• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar Erkek kardeşim 4 aydır kayıp. Lütfen yardım.

Evet bir de eski konularına baktım konu sahibinin, ilk defa evden kaçmıyor bu kaçıncı kaçışı. Bir sevgi izi, bir rapor vs yok mu?
Eski konularına baktım o zaman da Mugeyi onermisler yine ciddiye almamış.

Kalimeeero Kalimeeero , bakın sanirim kardesiniz almasi gereken tedaviyi o ya da bu şekilde alamamış (yanlış teşhis, kısa süreli yatılı tedavi, kardeşinizin hastaligini kabullenmemesi hepsi olumsuz olmuş). Sevgi izi de yaptiramamissiniz. Müge'ye giderseniz daha çok yardımcı olurlar size emin olun. Sevgi izini de ikna ederler orada yaptirirlar. Daha uzun süre daha iyi uzmanlarla tedavi görme şansı olur. Basit bir sabah programı olarak düşünmeyin bence mutlaka gidin. Bu ilk kaçışı değil bu çocuk memurmus yazık yani, yine kaçacak belli. Durumunuzu anlatın yardım istemekten çekinmeyin.

2019'da bir haftada bulmuşsunuz galiba, şimdi 4 aydır yok belki başına bir şey geldi, belki bir sonraki kaçışında yıllarca kaybolacak. Acil başvurun lütfen.

Bir kaç hafta önce yine kayıp ve hezeyan içinde olan hasta birisi bulundu ve acil hastaneye sevk ettirdiler savcı ile.

Son düzenleme:
Merhaba, bipolar bozukluk yaşayan erkek kardeşim 4 aydır ortada yok. Kayıp ilanımız var. Kendisi atak döneminde muhtelemelen. Ben başka şehirdeyim. Kardeşim istanbul bağcılar' da ikamet ediyordu. Daha önce birlikte yaşarken anadolu yakasında oturuyorduk. Kadıköy'ü seviyor. Orada olabileceğini düşünüyoruz. Bir kaç Kadıköy instagram sayfasında paylaşım yaptırdık. İhbar geldi ama doğrulayamadık. Kendisi rahatsız ya kendisine biri zarar verecek ya da kardeşim birine zarar verecek diye korkuyoruz. Halisünasyon görüyor, ve çevresine karşı şüphe duyuyor. Ne yapabiliriz bu konuda. Fikir verebilecek var mı acaba
Müge anlıya gidebilirsiniz de çocuk bipolar değil şizofreni gibi ya bi halisünasyon görüp ya da bir sanrı yaşayıp birini öldürüse kendini tehlikede hissedip bir zarar verirse çok riskli bunu kullanarak alabileceğiniz bir tedbir yakalama kararı vs var mı onu bir araştırın

Müge anlıya gidebilirsiniz de çocuk bipolar değil şizofreni gibi ya bi halisünasyon görüp ya da bir sanrı yaşayıp birini öldürüse kendini tehlikede hissedip bir zarar verirse çok riskli bunu kullanarak alabileceğiniz bir tedbir yakalama kararı vs var mı onu bir araştırın
Biliyorlar, kayıp ilanı verirken tüm bunları söyledik. Ama pek bir yararı yok. Ona rağmen, '18 yaşından büyük, ben görüşmek veya bulunduğumun bilinmesini istemiyorum derse bişey yapamayız' dediler. Yani illa ya kardeşimin ya da birinin başına bişey gelmesi gerekiyor herhalde. Öylece bekliyoruz ki polis çevirmesine falan yakalanır belki diye

3 yıl önce benim kardeşimde kaçmıştı. Elindeki telefonu satmıştı ve 3 4 gün sonra annemi aramıştı gelip beni alın diye. Aynı hastalıktan var maalesef. Allah affetsin ben geri gelmesin diye bakıyordum çünkü annemi dövmeye çalışmıştı daha önce ilaçlarını kullanmıyor eve zarar veriyor. Kendisi gelmek istemediği sürece biraz zor bulunur polis bile bi şey yapmıyor.
Kardeşimşn şükür öyle olayları olmadı. Yapı olarakta sakin bir çocuk ama rahatsızlığı yğzünden tabi karakter değişimi oluyor. Atak dönemleri çok ürkütücü. Allah size de bize de kolaylık versin. Zor bir hastalık

Evet bir de eski konularına baktım konu sahibinin, ilk defa evden kaçmıyor bu kaçıncı kaçışı. Bir sevgi izi, bir rapor vs yok mu?
Kardeşim de ikinci kaybı. Ama rapor vermiyorlar. Doktorlarla iyi konuşuyor. Halbuki kaç kere Bakırköy' de yattı. Kullandığı ilaçlar ortada. Ona rağmen kardeşime rapor vermiyorlar. Ve biraz boylu poslu, kadın halimizle de zorla götüremiyoruz:(

Telefonla arayan çok fazladır, size sıra gelene kadar çok vakit kaybedersiniz. Direk stüdyoya gitsin anneniz
Annemle eşi arabayla gece gündüz sokak sokak gezdiler. Aramadılar diyemem. Ama işte bir türlü mğge anlı konusunda harekete geçiremedik

Biliyorlar, kayıp ilanı verirken tüm bunları söyledik. Ama pek bir yararı yok. Ona rağmen, '18 yaşından büyük, ben görüşmek veya bulunduğumun bilinmesini istemiyorum derse bişey yapamayız' dediler. Yani illa ya kardeşimin ya da birinin başına bişey gelmesi gerekiyor herhalde. Öylece bekliyoruz ki polis çevirmesine falan yakalanır belki diye
Valla mügede öyle 18 im 38 im işlemiyor gidin şu an beni yanlış anlamayın ama belki size bir rahatlama bile gelmiş olabilir böyle biriyle yaşamak çok zor belasını bulsun bile isteyebilirsiniz yargılamam ama o çocuğun alma yakma ihtimali olan bir canın vicdanını ömür boyu atamazsınız

Merhaba, bipolar bozukluk yaşayan erkek kardeşim 4 aydır ortada yok. Kayıp ilanımız var. Kendisi atak döneminde muhtelemelen. Ben başka şehirdeyim. Kardeşim istanbul bağcılar' da ikamet ediyordu. Daha önce birlikte yaşarken anadolu yakasında oturuyorduk. Kadıköy'ü seviyor. Orada olabileceğini düşünüyoruz. Bir kaç Kadıköy instagram sayfasında paylaşım yaptırdık. İhbar geldi ama doğrulayamadık. Kendisi rahatsız ya kendisine biri zarar verecek ya da kardeşim birine zarar verecek diye korkuyoruz. Halisünasyon görüyor, ve çevresine karşı şüphe duyuyor. Ne yapabiliriz bu konuda. Fikir verebilecek var mı acaba
Neden bu duruma gelene kadar bir yere yatirmadiniz ya birine birsey yapsa Allah korusun muge anliya cikin

Annemle eşi arabayla gece gündüz sokak sokak gezdiler. Aramadılar diyemem. Ama işte bir türlü mğge anlı konusunda harekete geçiremedik
Annenizin sokak sokak araması farklı Müge Anlı'da yüzbinlerce izleyenlerin görüp ihbar etmesi ayrı. İstediği kadar sokak sokak gezsinler, koca İstanbul'da o şekilde evlat bulunmaz. Yazık günah kardeşinize de. Raporu da varmış bulun, gerekirse yatılı tedaviye başlatın. Anneniz gitmiyorsa siz 1 hafta işinizden, eşinizden izin alıp gelip siz çıkın. Annenizin rahatlığını anlayamadım. İnsanın hasta çocuğu kaybolacak hem de 4 aydır ama Müge Anlı'ya çıkmak için bir çaba göstermeyecek. O programa gidip evladını arayanlar nasıl arıyorlar da buluyorlar? Stüdyoya gitmek bu kadar zor olmamalı. Garip..

Anneyi program için niye ikna etmeniz gerekiyor orasını anlamadım çocuk 4 aydır yok. Kendiniz gidebilirseniz gidin. Eğer programa çıkarsanız çocuk bulununca vasilik istediğinizi de belirtin o konuda da hızlı bir şekilde yardımcı olacaklardır.

Rapor vermeyen doktorları da CIMERe şikayet edin mutlaka.

Öncelikle umarım bir an önce kendisine ya da bir başkasına zarar vermeden bulunur. Ancak, ne acı ki bu gibi durumlarda bir tv programından medet umuyoruz. Oysa ki her bir kayıp insan için resmi kurumlarca yapılabilecek ve sonuca ulaştıracak şeyler illa ki vardır. Aynı durumu “kadına şiddet” olaylarında da çok duyuyoruz. “Şikayet ettim,birşey yapamadılar” “illa ölmem mi gerekiyor”cümlesine son zamanlarda hepimiz şahit olmuşuzdur.
Şimdi bu kayıp kişi illa kendisine ya da başka birilerine zarar mı vermeli ki ortaya çıksın? Gerçekten bir yerlerde eksik ve yanlış olan birşeyler var,bu çok bariz.Ben sıradan bir vatandaş olarak bu durumdan çok rahatsızım.
Umarım bir an önce bulunur,kolaylıklar diliyorum. Çok üzücü.

Annenizin sokak sokak araması farklı Müge Anlı'da yüzbinlerce izleyenlerin görüp ihbar etmesi ayrı. İstediği kadar sokak sokak gezsinler, koca İstanbul'da o şekilde evlat bulunmaz. Yazık günah kardeşinize de. Raporu da varmış bulun, gerekirse yatılı tedaviye başlatın. Anneniz gitmiyorsa siz 1 hafta işinizden, eşinizden izin alıp gelip siz çıkın. Annenizin rahatlığını anlayamadım. İnsanın hasta çocuğu kaybolacak hem de 4 aydır ama Müge Anlı'ya çıkmak için bir çaba göstermeyecek. O programa gidip evladını arayanlar nasıl arıyorlar da buluyorlar? Stüdyoya gitmek bu kadar zor olmamalı. Garip..
Yani yargı dağıtıyorsunuz ya burada. Bir de tv de bunu kaç milyon kişinin yapacağını düşünün isterseniz. Evet üzücü, üzülüyoruz. Ama maalesef bunu kaçıncı kere yaşıyoruz. Hastaneye kaçıncı kere gitti, kaç kere evler tutuldu bıraktı kaçtı. Yani neydi o laf 'sınanmamışlığın kibri ile konuşmak' diye birşey var.

Öncelikle umarım bir an önce kendisine ya da bir başkasına zarar vermeden bulunur. Ancak, ne acı ki bu gibi durumlarda bir tv programından medet umuyoruz. Oysa ki her bir kayıp insan için resmi kurumlarca yapılabilecek ve sonuca ulaştıracak şeyler illa ki vardır. Aynı durumu “kadına şiddet” olaylarında da çok duyuyoruz. “Şikayet ettim,birşey yapamadılar” “illa ölmem mi gerekiyor”cümlesine son zamanlarda hepimiz şahit olmuşuzdur.
Şimdi bu kayıp kişi illa kendisine ya da başka birilerine zarar mı vermeli ki ortaya çıksın? Gerçekten bir yerlerde eksik ve yanlış olan birşeyler var,bu çok bariz.Ben sıradan bir vatandaş olarak bu durumdan çok rahatsızım.
Umarım bir an önce bulunur,kolaylıklar diliyorum. Çok üzücü.
Kesinlikle katılıyorum. Çok doğru dediniz. O kadar ihbar var. Cimer e kadar yazdık. Ben kayıp diye bulunduğum karakola gittiğimde bile benim ihbarımı kabul etmediler. İlla ikamet ettiği yerden başvuru istediler. İlla birinin başına bişey gelecek ondan sonra dıyulacak, bilinecek. Bir yerlerde eksik var

Anneyi program için niye ikna etmeniz gerekiyor orasını anlamadım çocuk 4 aydır yok. Kendiniz gidebilirseniz gidin. Eğer programa çıkarsanız çocuk bulununca vasilik istediğinizi de belirtin o konuda da hızlı bir şekilde yardımcı olacaklardır.

Rapor vermeyen doktorları da CIMERe şikayet edin mutlaka.
Cimer'den bu zamana kadar herhangi sonuç alamadık. Keşke her kurum üstüne düşen görevi kayıkıyla yapsa da biz de vatandaş olarak çözüm yolunu buralarda aramasak

Back
X