Bilsem

merhaba benim boncuğumda bir bilsemli. bu yıl ilk yılımız lakin faydasını şimdiden görmeye başladık. ancak oğlum öğretmen değil RAM ( rehberlik araştırma merkezi ) tarafından yollanmıştı oraya.
sınavlar iki aşamalı olarak yapılıyor. 1.- 2. sınıflar için tablet 3.-4. sınıflar için test şeklinde
eğer yeterli puan alabilirse mulakata çağırılıyor aylar sonra, orada da başarı gösterirse kabul ediliyor.
sistem görsel ve deneysel öğrenme üzerine kurulu. eğitimciler bilmiyorum gel beraber araştıralım demeyi biliyor en büyük artılarından biri. yaşı değil yetenekleri ön planda bu sayede okul saatleriyle çakışmayan pek çok branşta ilgi alanlarını atölye denilen guruplarla destekliyorlar.örneğin benim oğlum henüz sekiz yaşında ama fizik görüyor ve çok mutlu bu durumdan çünkü ilgi alanını öğrenerek sorarak geliştirebiliyor.
bir diğer artısı artık siz okul ve öğretmen aramıyorsunuz okullar sizi arar oluyor. daha önceki okul ve öğretmeninden memnun değildik oğlumun bilsemi kazandıktan sonra başvurduğumuz ilk okulda hiçbirşey taleb edilmeden direk kabul edildi.bu hem aile hemde çocuk için büyük bir gurur ve mutluluk. ayrıca daha sonraki yıllarda artılar dahada fazlalaşıyor. orta okula başlarken adres bakılmaksızın dilediğiniz okula meb desteğiyle gönderebiliyorsunuz çocuğunuzu. lisede ise tam devlet destekli sapancada bir okul var. liseden çok üniversite boyutlu eğitim veren bir yer. kısacası artısı çok en önemliside çocuk ordan oraya savrulmadan öğrenip güvenebildiği bir ortamda pek çok alanda destekleniyor.
yanlız giriş için bir durum var. malesef okullarda öğretmenlerin çocukları bu sınava hazırlama gibi bir durumları olamıyor çünkü içerik soru şekli eğitim sistemine taban tabana zıt. bu sebeple sırf bu sınav için olan kitaplardan en azından bir tane edinilmesini tavsiye ederim. çünkü orada hiç alışık olmadığı bir soru ve değerlendirmeyle karşılaşacak buda pek çok çocuğun malesefki başarısız olmasına sebep oluyor. çünkü çocuk bu tarz bir soruyla yada düşünme şekliyle daha önce hiç karşılaşmamış oluyor.
şimdilik söyleyebileceklerim bunlar ama yardımcı olabileceğim her konuda elimden gelebilecek desteği vermeye hazırım :)

Merhaba çok güzel anlatmışsınız, çevremde bilsemli kimse olmadığı için hakim değilim bu duruma.

Çocuğunuz adına sevindim, sizi tebrik ederim.

Konumu baştan sona kadar okudunuz mu bilmiyorum,az çok yazdım, anlattım.

Bizi öğretmen yönlendirdi, açıkcası özel olduğunu biliyordum ama üstün yetenekleri olabileceğini düşünmedim.

Evet diğer çocuklardan çok farklı.

Hayal dünyası çok geniş,olaylara farklı açılardan bakabiliyor.

Bu sınav için kitaplar varmış geçen bir kitapçıda gördüm ama almayı düşünmedim.

Kendisinin bunu keşfetmesi lazım diye düşündüm hani orda ki espiri şu; gerçekten çok farklı bir çocuksa, beyni bu soruları algılayacaktır.

Yaşayıp göreceğiz, belki sizin dediğinizde olabilir.

Ama kitaplardan bu ara kafasını kaldırmıyor :)

Benim ki hicbir benzer soru görmedi kitap da almamıştık. Ona rağmen kazanmıştı. Evet bu gerçekten bireye bağlı. Beyni farklı çalışıyorsa yapabiliyor zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun..

Muhakkak değerlendirin.Fakat Bilsemden üniversite başarısı veya dershane gibi okula yardımcı bir rol beklerseniz yanılırsınız.akademik başarısına mutlaka katkısı olur ama dershane gibi düşünmeyin.yaratıcılık,özgüven,farklı fikirler,özgür bir ortam,eleştirel düşünme katkısı olacak başarısına.
Bilsem sınavına hazırlık setleri satıldığını gördüm,hiç aldanmayın para kaptırmayın bu kadar gerizekalıca bir dolandırıcılık olamaz.Bilsem sınavı bir kaç evrensel zeka testinin kombinasyonudur,öyle hazırlığı filan olmaz.
Çocuğunuz kendi gibi yaratıcı/özel yetenekli/üstün zekalı çocuklarla birarada olacak.ne resim birimi yağlıboya kursudur ne tarih birimi müfredat takipçisidir (öyle yapan hocalar/mentorlar da gördüm malesef,umarım şansınıza denk gelmez).düşünün bir hoca bilimsel tarih makalesi yazdırıyor çeşitli yaşlardan öğrencilerle açık oturum yapıyor diğeri dershane öğretmeni gibi ders veriyor.bu kısım biraz şansınıza kalmış.
Bilsemde ayrılmış yaş grupları yoktur.zil çalmaz.not yoktur.sınav yoktur.hoca da yoktur mentör vardır.ilk etapta gevşek ve faydasız bir kurum zannedebilirsiniz ama asıl fayda çocuğunuzun bu ilginç deneyimi tecrübe etmesi.
Eskiden devlet kurumu olduğu halde kimse adını bile bilmezdi,"çocuğum bilsemli" demenin hiçbir geçerliliği yoktu.şimdi duyuyorum ki kurumlar bilinçlenmiş.sınavda çocuğunuza iyi şanslar

Benim ki hicbir benzer soru görmedi kitap da almamıştık. Ona rağmen kazanmıştı. Evet bu gerçekten bireye bağlı. Beyni farklı çalışıyorsa yapabiliyor zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun..
Aa ne güzel çok sevindim adınıza, darısı hayırlısı ise bize inşallah işte bizde biraz dikkat eksikliği var tek endişem o yoksa asla eli boş çıkacağı bir sınav değil :)

Evet değerlendirdik, başvuru yaptık Sınavı bekliyoruz.

Okuduğum kadarı ile bilsemin amacını anladım.

Okulla çok zıt bir eğitim kurumu :)

İnşallah kazanırız bizde faydalanırız bu imkanlardan isterim yani..

Genelleme olmasın öğretmenlerimiz çok iyi değil o yüzden özel okul bile düşünüyorum.

Bilsem olursa çok iyi olur , ilaç gibi gelir.

Çok güzel daha önce duymadığım bilgiler çok saolun yardımınız için.

Kitap almayı düşünmüyorum, varsa bi fikri zaten ait olduğu yeri bulur oğlum bence.

Hakkımızda hayırlısı inşallah.

Aa ne güzel çok sevindim adınıza, darısı hayırlısı ise bize inşallah işte bizde biraz dikkat eksikliği var tek endişem o yoksa asla eli boş çıkacağı bir sınav değil :)
Önceki sayfada yazmıştım ikinci aşama olmadı. Heyecan yaptı belki. Öğretmeni de çok şaşırdı. Çizim ve tasarım yeteneği çok kuvvetli. Nasip. Sizin için de hayırlısı. Demek istediğim hazırlık olmadan kazanıyor zaten böyle bakış acısı çok yönlü çocuklar.

BİLSEM;çocukların sahip olduğu yetenekleri geliştirmek için açılmış özel eğitim kurumlarıdır.
İlk önce genel bir sınav yapılıyor.O sınavda geçerli puanı alan çocuk,bireysel değerlendirmeye çağrılıyor.Onda da başarılı olursa eğitim almaya hak kazanıyor.Eğitimleri,okulunu aksatmayacak şekilde planlanıyor.
Öğretmeni bazı yeteneklerini fark etmiş demek ki.Denemekte yarar var.En azından bilinçli kişiler tarafından yönlendirilir ve kendini geliştirir çocuğunuz.

Dediğim gibi farklı ve özel bir çocuk tabiki değerlendireceğiz bu durumu.

Sınav haricinde başka planlarım var, zaten şuan okula giden bir çocuğum var.

Bu konuda rahatım,elimden geldiğince ilgileniyorum.

İnşallah başarılı oluruz.

Teşekkür ederim.

Bilseme çalışmadan kazanılır konusuna katılmıyorum. İlk aşama zaten zorlu br aşama değil ve gayet soru tipi görülürse yapılabilecek sorulardan oluşuyor. Hiç tablet kullanmamış, şekil birleştirme yapmamış çocuğun görünce afallaması çok olası. Kitaplardan çalıştırmanın çok faydalı olacağını düşünmüyorum. Bununla ilgili uygulamalar var, tablete indirip kullandırabilirsiniz.
Asıl çalışmadan kazanılacak kısım 2. Aşama. İlkini geçip 2. Basamakta takılanlar çok çünkü zeki değil çalışkanlar.

Sizin yorumunuzda önemliydi benim için.

Bu konuda ilk kez bugün ikilemde kaldım sanırım,bilemiyorum hangisi daha iyi ?

Bide bu uygulamalar felan paralı, en çok ona şaşırdım.

Maalesef tablet kullanmıyoruz, bilerek almıyorum, vardı kırdılar.

Açıkcası işime geldi, hatta interneti bile yeni taşındım, henüz almadım o derece katıyım bu konu da.

Hani ne kadar geç girerse eve o kadar iyi olur dedim 3-7 yaş arası çocuklarım için.

Ama bi araştırayım bunu, gereksiz dedim ama :)

Bakış açınız bi “acaba” dedirtti.

Tablet olayı kafamı karıştırdı, hiç böyle düşünmemiştim.

bir nokta dışında size katılıyorum. çalışmak değilde en azından görmek diyelim. yoksa saatlerinizi verip çalışabileceğiniz bir şey değil sorulan sorular. sadece soru tipi onun içinde illa tablet uygulaması olmasada oluyor. şu bir gerçek bu sınav için satılan o setler, etütler vs. tamamen para tuzağı ama 3-5 liraya temin edilebilen IQ bulmaca kitapçıklarından bir tane bile soru tipini algılamak ve hazırlık için yeterli oluyor. en azından bizde olmuştu.

Ben üstün yetenekli 2 öğrenciye destek eğitim veriyorum. Birinin iq seviyesi 140 olmasına rağmen ailenin sınavın tabletten olacağını bilmemesi yüzünden ilk aşamayı geçememiş mesela. Biz de tablet üzerinden çalışmaya başladık. Başlangıçta şekilleri nasıl yorumlayacağını bilemese de çok çabuk kavradı ve şu an yapıyor. İlk çalışmalarımızdan biri sudokuydu. Hayatında hiç çözmemiş, ilk sudokuyu anlattım, anladığını söyledi pek de ihtimal vermemiştim. 2.yi sen yap o zaman dedim tam 25 saniyede doğru bir şekilde çözdü. Zeki çocuklar her şeyi bir bakışta bilen çocuklar değildir, çabuk kavrayan çocuklardır. Önce bir yolu göstermek gerekiyor, gerisi gelir zaten.
Sınav hazırlığı dediğimiz aslında dikkat geliştirme çalışmaları. Paralı uygulama alır mısınız bilmem ama şekil tamamlama, örüntü bulma gibi soruların nasıl yorumlanması gerektiğini bilmesi lazım.

Benimkine bu gerekçe ile tablet aldık

Hiç tableti olmayan çocuk afallar diye

Ama yine de çalıştırmadık

Fakat en büyük hatamız bunun sınav olduğunu söylememekti gerilmesin dedik etkinlik dedik

Zaten bir sürü okulda arkadaşı vs vs gittik

Ama çocukları içeri alınca sınav demişler gerilmiş ya başarılı olamazsan vs diye düşünmüş

30 ile ikinci aşamaya geçilirken 28 yapmıştı

Evet oğlum özel bir çocuk değil ama genel kitle içinde değişik

Bunu gerçekten söylemediğinizi ve düşünmediğinizi düşünmek istiyorum..
Çocuğa da bu şekilde yaklaşmıyorsunuzdur umarım..

Mune bu konuda bile ego tatmini için geliyorlar lütfen konum kapansın.

Teşekkür ederim gerçekten yardımcı olmak için yorum yapan ve iyi niyetli üyelere.

Evet söyledim çocuk benim değil mi ?

Çocuk sizin de, yetiştirdiğiniz de bir insan aynı zamanda. Malınız değil. Saçmalığa bak..
Hep bu sosyal medyanın esprili tuhaf anneleri başlatıyor bu ağızları. Siz anladınız kimleri kastettiğimi..
Kendi kendinize söyleyin zaten kime ne? De çocuğa yansıtmazsınız inşallah.. İyi günler..

Bak bakalım o benim malım demişmiyim ? Bizim oğlumuzla aramızda esprili bir dil var neden bu denli rahatsız oldunuz ?

Bahsettiğiniz internet annelerini tanımam, takip etmem öyle olsa bile size ne ?

Siz benim oğlumla aramdaki ilişki hakkında asla konuşamazsınız.

Hele saçmalık kelimesini aynen zat-ı halinize iade ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…