Bilinçsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kendi fikrimi söyledim.Herkese açık bir platform bu istediğim muhabbetide yapabilirim bence.Kötü birşey de söylemedim ayrıca.

Yorum yapmayin demedim neyin muhabbeti diyorum mantik olarak? Mantikli içinde kendinizin bile savunamayacaginiz seyleri yazip sonra da "banane istedigimi yazarim" 5 yasinda miyiz?

Hayvanlardan rahatsiz oluyorsunuz bisey yapsalar da yapmasalar da olay bu sadece.

O yüzden mi otobüsler,metrolar leş gibi ter kokuyor. Resataurantta burnunu karıştıran bir kimseyi bugüne kadar kaç kere çıkarttırabildiniz ????Ülke insan profili çoğunluğu malumken ,şu masumlara laf etmeyiniz.

Konuya bir tecrübemle yanıt vereyim. Ofise bir bayan köpeğiyle geldi. Ödüm kopar ama bozuntuya vermedim. Tasması var diye avuttum. Bir sorun çıkmadı derken arkadaşım geldi. Amanınn!! O benden de tırsakmış. Hayvan korkunun kokusunu aldı herhalde, arkadaşın ayağından ısırdı. Aşısı yokmuş bi de . Velhasıl korkanı var, aniden zıplayıp ısıranı var, minnoş minnoş duranı var.

ama sizin gibi düşünen insanlar kendi korkuları yüzünden belediyelere şikayette bulunup mahalledeki hayvanları zehirletip öldürtüyor.
Ben de belediyeye şikayette bulundum çünkü 10 kadar köpek tarafından sıkıştırıldım. Korktuğumu anlıyorlar ve tehdit olarak görüp bana havliyorlar. Ancak biz gidin öldürün demiyoruz sokakta başı boş dolaşmasınlar belli bir yerleri olsun diyoruz. Ancak belediyeler barinacaklari yerler yapmak yerine öldürmeyi kolay çözüm olarak görüyorlar.

Belediye başkanı seçerken partisine göre değil de faliyetine göre oy verilse böyle olmaz. Hayvan sevmese bile oyum düşer diye yine o canlara kıyamaz. Ama biz ne yapıyoruz liderine tapar gibi iş bilmeyen vicdansiz insanlara oy atıyoruz, hakkımı hiç helal etmiyorum.

Ben yemedigim yemeği çöpe koymuyorum kenarına koyuyorum canlar yesin diye. Ama onlar içimdeki sevgiyi değil vücudundaki tedirginliği algılıyorlar. Belediyeyi aramak zorunda kaldım cunki bir değil 2 değil defalarca defalarca üzerime koştular. Onlar kostukca ben korkuyorum, ben korkdukça onlar da beni tehdit algılıyor. Koşup kaçayım diyorum peşimden koşuyorlar. Inanin en sonunda belediyeyi arayacak kadar caresiz kaldim. Ki en sonunda doktor arkadaşımı gece nöbetinde(bu olaylar hastane bahçesinde oluyor) kopekler ısırıyor. Canını zor kurtardı.

Yine de yavru köpekleri alıp bahçeye getiriyoruz. Dışarıya göre burası nispeten daha güvenli.

Velhasılıkelam halkla kavga ederek değil bu işi yönetimle çözebiliriz. Ama önce bizi dinleyecek yöneticilere ihtiyacımız var. Hoca kılıklı zalimlerle cozebilecegimizi hic sanmıyorum

İş kendi alanlarına dönünce saygı da saygı
Başkalarının alanına gelince duymuyorum saygı..
Balgamı kık diye çıkarıp atan insanlar yüzünden kusa kusa okula gittiğim zamanlar olurdu hala midem bulanır.. Bu başka
Hayvandan korkmak alerjisi olmak tiksinmek hatta hazzetmemek bambaşka şeyler nasıl bir tutulur aklım almıyor

Köpekten korkan masumlara neden laf ediliyorr o halde tatlım ?
Onlar ısırılmayı hastalanmayı hak ediyorlar mı
Hm ya da oh olsun onlara nasıl korkulur ki o minnoşlardan...
Isırsınlar kopartsınlar bi yerlerini
Valla bravo....

Dünyanın sahibi insanlar değil...
Evvett o yüzden bazı insanlar ben isteddiğim yere hayvanımla giderim diyemez.. İnsanca yaşamak için insanlar kurallar koymuşlar..
İnsanların kurallarına uymak istemeyenler doğanın kanunlarının geçerli olduğu yerlerde misal serengeti vs gidebilir bizler için hele benim için hiç sıkıntı değil

Birgün bizden üst bir türün dünya dışı bir türün dünyayı ele geçirip bizim hayvanlara yaptığımız bu eziyetleri bize yaptığını düşünün.Sadece empati ...Kendinizi onların yerine koyun nasıl hissederdiniz?????????????

Dünyanın sahibi insanlar değil...
Hanımefendi tabii ki dünya yalnızca insanlara ait değil. Konu bu değil. Örneğin, hastanede hayvanın ne işi var?? Mantıklı geliyor mu ? Ayrıca dünyanın hiçbir ülkesinde hastaneye evcil hayvan kabul edilmiyordur.

Çok güzel yazmışsınız ama anlamıyorlar maalesef.

Köpekler açtır,susuzdur...Hiç düşündünüz mü...Hiç besleme yaptınız yada bi tas su koydunuz mu...Isırdı da ısırdı..bide sokak köpeklerine çok kötü davranılıyor.tekme,taş...bunları düşündünüz mü..Böyle bencil olmayı nasıl basarıyosunuz...

Ama bu mantık çok yanlış geliyor bana. Her yerin bir kuralı var. Örneğin bir öğretmenin okula pijamayla gelmesinin kimseye zararı var mı? Hayır yok. Peki gelinebiliyor mu? Hayır. Bu da bunun gibi.
:) konuyla alakasız ama çok güldüm. Mesela ceketin üstüne atlet giymekte çok zararsız. Şaka bir yana benimde köpeğim vardı, kedimde oldu bir süre ama kurallara hep uydum. Alerjisi olan var, sevmeyen var... Saygı duymak gerek.

Nereden biliyorsunuz? Yapılan iyilikler söylenmez ki.

ama bakın, öldürülme ihtimallerini bile bile şşikayet etmişsiniz.
10 köpek beni tek başımayken sıkıştırsa korkabilirim ama öldürüleceklerini bildiğim için asla şikayet etmem, etmedim de hiç.
yani sizlere tepkiliyiz çünkü gördüğünüz gibi neler yapabileceğinizi çok iyi tahmin ediyoruz bu düşüncelerle.

Normal akli melekeleri yerinde olan insanlar kimseye eziyet etmiyor sapla samanı karıştırma tatlım
Sen bu insanları göz önüne getirince köpeklerin durup dururken insanlara saldırması örneği de verilebilir mesela
Sen de karşılık olarak dersin ki onların bilinç altında insan eziyeti vardiır o yüzden saldırırlar dersen ben de sana belki insanların da çocukken köpek saldurması sonucu ciddi travmaları olmuş derim burda da sonsuz bir paradoksa düşeriz..
İnsan üstü varlıkların dünyayı istila etmesine gerek yok ki Allah var cennet var cehennem var bunları düşününce zaten Allahın emaneti olan ağzı dili olmayan hiçbir canlıya eziyet etmek mümkğn olmaz..

ben zaten hayvanlarla empati yapmaktan o kadar yıprandım ki

Ben anlamadım sorun nedir? Hayvanlardan korkuyorsanız ya da aynı ortamda bulunmaktan hoşlanmıyorsanız doğru ülkede yaşamıyor musunuz? Konu sahibinin dediği gibi yönetmeliklere aykırı çoğu yere hayvanların girmesi. İsterseniz tecavüz edebilir, dövebilir, zehirleyebilir, eğlenmek için işkence edebilirsiniz. Karışan eden var mı? Yok.

Sanki hayvan haklarının olduğu, insanların evcil hayvanlarıyla rahatça her yere gidebildiği bir ülkede yaşıyoruz da rahatsız oluyorsunuz. Her şeyden sizden yana hanımefendi. Sizi rahatsız eden nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…