Teşekkür ederim izleyeceğimModern Love diye bi dizi izledim dün
4. Ya da 5.bölümdü tam hatırlamıyorum bi izlesenize bölüm bu hastalıkla ilgili tamamen.
Zaten dizinin her bölümü birbirinden farklı baya farkındalık kazandırıyor insana.
Onun dışında size bağıramaz böyle davranamaz sık gelmesine engel olun bi şekilde.Veya gelirse dışarı çıkın evde kalırsanız da muhatap olmayın farklı odaya falan geçin.
Size karşı nasıldı. Benimki kafayi bana takmış durumda. Evde kuruyor kuruyor bize geliyor. Geçmişten olayları uzun uzun anlatıyor ve sonunu bana bağlıyorBenim kayinvaldemde yıllardır var bu hastalık atak dönemleri vardır ve kesinlikle tedavisi şart kayinvaldem yıllardır düzenli doktora gider ve ilaç kullanır ona ragmen zaman zaman atak geçirir bambaşka bir insan çıkar içinden. Çok konuşur çok heyecanlı olur hiç susmaz sürekli geçmişi konuşur. Olmayan şeyleri var olarak görür. Ölmüş insanları birilerine benzetir (ben şunu şunu gördüm az önce diye) sürekli dışarı çıkıp dolaşmak ister. Halusinasyon vs çok olur kesinlikle tedavisi şart çok tehlikeli. Balkondan felan atlamaya kalkarlar aşağıda şu kişi beni çağırıyor diye. Çok dikkat edin.
Çok geçmiş olsunHayır 17 yasından 20 yasına kadar kullandım suan iyiyi.
Evet okudum o haberi Allah korusunKesinlikle bir arada yasamayin.bugun haberlerde bipolar hastasi kadin 7 yasindaki oglunu ve gorumcesini oldurmus.polisler kadini gotururken oglunu soruyordu nerde durumu nasil diye oldurdugunu hatirlamiyormus.
Ben de ondan korkuyorum eskiye göre daha sinirli bi insanım mesela elime.degilBüyüklerimizin başımızın üstünde yeri var ama ne demek bağırıp kavga çıkartıyor? Varsa sorunu gidip tedavisini olsun. İş bu noktada eşinizde bitiyor. Sizin huzurunuzu kaçırmaya ne hakkı var? Bu gidişle sizin de ruh sağlığınız bozulacak o zaman ne olacak?
Kadın laftan anlamıyor. Hele şu dönemde hep evdeyiz bildiği için vakitli vakitsiz çıkıp geliyo işimiz var vs de diyemiyoruz hep evde oluncaAz önce haberlerde izledim, bipolar bozukluğu olan kadın ilaclarını bırakmış, iyileştim diye.
Sonra kriz geçirmiş yengesini ve çocuğunu bıçaklayarak öldürmüş.
Bu kadar söyliyim.
Bu bir hastalık, kabul edip tedaviye cevap vermiyorsa sosyal mesafenizi koruyarak ilişki kurun.
QUOTE="Mintmavim, post: 63901976, member: 983281"]
Eşim tam bir sabir taşı bazen diyorum nolur biraz sinirli olsa. Kv küçüklükten çok bastırmış o yüzden sakin ılımlı bi tip evlenmeden önce iyi geliyordu böyle olması huzur veriyordu ama şimdi tam kabus
Aynen bende onu dicektimAman dikkat edin şimdi haberlerde izledim bipolar hastası kadın yengesini ve kendi oğlunu bıçaklayarak öldürmüş Allah korusun
Esim genel olarak hep sakindir. 4 yıldır tanıyorum çokcoşkulu ya da depresif halini görmedim hep aynı... ama kv aşırı aşırı coşkulu bi kadın ve ne hikmetse eşime o değilde ben garip geliyorum. Komik bişey anlattı gülüyor diyor mesela ama bensadece tebessüm ediyorum. Kv coştukça cosuyor kahkalar falan ...Bipolar genetik ve eşiniz de belki bipolar. İlacını kullanmayan biriyle görüşmemek daha uygun bence. Bazı dönemlerde çok coşkulu oluyorlar bazen de depresif. Kafasında bir şey kurup size zarar vermeye kalkabilir . Eşiniz nasıl korkmuyor bu durumdan anlayamadım, rahatsız olmayan birine kimse bipolar tanısı koymaz. Eşiniz eğer hasta değilse bunu anlaması lazım. Eşinizi de bir durup düşünün bakalım sizce onda da rahatsızlık olabilir mi? Ben yerinizde olsam kayınvalideyi eve almazdım kendi can güvenliğim için. Eşinize de anlatın kendisine de zarar verebilir kayınvalideniz, intşhara kalkışabilir. Tehlikeli bir rahatsızlık bu
Allah korusun kv kavga anında ya da sonrasında kendini kaybedip sizi bicakladiktan sonra da birşey yok karım gitti a ama annem gayet iyi diyebilecek miEşime saydığım laflarin haddi hesabi yok inanın. Ama adam anlamiyo. Bisey yok deyip geçiyor
Çok çok teşekkür ederim vaktinizi ayırıp uzun uzun yazmışsınız. Ben gerçekten bi çıkmazın içindeyim. Geçen yıl iki hafta hastanede yattı kv. O zaman atak dönemi değildi depresyon gibi bisey yaşıyordu. Doktor ısrarla ama ısrarla elektro şok tedavisini önerdi. Ne kv ne kp ne eşim ne kardeşleri kabul etmedi. Öylece imza atıp çıkardılar.. eşim ısrarla annem hasta değil diyor bazen düşünüyorum doktoru kandırabilirmi dikkat çekmek için bunu yapmış olabilirmi diyorum. Bu nasıl mümkün olacak diyroum sonra...1) Haberlerde "Bipolar olduğu iddia edilen kadın" diyor, henüz netleşmiş bir durum yok.
2)Pek çok cinayet, hırsızlık, darp-gasp, cinnet haberi görüyoruz ve "Psikolojik hastalık" vurgusu işin içine girince hemen bu hastalıktaki insanları damgalamakta beis görmüyorlar. Her insan cinnet getirme potansiyeli taşır ve öfke kontrolünde iyi olmayan, saldırgan insanlar bipolar olmasalar da var, hastalık adı duyup haberde denk gelip hemen etiketlemeyin.
3)Aynı haberdeki kadının ilaçlı tedaviyi bırakması bir yana (İzledim), ömründe düzenli psikoterapi gördüğünü, kendisini rahatlatacak-dindirecek hobilerine eğildiğini zannetmiyor, aksine haberdeki karakterlere bakınca yüzlerinden cahilliği, ilgisizliği okuyabiliyorum. Bu "Hastalık" değil, "Cahillik" kaynaklı bir tedavisizlik, kontrolsüzlük; net. Oğlunu bipolar değil, cahillik katletti.
Sizin durumunuz da benzer, bir olay yaşanırsa bipolar kaynaklı değil, eşinizin ve kvnizin cahilliği sebebiyle yaşanacak.
"Amerikan Üniversitesinde tıp profesörü unvanına sahip az sayıda kadından biri olan Kay Redfield Jamison" bir bipolar hastası ve kadın değil birini öldürmeye teşebbüste bulunmak, tüm dünyaya bipoları, kendi yaşadığını ve izlenecek yolları tanıtmak adına kitap yazdı, araştırmalarda bulundu. Bu en bilindik örneklerden birisi ki daha böyle yerini bulmuş, çok bipolar hastası insan var. Eşiniz anlayacaksa eğer, "Durulmayan bir kafa" adlı kitabı alın ve okuması için kendisine verin ki annesi için doğru ve faydalı bir şey yapmak istiyorsa, bu kitabı okuyarak başlasın ve doktor işini salmasın.
Özetle, herkes kendi davranışlarına, nerede durduğuna bakmalı.
Bizim ülkede ise bipolar insanlar dışlanıyor, gerekli desteği göremiyor ve çoğu kez aileler de cahil kaldığı için hasta ümitsizliğe kapılarak/kendini fark edemeyerek, ya çoşkunluğu kontrol edemeyerek katlanıyor, ya da öfkeye/intihara cahil adımlarla itiliyor. Bu hastalığın değil, cahilliğin etkisi ki konuda da bu var.
Daha düne kadar psikologa "Deli doktoru", danışanlarına "Deli" diyen insanlar, gelmiş bugün "Bipolar saldırır, öldürür, haberde gördük çocuğunu kesmiş" diye anlatıyor. Aynı hikaye.
Genellemeyin.
Hastalığı araştırın, doktora sorun anlayın mekanizmasını.
Tipini, türünü öğrenin. Tip bir, tip iki, mix epizot, şizoafektif bozuklukla beraber, okb ile beraber vb sorun doktora. "Bipolardır" dendiğinde bitmiyor, "Hangi türü? Mani mi fazla, depresif yatkınlık mı, yoksa hızlı geçişli mi" vb bunları öğrenip aynı döngünün gerçekleştiği tarihleri görün.
Hastanin hastalığını kabul ederek içgörü edineceği yolu adımlamaya başlaması lazım, bunu maalesef dışarıdan biri olarak siz gerçekleştiremezsiniz, siz ancak telkin verirsiniz. Tedavi, hastanın kendi kabulü ile başlar.
(Ve genellikle insanların tutumları da hastanın bunu kendine kondurmamasına sebep olur. Bir insan -deli(!)- olduğunu kolay kolay kabul edemiyor bu kadar insan parmakla işaret ederken, bu yüzden damgalamayın diye bas bas bağırıyorum, insanların işini zorlaştırıyorsunuz olumsuz cahil, genelleyerek konuşup durarak)
İlaçlarını, kendini anlayabilmesi "Normali-sınırları keşfedebilmesi" adına almalı.
Tedaviye yatkınlık da kişiseldir, erken teşhis de önemlidir, psikoterapi görebilmesi de önemlidir...
Siz daha hastalığın kabul edilmediğini söylüyorsunuz, bu yüzden işiniz zor, kendinizi korumaya bakacaksınız.
Eşinize de annesine en büyük kötülüğü yapmakta olduğunu söyleyin.
Nasil biriydi hareketleri vs benim kv dışardan 1 dk konuşunca normal olmadığı anlaşılıyor meselaSu anda bipolar bozuklugu olan arkadasimiz kayip.Dagci kendisi.Belki haberlerde denk gelmissinizdir.Cok zor yasamak.
Keşke atlasa. Gencecik bi insana zulüm olacağınaBenim kayinvaldemde yıllardır var bu hastalık atak dönemleri vardır ve kesinlikle tedavisi şart kayinvaldem yıllardır düzenli doktora gider ve ilaç kullanır ona ragmen zaman zaman atak geçirir bambaşka bir insan çıkar içinden. Çok konuşur çok heyecanlı olur hiç susmaz sürekli geçmişi konuşur. Olmayan şeyleri var olarak görür. Ölmüş insanları birilerine benzetir (ben şunu şunu gördüm az önce diye) sürekli dışarı çıkıp dolaşmak ister. Halusinasyon vs çok olur kesinlikle tedavisi şart çok tehlikeli. Balkondan felan atlamaya kalkarlar aşağıda şu kişi beni çağırıyor diye. Çok dikkat edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?