Bipolar Bozukluk

Açıkçası Delibal filmini izlemeden once bu hastalik hakkinda pek bilgim yoktu. Filmden sonra araştırmaya başladım.. Açıkçası kardesimin de duygu degisimi cok sık oluyor annemle korktuk.. Tanısı nasıl koyuluyolar bu rahatsızlığın? Yardimci olabilecek biri var mı?

Bipolar genetik bir hastalık denemez tek bir geni Yok biyolojik bir hastalık ama sizin anlattığınız gibi bir hastalık değil. Ben 20 yaşında bu hastalığa yakalandım ama kişiliğimde dirhem bir zedelenme olmadı dürüstlük ve doğruluk timsaliyim adeta. Şiddete gelince de çok kibar zarif bir bayanım şiddetli konuşan birinin yanında bile durmuyorum. Konuya hakim olmadan kişi ve hastalık konusunda ki düşüncelerinize dikkat edin.

Kanda lityum seviyesi düşükse genellikle bu hastalığın olmaolasılığı yüksek

Kanda lityum seviyesi düşükse genellikle bu hastalığın olmaolasılığı yüksek

Düzelteyim, bu hastalarda, kanda lityum seviyesi düşük değil.
Sadece lityumun yoğun bulunması, hasta için güvenli bölge yaratıyor.
Bu yüzden hastayı zehirlemeyecek dozda lityum takviyesi yapılarak hastalığı uyku halinde tutuyorlar

Bir lityum eksikliği yok yani.

Benim lityum seviyem referans değerlerinin altında çıkıyor. Şuan ithal lityum(Quilinum retard) onla bile istenilen seviyeye zor geliyor

Benim lityum seviyem referans değerlerinin altında çıkıyor. Şuan ithal lityum(Quilinum retard) onla bile istenilen seviyeye zor geliyor

Çok uzun zaman oldu yanlışsam düzeltin, 0.5 ile 1 arası filan olmalı lityum değeri, hastalığın uykuda kalabilmesi için. (Birimlerini hatırlamıyorum araştırmak lazım) Ama insan vücudunda atıyorum 0,2 değerinde lityum bulunması, onun bipolar disorder olduğu ya da olacağı anlamına gelmiyor.

Doktorlar, bipolar tanısı koyulan bir hastanın 0,2 çıkan lityum değerini en az 0,5e kadar yükseltmeye çalışıyorlar çünkü bu bipolar için kolay kontrol aralığı ve hastalığı bağlamak demek.

Bu yüzden bu lityum konusu çok karıştırılıyor. Lityumun düşük değer olmasıyla doğrudan alakası yok.

Bende tek uçlu bipolar var. Manik donem olmuyor depresyon donemi oluyor. Zamanla baya aşılıyor bu dönem. Kontrol altina alabiliyorum artik. Duzenli ilac kullanimi ve kişinin kendini bilmesi ile oldukça farkli dusunen bir eşi olabilir. Yani benimle kimse sıkılmaz mesela :)) en agir donemlerimde bile kendimi toplayip umut veriyorum kendime. Hasta oldugumu bilmeyenler depresyon doneminde oldugumu anlamiyor bile. Kendi kendime atlatiyorum. Eşi duzelme gostermiyorsa ama boşanmalı. Zor bir rahatsizlij çünkü. Duzelmek aslinda kisiye gore farkli yontemlerle oluyor. İyi hissetmemi saglayan ufak seyler var mesela zaman icinde buldum bunlari. Allah şifa versin inşallah.

Tamamen geçmez, dönem dönem baskılanır dönem dönem Coşar bu rahatsızlık. 45 ten sonra daha sakin seyir izleyebiliyor, izlemeye de biliyor. Bu hastalık çocukta da sirayet edebilir.

Benim de çoşkun dönem olmuyor dr artık diğer dönemleri frenlediğimi söylüyor ama uykusuzluk bitkinlik kolumu kaldıramıycak halde olmak çok köyü 2 yılda 8 kere atak yaşadım dr um özel ama ama terapi yapmıyor atak zamanı gittiğimde zaten anlayacak düzeyde olmuyorum atak sonrası da ilaçları verip yolluyor 500 tl de verip geliyorum dr takibi bana güven vermiyor doktor bilgisi paylaşırsan sevinirim

Çocukluk arkadasimda var. Lisede beri dönem dönem atak gecirir. Senede iki üç ayi net hastanede geciyor. Bazi dönemlerde intihar egilimi oluyor. Atak baslar baslamaz hastanede tedavi görüyor babasi doktor olmasina rağmen evde asla birakmiyorlar.

Evliliği sırf bu yüzden düşünmüyor.

Açıkçası cok cok zor bir durum ne denir bilmiyorum.
Yengemde de var cok agir onun ki amcam senenin neredeyse tamamini refakatci olarak geçiriyor.

Allah kolaylik versin.
Tamamen gecmez ama ataklarini azaltacak yada hafifletecek sekilde tedavisi sürebilir ancak.

16 senedir ben bu hastalikla yaşıyorum. İlk yillar ailem cook para doktu Ankarada. Cok doktor degistim ama hastalik hep yaninda baska hastaliklari getirdi. Okb oldum, panik atak oldum ayni zamanda sonra sizofren baslangici bile dediler. Uzun suredir sadece ilac yazdiriyorum ben devlete gidip. Doktorlarin bana ilac yazmak disinda hic faydasi olmadi cunku. Grup terapisine bile soktular beni kafasina çiviler, yani bildigin kafatasisina civileri monte eden kisilerin bile oldugu toplu terapilere girdim. Herkes uçmuştu terapidekilerin yani. Baktim olacak gibi degil ilac kullanimi ve kendi yontemimi buldum acili seneler sonunda. Normal bir insana Cok ama cok komik gelecek seylerden mutlu oluyorum. En basiti agaç kabuklarina dokunmak beni cok mutlu ediyor. Agaçlara sariliyorum :)) Doktorlar kotu diyemem , en azindan hastaligima tani konuldu, hastaligin yaninda getirdigi arkadaslara da oyle ve ona gore ilac kullandim sayelerinde ama bunun disinda baska sey olmadi. Ankaradaysan Cem Atbasoglu vardi Ankara Universitesi tıp fakultesi hastanesinde. O işinde cok iyiydi. Simdi nerede bilmiyorum.

Konuya hakim olmadigimi nereden cikardiniz ?
Su an bu verdiginiz cevap bile sizin tutumunuzu ve siddet egiliminizi ortaya seriyor ,neyin timsali oldugunuza siz degil ,sizin tavirlariniza gore cevreniz belirler ,
Allah sifa versin ,

Sizede geçmiş olsun ben istanbuldayım

Su an bu verdiginiz cevap bile sizin tutumunuzu ve siddet egiliminizi ortaya seriyor ,neyin timsali oldugunuza siz degil ,sizin tavirlariniza gore cevreniz belirler ,
Allah sifa versin ,

K Kuteka 'ya yazmışsınız ama ben de merak ettim, peki konuya hakim olduğunuzu şu yorumunuzun neresinden çıkaralım?

Allah sifa versin ,
Her insan bir olmadığı gibi her bipolar da aynı değil ben çevresi ile barışık biriyim Benim yazdıklarıma da bakılsın sizinkine de kiminkinde şimden eğilimi var görülüyor zaten

Her insan bir olmadığı gibi her bipolar da aynı değil ben çevresi ile barışık biriyim Benim yazdıklarıma da bakılsın sizinkine de kiminkinde şimden eğilimi var görülüyor zaten

Konu acildi ,yorum yaptim ,size begendirme zorunlulugum yok,
,kimse ayranim eksi demez ,sahsiniza yonelik bir yorum degildi ,atarli giderli cevap yazan siz ,ben karsilik verince mi sorun var ,
Bu tavrinizi hastaliginiza veriyorum ,allahtan sifa diliyorum size

Atarlı bir durum yok bütün bipolarlar aynı olmadığını ifade ettim. Bipolarların yanında ilaç kullanılmazca can güvenliğinin olmadığından tutunda saçma sapan Aslı olmayan şeyler yazmışsınız kişiliğinin olmadığından vb. Durumlardan bahsetmişsiniz ben bu hastalığı yaşıyorum üstüne araştırıyorum hekim bilgisi alıyorum kişiliğime de zarar gelmemesi için tedavi gördüm. Peki siz bu hastalığın neresindensiniz topluma bipolarları kötüleme kısmında mısınız

Savunmaya gectiginize gore siz velisi olmalisiniz ,
Kendisdinin atarlandigi konu icin onceki sayfalari okuyunuz ,lutfen

Yorumunuz bir hastalık tanımı değil, heyet kararı içeren hastanın şahsına yönelik özel bir durum.
Ne demek "Can güvenliği bile yok"? İnsanları yanlış yönlendirdiğinizin ve bipolar hastalarını töhmet altında bıraktığınızın farkında mısınız? Sorduğum soruya verdiğiniz şu cevaba bakın, ne kadar saldırganca ve bozuk.

Sizle ne bir bilgi paylaşılır, ne münazara edilir ne de muhatap alınırsınız.
İyi forumlar.

Bipolar bozukluk yaşayanların hikayesini okumuştum. Beyindeki kimyasal eksikliğinden kaynaklandığı yazıyordu. Tam manasıyla geçme gibi bir durumu olmuyormuş ama kontrol altına alındıktan sonra uzun süre atak geçirilmeyebilirmiş. Mesela Nurseli idiz de bipolar hastası bu konu ile ilgili bir röportajı da var. Orada bu hastalığın bir ve iki şeklinde seviyeleri olduğundan bahsetmiş. Teşhis konulduktan ve tedavi olduktan sonra daha yaşanabilir bir hayatları oluyor. İnşallah düzelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…