Bilsem

Benim 7 yaşındaki oğlum Bilsem li genel yetenekten gidiyor şu an 2.sınıfta bu sene başladı inanılmaz seviyor haftanın 2 günü okul çıkışı gidiyor yoruyor ama çok istekli gidiyor 5 kişi bir sınıfta eğtim görüyorlar ogretmenlerde seçilerek geliyor çok güzel deneyler yapıyorlar çocukların kendilerini güzel ifade ettileri bir ortam

Kk sayesinde birsey daha ogrenmiş oldum.. Cocugum yok okulu da bitireli epey oldu geri kalmişiz bazi şeylere.. Anlattiginizdan anladigim kadariyla yonlendirin cocugunuzu, bu tarz seyler ozguvenini arttirir diye dusunuyorum

çocuğuna tuhaf bir çocuk diyip burun kıvıranıda var işte yazık

Bir eğitimci olarak söylüyorum ne olur çocuğunuza olağanüstü yetenekleri varmış gibi davranmayın. Kitaplar alın ona ilgisini çekecek şeyler okusun bol bol. Biraz daha. İlerleyen zaman da kendi de birşeyler yazmaya başlar. Zamanla şekillenir. Ana çocuğa sen şöyle mükemmelsin böyle sıradışısın diye gaz verip verip onu böyle bir yükün altına sıkmayın.

Yok hayır bugüne kadar asla böyle yakıştıramadılar yapmadim .

Kaldı ki ben onun bu durumunun her çocukta olan şeyler diye düşündüm, üstelemedim.

Okul kitaplığından hariç kendimizde kitap alıyoruz ve okuyoruz.

çocuğuna tuhaf bir çocuk diyip burun kıvıranıda var işte yazık
Nerden uyduruyorsun acaba ? Tuhaf sözü size küfür gibi gelmiş olabilir ama herkesin günlük hayatta kullandığı bi kelime haddinizi aşıcak yorumlar yapmayın.

http://www.haber7.com/egitim/haber/...rusu-nasil-yapilir-sartlari-ve-basvuru-ucreti tum acıklama burada var kısaca ogrencının muzık resım ve zıhınsel anlamda dıger cocuklardan ustun ve yeteneklı oldugu kanısına varan sınıf ogretmenlerı bu tarz ogrencılerı sıstem uzerınden tavsıye edıyor sızde 50 tl sınav ucretını yatırıyorsunuz ve cocugunuz ıkı asamalı bır sınava tabı tutuluyor.
ılk asama analdıgım kadarıyla yazılı bır sınav ve herkese aynı sorular soruluyor bundan gecer puan alırsa kendı etenegıne gore bır sınava daha gırıp bunu da gecmesı halınde orgun aldıgı egıtıme ek olarak yetenegı ne uzerıne ıse o alanda da egıtım alıyor tabı kendı derslerını aksatmayacak sekılde..
ama aldıgı bu bılsem egıtımının ekstra bır ucretı var mı varsa bunu kım karsılıyor vs bunu bılmıyorum, yınede bence bu fırsatı degerlendırın derım...

Bu bilgileri gördüm link için yine de teşekkür ederim.Ben bizzat bilsemle ilgili bi uğraşı olanlardan yorum almak istedim biraz da, okulla beraber zor olur baya ama bu yeteneklerinin körelmesinden korkuyorum açıkcası.

Bilsem olmasa bile farklı yerlere yönlendirmeyi düşünüyorum.

Burda ki olumlu yorumlar fırsatı değerlendirmem gerektiğini gösteriyor :)

Maşallah okulla beraber yürütmekte zordur tabi neler yapılıyor derslerde mesela ?

Kimse, yüz kızartıcı bir suç ya da vicdansızca bir tutum olmadığı sürece, bir diğerinin anneliğini sorgulama hakkına sahip değildir. Hele ki, ''size de keşke eğitim verseler'' tarzı bir yaklaşım gütmek kimsenin haddi değildir.

Keşke çocuğumla aramdaki ilişkiye vakıf olabilseydi ben esas onun haline üzüldüm.

Bu biraz da sehir merkezinde mi yoksa ilcede mi olduguna bagli bilsem'in.Yani nasil anadolu liseleri arasinda fark varsa bilsemde de oyle.Kendi ayri mufredat programlari var.Bu dogrultuda ilerliyorlar.Mesela eylul-ekim ayi boyunca uyum programi uygulandi.Ogrencinin okuluna gore ayarlaniyor ders programi.Kimi sabahtan gidiyor kimi ise ogleden sonra.Bazen de h.sonu oluyor dersleri.Proje yapiyorlar tabi bu yasa ve kacinci sinifa gittigine gore degisiyor.Bilim fuarlarina goturuyorlar.Robot,yazilim vs yapiyorlar.
Bu sene bilsem icin teklif gelmisti ama ders programi cok daginik diye istememistim.Dusunme surecinde biraz arastirma firsatim oldu.Benim edindigim bilgiler bunlar.

çocuğunuza bol bol kitaplar alın ve beraber kitap okuyun. beraber hayaller kurun, masallar uydurun.
sakın çocuğunuzun bu yeteneğini çarçur etmesine izin vermeyin.
ona sakin ortamlar hazırlayın, asla dalga geçmeyin.
'sen yazar mı olacaksın, aç kalırsın, boş işlerle uğraşma, matematik oku, memur ol vs.'demeyin.
o özel bir çocuksa çok özel yerlere gelecektir.
siz sadece onun yanında olun ve bol bol hayal kurup kitap okumasını sağlayın.
tiyatroya yönlendirin sosyal bir çocuk olsun.

Merkezdeydik ama biraz daha uzakta ev aldık bu sene buraya geçtik, eğer çocuğun bilsemlik bi durumu varsa tekrar taşınmak zorunda kalabiliriz.

Eğitim asla hafife alınacak bi mevzu değil benim için.

Çok ilgisi var robotlara çok mutlu olur aslında ama hakkında hayırlı ise olsun.

Bu sene dersler yoğun değil, sınav da yok bu sene ama 3. Sınıfta durumlar değişir.Her ikisi birden zor olur tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…