Bilsem

Shizuka-

Yerine sevemem..
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2015
3.218
40.494
438
Evet konu başlığından da anlaşılacağı gibi bilsem nedir ne işe yarar ?

Öğretmen hanım yönlendirmek istiyor ben pek oralı değilim.

Öğretmen arkadaşlar ve Bilgi sahibi olan veliler yorumlarınızı alabilir miyim ?

Oğlum 2. Sınıfta 7 yaşına girmek üzere hayal gücü çok enteresan ve hikaye anlatmayı çok seven bi çocuk ne yapayım ? Sanırım öğretmen hafta içi görüşmeye çağıracak beni.

Ben bilsem hakkında bişey bilmiyorum ama hayalperest çocuklar desteklenmeli, hikayeler yazmalı size anlatmalı üretmeli gerek yazıya gerek resme dökmeli paylaşmalı. Size hikaye anlatmasını isteyin ya da aileniz hakkında bişeyler yazmasını isteyin bu yazdıkları çocuğun iç dünyası, asıl düşündükleri çünkü

bilsem okul dışında çocukların özel yeteneklerine istinaden eğitim gördüğü bir kurum.
öğretmen yönlendirdiyse değerlendirin derim. mutlaka çocuğunuzda bir ışık görmüştür.
Ben hiç düşünmemiştim geçen Veli toplantısında öğretmen söyleyince yok yea bizim oğlan anlamaz falan dedim o farklı bi çocuk dedi hmm öyle mi dedim olmasada olur modunda takıldım tam olarak neleri kapsıyor bu sınav kaç oturum açıkcası internette çok temiz Bilgi bulamadım.

Duygusal zekası ağır basıyor zaten her zaman,çok sever hikaye anlatmayı resim konusunda kötü ama istediğinde yapamayacağı şey yok bende çözemedim tuhaf bi çocuk zaten.

ya benim bilgimde veli bilgisi şeklinde kısıtlı::)
bizede kağıt geldi okuldan bende o şekilde araştırıp öğrendim sanırım bir kaç basamak şeklinde sınavları.
resim müzik bilim vs gibi dalları var.
ve asıl öğrendiğim ve şaşırdığım insanların çocuklarının bilsem sınavını kazanabilmeleri için kursa gönderdikleri oldu:)

Ogretmenin kesfettigi bir seyler var demek ki. Siz farkinda degil miydiniz? Yani okul cagida cocugu olup da bilsemi bilmeyene ilk defa denk geldim kusura bakmayin. Bence cocugunuzla biraz daha ozel aktiviteler yapmalisiniz. Biz arkadaslarimizla kimsesiz cocuklara yapiyoruz mesela benzer aktiviteler. Aralarinda ozel cocuklar da var,yetenekli ve asiri zeki. Zaten hemen kapiyor cocuklar. Ne ogretseniz aninda hafizaya kaziniyor.

Bu zamandaki birim çocuklarda bu durum var .üstünzela çocuklar yetişiyor sanırsam
Ben üstün zekalı olduğunu düşünmedim açıkcası farklı bazı özellikleri var, hatta ben disleksi olduğunu bile düşündüm.

Bir anne olarak çocuğunuzun kabiliyetlerini öğretmeninden çok çok önce fark etmeliydiniz.
Şimdi de çocuğu tuhaf, acayip gibi kelimelerle niteliyorsunuz. Ben çok garipsedim tavrınızı.

Bilsem yetenekli öğrencilerin ekstra eğitim gördükleri bir kurum. Bu bir çocuk için harika bir şey krike annesi için de olsaydı.

Bilsem den haberim var geçen sene giden öğrencileri biliyorum ama içeriğini buradaki tecrübeli veliler ve öğretmen arkadaşlardan öğrenmek istedim.

Ben çocuğuma da diğer oğlumdan fırsat buldukça çalıştırıp ilgilenen bir anneyim bu noktada problem yok.

Hani ben beklemiyordum, eksileri artıları nedir bu açıdan konu açmış bulunmaktayım :)

Neden her konu açanı itip kakıyorsunuz anlamış değilim.

Öğretmenler bu seviyedeki çocuklar için özel eğitim alıyorlar ben nerden bilebilirim ki,bu kadar yargılanacak ne var ?

Neden her konu açanı itip kakıyorsunuz anlamış değilim.

Öğretmenler bu seviyedeki çocuklar için özel eğitim alıyorlar ben nerden bilebilirim ki,bu kadar yargılanacak ne var ?

Çocuğunuz için üzüldüm hepsi bu. Çocuğu anlatış şekliniz rahatsız etti.
Öğretmenin aldığı eğitim apayrı bir şey. Siz bu çocuğun annesisiniz bilmeniz gerek ve hatta zorundasınız.

Ben eski sistem okullarda kaldım sanki :) ben netten araştırmak yerine gerçekten Bilgi alışverişi yapabileceğim insanlara danışayım dedim kötü anne oldum.

:)

Yaratıcı yazarlık sanırım bizim ilgi alanımız .

Bilsem okulun yanında ekstradan gidilen bilim sanat merkezleridir.
Üstün yetenekli çocuklar önce öğretmenin aday gösterimiyle sonra grup taramasından ve bireysel sınavlardan
geçerek ya kabul edilir ya da elenir.
Seçilmek o kadar kolay değildir.
Ama seçilirse ve gönderme şansınız olursa katkısı çoktur muhakkak.
3 alan var.
Genel yetenek, resim ve müzik.

Şansınızı muhakkak deneyin derim.
Olur da hak kazanırsa küçük gruplarla öğretmen eşliğinde proje niteliğinde
keyifli çalışmalar yapacaklar ve yeteneklerini geliştirecek.

Çocuğunuz için üzüldüm hepsi bu. Çocuğu anlatış şekliniz rahatsız etti.
Öğretmenin aldığı eğitim apayrı bir şey. Siz bu çocuğun annesisiniz bilmeniz gerek ve hatta zorundasınız.
Ne münasebet lütfen bilginiz yoksa konumu sabote etmeyin.

İyi forumlar.

Benim kızım bilsemli,bu ikinci yılı.İlk sınav tablet üzerinden yapıldı,onu geçenler alanlarına göre mülakata giriyorlar.Girenlerden çok küçük bir kısım kayıt hakkı kazanıyor.
Kızımın bolümü resim,ama drama,İngilizce,hızlı okuma,bilişim,seramik gibi derslerde alabiliyor.
Haftada sanırım 12 saata kadar alınabiliyor.
Serviste var ama biz kendimiz bırakıp alıyoruz.

Artısı var eksisi yok öyle söyleyeyim :) Öğretmen yönlendirmek istediyse vardir gördüğü birşey.

nasıl ilk defa denk geldin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…