Eksisi yok genel olarak,ozel yetenegi olan ogrencilerin egitim gordukleri bir kurumun eksisi olmaz zaten. Her kosulda cocugunuza faydasi olur. Benim sasirdigim nokta ilgili de bir anneymissiniz anlattiklariniza gore ancak cocugunuzun ozel oldugunu kesfetmek icin gec kalmissiniz. Elestirmek icin soylemiyorum lutfen yanlis anlamayin. Cocugunuzun hangi alana egilimi oldugunu bilmiyorum ama bazi konular icin gec kalinmis bir yasta ogretmeninden ogrenmissiniz. Ornegin muzik aleti calmaya egilimi varsa 5 yasinda mandoline baslatiyoruz. Veya yuzmeye egilimi varsa kursa 3 yasinda baslattik ki ona bile gec kaldik eyvah modundaydik. Bu gibi orneklerden bahsediyorum nacizane.Bilsem den haberim var geçen sene giden öğrencileri biliyorum ama içeriğini buradaki tecrübeli veliler ve öğretmen arkadaşlardan öğrenmek istedim.
Ben çocuğuma da diğer oğlumdan fırsat buldukça çalıştırıp ilgilenen bir anneyim bu noktada problem yok.
Hani ben beklemiyordum, eksileri artıları nedir bu açıdan konu açmış bulunmaktayım :)
nasıl ilk defa denk geldin
Grup taraması bilsem de yapılıyor dimi ?Bilsem okulun yanında ekstradan gidilen bilim sanat merkezleridir.
Üstün yetenekli çocuklar önce öğretmenin aday gösterimiyle sonra grup taramasından ve bireysel sınavlardan
geçerek ya kabul edilir ya da elenir.
Seçilmek o kadar kolay değildir.
Ama seçilirse ve gönderme şansınız olursa katkısı çoktur muhakkak.
3 alan var.
Genel yetenek, resim ve müzik.
Şansınızı muhakkak deneyin derim.
Olur da hak kazanırsa küçük gruplarla öğretmen eşliğinde proje niteliğinde
keyifli çalışmalar yapacaklar ve yeteneklerini geliştirecek.
Ne münasebet lütfen bilginiz yoksa konumu sabote etmeyin.
İyi forumlar.
Ben eski sistem okullarda kaldım sanki :) ben netten araştırmak yerine gerçekten Bilgi alışverişi yapabileceğim insanlara danışayım dedim kötü anne oldum.
:)
Yaratıcı yazarlık sanırım bizim ilgi alanımız .
Grup taraması bilsem de yapılıyor dimi ?
Evet sınavlar zor görünüyor hayırlısı olur inşallah katkısı olur diye düşünüyorum elbet biraz dikkat eksikliği var bu konuda ne yapabilirim? Sınavda onu zorlar mı ?
Geçen sene öğretmeni farklıydı biz taşındık oradaki öğretmenle bunu bi kaç sefer konuştum şüphelendiğim bazı şeyler vardı ama öğretmen ısrarla olmadığını söyledi.Eksisi yok genel olarak,ozel yetenegi olan ogrencilerin egitim gordukleri bir kurumun eksisi olmaz zaten. Her kosulda cocugunuza faydasi olur. Benim sasirdigim nokta ilgili de bir anneymissiniz anlattiklariniza gore ancak cocugunuzun ozel oldugunu kesfetmek icin gec kalmissiniz. Elestirmek icin soylemiyorum lutfen yanlis anlamayin. Cocugunuzun hangi alana egilimi oldugunu bilmiyorum ama bazi konular icin gec kalinmis bir yasta ogretmeninden ogrenmissiniz. Ornegin muzik aleti calmaya egilimi varsa 5 yasinda mandoline baslatiyoruz. Veya yuzmeye egilimi varsa kursa 3 yasinda baslattik ki ona bile gec kaldik eyvah modundaydik. Bu gibi orneklerden bahsediyorum nacizane.
Anliyorum. Insallah sinavlarda cok basarili olur yavrunuz. Iyi sanslar diliyorum :)Geçen sene öğretmeni farklıydı biz taşındık oradaki öğretmenle bunu bi kaç sefer konuştum şüphelendiğim bazı şeyler vardı ama öğretmen ısrarla olmadığını söyledi.
Yok ben sizi yanlış anlamadım.
Benim çocuğumun ilgisi çok hızlı değişiyor tam olarak Neye ilgisinin olduğunu anlayamadık ama bugün diğer sınıflarda santranç takımı var anne arkadaşım yarın o sınıfa gidicek çok şanslı dedi .
Teşekkür ediyorum inşallah hayırlısı olurAnliyorum. Insallah sinavlarda cok basarili olur yavrunuz. Iyi sanslar diliyorum :)
Geçen sene öğretmeni farklıydı biz taşındık oradaki öğretmenle bunu bi kaç sefer konuştum şüphelendiğim bazı şeyler vardı ama öğretmen ısrarla olmadığını söyledi.
Yok ben sizi yanlış anlamadım.
Benim çocuğumun ilgisi çok hızlı değişiyor tam olarak Neye ilgisinin olduğunu anlayamadık ama bugün diğer sınıflarda santranç takımı var anne arkadaşım yarın o sınıfa gidicek çok şanslı dedi .
Duygusal zekası ağır basıyor zaten her zaman,çok sever hikaye anlatmayı resim konusunda kötü ama istediğinde yapamayacağı şey yok bende çözemedim tuhaf bi çocuk zaten.
İşte öğrenmek istediğim bu tam olarak, evet gerçekten hak eden kazanmalı hafta da 12 saat iyi bi süre üstelik kaliteli bi eğitim alıcaklar .Benim kızım bilsemli,bu ikinci yılı.İlk sınav tablet üzerinden yapıldı,onu geçenler alanlarına göre mülakata giriyorlar.Girenlerden çok küçük bir kısım kayıt hakkı kazanıyor.
Kızımın bolümü resim,ama drama,İngilizce,hızlı okuma,bilişim,seramik gibi derslerde alabiliyor.
Haftada sanırım 12 saata kadar alınabiliyor.
Serviste var ama biz kendimiz bırakıp alıyoruz.
Artısı var eksisi yok öyle söyleyeyim :) Öğretmen yönlendirmek istediyse vardir gördüğü birşey.
Bakın bu şununla ilgili üstün yetenekle parlak öğrenci karıştırılıyor.
Bunun ayrımını yapmak güç oluyor çoğu zaman.
Bilsem'e yönlendirilen ama elenen pek çok öğrenci aslında parlak ama üstün değil.
Yine de öğretmen olarak denemeye değer diyerek ışık gördüğümüz çocukları eğer velisi
ilgili ve işten kaçmayacak biriyse yönlendirmeyi tercih ediyoruz.
Santranca ilgi duyması özel bir çocuk olduğunu göstermez.
En sıradan çocuk için bile merak uyandıran şeyler bunlar..
Cümleleri, kendini ifade edişi, iletişimi, yaşıtlarına göre açık ara önde yaptığı şeyler, yetişkinleri şaşırtan çalışmaları
onu özel yapar.
Cümleleri, kendini ifade edişi, iletişimi, yaşıtlarına göre açık ara önde yaptığı şeyler, yetişkinleri şaşırtan çalışmaları
onu özel yapar.
Bu kısmı oğlumu anlatıyor , hani ben ilgi alanı için yazmıştım santrancı yoksa elbetteki üstün zekalı olduğunu düşündüğümden değil.
Burcu nedir oğluşun canım merak ettim:))Teşekkür ediyorum inşallah hayırlısı olur
Hakkında hayırlısı olur inşallah diyorum hep kısmet iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)Umarım seçilir ve yeteneklerini geliştirme imkanı bulur oğlunuz.
İyi akşamlar dilerim..
Her iki oğlumda kova derancımBurcu nedir oğluşun canım merak ettim:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?