlar ve çöp kutusu da medemiyetin bir gereği. İstanbul gibi bir yerde bu dedikleriniz için otoparkların yer altına alınması, kapalı çöp sistemlerinin kurulması, ağaçlandırma yapılması vs gerekiyor ve bunlar inanın kimsenin umrunda değil.

Mesajimin tamamini okumadiysaniz neye yorum yaptiniz? Neyse, tartismak istemiyorum. Su an disari cikiyorum. Dogal yasami bizler bozdugumuz gibi tekrar bizler yapabiliriz. Her sey insanin kendi elinde..

Çok sağolun. Şuan durumu gayet iyi yarayı ellemiyo. Bide bizim kedi biraz korkak dışarı çıkınca çok kötü oluyo panik yapıyo. Ameliyat üstüne bi daha dışarı çıkarıp korkutmak istemiyorum. Bu akşama kadar bakim boyunluğu gerekli görürsem mecbur götürürüm tabi.

Eger dünyayı degistirmek istiyorsak işe ilk önce kendimizi degistirerek baslamaliyiz. .
Selametle..

Hepimiz böyle dusunuyorsak doğal ortamı da biz olusturabiliriz bence..
Sıkıntı orada zaten mümkün değil... Çağın şartlarını geçelim, keşke hepimiz böyle düşünüyor olsak.. Bilerek canlarına kastedenler var binlerce örnek verebilirim sana.. En acısına bu yaz şahit oldum mesela. Annemlerin evi müstakil dağlık bir yerde, bir sokak hayvanının doğal ortamına en uygun yerde yani. bir anne kedi doğum yapmak için komşunun bahçesinde tenha bir köşeye gelmiş, ev sahibi yavruları görür görmez hepsini toplayıp sokağa fırlattı.. gerisini sen düşün.. köpekler, boyuna bakmadan yavrularını korumak için köpeklerin üstüne atlayan anne kedi.. görmeseydik ne olurdu? Şehir yaşamında olanları anlatmaya bile gerek yok, hayvan barınakları da bu yüzden,şartları açısından ne kadar kötü olurlarsa olsun bu çağın hayvanları koruma amaçlı getirisi.. Kısırlaştırmakta öyle.. Doğanın dengesi için doğru değil tabii ki de ama şu da bi gerçek bu devirde hangi doğa, hangi denge? nerede kaldı onlar, kim ben doğal yaşıyorum diyebilir bu devirde? insanların önce bunu idrak etmeleri gerek bence..

Şuan durumu iyi gbi atlayıp zıplamaya başladı bile :) gözetim altında tutup kendine zarar vermesin diye başındayız şuanda :)
O zaman sıkıntı yoktur sevindim :) Önce sıvı gıdalar, yaş mama vs bir hafta içerisinde katı gıdaya geçerseniz daha sıkıntısız atlatır bu süreci. Karın altından açıldığı için hem yarası büyüktür hem de bağırsaklarına daha çok travma almıştır çünkü.. Şimdiden geçmiş olsun..

Benimdr kopegim ayni sekilde kuzum 2 gun yatti oylece normal sonucunda anestezi veriliyor. Cok gecmis olsun

Zaten kendiside yemiyo şuan yaş mama verdik ama sadece suyunu içti. Çok sağolun.

Benimdr kopegim ayni sekilde kuzum 2 gun yatti oylece normal sonucunda anestezi veriliyor. Cok gecmis olsun
Ya benm diğer iki kedimide kışırlaştırdım onlarda hiç böyle bişey olmamıştı o yüzden panik oldum. Diğer kedilerim hemen kendine gelmişti akşama hiç bişeyleri yoktu. Kedimin bünyesi anesteziye alışık değilmiş ondan böyle olmuş. Şuan iyi ama maşallah :)

Ah canlarım nasıl kıydı o yavrucuklara,nasıl vicdanı sızlamadı ya yere çaput mu atıyo, istemeyebilir ama yavaşça alıp müsait başka bir yere bıraksaydı en azından, o anı gözümde canlandırmak bile acıttı içimi be!

Son düzenleme:
(...)Ona ellemedim, kisirlastirip anne olma duygusundan men etmedim.
Hanımefendi köpeklerde sizin anladığınız anlamda annelik duygusu yoktur. Köpeğin üremesinin nedeni "yavrum olsun, izdivacını göreyim, torun büyüteyim" değil sadece soyunu devam ettirmektir. Bu nedenle kedi köpeklerde ensest üremeler oldukça sık görülür. Yani o "annelik duygusu" olan dişi köpek çok rahat kendi oğluyla çiftleşebilir.

Mesajimin tamamini okumadiysaniz neye yorum yaptiniz? Neyse, tartismak istemiyorum. Su an disari cikiyorum. Dogal yasami bizler bozdugumuz gibi tekrar bizler yapabiliriz. Her sey insanin kendi elinde..
Evcil hayvan tanımını duydunuz mu hiç?
Hani binlerce yıl önce insanla yaşamaya başlayıp ehlileşmiş olan hayvanlar. Hani binlerce yıl önce insanların yanına yaklaşan ve atası olan diğer köpekgillerden ayrılarak "köpek" türünü oluşturmuş olan hayvanlar. Bu hayvanların BİNLERCE yıldır 'doğal yaşamı' yok. Ha çok istiyorsanız doğal yaşamı oluşturmayı, taş devrindeki gibi yaşayalım, köpekler de vahşi doğasına dönsün madem.

Ona bakarsanız koyunlar da ağılda değil otlakta olmalı. Tavuklar kümeste değil çayırda olmalı. Hadi bütün çiftlik hayvanlarını bırakalım doğal ortamına.

Yaaa.. ben hatırlamak bile istemiyorum... Bahçeden sokağa kaldırıp attı işte.. Bir de şehir ve apartman ortamını düşünün, dışarıya bi kap su koysak onu bile alıp dökenler var kedi köpek toplamayın buraya diye.. Allah tüm canlıların yardımcısı olsun..

hiç bir yoruma bakmadım yazdığınızı da okumadım ilk cümleye bir yorum yapmak istedim geçenler de burda bunun muhabbetini yapmıştık kedinizi kısırlaştırmak gibi bir hakkınız olduğunu düşünüyor musunuz...hayvanın doğasıyla oynayana kadar keşke eve alıp beslemeseniz...annelik duygularına girmeyeceğim kesinlikle..sizi biri alıp kısırlaştırsa ne olur...hayvana doğal ortam sunacak kişiler beslemeli kesinlikle..kediye enjeksiyon anestezi ne demektir ya.

Öeh. Konu sahibi Allah size sabır versin : )

Kedilerinizi lütfen hemen sokağa bırakın. Artık sokakta araba mı çarpar, köpek mi parçalar, insan mı ezer hiç önemli değil. Yeter ki evde olmasın. Kedinin doğal ortamı Anadolu bozkırının bağrıdır neticede.

doğal ortam kalmamış olması eve alınan hayvanın doğallığının yokedilmesi manasına mı geliyor..kısırlaştırmadan tutamıyorsanız tabiki beslememelisiniz...anadolu bozkırının doğasını bozmasanız bozmasak ta hayvanları eve tıkmasak keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…