Ben kendi fikrimi söyledim.Herkese açık bir platform bu istediğim muhabbetide yapabilirim bence.Kötü birşey de söylemedim ayrıca.
O yüzden mi otobüsler,metrolar leş gibi ter kokuyor. Resataurantta burnunu karıştıran bir kimseyi bugüne kadar kaç kere çıkarttırabildiniz ????Ülke insan profili çoğunluğu malumken ,şu masumlara laf etmeyiniz.Hayvan öldürenlerle bizi bir tutmayın.. Benim 4 kedim 3 köpeğim vardı birlikte uyırduk bi başkası hiç dokunmamıştır korkar alerjisi vardır vs..
Biz hayvanlar ortadan kaldırılsın demiyoruz. Hayvanlar sokak hayvanları da gayet de istedikleri yerleere pisliyorlar hatta evcil hayvanların katı atıklarını elle alabiliyorsunuz ama çişleri kalıyor değil mi ? Bu normal yani
Ayy işediii kaldırın şunları kimse demedi burda
Ha bi de restoranın ortasında burnundaki katı sıvı karışımı atıkları ortalığa saçan ortaya insanlara saldıran adamları da kimse aferin dayı bravo devam aslansın da demiyo aynı derecede de şikayet geldiğinde o insanlarda dışarı alınıyor değil mi?
Ben de belediyeye şikayette bulundum çünkü 10 kadar köpek tarafından sıkıştırıldım. Korktuğumu anlıyorlar ve tehdit olarak görüp bana havliyorlar. Ancak biz gidin öldürün demiyoruz sokakta başı boş dolaşmasınlar belli bir yerleri olsun diyoruz. Ancak belediyeler barinacaklari yerler yapmak yerine öldürmeyi kolay çözüm olarak görüyorlar.ama sizin gibi düşünen insanlar kendi korkuları yüzünden belediyelere şikayette bulunup mahalledeki hayvanları zehirletip öldürtüyor.
İş kendi alanlarına dönünce saygı da saygıKendileri seviyor diye biz de sevmek zorundaymışız gibi davranıyorlar. Ama insanlari sevmek zorunda olmadigimiz gibi hayvanları da sevmek zorunda değiliz. Ben misafirliğe gittigim bir evde kuşu kafesten çıkardıkları için evden çıkmıştım. Korkuyorum diyorum dur bi dokun alisirsin diyo. Aklımı kaybedecek gibi oluyorum hayvanlar bana dokununca. Hayvan sakinse ben elimle değebilirim. Ama hayvan bana değince gözümün önü kararıyor. Yemek yediğim mekanda ayağıma kedi değdiği için masaya çıkmıştım korkudanbenim annem hayvanlardan çok korkardı ben de böyle büyüdüğüm için şuan değişmiyor.
Ama yok illa hayvan sahipleri heryere getirecek. Abi sen hızdan korkuyorsundur. Benim bu özgürlüğüm diyerek ben sen arabadayken 150 ile gidebilir miyim? Bunu akılları aliyor mu?
Çok anlayış eksikliği var çok
Köpekten korkan masumlara neden laf ediliyorr o halde tatlım ?O yüzden mi otobüsler,metrolar leş gibi ter kokuyor. Resataurantta burnunu karıştıran bir kimseyi bugüne kadar kaç kere çıkarttırabildiniz ????Ülke insan profili çoğunluğu malumken ,şu masumlara laf etmeyiniz.
Evvett o yüzden bazı insanlar ben isteddiğim yere hayvanımla giderim diyemez.. İnsanca yaşamak için insanlar kurallar koymuşlar..Dünyanın sahibi insanlar değil...
Hanımefendi tabii ki dünya yalnızca insanlara ait değil. Konu bu değil. Örneğin, hastanede hayvanın ne işi var?? Mantıklı geliyor mu ? Ayrıca dünyanın hiçbir ülkesinde hastaneye evcil hayvan kabul edilmiyordur.Dünyanın sahibi insanlar değil...
Çok güzel yazmışsınız ama anlamıyorlar maalesef.Sorun direk hayvanlar değil ki onların sahipleri onları illa oralara sokmak istiyorlar halbuki belki ölümcül alerjisi olabilir insanların ya da dili tutulacak derecede fobisi olabilir
Hayvan bunu ayırt edemez ki bunu insanın bilmesi anlaöası gerekir ama bu insanlar benim oğlusum senden daha temiz bakımlı diyerek hayvanlar adına da konuşarak insanlarda hayvanlara karşı bi antipati oluşmasına sebep okuyorlar..
Ben o bahsedilen hayvan sahibini anlayamam o nasıl ki beni anlamıyorsa kimse kusura bakmasın
Madem insanlar kötü hayvan sahipleri saldırdığında kendi kötülüklerini göremiyorlar daha doğrusu inatla görmek istemiyorlar..
Bu yer yüzü hayvanların da evet ama bu hayvanların da sebep olduğu baxı zararların olduğu yadsınamaz.. Hayvan bunu tabi ki bilinçli yapmaz dur ben şu adamı uyuz edeyim demez hastalık bulaştırayım demez. Bunu diyemediği içinde aklı başında insanlar birtakım kurallar koyduysa bu hayvanlara yaşam hakkı tanınmadığı için değil insanlar ve hayvanların ortak bir düzlemde yaşayabilmeleri için bulunmuş bir orta yoldur..
Bu tartışılacak bir konu bile olmamalı..
Ama konu sahibine gelen tepkilere göre bence hayvan sahipleri diğer insanlara göre bu konuda daha hassaslarmış onu gördüm..
:) konuyla alakasız ama çok güldüm. Mesela ceketin üstüne atlet giymekte çok zararsız. Şaka bir yana benimde köpeğim vardı, kedimde oldu bir süre ama kurallara hep uydum. Alerjisi olan var, sevmeyen var... Saygı duymak gerek.Ama bu mantık çok yanlış geliyor bana. Her yerin bir kuralı var. Örneğin bir öğretmenin okula pijamayla gelmesinin kimseye zararı var mı? Hayır yok. Peki gelinebiliyor mu? Hayır. Bu da bunun gibi.
İnsanlar pislik mi? Bütün insanları nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz?Ben de bir hayvan severim.
Asıl hayvanlar her yere girmeli insanlar girmemeli. Pislik olan insanlar ve onların ruhları
Nereden biliyorsunuz? Yapılan iyilikler söylenmez ki.Köpekler açtır,susuzdur...Hiç düşündünüz mü...Hiç besleme yaptınız yada bi tas su koydunuz mu...Isırdı da ısırdı..bide sokak köpeklerine çok kötü davranılıyor.tekme,taş...bunları düşündünüz mü..Böyle bencil olmayı nasıl basarıyosunuz...
ama bakın, öldürülme ihtimallerini bile bile şşikayet etmişsiniz.Ben de belediyeye şikayette bulundum çünkü 10 kadar köpek tarafından sıkıştırıldım. Korktuğumu anlıyorlar ve tehdit olarak görüp bana havliyorlar. Ancak biz gidin öldürün demiyoruz sokakta başı boş dolaşmasınlar belli bir yerleri olsun diyoruz. Ancak belediyeler barinacaklari yerler yapmak yerine öldürmeyi kolay çözüm olarak görüyorlar.
Belediye başkanı seçerken partisine göre değil de faliyetine göre oy verilse böyle olmaz. Hayvan sevmese bile oyum düşer diye yine o canlara kıyamaz. Ama biz ne yapıyoruz liderine tapar gibi iş bilmeyen vicdansiz insanlara oy atıyoruz, hakkımı hiç helal etmiyorum.
Ben yemedigim yemeği çöpe koymuyorum kenarına koyuyorum canlar yesin diye. Ama onlar içimdeki sevgiyi değil vücudundaki tedirginliği algılıyorlar. Belediyeyi aramak zorunda kaldım cunki bir değil 2 değil defalarca defalarca üzerime koştular. Onlar kostukca ben korkuyorum, ben korkdukça onlar da beni tehdit algılıyor. Koşup kaçayım diyorum peşimden koşuyorlar. Inanin en sonunda belediyeyi arayacak kadar caresiz kaldim. Ki en sonunda doktor arkadaşımı gece nöbetinde(bu olaylar hastane bahçesinde oluyor) kopekler ısırıyor. Canını zor kurtardı.
Yine de yavru köpekleri alıp bahçeye getiriyoruz. Dışarıya göre burası nispeten daha güvenli.
Velhasılıkelam halkla kavga ederek değil bu işi yönetimle çözebiliriz. Ama önce bizi dinleyecek yöneticilere ihtiyacımız var. Hoca kılıklı zalimlerle cozebilecegimizi hic sanmıyorum
Normal akli melekeleri yerinde olan insanlar kimseye eziyet etmiyor sapla samanı karıştırma tatlımBirgün bizden üst bir türün dünya dışı bir türün dünyayı ele geçirip bizim hayvanlara yaptığımız bu eziyetleri bize yaptığını düşünün.Sadece empati ...Kendinizi onların yerine koyun nasıl hissederdiniz?????????????
ben zaten hayvanlarla empati yapmaktan o kadar yıprandım kiBirgün bizden üst bir türün dünya dışı bir türün dünyayı ele geçirip bizim hayvanlara yaptığımız bu eziyetleri bize yaptığını düşünün.Sadece empati ...Kendinizi onların yerine koyun nasıl hissederdiniz?????????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?