Biz salona hali almadik koltuklarimiz gelmemisti sonrada bulamadik oyle oturuyoruz en buyuk hali dugun sonrasina kaldi herseyi dugun miladi gibi dusunme sakin
Benimde çeyizim 5000 tutmuştu. tabak çanak bardak yatak odası hepsi dahil. çok fazla doldurmadım evi gerçekten annemin evinde kullandığımız kadar aldım ve şuanda gayet yeterli gözüküyor. diğer eşyalar da perde halı dahil 16.000 felan tuttu.
ben 2 ayda bütün hazırlığımı yaptım, hiç kasmadan endişelenmeden :) sadece temel ihtiyaçları aldık (mobilyalar, perdeler , bazı odalara halı, beyaz eşya vs ) diğerleri zaten keyfi gezerken bulup alabilirsin. hatta perdeleri teyzemler dikti çokta güzel oldu:)
ne kadar uğraşsan da evin ihtiyacı bitmezzz hiiç endişelenme
birikim ev araba kısmına hiç değinmiyorum bile onları şimdiden düşürsen altından hiç kalmassın hazırlıkların
Yakın zamanda evlenmiş ve evi eşyayla dolmuş biri olarak söylüyorum ki gerçekten kendine yetecek kadarını düğünden önce al, kalanı sonra tamamlarsın. Benim açmadığım bir sürü bardak takımım oldu, bide kayınvalide de tabak, bardak falan getirdi dolaplara sığamadım resmen. Gelen hediyeleri direk anneme verdim mesela, ister kullan ister sakla, ister birine hediye götür diye. Yazık şimdiye kadar onca masraf etmişiz diyorum.
Her düzeyde eşya var aslında maddi olarak, biz orta seviyeye kaçtık mümkün olduğu kadar. Şöyle diyeyim bütün evin halıları toplamda 1000 tl'ye denk geldi mesela. Bir salon halısına o parayı verenler dde vardı, biz kendi imkanlarımıza bakarak bunu tercih ettik ve halıdan perdeye herşey çok içime sindi şükür.
Ufak tefek tadilat işlerimiz de oldu tabi onlar biraz yüklüce tuttu, düğünde takılan paralarla da onları ve mobilya taksidimizi kapatacağız. kredi çekmiştik geriye bi o kalıyor onu da öderiz. Ki bizim erkek tarafı sadece takıya odaklandı, düğün salonu parasını biz kendimiz ödedik, bir şeye karışmadılar yani anlayacağın. Evimde kayınvalidenin 3 yorganı, 4 nevresim takımı, 6şar adet de tabakla kasesi var. Benim ailem ve eşimle biz diğer masrafları hallettik, hepsini de yaptık.
Toplamda şu kadar masraf diyemem, ama sizin aileler de destek olacakmış, korkmayın derim ben. Allah yardımcınız olsun.
Cok tesekkur ederim.yeni evlenen arkadaslarim da sizin gibi hediyelerden dolayi cok fazla esya alma diyor ki bende ayni öyle düşünüyorum. evde kalabaligi hiic sevmem.
Inşallah en kisa zamanda düzene girer de hersey evlenebiliriz.
Bide insan eksiklerle de evleniyor çok da normal geliyor yaşamaya başlayınca.
Hala mutfak dolaplarımın kulpları takılmadı mesela, dolapları yapan kişinin verdiği kulpları beğenmedik, yenisini de alıp da takmadık henüz. Salonumun bir halısı eksik, kirli çamaşır sepetim yok, mutfakta bir sürü eksik var dolaplarım dolu diye alamıyorum, küçük yeni bir dolap almam lazım falan. Annem de diyor 32 senelik evliyim hala eksiklerim bitmedidiye. Göz korkutmadan zamana bırakmak en güzeli.
Cook sagolun :) gercekten rahatlattiniz..
Yakın zamanda evlendim,aynı endişeleri hatta daha fazlasını yaşadım. Rahatlattıysam ne mutlu bana :)
Gercekten öyle oldu sagolun..
10 ay oldu nisanlanali.
Hani seneye evlenecegiz gibi bir tarih yok. herkes soruyor bunu o kadar takmam ama kendimiz evlenmek istiyoruz sartlar yüzünden bekliyoruz.
Yaşlar kaç peki, yazdıysanız da gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın.
Bide nişanlınız ne düşünüyor bu konuda o da önemli tabi.
Daha havalı şeyler istiyorlarsa bırakın yapsınlar o zaman, siz çeyizinize odaklanınBen 24 o 25 yasinda.
Nisanlim da ben gibi düşünüyor.
Biraz onum ailesi daha havali seyler istiyorlar bakalim ne olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?