Bipolar Bozukluk

Ben yeni üye oldum da bilemedim nasıl değiştireceğimi başlığı

Arkadaşınız ,hayatının hatasını yapmış ,
üstelik bipolar bozukluk ,genetik geçişi olan yarın öbür gün çocuğunda da kendini gösterebilecek bir rahatsızlık ,
ilaçlarla bir nebze kontrol altına alınsa da ,hasta arkadaş bir manik birde depresyon dönemi geçiriyor,
bu şekilde dengesiz,yalanla dolanla dolu bir hayat hoş geldin ,intihar edebilir ,söylediği bir lafa sinirlenip arkadaşınıza şiddet uygulayabilir,maddi manevi aldatabilir ,arkadaşınız eşinden her şeyi bekleyebilir,
can güvenliği bile yok ,ilaçlarını almadığında .......

bipolar düzgün bir tedavi ile aşılabilecek bi hastalık
Bi yerden sonra hastalar da hasta oldugunu kabul edip kendileri icin gayret gösteriyor
arkadaşın eşinin yanında olmak istiyorsa eşinin emin ellerde olduğundan emin olsun. Hayatının hatası yazanlar olmuş ama hayatının hatası oldugunu düsünmüyorum. Mutlaka daha iyi olacak eşi ve inşallah korunabilir. soğukkanlı olması lazım. Zaman içinde çocuga babasının durumu açıklanabilir. bence psikiyatrist ile ailenin işbirliği çok önemli hatta aile de kendisi icin psikologa danısabilir.

Ancak asla iyileşen bir hastalık değil. Bir arkadasım bipolar tanısıyla yıllarca çok iyi yaşadıktan sonra bu sıralar doktorun "ilacı bırak" demesiyle ilacı bıraktı ve iki ay iyi olduktan sonra birden tekrar kötüleşmeye başladı bu sefer kendisi anlayıp doktorunu değiştirdi.

Öldürün komple bipolarlıları da rahatlayın.
Adam akıllı bilmeyen, bire bir yaşamayan, çok yakınından şahit olmayan ya da yeterince gayret gösterememiş negatif tipler konuşmasın ya şu hastalığı.

Bipolar tedavisine yaklaşmazsa adam, diretirse boşansın geçsin arkadaşınız, ömür boyu çekilmez.
Ama tedaviye istekli, açıksa, şevkle adım atıyorsa eşi, sarılsınlar birbirlerine. Gayret önemli bu işte.
Çünkü geçmese de olduğu gibi kontrol altına alınabilen, eksileri artıya dönüştürülebilen bir rahatsızlıktır bipolar.

Otursunlar tüm aile enine boyuna doktorlarıyla konuşsunlar, iyice bi araştırsınlar nedir bu hastalık necidir.
Beslenmesinden uyku düzenine, ilaçların kullanımının yönetiminden çevresindeki kişilerle iletişimine kadar her şeyiyle ele alınması gereken bir hastalık bu.

Haklarında hayırlısı olsun.

Bipolar bozukluk geçen birşey değil sadece sakinleştirici ile yaşayınca bir sorun olmuyor ama o zaman da zombi gibi olabiliyr insanlar. Yakın bir arkadaşımın teyzesi böyle eşi ile yaşayabiliyor bir şekilde ama çocuklarına anneannesi bakıyor. Annesinin yanında bırakmıyorlar yani

Bipolar bozukluğu var sanırım. Eğer tanısı kesin olarak konulmuşsa o kadar kötü başa çıkılmayacak bir hastalık değil. Bipolar insanların manik ve depresif dönemleri olur. 6 ay kadar uzun olabiliyor diye biliyorum. Manik dönemlerinde mükemmel enerji dolu çok mutlu insan olurlarken depresif dönemlerinde ise bunun tam tersi olurlar. Bu hastalık bir süre tedaviyle geçecek bir şey değil malesef. Ancak düzenli ilaç kullanımıyla semptomları oldukça azaltılabiliniyor ve normal hayatlar yaşayabiliyor hastalar. En çok karşılaşılan durum ise hastaların depresif dönemlerinde ilaç kullanıp manik dönemlerinde kendilerini iyi hissettikleri için ve iyileştiklerini düşündükleri için ilaçları bırakmaları. Böyle durumlarda yardımcı olacak onları ikna edecek insanların yanlarında olması önemli diye düşünüyorum.
Bu arada yorumları okumadım. Eğer bipolar olduğundan emin değilseniz ve bu dönemler çok daha çabuk değişiyorsa borderline kişilik bozukluğu da olabilir.

Bipolar tanısı konmuş. Konuyu açtığımda emin değildim ancak arkadaşımla görüştüğümde öğrendim.
Şu an eşini bırakmayı o da düşünemiyor. Muhtemelen dediğiniz gibi ilaçları bırakmaktan yaşanan sıkıntılar.

Maalesef bipolar bozukluk çok düşük ihtimalde tamamen kaybolur. 15 yıldır tedavi gören bir hastaya şahidim. Düşünün 15 yıldır üç farklı antidepresan kullanıyor. Hastanın yaptığı hatadan birisi sadece psikiyatra tedavi olmaktı. Terapi de görmesi gerekli. Ayrıca olurda iyileşirse kesinlikle en ufak can sıkıntısıyla nüksedebilecek bir durum maalesef..

Annem ve teyzem bipolar.
Yıllardan beri ilaç kullanıyorlar. Yaz zamanı özellikle nüksediyor. İlaçlarını kullanmazlarsa büyük sıkıntı tabi. Tedavisi bu ömür boyu öyle olacak.
Anlamadığım şey eşi Allah korusun kanser olsaydı yine tepki verirler miydi acaba böyle yok yavrunu düşün yok ailesinden tepkiler vs. Oha diyorum artık. Size bir tepkim yok yanlış anlamayın. İnsanlar evlenirken yiyelim içelim gezelim mantığında evleniyorlar heralde mutluluk varsa hüzünde var.
O zaman bizde annemizi kapı önüne koyalım. Hasta ya hani. Gayette sağlıklıyım bipolar hastası bir annenin çocuğuyum. Daha kafayı yemedim henüz. Arkadaşınızın ailesine iletirsiniz.

benı arkadası bıpolar hastasıydı. tedavı ıle gecen bır hastalık degıl ölene kadar antıderesanlarla gecırııcek ve bu antıderesnlarda akşama kadar uyutuyır arkadasım sabah ıcıyordu 4te uyanıyordu gene uyuyordu düşün. ve sınırlı olduklarındahıcbıseyı gormuyorlar kii evli dıyorsunuz çok şüheciler kadına beni aldatıyorsun bile der yani demem o ki boşanma gibi bi durumları varsa boşansın heee birde çok sık aşık olma özellikleri var bunları nerdenbılıyoru arkadasımla ıskolga gıtmıstım yanında oliyim diye sormuştum erşeyi anlatmıştı. eksık abartısız anlatıyorum. rabbim yardımcısı olsun

Düzenli doğru tedaviyle hastalık yatıştırılır ve baskı altına alınır. İnanarak başlanırsa atlatılabilir bile. Tedaviyi kesmemek ve sıkıntıdan biraz uzaklaşmak gerekebilir

Canim bende 1 yıl evliyim çocuk düşünemiyorum eşinde bipolar rahatsız. Bebekte bipolar olabilirmiş. Bu hastalık iyilesmiyormus ilaçlar ile sadece atak geçirilmesi engellenir.

Tedavisi olan bir rahatsizlik bu.mani ve depresyon zamanları var.Ben de depresyon hastasıyım ve ilacimı bırakınca nüksediyor.öyle bir yorumlar yazılmış ki yok ömür boyu ilaç kullanacakmış !e tansiyon hastası kullanmıyor mu?
Manikdepresif anneler de var baba da olabilir pek tabi.

Bende bipolarım ilaçlar düzenli alındığı uyku duxenine dikkat edildigi müddetçe kişi normal hayatına devam edebilir.bazı yorumlar çok abartılmış gerçekten.bipolar bir sürü unlu var..hasta yakinlarinin desteği ve anlayışı çok önemli..

Ayrıca bipolarlar olanlar antidepresan kullanamaz maniyi tetiklediği için.kullanılan ilaclarlar bünye alısana kadar yan etki olarak uyku yapar ama bünye alışınca bu sorun ortadan kalkar.

her 5 kişiden birinin bipolar olduğu bu dünyada en masumane hastalıktır . Dengesizlik vs dönemleri olur ama ilaç kullanımıyla senden benden mantıklı olurlar Allah şifa versin

benim patronumda da bipolar bozukluk var. yıllardır çalışıyorum belli dönemlerde veya belli olaylarda tetikliyor ve gerçekten çok ürkütücü şeyler yaşıyoruz. ailesi de aynı şekilde eve gelmesini bile istemiyorlar. bipolar bozuklukta kadın erkek farketmeksizin en önemli belirti aşırı para harcama istediği, cinselliğe düşkünlük ve şiddet eğilimi. kabul etmezler hastalıklarını. benim patronumun eşi ve annesi benden rica etmişlerdi ilaçlarını gizlice kahvesine attırıyorlardı hatta bir iyi bir kötü. kalıcı tedavisi yokmuş diye söylediler ve yaş ilerledikçe atak süresi uzuyor ve sıklaşıyor. allah yardımcısı olsun hep zengin hastalığı derler görünce inandım bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…