- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi gadjo dilo
-
Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.
Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
korunmasalar daha çok olmaz mı :)Korunmuyorlar galiba.
MaalesefKalabalık olup birbirlerine yetebilecek olmaları.. Sanırım düşünce bu(istisnalar hariç). Haklısın kısır döngü oluyordur. Hayatlarını çocuklarına adayan bir anne hiç birşey umrunda olmayan bir baba.. Belkide bildikleri tek şeyi yapıyorlardır.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Eğitimsizlikten,cahillikten korunma yöntemlerini bilmeyenler, yada bazı aileler çocukları kız oldu diye erkek çocuk oluncaya kadar yapıyorlar.Bazen bende şahit oluyorum kadının 5 tane kızı var 6.erkek olmuş erkek çocuk doğurdum diye seviniyor artık benim neslim oğlumdan devam edecek diyor kadın.Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Valla ben de bunu etrafıma sordugumda bizim kayınvalideler istiyordu diyorlar veya kız doğurdu ise erkek olana kadar 6 cocuk yapanı biliyorum komşumuzdur aynı anda kendisi.
biz eskiden bilmezdik, bu cocuklara nasıl bakılacak diye hiç düşünmüyorduk diyorlar. yani ilerisi hakkında herhangi planları yok.
esasen cehalet işte
Eğitimsizlikten,cahillikten korunma yöntemlerini bilmeyenler, yada bazı aileler çocukları kız oldu diye erkek çocuk oluncaya kadar yapıyorlar.Bazen bende şahit oluyorum kadının 5 tane kızı var 6.erkek olmuş erkek çocuk doğurdum diye seviniyor artık benim neslim oğlumdan devam edecek diyor kadın.
Biz de 2 kardeşiniz bir ben varım birde erkek kardeşim bazen anneme bazı arkadaşları sen niye 2 çocukta kaldın diyorlar 4-5 tane yapsaydın diyen bile oluyor annemde siz neden 5 çocuk yaptınız diyor kadın da ses yok susuyor.
Ben de korunmayı bilmediklerinden olduğunu düşünmüyorum çünkü en azından benim çevremdeki örnekler o kadar da cahil değil. Gerçi bu insanlar şimdi belli bi yaşın üstünde. Eskiden büyük yerlerde bile olsa koşullar farklı olabilir.Herkesin kendine göre farklı sebepleri var. Korunmayı bilmedikleri için olduğunu sanmıyorum artık bilmeyen çok çok az kişi var. Sebepleri, çok çocuk demek arkası sağlam olmak demek, ileride anne babaya bakmak demek, çalışıp para getirmesi demek. Onun dışında erkek çocuğu olsun, kız çocuğu olsun diye yapanlar da var. Korunup da kazaya kurban gidenler de vardır tabi. Sosyal aktivite eksikliği yazanlar olmuş ayıp yahu, milletin yatak odası bizi ne ilgilendirir.
Ben de korunmayı bilmediklerinden olduğunu düşünmüyorum çünkü en azından benim çevremdeki örnekler o kadar da cahil değil. Gerçi bu insanlar şimdi belli bi yaşın üstünde. Eskiden büyük yerlerde bile olsa koşullar farklı olabilir.
Bir de şu sosyallik yorumu biraz ütopik olmuş zaten.insan istediği kadar aktivitelere enerji harcasın, eve gelince eşinin yanına yatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?