- 17 Eylül 2018
- 2.475
- 8.208
- 78
Hiç görmedin dimi?2 metre boyunda köpek
Bence siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz boş polemik peşinde koşmayın.Yazdığın paragrafı iyice okuyun rahatsız olduğum belli başlı şeyler var hayvanları sevdiğimi de ayrıca belirtmişim.Önce okuduğunuzu anlamayı öğrenin ondan sonra bana 5 yaşında mısınız diye soru sorabilirsiniz.
güçleri hayvanlara yetiyor çünkü sadece.evcil hayvan eve girebılıyorsa,markete marketcil hayvan mı girebilmeli.eve giren hayvan niye markete kafeye gıremesın.biliyon mu bılmem rezıdansların kafelerın kurulduğu yerler hep tarlaydı...o hayvanlar gezıyordu..kim kimin yerine müdahale edıyor acaba.
Bugün markete evcil hayvanla giren kadının köpeği Golden idi. Golden köpek diye doğal bir tür var mı doğada,yoksa insanın egosu için labarotuvarda üretilmiş bir tür mü araştırın öyle gelin!Hangi doğa...doğa mı bıraktı insan...bide bu hayvanlar evcilleştirilmiş sokakta olanlar bile özlerini kaybetmiş doğa dediğiniz yerde yaşayamazlar...
Sokak kedileri ve köpeklerinin tüyleri uçup en elit bulduğunuz marketteki ürünlerin üstlerine yapışmıştır. Hatta siz dışarda gezerken sizin de üstünüze yapışıyor sonra eve getiriyorsunuz onları. En elit marketiniz bile ürünleri toptancıdan alıp kamyonlarla taşıyorlar. Tabii her ürünü teker teker silip dezenfekte ettiklerini düşünüyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem.Ben maalesef sizinle aynı görüşte değilim.Heryerin kendine göre kuralları var.Bende hayvanları çok seviyorum ama örneğin yemek yerken ayağıma kedi değdiği anda irkiliyorum elimde değil ve o mekanda kedilerin olması beni gerçekten rahatsız ediyor bazıları masaya çıkıyor yediğimiz tabaktan yemek yemeye çalışıyor heryerde tütleri uçuşuyor ve o sırada ben yemek yemeğe çalışıyorum.Marketlerde de açıkta meyve sebzeler var tamam hayvanlar bir zarar vermiyor olabilir ancak ben huylanırım acaba tüyü uçtu mu vs. diye.Ancak bazı insanlar bunu hayvan düşmanlığı olarak algılıyor halbuki alakası yok ben rahtatsız oluyorum sadece ve bu huyumu değiştiremem elimde değil.
Tabiki öyle, insanlar çok pislik. Ben sadece şunu diyorum. Insanlar daha kötü diye hayvanlardan korkanlara insandan kork diyemezsiniz.Daha çok köpek öldüren ,tecavüz eden ,işkence eden insan haberleri çıkıyor maalesef...
Canım kimse hayvanlar bi anda ortadan kqlksın demiyor ama rehber köpeklerin statüsü var onlara zaten karışılamıyor sen rahat ol..
Sadece korkan insanlar da var onların da hakkı korunabilecek şekilde düzenlemeler yapılmış yapılıyor..
[/QUOTE
Sizin dediğiniz gibi bir satatüleri yok ,sahipli köpekle aynı...
Hiç görmedin dimi?
Kangalı getir gözünün önüne..
Geldi mi?
Beni
Ben bir süre sonra farkettim ki, hayvanları sevmek adı altında onlara işkence ediyor, özgürlüklerini kısıtlıyoruz. Kuşların kafeste mutlu olduğunu hiç sanmıyorum. Kediler ve köpeklerin doğası dışarıda sürekli koşmak avlanmak. Zavallıların doğasını bozuyoruz aslında.
AynenSokak kedileri ve köpeklerinin tüyleri uçup en elit bulduğunuz marketteki ürünlerin üstlerine yapışmıştır. Hatta siz dışarda gezerken sizin de üstünüze yapışıyor sonra eve getiriyorsunuz onları. En elit marketiniz bile ürünleri toptancıdan alıp kamyonlarla taşıyorlar. Tabii her ürünü teker teker silip dezenfekte ettiklerini düşünüyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem.
siz de korktuğunuz belli etmeyin madem..Tabiki öyle, insanlar çok pislik. Ben sadece şunu diyorum. Insanlar daha kötü diye hayvanlardan korkanlara insandan kork diyemezsiniz.
Korkunun mantığı olmaz. Az önce de yazdım. Kapalı alan bize ne yapabilir mesela değil mi, veya yüksekte ne olabilir ki sonuçta yerdeki gibi 2 ayak üstündeyiz. Veya göbek deligi korkusu olanlarda göbek deliğinin ne gibi bi zararı var. Uzar gider..
Hayvanlar içgüdüsel davrandığı için bize zarar verebilir. Kötü oldukları için değil. Içimdeki korkuyu hissettikleri için. 1 köpek olsa baş edersin ama 10 köpek varsa ve her gün oluyorsa, en sonunda birini ısırıyorsa bu tehlike çok yakın demektir.
Onlar isirana kadar havlamaları, kovalamaları, takip etmeleri, herşeye sabrettik. Ama en sonunda iş zarar vermeye gelince kendimizi korumak zorunda kaldık. Ben yine de öldürsünler hiç istemedim. Istemem de. Köpeklere özel yuvalar yapabilirler. Bu da seçtiğimiz insanların yetersizliği. Elimden bir şey gelmiyor anlatabiliyor muyum?
Ben yemeğimi ekmeğimi suyumu hep kapının önüne koyuyorum. Koyma bak korkuyorsun alışır demelerine rağmen sen koymazsan ben koymazsam kim koyacak diyorum. Biri en küçük rahatsız etse, gidip hemen uyarıyorum. Kaç kere çocukları kovdum. Kaç kere yetişkinleri uyardım. Ama hayvanlar insan değil ki sizin için bunları yapıorum ben zararsizim diyeyim. Gerginliği hisseder hissetmez hemen bana yöneliyorlar. Sonrası kısır döngü. Korkdukça üstüne geliyorlar onlar geldikçe de ben korkuyorum
Fantezi olarak mi belli ettiğimi sanıyorsunuz?siz de korktuğunuz belli etmeyin madem..
Bütün yediğiniz hayvanlar ve bitkiler, meyveler sebzeler de aynı laboratuvarlardan geçip şu anki hallerine geldi. Neye karşısınız tam olarak anlamadım.Bugün markete evcil hayvanla giren kadının köpeği Golden idi. Golden köpek diye doğal bir tür var mı doğada,yoksa insanın egosu için labarotuvarda üretilmiş bir tür mü araştırın öyle gelin!
Anlatamıyorum sanırım. Evcil hayvanlarin belirli yerlere girmesi yönetmeliklere göre yasak. Bu yasağı mantiksız bulursunuz bulmazsınız o size kalmış ama böyle bir yasak var. By yasağı mantıksız buluyor ve değişmesini istiyorsanız üst düzey yöneticilerle irtibat kurarsınız. Ama kalkıp da size evcil hayvanla girmenin yasak olduğunu söyleyen kasiyere hakaret edemezsiniz!Bir mekanda korkan var diye, masasını terk etmek zorunda olan kişi hayvan sahibi değil çünkü bu sizin şahsi sorununuz, hayvan görüp rahatsız oluyorsanız oraya oturmayın arkadaşım.
Evcil hayvanlarin ticaret malzemesi olarak kullanilmasina karşıyım.Bütün yediğiniz hayvanlar ve bitkiler, meyveler sebzeler de aynı laboratuvarlardan geçip şu anki hallerine geldi. Neye karşısınız tam olarak anlamadım.
Bakın işte herşeyin suçlusu yine insan çıkıyor...Bugün markete evcil hayvanla giren kadının köpeği Golden idi. Golden köpek diye doğal bir tür var mı doğada,yoksa insanın egosu için labarotuvarda üretilmiş bir tür mü araştırın öyle gelin!
Bursa dikkaldırım gratis mibir kedi var gratiste yatıyor. ben de dahil her geçtiğimde seviyorum, yerınde olmayınca arıyorlar hatta
Madem bir korkunuz var üzerine gidip,pofesyonel destek alabilirsiniz.Sonuçta köpeklerle blikte yaşıyoruz.Fantezi olarak mi belli ettiğimi sanıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?