- 4 Ekim 2023
- 180
- 258
- 23
- Konu Sahibi dianaspencer
-
Muhtemelen exin akrabaları hatta annesi tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi asla arkamda olmayacak bir ailem var, "şikayet edelim de ortalığa mı saçılalım" kafasındalar.Savcılığa git kim olduğunu öğren
Mahkemeye ver hadsizlere bak dağ başı mı orasıMuhtemelen exin akrabaları hatta annesi tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi asla arkamda olmayacak bir ailem var, "şikayet edelim de ortalığa mı saçılalım" kafasındalar.
Kişi zaten Mart ayında ülkeden gidiyor. Ailem "zaten gidecek, hiç bulaşma. Buraya biri gelirse biz cevabını veririz." diyebildiler sadece.Savcılığa git kim olduğunu öğren
Arkanızda kendi gücünüz olsun o halde.Muhtemelen exin akrabaları hatta annesi tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi asla arkamda olmayacak bir ailem var, "şikayet edelim de ortalığa mı saçılalım" kafasındalar.
Bu tip süreçler çok zor, yıpratıcı olabiliyor. Yaşadıklarınızı anlıyorum... Dediğiniz gibi, hukuk sistemi bu haldeyken şikayetçi de olsam, şikayetim işleme konana kadar kişi ülkesine döner belki de... Ne yapayım bilemedim. Sol el titremesi çıktı bir de, bu da moralimi bozuyor, her şey çok üst üste geldi gerçekten.Arkanızda kendi gücünüz olsun o halde.
Yalnızlık ömür boyu.
Fakat maalesef ki ülkemizin hukuk sistemini düşününce, mağduru koruyan bir yaptırım yok.
Hatta fiilen suç işlenmediği için, tehditler pek dikkate alınmıyor. Benim kapımı kıracaklardı üst kat komşularımız gece yarısı üzerime yürüdüler beş kişi. Şikayetçi olduk, onlar da bize aynı iftiraları attı ve mahkeme takipsizlik verdi. Eski evliliğimde, daha önce nişanlı olduğum ve ayrıldığım biri tarafından düğün günü ölümle tehdit edildim. Altı saat emniyette ifade verdim. Açık adres var, iş yeri belli. Hiçbir şey yapmadılar. Beş sene mahkemeler sürdü. Arabulucu kondu araya, geri çekmedim davamı. En sonunda başka bir suça bulaşmış ve ertelenen cezaları ile beraber altı ay ceza almış, sadece bir ay yattı. Yaşadığım kabuslar yanıma kaldı.
Sinirleriniz yıpranmış çünkü. Siz kendinizi düşünün. Sağlığınız önemli. Elinizdeki durum sinirseldir muhtemelen ama yine de bir hekim kontrolü yaptırın mutlaka.Bu tip süreçler çok zor, yıpratıcı olabiliyor. Yaşadıklarınızı anlıyorum... Dediğiniz gibi, hukuk sistemi bu haldeyken şikayetçi de olsam, şikayetim işleme konana kadar kişi ülkesine döner belki de... Ne yapayım bilemedim. Sol el titremesi çıktı bir de, bu da moralimi bozuyor, her şey çok üst üste geldi gerçekten.
Yakın zamanda hem hekime hem de şikayetçi olmaya gideceğim sanırım... Ailem beni "olayı uzatmakla" suçlar o ayrı. Kişinin yabancı olması sürece ondan emin olamadım bir de. Yakın zamanda ülkesine dönüyor çünkü.Sinirleriniz yıpranmış çünkü. Siz kendinizi düşünün. Sağlığınız önemli. Elinizdeki durum sinirseldir muhtemelen ama yine de bir hekim kontrolü yaptırın mutlaka.
Bütün hastalıkların en başına gidince, stres etkeni çıkıyor daima başında.
Hem merak etmeyin, beni tehdit eden de bir şey yapamadı. Bir şey yapacak insan sinsi olur. Bunlar gözdağı veriyorlar akıllarınca. Şikayetiniz işleme hemen konur, orada sorun yok. Ama ceza verilmez muhtemelen.
Yine de haklarınızı aradığınızı bilmek, karşı tarafı geri adım attırır. Onlardan korkmadığınızı görürler. Siz yapın şikayetinizi ama hukuk sistemine çok bel bağlamayın. Bunu da üzülerek söylüyorum. Keşke daha kapsamlı, daha caydırıcı ve adil bir hukuk devleti olsaydık.
Belki onun ülkesinde hukuk daha ileri boyuttadır ve orada ceza alır.Yakın zamanda hem hekime hem de şikayetçi olmaya gideceğim sanırım... Ailem beni "olayı uzatmakla" suçlar o ayrı. Kişinin yabancı olması sürece ondan emin olamadım bir de. Yakın zamanda ülkesine dönüyor çünkü.
Çok teşekkürler destekleriniz için.Belki onun ülkesinde hukuk daha ileri boyuttadır ve orada ceza alır.
Ailenizi de boş verin. Bir gün hepsi gidiyor yalnız kalıyorsunuz.
Geçmiş olsun, hem eliniz için, hem yaşadığınız şeyler adına.
Ailesi ve kendisi hakarette bulundular ayrıldıktan sonraki süreçte, bu da bir tür şiddet, evet. Kişi alenen aileme hakarette bulunup "zaten evlenseydik bu kızı bu aileden uzaklaştırıp pasaportunu kimliğini alıp eve kapatacaktım, siz onu bize karşı dolduruyorsunuz." diyebildi aileme.Bu adam size istismarda mı bulundu ? Şiddet mi uyguladı ? Taciz mi etti sizi ?
İçim rahat bir yandan, gelseler ailem cevaplarını verir yollar. Ama ben çok yıprandım inanın... Her anlamda yoruldum. Bir zamanlar sevdiği insanla şu raddeye gelmeyi kim ister ki? Herkes o aileden o çocuktan kurtulmuşsun diyor, haklılar, zaten ilk adım benden geldi ve kesip attım ama içim nasıl yanıyor bir ben biliyorum. Ne hayaller kurduğum insanın gözünde ben bir hiçmişim ki bunları söylüyor, hakaretler ettirtiyor diyorum... Gerçekten zorlanıyorum ve sol elim, bazen tüm vucudum titremeye başlıyor... Psikiyatriye de gitmeyi planladım.Yaşadığınız psikolojik baskı için çok üzüldüm
Gelecekleri falan yok gelecek olsalar mesaj atmazlar içiniz rahat olsun
Destek almanız yararınıza olur gerçekten. Hayal kırıklığınızı çok iyi anlıyorum sevgi bizim içimizle ilgilidir biz kıymet verdiğimiz için karşımızdaki büyür gözümüzde biz seviyoruz diye mükemmel biri haline dönüşmüyorlar .Çevreniz çok haklı evlenmeden görmüşsünüz neyin ne olduğunu bi yerde iyi ki yaşanmış yoksa nasıl öğrenecektiniz. Şer bildiklerimizde hayır vardırİçim rahat bir yandan, gelseler ailem cevaplarını verir yollar. Ama ben çok yıprandım inanın... Her anlamda yoruldum. Bir zamanlar sevdiği insanla şu raddeye gelmeyi kim ister ki? Herkes o aileden o çocuktan kurtulmuşsun diyor, haklılar, zaten ilk adım benden geldi ve kesip attım ama içim nasıl yanıyor bir ben biliyorum. Ne hayaller kurduğum insanın gözünde ben bir hiçmişim ki bunları söylüyor, hakaretler ettirtiyor diyorum... Gerçekten zorlanıyorum ve sol elim, bazen tüm vucudum titremeye başlıyor... Psikiyatriye de gitmeyi planladım.
Haklı olabilirsiniz ancak ben sebeplerden biri olduğumu düşünüyorum ve etik bir şey değildi yaptığım ama olan oldu artık...Ya siz isten cikarttirdim diye vicdan yapiyorsunuz da asil atilma sebebi siz degilsiniz ki. Patronun KARDESIYLE sorunlu o adam. Asil neden siz degilsiniz.
Tabi ki. Nişanlanmadan, evlenmeden gördüğüm icin mutluyum. Zaten beni eve kapatma planlari da varmis, korkunclar yani.Destek almanız yararınıza olur gerçekten. Hayal kırıklığınızı çok iyi anlıyorum sevgi bizim içimizle ilgilidir biz kıymet verdiğimiz için karşımızdaki büyür gözümüzde biz seviyoruz diye mükemmel biri haline dönüşmüyorlar .Çevreniz çok haklı evlenmeden görmüşsünüz neyin ne olduğunu bi yerde iyi ki yaşanmış yoksa nasıl öğrenecektiniz. Şer bildiklerimizde hayır vardır
Ay normalde hak veririm bu dediginize ama adam bildiginiz sizin pasaporta el koymak, ailenizle gorusturmemek gibi hain planlar icindeymis. Mustehak ona. Oh olmus.Haklı olabilirsiniz ancak ben sebeplerden biri olduğumu düşünüyorum ve etik bir şey değildi yaptığım ama olan oldu artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?