• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bipolar Erkek kardeşim 4 aydır kayıp. Lütfen yardım.

Bipolar hastaları kendi istemedigi müddetçe yatirilamiyor yani yasak ancak vadisi olursa aile yatirabilir
Keşke herkes bilse. Bipolae deyince ileri derece deli sanıyorlar. Ama doktor genel durumunu iyi görünce yatırnıyor. Ya da hemen salıyorlar

Annenizin sokak sokak araması farklı Müge Anlı'da yüzbinlerce izleyenlerin görüp ihbar etmesi ayrı. İstediği kadar sokak sokak gezsinler, koca İstanbul'da o şekilde evlat bulunmaz. Yazık günah kardeşinize de. Raporu da varmış bulun, gerekirse yatılı tedaviye başlatın. Anneniz gitmiyorsa siz 1 hafta işinizden, eşinizden izin alıp gelip siz çıkın. Annenizin rahatlığını anlayamadım. İnsanın hasta çocuğu kaybolacak hem de 4 aydır ama Müge Anlı'ya çıkmak için bir çaba göstermeyecek. O programa gidip evladını arayanlar nasıl arıyorlar da buluyorlar? Stüdyoya gitmek bu kadar zor olmamalı. Garip..
Hayatımda gördüğüm en aptal yorum olabilir kadın burda elinden geleni yapmış olabildiğince her yere haber salmaya çalışıyor sen de gelip burda büyükleniyorsun. Madem çok biliyorsun adres versin git birlikte ara,bekara karı boşamak kolay tabi. İnşallah aynısı başına gelirde sen gider müge anlıya çıkarsın. Gerçek hayatta böyle bir şey başına gelse bir bk yapmayacak insan gelmiş burda ahkam kesiyo.

Cimer'den bu zamana kadar herhangi sonuç alamadık. Keşke her kurum üstüne düşen görevi kayıkıyla yapsa da biz de vatandaş olarak çözüm yolunu buralarda aramasak
Müge'yi diyorum, başvuracak mısınız? Tamam durumunuz çok zor da bu şekilde bulunması da çok zor, siz de biliyorsunuz.

Ayrica Cimer e şikayet sonucu sapık bir doktoru görevinden aldirtmayi başardık. İse yarıyor bazen

Eski konularına baktım o zaman da Mugeyi onermisler yine ciddiye almamış.

Kalimeeero Kalimeeero , bakın sanirim kardesiniz almasi gereken tedaviyi o ya da bu şekilde alamamış (yanlış teşhis, kısa süreli yatılı tedavi, kardeşinizin hastaligini kabullenmemesi hepsi olumsuz olmuş). Sevgi izi de yaptiramamissiniz. Müge'ye giderseniz daha çok yardımcı olurlar size emin olun. Sevgi izini de ikna ederler orada yaptirirlar. Daha uzun süre daha iyi uzmanlarla tedavi görme şansı olur. Basit bir sabah programı olarak düşünmeyin bence mutlaka gidin. Bu ilk kaçışı değil bu çocuk memurmus yazık yani, yine kaçacak belli. Durumunuzu anlatın yardım istemekten çekinmeyin.

2019'da bir haftada bulmuşsunuz galiba, şimdi 4 aydır yok belki başına bir şey geldi, belki bir sonraki kaçışında yıllarca kaybolacak. Acil başvurun lütfen.

Bir kaç hafta önce yine kayıp ve hezeyan içinde olan hasta birisi bulundu ve acil hastaneye sevk ettirdiler savcı ile.

Arkadaşım bu çocuk zihinsel engelli değil. 30 yaşında kocaman boylu poslu adam. İlaçlarını takip edip kullandığında gayet normal bir insan. Ama atak dönemlerinde crya ilacı (içiyorum deyip) içmediğinde bu şekilde ancak davranabiliyor. Diyorum size, doktorlar bile ciddiye alıp yatış ve rapor vermiyor. Çünkü sizin benim gibi normal biri. Bu insanı sevgi izine nasıl ikna edeceksiniz? Sana rapor alalım diyen anneme bile ben deli değilim diye zorluk çıkaran hastalığı dışında gayet normal bir yetişkin. Ve inanın bu zamana kadar çok uğraşıldı. Bunu yaşamayan bilemez. Başka bir yorumda okudunuz mu bilmem bir arkadaş aynı hadtalıktaki abisi için 'keşke bulunmasaydı' tarzı yorum yapmış. Bir insana bunu söyletebilecek tarzda bir hastalık bu

Müge'yi diyorum, başvuracak mısınız? Tamam durumunuz çok zor da bu şekilde bulunması da çok zor, siz de biliyorsunuz.

Ayrica Cimer e şikayet sonucu sapık bir doktoru görevinden aldirtmayi başardık. İse yarıyor bazen
Siz şanslıymışsınız o zaman. Müge anlıdan aradılar ettiler zaten. Annem kendileri ile iletişim içinde nasıl ilerleyecek bilmiyorum şu an

Hayatımda gördüğüm en aptal yorum olabilir kadın burda elinden geleni yapmış olabildiğince her yere haber salmaya çalışıyor sen de gelip burda büyükleniyorsun. Madem çok biliyorsun adres versin git birlikte ara,bekara karı boşamak kolay tabi. İnşallah aynısı başına gelirde sen gider müge anlıya çıkarsın. Gerçek hayatta böyle bir şey başına gelse bir bk yapmayacak insan gelmiş burda ahkam kesiyo.
Tv programına çıkıp tüm türkiye önünde tüm aile sırlarının ifşa olmasını istememekte var.

Tv programına çıkıp tüm türkiye önünde tüm aile sırlarının ifşa olmasını istememekte var.
E iyi madem çocuk kayıp kalsın. Ne sırrı ifşa olacak yahu? Azarlayip duruyorsunuz milleti size yardimci olmaya çalışıyoruz. Evet iz yaptırmak istemez hasta olduğunu kabul etmez orada belki ikna ederler daha iyi tedavi görebilir yardimci oluyorlar diyoruz. Adam çevresine tehlikeli diyen sizsiniz şimdi normal birisi oldu. Siz bilirsiniz ne diyebiliriz ki inşallah bulunur ne kendine ne de başkasına zarar vermeden.

E iyi madem çocuk kayıp kalsın. Ne sırrı ifşa olacak yahu? Azarlayip duruyorsunuz milleti size yardimci olmaya çalışıyoruz. Evet iz yaptırmak istemez hasta olduğunu kabul etmez orada belki ikna ederler daha iyi tedavi görebilir yardimci oluyorlar diyoruz. Adam çevresine tehlikeli diyen sizsiniz şimdi normal birisi oldu. Siz bilirsiniz ne diyebiliriz ki inşallah bulunur ne kendine ne de başkasına zarar vermeden.
Belki görüşülmeyen ve görüşülmek istenmeyen aile bireyleri vardır. Yani koskoca bir devlette kayıp birini bulmak için tek yol televizyona çıkmak ve bu normal mi? Televizyona çıkmak ve rating malzemesi olmak normal mi? Daha siz burada yargılıyorsunuz. Ve kardeşim tv ye çıkıp tüm türkye de internetlerde vs görünğr hale gelmiş olacak. Hasta diye yapıştıracaklar. Zaten psikolojik olarak hasta birini ben nasıl kolay kolay tv ye malzeme yapabilirim? Zaten hastalığını duyan, öğrenen kendisine ön yargı ile yaklaşıyor. Sizce gerçekten sonsuza kadar tv ve sosyal medyada hasta olduğuna dair iz bırakmak ister mi? İsmini bile yazmıyorum. Çünkü bunları ben intermitten silemem

Belki görüşülmeyen ve görüşülmek istenmeyen aile bireyleri vardır. Yani koskoca bir devlette kayıp birini bulmak için tek yol televizyona çıkmak ve bu normal mi? Televizyona çıkmak ve rating malzemesi olmak normal mi? Daha siz burada yargılıyorsunuz. Ve kardeşim tv ye çıkıp tüm türkye de internetlerde vs görünğr hale gelmiş olacak. Hasta diye yapıştıracaklar. Zaten psikolojik olarak hasta birini ben nasıl kolay kolay tv ye malzeme yapabilirim? Zaten hastalığını duyan, öğrenen kendisine ön yargı ile yaklaşıyor. Sizce gerçekten sonsuza kadar tv ve sosyal medyada hasta olduğuna dair iz bırakmak ister mi? İsmini bile yazmıyorum. Çünkü bunları ben intermitten silemem
Anlıyorum da 4 ay olmuş. Çocuk ne halde yaşıyor mu belli değil, bu durumdan önemli değil bence yazdıklarınız. Evet keşke TV ye çıkmaya gerek kalmasa ama en hızlı çözüm de bu maalesef bu ülkede. Sistem bozuk diye böyle bir fırsatı kullanmamak sizin bileceğiniz bir şey ben kimseyi yargılamiyorum. Dediğim gibi umarım bulunur

Bakış açınız da haklılık payı olmakla birlikte şuan düşünmeniz gerekenler daha önemli bir şey var" kardeşin"..... hayatta mı, birilerinin elinde mi? 4 ay az zaman değil ilaç kullanamıyor tedavisi aksadı.Sokakta ne yapar yolu kimle çakıştı çakışır belli değil.Bürokrasi çok ağır ve sosyal platform ve televizyon baskısı olmazsa işler çok uzuyor burası Türkiye gerçekçi olalım.Polisin aylarca bulamadığını televizyonda 10 dk buluyorlar Sizin için şu an en önemli olan kardeşinizin canı.....

Ben sizi cok cok iyi anlıyorum, benim kardeşim de aynı hastalık da.
Bu hayatta herseyi yasadım. Ama o hastalık varya insanı oyle caresiz bırakıyor ki.
Polis bakmıyor, hastane bakmıyor, yatırsa da max 2 hafta . Yok yani hayattasın ama hergun öluyorsun gibi birşey..

Açıkçası kardeşim 4 aydır kayıpsa son derdim reyting vs olurdu. Yaşadığından emin bile olmadığım kardeşimin gelecekte internette çıkıp çıkmayacağı çok da önemli değil (bence).
Adam hasta. İfşa olsa da olmasa da bu böyle. Müge Anlı'da çok sayıda kayıp kişi hakkında bilgi ve fotoğraf paylaşılıyor. Emin olun kimse onları hatırlamıyor.
Bunun reyting malzemesi olacak tarafı yok. Kendine ya da bir başkasına zarar verme potansiyeli olan birinin bulunup, bir an evvel tedaviye alınmasıyla ilgili bu.
Ancak elbette sizin ve ailenizin kararı. Ben olsam 1 dakika dahi durmam.

Tehlikeli birine zarar verebilir veya zarar görebilir dediniz.

Bu durumda 'ay biz amcamlarla görüşmek istemiyoruz simdi onlar telefonla bağlanır Müge anlıya fılan' dıye bı seçim sansiniz olabiliyor mu yani
Peki yeter ki siz birileriyle muhattap olmak zorunda kalmayın da Kardeşiniz bizlerden birine musallat olsun, sorun değil. Tamam.

annem ve eşi dediğinize göre herhalde babayla ayrı, belki siz de babanızı görmüyorsunuz
aile sırrı ya da ailede görüşülmek istenmeyen insanla derdiniz ne bilemiyorum
çocuk da memurmuş, bi kere zaten işinden oldu muhtemelen şu anda

ve önümüz kış
bu çocuk daha önce kışı sokakta -ya da her neredeyse- geçirdi mi?
belki organ mafyasının ya da bi sokak çetesinin filan eline düşecek?
ya da takip ediliyorum filan diye sanrı görecek birine saldıracak?

sokakta mı kalıyor biriyle mi kalıyor onu bile bilmiyorsunuz, belki madde taşıyor şu anda?
şu aşamada Mügeyse Müge yani, başka yolu yok çünkü. daha 30 yaşında bu çocuk, gencecik. nereye kadar böyle sürecek?

varsayalım ki 5 yaşında bir çocuk bu. şu anda böyle düşünmeniz lazım.

evet bu durumda kimselere kol kanat olacak sistemimiz yok.
"yatırsaydınız" filan diyenler neyin kafasını yaşıyor bilmiyorum hakketen ya hiç psikiyatrik hastalıklı kimseyle muhatap olmadınız herhalde öyle kolaydı yatırmak.

Yani yargı dağıtıyorsunuz ya burada. Bir de tv de bunu kaç milyon kişinin yapacağını düşünün isterseniz. Evet üzücü, üzülüyoruz. Ama maalesef bunu kaçıncı kere yaşıyoruz. Hastaneye kaçıncı kere gitti, kaç kere evler tutuldu bıraktı kaçtı. Yani neydi o laf 'sınanmamışlığın kibri ile konuşmak' diye birşey var.
Ayy ne haliniz varsa görün o halde ne diyelim şimdi size?! Gerçekleri başkasından duymak zorunuza gidiyor. 20 kere de kaçsa yine peşine düşeceksiniz, kardeşiniz, evladınız sonuçta. Ama koca Istabul'da da sokak sokak arayarak adam bulunmaz.
Sevgi izi yaptırdınız mı mesela? Biri görse, bulsa en azından polise haber verir ulaşır, raporu olsa bırakmazlar vs..
Kaldı ki televizyona çıkan anne babayı da büyük ihmalkarlığı yoksa kimse yargılamıyor tam tersine takdir ediyor.
Kaldı ki yaşadığınız hastalığın zor oldugunu az cok tahmin edebiliyorum, babam demans hastası kafa gidip geliyor arada ama ne yapalım, biz ve polis yeterli gelmiyorsa mecburuz başka yol bulmaya..

Son düzenleme:
Beddua ederken dikkat et de başına gelmesin! Allah herkesin kalbine göre versin.
Benim canım, ciğerim ortada olmasa bırak Müge Anlı'yı gerekirse her kanala çıkar ararım. Ayıp mı kardeşim kaybolan akrabamı aramak?! Siz neden gocunuyorsunuz bu kadar?!

En özgüvenli insan bile müge anlıya çıkarken tereddüt eder burada klavyeden millete ahkam kesip durmuşsunuz oraya çıkmaya çekiniyorsanız bulun bir konuşmacı ücretli şekilde orada derdinizi sizin yerine anlatsın illa akraba olması gerekmiyor kardeşinizin fotoğrafının 1 dakika boyunca görülmesi bile yeterli.

Back
X