• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz ve Yoksul insanlar neden çok çocuk yapar?

konu sahibine öyle bir karşı çıkılmış ki sanki yatak odanıza set koydu:53:
istediğinz kadar doğurun kim buna karışıyor arkadaşlar?
daha konuyu anlamayıp yorum yapanlar var ya hu. cehaleti de ötekileştirmek olarak algılamışlar bir de. şu kkya konu açmak ayrı bir dert sahibi olmak demek kesinlikle:ssz:

insanlar artık durur durur maden derler sanki onlar burada yaşamıyorlar başkalarına hatıratma yapıyrlar bakabileceğimiz kadar çocuk yapılmalı bence ister 1 ister beş ister on bakabileceğime inanasam 10 çocuk yaparım insanın çocuğunun olması candır can daha ne olsun

birarkadaş yazmış başbakanın tokat attığı ülke die sen koskaca başbakana küfür edersen el kaldırırken birşey yok ama o karşılık verince var ne alaka maydonoz dimi

Kürt değilim ama benim de zoruna gitti. Kürtler çok çocuk doğuruyor diye biz de çok çocuk yapalım mantığı çok komik. Şey mi yarıştırıyoruz?
Yüz faydasız ve akılsız insan bir faydalı ve akıllı insan etmez. Kellebaşıyla gurur duymak günümüz medeniyetine çok uzak.

ben bi nokta ya açıklık getirdim kendimce nufusça artıyorlar yoksa 1 türk'ün dünyaya bedel olduğunu düşünürsek çok önemli değil uzatmıycam herkes istediği kadar çocuk yapsın

Bulunduğum bölgede çlfçilik ve hayvancılıkla geçiniyorlar ilçe çoğununda genelde 2 çocuğu var yeni nesilde de fazla çocuk yok bizim caddede hiç çocuk veya genç yok ki anaları ve babalarıda okumamış neden doğurmadınız diyorum maddi durumu öne sürüyorlar biz çok parasızlık çektik çocuğum çekmesin diyen çok

yahu sen benim fikrime nasıl saçma diyebiliyorsun benim fikrime saçma demek senin haddine mi.?? biraz saygı lütfen ya saygı insanların fikrine saygı duymayı ögrenmediniz galiba .. burada onlarca insan farklı fikirlerde hepinize fikrimi savunamam söyledim geçtim.. yok saçma bilmem ne benim için doğru...

Yazdiginiz sey fikir mi sizce, boyle bir seyi nasil herkes tarafindan okunan bir yere acikca yazabilirsiniz? Yazdiginiz sey fikir degil hanimefendi, son yillarda Turkiye'yi kaosa surukleyen Turk/Kurt ayrimi fasizanliginin zirvalari. Acikca Kurt vatandaslari asagilama, otekilestirme, toplumun baska bir tabakasi olarak gorme, kendinizi "Turk" oldugunuz icin farkli gorme hakkini siz nereden aliyorsunuz? Boyle bir seye nasil saygi duyarim, kendiniz gelin. Farkli kokenlerden olabiliriz, bu hepimizin "Turk" olmadigi anlamina gelmez. Ataturk ne mutlu Turk dogana dememis, ne mutlu Turk um diyene demis. Bu toprakta yasayan, TC vatandasi herkes Turk'tur. Siz buna karsi mi cikiyorsunuz? bazi vatandaslar daha mi az vatandas? Peki siz ne kadar "Turk"sunuz? Orta Asya'dan mi geldiniz? Etnik yapisi bu kadar karma bir yerde, kim Turk tur, kim degildir? "Turk" kimdir hanimefendi, sizce genetik olarak Orta Asya'dan gocen insanlarla ne kadar alakamiz var? Ya sizin buyuk dedeniz de Kurt se (bu topraklarda gayet olasi bir durum), bu durumda siz Turk musunuz, degil misiniz? Kafatasi da olcun isterseniz, kim hangi kokenden net anlayalim.

Bu "fikirler" yuzunden, Turkiye bolunme asamasina geldi. Bu "fikirler" olmasaydi, insanlar Kurtleri ezmeseydi, esit vatandas olarak davransaydi, sizce Kurtler ayrilmak, baska bir devlet olmak isterler miydi? Insanlari gectim, devlet Kurtlere kotu davraniyor. Universitedeyken Kurt bir arkadasim bana demisti ki, "eylemden gozaltina alindiginda , Kurt sen once dayagi sen yersin". Devlet icindeki bir topluluga kotu davraniyor yetmiyor, insanlar da bu fikirde.

Siz bu "fikir"leri yazmaya devam edin, yasasin fasizm.!

Son düzenleme:
Burnuma faşo kokusu geldi ve solugu burda aldim. Degerlu faşist kardesim, sozum sana.
Ben ermeni asıllı Diyarbakirli bir kürt olarak, bu devletin baskomiseriyle evliyim. Dusunsene yarin birgun emniyet muduru olacak !
Senin icin cok acı bir durum farkındayim. Ama bir kotu haberim daha var. Esim Bayat boyundan gelen saf halis Türk..
Bir kötü haberim daha var. Kızımız oldu laaaaannnn !
O simdi buyuyecek ve senin gibi zihniyetleri beynine s.çacak..
Irkdaşlarım gibi 11'i tamamlayip futbol takimi kursak mi acep???

Yazdiginiz sey fikir mi sizce, boyle bir seyi nasil herkes tarafindan okunan bir yere acikca yazabilirsiniz? Yazdiginiz sey fikir degil hanimefendi, son yillarda Turkiye'yi kaosa surukleyen Turk/Kurt ayrimi fasizanliginin zirvalari. Acikca Kurt vatandaslari asagilama, otekilestirme, toplumun baska bir tabakasi olarak gorme, kendinizi "Turk" oldugunuz icin farkli gorme hakkini siz nereden aliyorsunuz? Boyle bir seye nasil saygi duyarim, kendiniz gelin.

Bu "fikirler" yuzunden, Turkiye bolunme asamasina geldi. Bu "fikirler" olmasaydi, insanlar Kurtleri ezmeseydi, esit vatandas olarak davransaydi, sizce Kurtler ayrilmak, baska bir devlet olmak isterler miydi? Insanlari gectim, devlet Kurtlere kotu davraniyor. Universitedeyken Kurt bir arkadasim bana demisti ki, "eylemden gozaltina alindiginda , Kurt sen once dayagi sen yersin". Devlet icindeki bir topluluga kotu davraniyor yetmiyor, insanlar da bu fikirde.

Siz bu "fikir"leri yazmaya devam edin, yasasin fasizm.!

yok artık çok abarttınız yani ben nufustan dolayı bir yorum yaptım sanki kürtler kötü falanmı dedim... 2050 yılında türkiye'nin nüfusunun 45 milyonu kürt kökenli vatandaşlarımızdan, geri kalan 45 milyonu ise kürt olmayan türk, laz, çerkez gibi etnik kökenli vatandaşlardan oluşacak. bu yapılan bir istatistik sonucu... sacede benım derdim nüfus tu siz nerelere getirdiniz olayı hayretler içinde okudum :53:

Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.

Bana kapıcılar kralı seyit efendi nin bir repliğini hatırlatın.""ulan garının üzerine ceketimizi atsak hamile galıyo yau..""
Çok çocuk yapmanın fakirlikle bir ilgisi yoktur genelde.çok çocuk yapmanın cehaletle bir ilgisi vardır.
Çok doğurgan fakir bir kesimde vardır..onlar için prezervatif para demektir, yarın ne yiyeceğini düşünen insan lastiğe para vermez. dünyaya gelecek çocuklarının kendilerine para getireceği umuduyla dolulardır.adamın sperm bankası var.
çocukta zaten rızkı ile doğar.gelen rızkıyla gelir anlayışına hitaben çok çocuk yapıp sonra çocukları okutamayıp hem onlara hem ülkeye zarar veren insanlardır. ufaktım, fırına yollanmıştım yine ekmek almaya. gittiğimde orta yaşlı bir adam daha vardı içeride. 5 çocuğu varmış, bakamıyormuş. ekmeği bedavadan verdi ama sordu tabii fırıncı neden bu kadar çok çocuk yaptın diye.
''garibanın başka eğlencesi mi var abi'' diye cevap vermişti adam.

Son düzenleme:
Yaşlı bir kadınlar topluluğuna geldiğimde hemen çocuk sayısı soruyorlar bende 1 tane dediğimde farklı görükler ortayı .çıkıyor birisi çok akıllıymışın fazla çocuk doğurmamışsın dlyor içimden diyorum ki bunun çocukları hayırlı evlat olmamış başka kadın ise aaaa çok yanlış yapmışsın diyor 1 çocuk olurmu diyor içimden bunun çocukların hepsi hayırlı çıkmış mutlu mesut diyorum hayatın çocuklarımızla bize ne yetireceğine bilemiyoruz
ama neye karar verirsek verelim önemli olan pişman olmamak ben halimden memnunum kimin bana ne dediğini umursamıyorum hayat benim kararda benim

Burnuma faşo kokusu geldi ve solugu burda aldim. Degerlu faşist kardesim, sozum sana.
Ben ermeni asıllı Diyarbakirli bir kürt olarak, bu devletin baskomiseriyle evliyim. Dusunsene yarin birgun emniyet muduru olacak !
Senin icin cok acı bir durum farkındayim. Ama bir kotu haberim daha var. Esim Bayat boyundan gelen saf halis Türk..
Bir kötü haberim daha var. Kızımız oldu laaaaannnn !
O simdi buyuyecek ve senin gibi zihniyetleri beynine s.çacak..
Irkdaşlarım gibi 11'i tamamlayip futbol takimi kursak mi acep???

beynimize mi s?ccak ovvvv seviyeniz yerlerde sürünüyo kürt bacım :ssz::51:

yok artık çok abarttınız yani ben nufustan dolayı bir yorum yaptım sanki kürtler kötü falanmı dedim... 2050 yılında türkiye'nin nüfusunun 45 milyonu kürt kökenli vatandaşlarımızdan, geri kalan 45 milyonu ise kürt olmayan türk, laz, çerkez gibi etnik kökenli vatandaşlardan oluşacak. bu yapılan bir istatistik sonucu... sacede benım derdim nüfus tu siz nerelere getirdiniz olayı hayretler içinde okudum :53:

Neden ozellikle Kurt leri ayirdiniz peki, neden Laz/ Cerkes/ Ermeni demediniz? Kurtlere karsi kasit olmadigina emin misiniz? Yazdiklarinizdan ben Kurtler cogaliyor, ama Turkler cogalamiyor gibi bir anlam cikardim, cumlenizden bu anlasiliyor. Bir de etraf Kurt dolacak anlami da cikiyor.

yahu sen benim fikrime nasıl saçma diyebiliyorsun benim fikrime saçma demek senin haddine mi.?? biraz saygı lütfen ya saygı insanların fikrine saygı duymayı ögrenmediniz galiba .. burada onlarca insan farklı fikirlerde hepinize fikrimi savunamam söyledim geçtim.. yok saçma bilmem ne benim için doğru...

Haddini bilmesi gereken biri varsa o da sensin. Simdi elindeki fasizanligi yavasca yere birak ve sessizce konudan cik.

Son düzenleme:
Sanırım onlar büyüdüklerinde çalışıp eve daha fazla para gireceğini düşündüklerinden böyle çok çocuk yapıyorlar. Halbuki iyi bir gelecek veremedikten sonra o 5 çocuk çalışsa ve çok para kazansa ne olacak...

Cahillikten.
Yoksullukla alakasi yok aslinda. Yani su kadar soyleyeyim ayda 50 60 bin lira gelirin yoksa 2 cocukta fazlasi yapilmamali. Yoksa gercek manada iyi egitim aldirmak bile mumkun degil.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayda 50-60 bin lira mı :27: o kadar maaşı kim veriyor bacım. bi de 2 çocukla sınırlamışsın :52:

Birde 6 veya 7 kardeşi olanlar arasında tartışmalar daha fazla oluyor öyle bağlılıkta yok yardımlaşmada hiç yok

Sanirim arkadasin kurtler diye bahsettigi pkkya destek veren ulkenin bolunmesi ve kendi devketlerini kurmaya sicak bakan insanlardi. Yoksa hepimizin cok yakin cevresinde esinin dostunun icinde kurt kokenli vatandaslar var. Kendini bu ulkenin vatandasi hisseden t.c. altinda yasamaktan gurur duyan hicbir vatandas icin kimse ayrim yapamaz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Herkes TC vatandaşı olduktan sonra bahsettiğin şeyin ne önemi var
Forumdaki arkadaşlara bir özür borçlusun
Türk'ler yüzyıllardır iç içe yaşayan yüzlerce ırktan oluşuyor
Bir mozaiktir lafı doğrudur, bunun içinde Kürtler çok çocuk yapıyor demenin nüfus yoğunluğu açısından algılanması mümkün değil biliyorsun
Bir dala basmaya kalktın ama olmadı, kusurdan dönmekte bir erdem

bizim de bi komuşumuz var kadın okuma yazması yok pek fazla ama çok da yaşlı değil köyde büyümüş okumamış
oğlan olana kadar gayret ettiler sonunda 4.de oğlanı buldu.
en büyük kız liseye gidiyor ama kız şimdiden cocuk bakmaktan bıkmış durumda
okula mı gitsin ders mi çalışsın cocuk mu baksın

Baba çalışmıyor iş bulursaa gidiyor işte
anne kır işine gidiyor para olsun diye
zor bir durum
oğlanları oldu ama neye yarar ki

gerçi onlar büyüyünce de seni beni beğenmezler orası da ayrı mesele

Arkadaşlar merak ediyorum. Ailemde de çok var böyle. Asgari ücretle büyükşehirde kirada yaşayan insanlar neden 3-5 çocuk yapıyor? Tarla da yok ki çalıştırsın. Üzülüyorum böyle aileler görünce, zorluk çekip çocuklara sağlıklı eğitimli bir hayat sunamayan veya sunmayan aileler. Sonra bir kısır döngü, eğitimsiz ve çocuk yaşta çalışmaya başlayan sonra yine erken yaşlarda evlenip bu kısır döngüyü devam ettiriyorlar.
Kısaca çocuk bereketiyle gelir masalı... Maalesef yok böyle bir şey.

zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış canım ondan :1:

Back
X