- 5 Ocak 2015
- 783
- 620
- 103
- Konu Sahibi uykusuzbezelye
-
Şuan tüylerim diken diken oldu allahım yardımcısı olsun. Minik yavruya yazıkBir arkadaşım evleneli iki sene oluyor.
Eşinde obsesif kişilik bozukluğu var. Evlenmeden önce ailesinden çok tepki aldı, karşı çıktılar ancak fark eden bir şey olmadı evlendiler. Evlendikleri zaman bir sıkıntısı yoktu eşinin. Uzun süre de olmadı. Şu an bir çocukları var hemen hemen 1 yaşında. Ancak son zamanlarda eşinin tavırları değişti. En son çocuğunun ağlaması için 'Şunu alın burdan köpek gibi sesler çıkarıyor' diye bağırınca ailesi ikna etmiş İstanbul'a geldiler, tedavi altına alındı şu an hastanede yatıyor hemen hemen iki aydır. İşinden çıktı haliyle, arkadaşım da kayınvalidesinde kalıyor şu an.
Bu tarz rahatsızlık geçiren yakını olan, kendisi atlatan vs var mı? Geçiyor mu tedaviyle tamamen?
Tabi boşan demiyor kimse kıza ama 'Yavrunu düşün nasıl olacak' tarzı tepkiler alıyor ailesinden.
Ne desem, nasıl destek olsam bilemiyorum.
Düzeltme: Rahatsızlığın adını yanlış belirtmişim. Bipolar bozukluk olacak, kusura bakmayın.
Yorumunuz bir hastalık tanımı değil, heyet kararı içeren hastanın şahsına yönelik özel bir durum.
Ne demek "Can güvenliği bile yok"? İnsanları yanlış yönlendirdiğinizin ve bipolar hastalarını töhmet altında bıraktığınızın farkında mısınız? Sorduğum soruya verdiğiniz şu cevaba bakın, ne kadar saldırganca ve bozuk.
Sizle ne bir bilgi paylaşılır, ne münazara edilir ne de muhatap alınırsınız.
İyi forumlar.
Yalnız kim ne yorum yazsa,hep aynı şeyleri söylemişsiniz: "bipoların özelliklerinden biridir bu"Yorum cok net ama okuyabilene ,ilaclarini almadiginda herseyi bekleyebilir yazmisim,siz nasil okudunuz acaba ,algi meselesi tabi ,
Bipolarin ozelliklerinden de biridir bu algi bozuklugu ,istedigi gibi algilamak daha dogrusu
İyiki muhatap almiyorsunuz ,bipolar hastalari ,kendilerine ait ozellikler icin karsindaki insani suclarlar ,
Ornegin kendisi saldirgan tavir sergilerken ,karsindaki tepki verince onu saldirganlikla suclamak gibi ,tipki sizin su asnda yaptiginiz gibi ,
Birde takinti en buyuk sorunlaridir ,bir insana olaya takmak gibi ,sizin bana takmaniz gibi ,
Gecmis olsun size ,allah sifa versin
Yorum cok net ama okuyabilene ,ilaclarini almadiginda herseyi bekleyebilir yazmisim,siz nasil okudunuz acaba ,algi meselesi tabi ,
Bipolarin ozelliklerinden de biridir bu algi bozuklugu ,istedigi gibi algilamak daha dogrusu
Arkadaşım ben seni çok iyi anladım,benim de bildiğim kadarıyla,bipolar,kişilere göre,karaktere göre çok farklılık gösteriyor.Naif biri olduğunu ben okurken bile hissettim Allah dertlerine derman versin..Her insan bir olmadığı gibi her bipolar da aynı değil ben çevresi ile barışık biriyim Benim yazdıklarıma da bakılsın sizinkine de kiminkinde şimden eğilimi var görülüyor zaten
Çok teşekkürlerArkadaşım ben seni çok iyi anladım,benim de bildiğim kadarıyla,bipolar,kişilere göre,karaktere göre çok farklılık gösteriyor.Naif biri olduğunu ben okurken bile hissettim Allah dertlerine derman versin..
Yalnız kim ne yorum yazsa,hep aynı şeyleri söylemişsiniz: "bipoların özelliklerinden biridir bu"
Arkadaşlara yazdığınız yorumlardan bahsediyorum,vakka çalışmalarında gözlemlemeniz burdaki arkadaşlara,şak diye tanı koyma yetkisini vermiyor,hanımefendi gayet sakin yorum yazarken sizin sürekli,rahatsızlığından vurarak,bipolar işte böyle yapar,bipolar işte şöyle yapar, aynen senin davrandığın gibi, şeklinde yorum yapmanız, hiç iyi niyetli değil.Gözlemlerinizi reel hayatta da bu şekilde aktarıyorsanız...Zaten hasta oldugunu vevtedavi gordugunu kendiside belirten arkadas ve velisi malesef bu yorumdan nasibini aldi ,
Hastaligin ozelliklerini ben yazmadim ,biz acizane ogrenip ,vakka calismasinda gozlemliyoruz ....
Yalnız kim ne yorum yazsa,hep aynı şeyleri söylemişsiniz: "bipoların özelliklerinden biridir bu"
Hakkaten tutum ve tavır,bi psikologla örtüşmüyor sayın veli hanım,inşaallah değildir.Genellemeyeyim çünkü çok iyi psikologlar var ve hepsi zamanında öğrenciydiler ama şöyle söyleyebilirim, psikoloji öğrencilerinin bir kısmı çok hevesli oluyor, öyle hevesli oluyorlar, gördükleri tek klinik vakayı genelleyerek böyle sanal alemde gelip doktorculuk oynuyorlar.
K Kuteka nın velisi ilan etti mesela beni arkadaş :)
Ha bunun aksine, bipoları sular seller gibi bildiğini iddia eden psikolog-psikiyatr adayı(!) arkadaşımız, mitoman da olabilir, bilmiyoruz. Çünkü bunun gibi biri daha sarmıştı böyle, psikolog olduğunu iddia ediyordu, ama bir psikolog ile örtüşmeyen davranışlar içerisindeydi. Acil şifalar diliyoruz.
Peki herkes herkesin yorumunu begenmek zorunda mi ?Arkadaşlara yazdığınız yorumlardan bahsediyorum,vakka çalışmalarında gözlemlemeniz burdaki arkadaşlara,şak diye tanı koyma yetkisini vermiyor,hanımefendi gayet sakin yorum yazarken siz sürekli,rahatsızlığından vurarak,bipolar işte böyle yapar,bipolar işte şöyle yapar aynen senin davrandığın gibi, şeklinde yorum yapmanız, hiç iyi niyetli değil.Gözlemlerinizi reel hayatta da bu şekilde aktarıyorsanız...
Hakkaten tutum ve tavır,bi psikologla örtüşmüyor sayın veli hanım,inşaallah değildir.
Ahah ben de bu yorum ne zaman gelecek diyodum,ben kimle bağlantılıyım?Peki herkes herkesin yorumunu begenmek zorunda mi ?
Arkadaslar dediginiz birbiriyle baglantili ,belli ki sizde baglantilisiniz o kisilerle ,
Yorumu begenmedi diye bana agzina geleni yazabiliyor oldukca da saldirgan ben altinda kalmayip cevap verince mi kotuyum ,
Aranizda bipolar klubu mu kurdunuz ,herkesin bir hastaligi derdi var ,bu kadar gocunacak bisi yok ,tedavi olmanin ilk adimi kabullenmektir ,
Kimsenin sahsina degil ,bir hastalik konusunda yorum belirtiyorum ,sahsima yoneltilen onca agir ithama neden ses cikarmadiniz ,
Tarafsiz olmadiginiz cok net
Benim yazdığımdan bu mana mı çıkıyor,tamam.Masallah ,psikologlara kalite kontrolu siz mo yapiyorsunuz ,
Meslek duayeni gibi konusmaniz cok ilginc ,
Yazili olarak lutfen her yere bildirtinde disina cikan olmasin
Biz tedaviyi kabul ediyorum tedavide oluyorum hastalıktan da kurtulmak istiyorum sadece senin bipolar hakkında bildikleirinin aksine başka perspektifler kazandırmaya çalışıyoruz. Bipolar böyle mi de olur güzel yada bilmiyordum diyeceğine bizleri suçluyorsun. İyi temennilerin güzel bize Allah şifa versin diyorsun ya ben hastalığıma rağmen karşındakini dinler önemser haksızsam özür dilemesini bilirim bu Erdemler'e ulaşman dileğiyle.....Peki herkes herkesin yorumunu begenmek zorunda mi ?
Arkadaslar dediginiz birbiriyle baglantili ,belli ki sizde baglantilisiniz o kisilerle ,
Yorumu begenmedi diye bana agzina geleni yazabiliyor oldukca da saldirgan ben altinda kalmayip cevap verince mi kotuyum ,
Aranizda bipolar klubu mu kurdunuz ,herkesin bir hastaligi derdi var ,bu kadar gocunacak bisi yok ,tedavi olmanin ilk adimi kabullenmektir ,
Kimsenin sahsina degil ,bir hastalik konusunda yorum belirtiyorum ,sahsima yoneltilen onca agir ithama neden ses cikarmadiniz ,
Tarafsiz olmadiginiz cok net
Konu sahibinin ,icerigi icin yorum yapmistim zaten sizin icin degil ,neden ustunuze alindiniz ki ,Biz tedaviyi kabul ediyorum tedavide oluyorum hastalıktan da kurtulmak istiyorum sadece senin bipolar hakkında bildikleirinin aksine başka perspektifler kazandırmaya çalışıyoruz. Bipolar böyle mi de olur güzel yada bilmiyordum diyeceğine bizleri suçluyorsun. İyi temennilerin güzel bize Allah şifa versin diyorsun ya ben hastalığıma rağmen karşındakini dinler önemser haksızsam özür dilemesini bilirim bu Erdemler'e ulaşman dileğiyle.....
Bizim burda yazma anacımız biliyorsak bilgilerimizi yaşadıklarımız paylaşmak eğer olabiliyorsa birbirimizi aydınlatmak ortamı gerginleştirmenin kişileri hastalıkları aşalamak olmamalı en azından ben öyle düşünüyorum.Konu sahibinin ,icerigi icin yorum yapmistim zaten sizin icin degil ,neden ustunuze alindiniz ki ,
Kendinizi anlatan bir konu acsaniz ona yorumum bu sekilde olmazdi ,
Eger zarif bir sekilde yorum yapsaydiniz ona gore size cevap verirdim ,
Etki ,tepki meselesi ,icerigi kisiye gore degisir ,
Gul uzatirsaniz ,gul buketi alirsiniz ,
Kaktus uzatirsaniz ,diken alirsiniz ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?