Bilsem

Sınav 6 ocak ile 4 mart arasında yapılıyor. Yakında gireceği okul ve tarihler gelir Geçen sene benimkiler nisanda girmişlerdi.

Koalina 6 ocakta başlıycak diyor öğrencilere hangi gün gireceği bildirilcek. mesela bir sınıftakiler aynı gün aynı saatte olmayacak demek dimi bu?

Koalina 6 ocakta başlıycak diyor öğrencilere hangi gün gireceği bildirilcek. mesela bir sınıftakiler aynı gün aynı saatte olmayacak demek dimi bu?
Bizimkiler aynı gün olmuştu, sanırım bölge bölge alıyorlar sınava, soyisme ya da kişiyr göre değil gibi. Bu sene de öyle mi ayarlarlar bilmiyorum

Sınıf öğretmenlerine yazı gelmişti her sınıftan bazı özellikleri baskın yetenekli görülen öğrencilerin isimlerinin bağlı bulundukları bilsem sınavına yönlendirilmesi şeklinde. Ben önceki senelerden hatırlıyorum sınıfın nerdeyse yarısından fazlasını dahil eden olmuştu bu sene sanırım sınırlama da olmuş olabilir. Yani öğretmen kendi sınıf düzeyinde belli alanda biraz parlayanı dahil etmeye çalışıyor ki olması da gerek ama yetenek, dahilik, üstün özellik taşımak bambaşka bir şey. Bilsem bu özellikleri olan öğrencileri seçiyor şaibe de olabilir, oralarda görev yapan öğretmenlerin eğitim sisteminin çocuğa katacağı pek bir şey olmayabilir ama gerçekten faydalanma ihtimali de yüksek denemeye değer tabii ki. Fakat dediğim gibi o bilsem olaylarına pek çok okuldan pek çok öğrenci dahil ve velilerin çocuklarına karşı hassasiyeti ileri boyutunda " benim çocugum dahi" sendromu sınavın fayda yerine zarar vermesine dahi yol açabiliyor çok acı örneklerini gördüm kendi öğrencilerimde. Çok dikkatli olmak ve olduğu gibi çocugu kabul etmek gerek bilsem de destek olur.

Ben o havalarda değilim zaten, hiç sıkıntı yok.

Bu sınavda çok oyunlar döndüğünü dönemin milli eğitim bakanı kabul etmiş.

Napalım kısmet deriz artık :)

Ben olmasada olur mantığındaydım bir ara ama tepki gördüm burda,dedim bi bildikleri vardır.

Bizi öğretmen yönlendirdi,şimdi isteğe bağlı olmuş sanırım.

Öğretmen yönlendirmesi çok önemli bana göre.

Dahilikten ziyade farklı düşüncelere sahip ve doğaçlama hikaye anlatma ve yazma yeteneği daha ağır basıyor.

Kesinlikle bence bakılmalı hiç umulmadık çocukların oraya gittiğine de denk geldim. Şaibe vs yok cidden sınıf içinde farkedilmemiş. Öğretmen de yönlendirdiyse gitsin tabii ki. Gerçekten güzel eğitimleri olan bilsemler de var olumsuz örnekler de var çünkü torpille şunla bunla oraya öğretmen yönetici olmuş verilen eğitim de ona göre tabi. Bir de sizin tepkiniz normalde bazı veliler var illa dahi çıkartacak cocugunu yahu etin ne budun ne sen nesin ki ne kadarsın ki senin çocuğun einstein ne bileyim mozart çıksın. Olduğu gibi kabul etmek onu geliştirmek yok sadece diğer velilerle yarış çocuklarını ziyan ediyorlar.

Evet maalesef bu ziyniyette olanlarda var, geçen sene bir veli vardı baya alınmıştı neden benim çocuklarım yönlendirmedi öğretmen fln kadın baya içerlemişti. :) Ben o zaman da üstünde durmadım.

Benim çocuğum sınıftaki çocuklardan çok farklıdır mesela yazısı bozuk,dikkati aşırı dağınık, asla yüzeysel anlamaz birçok şeyi, çok duygusal dahi gibi bir iddiam yok :)

O yüzden çokda önemsemedim,tabi bu ilgisiz bir anneyim gibi algılandı.

Yazı bozukluğu, aşırı dağınıklık vs disleksi de olabiliyor. Rehberlik servisi varsa görüşülebilir düzen konusunda ama yaşı da küçük sayılır yaşla birlikte de bazı şeyleri düzelir.

Evet böyle bir sorunu da var ama öğretmen bunların çocuğun farklı olabileceğinden kaynaklandığını dile getirdi.

Bu konuda eğitim aldım dedi.

Merhaba oglum 1.sınıfa gidiyor bilsem ile ilgili dun WhatsApp tan sınıf annemiz kısa bı bilgi verip isteyen cocugunun adını bildirsin dedi ustun koru baktım cocugumun yasıtlarına gore cok guzel konustugunun sosyal ıletısımının guclu oldugunun ozellıkle matematikte basarili oldugunun farkındayım ama yine de cesaret edemedim bugun ogretmen sınıftan 3 kisi katılmak istiyor fakat bana kalsa sadece senin oglunun katılması gerektıgını dusunuyorum seni de zorlamak istemem ama düşüncem bu yonde deyince tamam ogretmenim katılsın dedim eger kazanırsa fazladan egıtım zarar vermez elbet ama ne faydası var mesela ne olacak alacagı sertifika sonunda aklıma takıldı acıkcası

İlk sınavı kazanırsa ikinci aşaması var. Ondan geçerse eğitim alacak.
Sertifika verilmiyor.
Üstün yetenekli çocukları tespit edip onlara uygun eğitim veriliyor.
Bu çocuklar farklı düşündükleri için.
Çocuğa birşey katar mi katmaz mi bu bilsem merkezindeki öğretmenlere bağlı bence.
Bazı giden tanıdıklarım hiç de memnun değil.

Ne faydası var diye sormuşsunuz.Bence en büyük faydası kendi gibi çocuklarla olması , projeler yapması , not sınav vs derdi ve klasik ders anlayışının olmadığı bir ortamda ders işliyor olmanın verdigi huzur.Bir nevi cocuk icin terapi gibi bir sey bilsem.Bence faydalı bir yer.Madem ogretmeniniz de önermiş sansini denesin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…