Bilgisi olanlar lütfen cevap vermeden geçmesin :(

Bir yukarıda yazmıştım hanımefendi.
Bana evcil kedi ve köpeğin doğal ortamını söyler misiniz?
Binlerce yıldır insanların yanında, insanlarla birlikte yaşayan bu hayvanlar bugün nerede doğal ortamda yaşamaktadır? Muhabbet kuşu deseniz evet doğada var vahşi sürüler, balık deseniz ona keza. Tavşan vs de öyle. Ama bana tam olarak bugün nerede vahşi köpek var, atıyorum siz ormanda vahşi terrier sürüsü gördünüz mü?

Kedi ve köpek EVCİL hayvanlardır. BİNLERCE yıldır doğal ortamda yaşamamaktadırlar hatta yüzlerce farklı kedi köpek türü olması, bu hayvanların insanlar tarafından üretilmesinden gelir. Milattan önceki yıllarda yaşayan köpeklerin doğal ortamı ne? Bahsettiğiniz hayvan kurt değil çakal değil.

Ha bunun dışında kedinizi köpeğinizi kısırlaştırmadan da yaşarsınız evde. Ama kısırlaştırılmış kedi ve köpekler daha SAĞLIKLI bir hayat sürüyor. Kanser riskleri azalıyor, ölüme yol açabilen pyometra gibi hastalıkların önüne geçiliyor.

Siz kedini veya köpeğinizi kısırlaştırmazsınız. Ben kanser riskini azaltmak için kısırlaştırırım. Bu ikimizin özgür kararıdır, kendi vicdanıdır. Ama siz bana HESAP SORAMAZSINIZ, YARGILAYAMAZSINIZ. Nasıl ki ben size hesap soramayacaksam.

size hesap sorma niyetinde olsaydım bi kaç yorumuma bakmış olmanız yeterli olurdu ne denli soracağım hakkında..binlerce yıldır kedi köpekleri zorla evcilleştirme adı altında evlerimize barklarımıza sokanlar malesef yine bizleriz..bir insan bir insandır zihniyetiyle keşke doğayı bozmasakta beslemesek diyen biriyim..sizde yazmışsınız kısırlaştırma besleyeceksen diyorum..ha hayvanı sağlık kontrolünden geçirirsin kanser hücreleri görülür çaresi kısırlaştırma ise yaptırırsınız..sırf yavrulamasın bana eziyet olmasın diye yaparsanız benimgörüşüme göre bu sadistliktir.sırf kanser riski azalıyor diye yapılmaz bu iş..o zaman bizde kısırlaşalım ne dersiniz..kanser dediğimiz şey hayvanda da insanda da aynı hücre ve genom bozukluklardan oluşuyor nede olsa..bide sırf kendi özgür iradenizle hareket etmeseniz keşke az da hayvanın yapısını ve ruh sağlığını düşünseniz..ANLATABİLDİM Mİ

Çocuğunuza aşı yaptırıyor musunuz? Yaptırmayın. Hasta olursa tedavi ettirirsiniz.
Oğlunuzu sünnet ettirirken soruyor musunuz isteyip istemediğini? Özgür iradesiyle mi sünnet oluyor? Burada çok laf edeceksiniz bu iki örneğe ama sakin kafayla bakabilirseniz aynı kapıya çıkıyor.

Köpeklerimin vücut yapısı da ruh sağlığı da gayet iyi teşekkür ederim. Biri 10, biri 8 yaşında iki köpeğim var. İkisi de pyometra olduktan sonra zorunluluktan kısırlaştırıldı. Ufaklığın pyometrası çok daha ağır geçti ve bu ölüme yol açabilen bir hastalık. Siz riski alırsınız, ben köpeğimin 3 günde geldiği hali gördükten sonra risk almam.

Yorumlarınıza bakmak gibi bir zorunluluğum yok. Burada kalkıp "keşke beslemeseniz" diyorsanız bu yargılamaktır.

Her neyse, sizin zihniyetinizle çok diyaloga girdim yıllardır, artık usandım. Varsa kediniz köpeğiniz Allah sağlık versin. İyi akşamlar.

Emin olun ki bu olay heryerde yaşanıyo. Benimde kedilerimden birinin başına geldi. Kardeşiyle kaldığı bahçeden sokağa atıldı. Annelerinide kaybetmişlerdi. Sonra biz aldık kendi binamızın önünde bakmaya başladık ama bi tanesini köpekler parçaladı diğerinide eve aldık onuda köpekler yemesin diye. Yani şuan sokaklar bir kedinin yaşaması için mümkün değil. Acaba doğal ortam diye tuturan bayanlar bi gece çıkıp sokakta yatabilirlermi. Daha kendi 24 saat sokakta kalamazken minnacık bir canın bu sokaklarda yaşabilceğni nasıl savunuyolar anlamıyorum.

Aaa keşke almasaydım! Bacagı sakat bi deri bi kemik kalmış yavru kediyi evde erkek kedim var kısırlaştırmak zorundayım diye ölüme terk etseydim keşke!

Bi bozkır bulursam hemen atıcam hepsini nasıl bi yanlış yapmışım

Aynen.. Doğal yaşam nerede biri bana göstersin??

benimde hayvanlarım var siz istediğinizi görmeyte çalışıyorsunuz benim yazdıklarımı değil..sizinle tartışmaya girmekten kendimi men ediyorum..zira benim yazdıklarımı okumadığınız için yıllarca çevrenize verdiğiniz cevapları sıralıyorsunuz buraya..ben beslemeyin demiyorum kısırlaştırmayın da demiyorum bi zorunlulk yoksa kısırlaştırmayın o sadistliktir diyorum..siz ölecekti kısırlaştırdım diyosunuz..benim dediğim şeyle aynı şeyi söylüyorsunuz..Allah rızası için siz benle neyi tartışıyorsunuz..

Çok teşekkür ederim.

geçmiş olsun, inşallah toparlar bir an önce. benim kedim erkek onun ameliyatı daha kolaymış dişilere göre yine de ne çektim ben bilirim

Kusura bakmayın ama bem hiç bi kedimi evde süs olsun diye gidip petshop tan almadım. Hepsi sokakta ölmek üzere çok kötü halde buşduğum kedilerdi. Ben 6 tane kedim var diye 90 metre kare bi evden 160 metre kare bi eve taşındım sırf kedilerim için. Gönül isterdiki maddi durumum iyi olsun bahçeli bi evde oturiyim doğursun dursun. Ama 6 kediden daha fazlasını bu ev kaldırmaz. O yüzden mecburen kıskrlaştırdım çünkü doğurduğu zaman illaki en az yedi tane doğurcak. Hepsini yuvalandıramıycam sonuçta veya dogurdultan sonra annesinden ayırmakta bence vicdansızlık. Bellki bencillik diyceksiniz ama kısırlaştırma MECBUR kaldığım bişey. Kedilerim çifleştiği zaman al şu prezervatifi tak diyemiyosun veya kediye ertesi gün hapı veremiyosun. Onlarda bizler gbi düşünüp sadece 1 kedi doğursaydı inanın kısırlaştırmazdım ama 3 dişi kedinin her yıl toplamda 20 küsür kedi doğurmasına ne ben bakabilir nede o kadar çok kediyi yuvalandırabilirim.

ee yine benim dediğime geliyorsunuz bi nevi bakın içten içe düşündüğünüz şey imkanım olsada bahçeli eve gitsem ama yok kediler ölecekti aldım diyorsunuz bulduğunuz kedilerin bir kısmını sahiplendirme yolunu düşündünüz mü hiç..alan mı olmadı..tamam tüm çareler mi tükendi..artık hayvanın hayatı işin içine mi giriyor.. ozaman yapın ama sadece keyfi yapmayın..yani kendimi salt okunur tarzda da ifade edebilen bir insanım ama..bilemedim şimdi.biz neyin atarını yapıyoruz birbirimize..

Çok sağolun şuan iyi gibi. Bende erkek kedimi ksıırlaştırmıştım o çabuk atlatmıştı.
iyi olsun minnoş kıyamam

bayağı kusmuştu benimki narkozdanmış galiba ama bunalıma giren de çok oluyormuş hiç mama yemeyip sürekli kusuyorlarmış önce masada kalacak korkusu sonra bunalıma girecek korkusu derken atlattık biz de şükür. darısı sizinkinin başına

Aynilarini ben de soyledim anlattım ama anlamamakta israrcilar ve illa hayvanlarin evcillestirilmesi gerektiginj ve kisirlastirilmasi gerektigini savunuyorlar. Ben de cok dedim ama anlayana davul zurna az anlamayana sivrisinek saz..

ben iyi niyetinizi anladım, benim de kedim var erkek ilk zaman hayvanı niye boşuna ameliyat ettireyim zaten erkek bana yavru getirecek hali yok ya diyip kısırlaştırmaya karşı çıkmıştım ama inanın hayvan beslemeyen bilemez.

ki bizim bahçemiz de var ona rağmen sürekli kaçmaya başladı evden, iki gün üç gün ortadan kayboluyordu bana uykular haram oldu. erkek kedilerle kavga edip yüzü gözü yara içinde geldi. ayrıca ev bahçeli olunca dişi kediler doğurmaya geliyor, ne kadar beslemeye çalışırsak o kadar kedi doldu bahçeye adım atamıyorduk nisan mayıs ayında bahçede. ona rağmen yavruların kimi hastalıktan öldü, kimi suya düştü boğuldu, kimi arabanın altında kaldı. hayvanseverlik bu mu yani allah aşkına o kadar psikolojim bozuldu ki benim o dönem. sürekli yavru sayıyordum zayiat var mı diye.

doğal ortam dediğiniz nedir mesela? ben fatih'te oturuyorum kedilerin beslenebildikleri tek yer çöplükler, yaşadıkları yerler park etmiş arabaların altları. her kedi 5 tane doğursa bi batında yılda 3 kez doğurduğunu varsayarsak 15 yavru eder. bunların kaçı hayatta kalabiliyor ki? hiç olmamaları ölmelerinden daha iyi değil mi?

ben eve almam diyen olmuş, ben kedi seviyorum evet de gidip petshoptan almadım kendime oyuncak gibi, minicik yavruydu zayıflıktan geberiyordu deli gibi miyavlıyordu aldım eve getirdim baktım büyüttüm semirttim. ben kötüyüm burda oturdukları yerden ahkam kesenler iyi yani öyle mi? hiç kusura bakmasın kimse önce kapılarındaki kediye mama su versinler sonra bana hayvan sevgisinden bahsetsinler.

Yazık ya yazık. . Şimdi buna hayvan sevgisi mi deniyor? Sevdiğiniz hayvanin dogal dengesini bozup nasıl kisirlastirabiliyorsunuz anlayamiyorumm.
Hayvanin dili olsa böyle bir sey ister miydi acaba?
Kesinlikle katılıyorum cansız birşey değil bu siz istediğiniz gibi şekil veresiniz resmen zavallı hayvanin fizyolojisini değiştirmek bu,nasıl bi hayvan sevgisi ve korumaciligi bu tür bi tutum . belki anlamiyo diyeceksiniz ama kesinlikle karşıyım hayvanlar üzerinde yapılan bu tür operasyonlara.umarım biran önce iyileşir

Anlamadigim insanlar ne zamandan beri kendilerinde hayvan üzerinde kisirlastirma oynama ameliyat gibi haklari görür oldular. Bir hayvan bile olsa annelik duygusu harika bir tattir ve bunu zorla ellerinden almak bence caniliktir. Ama ne desek diyelim yok köy yok oluyorlar yok bilmem ne diye baslayacaklar...

bir hayvan neden bunalıma girer ki..hadi kimyasallar ve gdo larla bizim genetiklerimizle oynadılar çağın sağlam hastalığı panik atak ve anksiyeteye yakalandık çoğumuz..peki hayvanlar...onlar neden bunlaıma giriyor hakikaten çok merak ediyorum sözde korumacı içgüdümüzle bide onlarla oynadığımız için olabilir mi

offfff ben de minişimi kısırlaştıracağım ileride ama şimdiden korktum. Çok geçmiş olsun sizin kuzuya da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…