Bipolar Bozukluk

Şuan tüylerim diken diken oldu allahım yardımcısı olsun. Minik yavruya yazık benimde abim bipolar bozukluk. O yüzden daha çok üzüldüm. Dua edecem o bebek ve arkadaşnın eşi
Yüzünden. Onlar ilaçlarını almadığı zaman öyle oluyırlar yoksa normal sizin bizim gibi insanlar yani off çok üzülüyorum çok

Benim arkaďaşm da okb vardı zamanla bipolar bozuklukta ortaya çiktı tedavilerle okb yi atlattı ama bebim bildiğim bipolar hiçbir zaman tamamen yok olmuyomuş iyileşse bile aradabir sorun çıkarıyormuş allah şifa versin ne diyim

İyiki muhatap almiyorsunuz ,bipolar hastalari ,kendilerine ait ozellikler icin karsindaki insani suclarlar ,
Ornegin kendisi saldirgan tavir sergilerken ,karsindaki tepki verince onu saldirganlikla suclamak gibi ,tipki sizin su asnda yaptiginiz gibi ,
Birde takinti en buyuk sorunlaridir ,bir insana olaya takmak gibi ,sizin bana takmaniz gibi ,
Gecmis olsun size ,allah sifa versin

K Kuteka 'ya yazmışsınız ama ben de merak ettim, peki konuya hakim olduğunuzu şu yorumunuzun neresinden çıkaralım?

Yorum cok net ama okuyabilene ,ilaclarini almadiginda herseyi bekleyebilir yazmisim,siz nasil okudunuz acaba ,algi meselesi tabi ,
Bipolarin ozelliklerinden de biridir bu algi bozuklugu ,istedigi gibi algilamak daha dogrusu

Yorum cok net ama okuyabilene ,ilaclarini almadiginda herseyi bekleyebilir yazmisim,siz nasil okudunuz acaba ,algi meselesi tabi ,
Bipolarin ozelliklerinden de biridir bu algi bozuklugu ,istedigi gibi algilamak daha dogrusu
Yalnız kim ne yorum yazsa,hep aynı şeyleri söylemişsiniz: "bipoların özelliklerinden biridir bu"

Şu yorumlardan sonra ben size acil şifalar diliyorum.
En kısa zamanda doktorunuza kavuşur ve tedavi edilirsiniz umarım

Her insan bir olmadığı gibi her bipolar da aynı değil ben çevresi ile barışık biriyim Benim yazdıklarıma da bakılsın sizinkine de kiminkinde şimden eğilimi var görülüyor zaten
Arkadaşım ben seni çok iyi anladım,benim de bildiğim kadarıyla,bipolar,kişilere göre,karaktere göre çok farklılık gösteriyor.Naif biri olduğunu ben okurken bile hissettim Allah dertlerine derman versin..

Yalnız kim ne yorum yazsa,hep aynı şeyleri söylemişsiniz: "bipoların özelliklerinden biridir bu"

Zaten hasta oldugunu vevtedavi gordugunu kendiside belirten arkadas ve velisi malesef bu yorumdan nasibini aldi ,
Hastaligin ozelliklerini ben yazmadim ,biz acizane ogrenip ,vakka calismasinda gozlemliyoruz ....

Günümüzde normal insan yok ki. Sakin kalabilen, stresle başa çıkabilen , empati yeteneği kazanmis, öfkesini kontrol Edip hislerini ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilen kaç kişi var hayatınızda? Psikiyatra gidip "hiçbir şeyiniz yok" cümlesini duyacak bir insan bile yok. Mutlak suretle hafif ya da ağır bir ruh hasarı vardır herkesin.

O yüzden bipolar bozukluğu olan insanlara anormal muamelesi yapmaya lüzum yok. Hasta olduğunu kabul eder ve kendini kontrol etmeyi ogrenirse gayet de uyumlu bir hayatı olabilir. En yakın arkadaşım bipolar benim de. Uzun süren çabalarının sonucunda hastalığını kontrol edebiliyor artık. İlaç ve terapi desteğiyle tabi ki.

Ve emin olun benden daha normal.

Zaten hasta oldugunu vevtedavi gordugunu kendiside belirten arkadas ve velisi malesef bu yorumdan nasibini aldi ,
Hastaligin ozelliklerini ben yazmadim ,biz acizane ogrenip ,vakka calismasinda gozlemliyoruz ....
Arkadaşlara yazdığınız yorumlardan bahsediyorum,vakka çalışmalarında gözlemlemeniz burdaki arkadaşlara,şak diye tanı koyma yetkisini vermiyor,hanımefendi gayet sakin yorum yazarken sizin sürekli,rahatsızlığından vurarak,bipolar işte böyle yapar,bipolar işte şöyle yapar, aynen senin davrandığın gibi, şeklinde yorum yapmanız, hiç iyi niyetli değil.Gözlemlerinizi reel hayatta da bu şekilde aktarıyorsanız...

Son düzenleme:

Genellemeyeyim çünkü çok iyi psikologlar var ve hepsi zamanında öğrenciydiler ama şöyle söyleyebilirim, psikoloji öğrencilerinin bir kısmı çok hevesli oluyor, öyle hevesli oluyorlar, gördükleri tek klinik vakayı genelleyerek böyle sanal alemde gelip doktorculuk oynuyorlar.
K Kuteka nın velisi ilan etti mesela beni arkadaş :)

Ha bunun aksine, bipoları sular seller gibi bildiğini iddia eden psikolog-psikiyatr adayı(!) arkadaşımız, mitoman da olabilir, bilmiyoruz. Çünkü bunun gibi biri daha sarmıştı böyle, psikolog olduğunu iddia ediyordu, ama bir psikolog ile örtüşmeyen davranışlar içerisindeydi. Acil şifalar diliyoruz.

Hakkaten tutum ve tavır,bi psikologla örtüşmüyor sayın veli hanım,inşaallah değildir.

Peki herkes herkesin yorumunu begenmek zorunda mi ?
Arkadaslar dediginiz birbiriyle baglantili ,belli ki sizde baglantilisiniz o kisilerle ,
Yorumu begenmedi diye bana agzina geleni yazabiliyor oldukca da saldirgan ben altinda kalmayip cevap verince mi kotuyum ,
Aranizda bipolar klubu mu kurdunuz ,herkesin bir hastaligi derdi var ,bu kadar gocunacak bisi yok ,tedavi olmanin ilk adimi kabullenmektir ,
Kimsenin sahsina degil ,bir hastalik konusunda yorum belirtiyorum ,sahsima yoneltilen onca agir ithama neden ses cikarmadiniz ,
Tarafsiz olmadiginiz cok net

Hakkaten tutum ve tavır,bi psikologla örtüşmüyor sayın veli hanım,inşaallah değildir.

Masallah ,psikologlara kalite kontrolu siz mo yapiyorsunuz ,
Meslek duayeni gibi konusmaniz cok ilginc ,
Yazili olarak lutfen her yere bildirtinde disina cikan olmasin

Ahah ben de bu yorum ne zaman gelecek diyodum,ben kimle bağlantılıyım?. Bipolar kulübü mü kurduk? Oldu tamamım ben.

Biz tedaviyi kabul ediyorum tedavide oluyorum hastalıktan da kurtulmak istiyorum sadece senin bipolar hakkında bildikleirinin aksine başka perspektifler kazandırmaya çalışıyoruz. Bipolar böyle mi de olur güzel yada bilmiyordum diyeceğine bizleri suçluyorsun. İyi temennilerin güzel bize Allah şifa versin diyorsun ya ben hastalığıma rağmen karşındakini dinler önemser haksızsam özür dilemesini bilirim bu Erdemler'e ulaşman dileğiyle.....

Konu sahibinin ,icerigi icin yorum yapmistim zaten sizin icin degil ,neden ustunuze alindiniz ki ,
Kendinizi anlatan bir konu acsaniz ona yorumum bu sekilde olmazdi ,
Eger zarif bir sekilde yorum yapsaydiniz ona gore size cevap verirdim ,
Etki ,tepki meselesi ,icerigi kisiye gore degisir ,
Gul uzatirsaniz ,gul buketi alirsiniz ,
Kaktus uzatirsaniz ,diken alirsiniz ,

Bizim burda yazma anacımız biliyorsak bilgilerimizi yaşadıklarımız paylaşmak eğer olabiliyorsa birbirimizi aydınlatmak ortamı gerginleştirmenin kişileri hastalıkları aşalamak olmamalı en azından ben öyle düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…