- 4 Ağustos 2016
- 100
- 58
- 28
- Konu Sahibi uykusuzbezelye
-
Farketmemişim kusura bakmayın..
Çok zor bir karar..
İşte bu zararlardan dolayı endişelerim benim de arkadaşınız için..
İnşallah en doğru kararı alırlar..
yazdığınız hastalık okb değil bipolar bozukluk. konu başlığını düzeltin isterseniz. okb ilaçla kontrol altına alınıyor ve karşı tarafa zarar veren bişey değil. ama bipolar tam tersi. offf durumu çok zor. ayrılsın ayrılmasın diyemem ama bu durum arkadaşının dayanma gücüne bağlı
@Margarikotin başlığı değiştirmek istiyormuş bakar mısın bi ?Ben yeni üye oldum da bilemedim nasıl değiştireceğimi başlığı
Bipolar bozukluk geçen birşey değil sadece sakinleştirici ile yaşayınca bir sorun olmuyor ama o zaman da zombi gibi olabiliyr insanlar. Yakın bir arkadaşımın teyzesi böyle eşi ile yaşayabiliyor bir şekilde ama çocuklarına anneannesi bakıyor. Annesinin yanında bırakmıyorlar yaniBir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
Eşinde obsesif kişilik bozukluğu var. Evlenmeden önce ailesinden çok tepki aldı, karşı çıktılar ancak fark eden bir şey olmadı evlendiler. Evlendikleri zaman bir sıkıntısı yoktu eşinin. Uzun süre de olmadı. Şu an bir çocukları var hemen hemen 1 yaşında. Ancak son zamanlarda eşinin tavırları değişti. En son çocuğunun ağlaması için 'Şunu alın burdan köpek gibi sesler çıkarıyor' diye bağırınca ailesi ikna etmiş İstanbul'a geldiler, tedavi altına alındı şu an hastanede yatıyor hemen hemen iki aydır. İşinden çıktı haliyle, arkadaşım da kayınvalidesinde kalıyor şu an.
Bu tarz rahatsızlık geçiren yakını olan, kendisi atlatan vs var mı? Geçiyor mu tedaviyle tamamen?
Tabi boşan demiyor kimse kıza ama 'Yavrunu düşün nasıl olacak' tarzı tepkiler alıyor ailesinden.
Ne desem, nasıl destek olsam bilemiyorum.
Düzeltme: Rahatsızlığın adını yanlış belirtmişim. Bipolar bozukluk olacak, kusura bakmayın.
Bipolar bozukluğu var sanırım. Eğer tanısı kesin olarak konulmuşsa o kadar kötü başa çıkılmayacak bir hastalık değil. Bipolar insanların manik ve depresif dönemleri olur. 6 ay kadar uzun olabiliyor diye biliyorum. Manik dönemlerinde mükemmel enerji dolu çok mutlu insan olurlarken depresif dönemlerinde ise bunun tam tersi olurlar. Bu hastalık bir süre tedaviyle geçecek bir şey değil malesef. Ancak düzenli ilaç kullanımıyla semptomları oldukça azaltılabiliniyor ve normal hayatlar yaşayabiliyor hastalar. En çok karşılaşılan durum ise hastaların depresif dönemlerinde ilaç kullanıp manik dönemlerinde kendilerini iyi hissettikleri için ve iyileştiklerini düşündükleri için ilaçları bırakmaları. Böyle durumlarda yardımcı olacak onları ikna edecek insanların yanlarında olması önemli diye düşünüyorum.
Bu arada yorumları okumadım. Eğer bipolar olduğundan emin değilseniz ve bu dönemler çok daha çabuk değişiyorsa borderline kişilik bozukluğu da olabilir.
Maalesef bipolar bozukluk çok düşük ihtimalde tamamen kaybolur. 15 yıldır tedavi gören bir hastaya şahidim. Düşünün 15 yıldır üç farklı antidepresan kullanıyor. Hastanın yaptığı hatadan birisi sadece psikiyatra tedavi olmaktı. Terapi de görmesi gerekli. Ayrıca olurda iyileşirse kesinlikle en ufak can sıkıntısıyla nüksedebilecek bir durum maalesef..Bir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
Eşinde obsesif kişilik bozukluğu var. Evlenmeden önce ailesinden çok tepki aldı, karşı çıktılar ancak fark eden bir şey olmadı evlendiler. Evlendikleri zaman bir sıkıntısı yoktu eşinin. Uzun süre de olmadı. Şu an bir çocukları var hemen hemen 1 yaşında. Ancak son zamanlarda eşinin tavırları değişti. En son çocuğunun ağlaması için 'Şunu alın burdan köpek gibi sesler çıkarıyor' diye bağırınca ailesi ikna etmiş İstanbul'a geldiler, tedavi altına alındı şu an hastanede yatıyor hemen hemen iki aydır. İşinden çıktı haliyle, arkadaşım da kayınvalidesinde kalıyor şu an.
Bu tarz rahatsızlık geçiren yakını olan, kendisi atlatan vs var mı? Geçiyor mu tedaviyle tamamen?
Tabi boşan demiyor kimse kıza ama 'Yavrunu düşün nasıl olacak' tarzı tepkiler alıyor ailesinden.
Düzeltme: Rahatsızlığın adını yanlış belirtmişim. Bipolar bozukluk olacak, kusura bakmayın.
Düzenli doğru tedaviyle hastalık yatıştırılır ve baskı altına alınır. İnanarak başlanırsa atlatılabilir bile. Tedaviyi kesmemek ve sıkıntıdan biraz uzaklaşmak gerekebilirBir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
Bir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?