bipolar eşim bi şans daha istiyor boşanmamak için

selisya

olduğu kadar , Olmadığı KADER!!!..
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
596
67
53
35
kızlar merhaba öncede yazmıştım eşim bipolar diye şimdi eşim bi şans daha istiyor doktor seni çok iyi gördüm ilaçlarını düşüreceğim demiş 10 gün önce düşürmüş böyle giderse ileride ilacını bırakabilirsin demiş benden bi şans istiyor ben eşime 3 kere şans verdim hepsi boşa çıktı şimdi cesaret edemiyorum çalışıyormuş gayet iyiyim diyor hastaneden çıktığımdan beri hiç hastalanmadım dedi ne yapacağım kararsız kaldım 7 yaşında kızım var

çabalıyorsa ve eşinizi seviyorsanız neden olmasın..

ama gerçekten iyileşti mi önce gözlemleyin bence.

Mantıken düşündüğümde eşiniz bu depresyon hastalığına durduk yere yakalanmamıştır bu durumda ona destek olmanız gerekirken neden ayrılmayı düşünüyorsunuz ki eşiniz aynı yastığa baş koymuşsunuz ve minik bir kızınız var ailenizi kurtarmak belkide sizin elinizde siz o durumda olsaydınız eşiniz sizden ayrılmak isteseydi size destekçi olmasaydı kızınızı alıp gitseydi ne hissederdiniz çok zor bir durum empati kurmak lazım.

çabalıyorsa ve eşinizi seviyorsanız neden olmasın..

ama gerçekten iyileşti mi önce gözlemleyin bence.

şuanda çok iyiyim diyor doktorda iyi demiş 3 defa içicem diye söz verdi ama içmedi ilaçlarını kullanmadığı için evden ayrıldım boşanma davası açtım bi şans diyor dava yakın gözlemlemem için 4 aya ihtiyacım var ozaman belli olur iyileştiği

eşimle evlenmeden önce hastaymış bizden sakladılar ben hamileyken öğrendim hasta olduğunu ilaçlarını içersin bi şey olmaz dedim hep yanında oldum eşim ilaçlarını düzeli kullanmedı 2 kere hastaneye yattı atak döneminde zor şeyler yaşadık kızım da çok korktu 10 yıldır bipolar hastası 8 yıldır evliyiz

Belkide Allah evliliğinizi sınıyor çok derdiniz olabilir tabiki sizde haklısınız ama o kadar sene yan yana bulunmuşssunuz gerçekten elele verirseniz bence üstesinden gelebilrsiniz en kötü hastalıkların verem kanserin bile çoğu tedavisinde moral ön plaanda moral verin sizde üzülürseniz o çaresiz kalır onun mutluluğu sizlersiniz bir evlilik bitti dedin mi bitmemeli bence bittikten sonrasını bir düşünsenize ne kadar boş onu o karanlık kuyuda bırakmayı değilde ordan çıkarma yollarını düşünmeye çalışın derim tabiki karar sizin hakkınızda hayırlısı olsun inşallah eşiniz iyileşir ve aranıza mutluluk katar inaşallah :)

inşaallah iyileşir ama bipolar ömür boyu tedavi gerektirn bi hastalık eşimde ilaç konusunda sözünde durmuyor hersene aynı sorunları yaşamaktan yoruldum allahım hakkımızd hayırlı olanı eylesin dua edlim birbirimize

Ben olsam inanmam.
3 defa şans vermişsin.
Şimdi gitmişsin.
Zor olan gitmek,zaten sen bunu başarmışsın.
O şimdi zora düştüğü için seni arıyor.
Yapma arkadaşım yapma,yazık etme kendine artık.

3 defa şans verdiğim için gitsemde sonu yine boşanma gibi çünkü ümidim kalmadı sevmek yetmiyor sanırım güvenemiyorum eşim çok iyi insan bi dediğini iki etmez ama ilaçlar konusunda zorluyor iki arada bi derede kaldım

İyileşmek için çaba gösterseydi, o zaman bırakma derdim.
Şimdi pişman olsa bile çok geç bence.

yalan söylüyo olabilir bence doktoruyla birebir kendiniz konuşun.

yalan söylüyo olabilir bence doktoruyla birebir kendiniz konuşun.

babası öyle söylemiş bilmiyorum artık güvenemediğim için kim doğru söylüyor bilemedim yalan söylemez diye tahmin ediyorum

inşallah iyi olur buda Allahıın taktiri ilahisi ne diyim siz bilirsiniz sizin kendi aileniz bu durumda ne söylüyor peki

Bu gecicek bir hastalik degil. Ortada cocuk var. Cocugun bipolar hastasi bir babayla buyumesi de ona gunah. Daha once de konustuk konu sahibiyle. Esi hic caba sarfetmiyor.(

canım içinden ne yapmak geliyorsa onu yap boşanmayı aslında istemiyorsun biliyorum biraz azmini görsen herşeyi kabulleneceksin her ne olursa olsun ben yine bi şans vermen taraftarınım neden bilmiyorum

Bu gecicek bir hastalik degil. Ortada cocuk var. Cocugun bipolar hastasi bir babayla buyumesi de ona gunah. Daha once de konustuk konu sahibiyle. Esi hic caba sarfetmiyor.(
geçmeyen bir hastalık olabilir ama bu o çocuğa nasıl günah olur Allah ona o babayı
onada o aileyi vermiş ilerde babanın böyle hastalığı vardı seni ondan uzak tuttum deseniz sizce nasıl bir tepki alırsınız

Babam bipolar. Onunla büyüdüm. Aşırı baskı, dengesiz tavırlar, bazen çok mutlu bazen çok sinirli, neye ne tepki vereceği belli olmayan bir baba. Kızmasın sinirlenmesin diye devamlı susmayı, haklı olduğum zamanlarda bile daima susmayı, babaların istediği zaman sinirlenebileceği ortalığı yakıp yıkabileceği fikriyle büyütülen ben. bugün 26 yaşında uçak yüksek mühendisi ben. Hiçbir yerde hakkını savunamayan, herkesten korkan pısan, bipolar başlangıcı ve sosyal fobi tedavisi gören yine ben. Bu annemin günahı bence babamın değil. :)

bende zaten başında bu depresyon hastalığına durdurk yere bulaşmamaıştır gbi bir cümle söyledim elbette bir sebebi vardr arkadaştan önce veya sonra fark etmez tarif ettiğiniz baba tavırları normal bipolar olmayan insanlarda da var ve bu bir günah değil bence ne olursa olsun Allah herkesin yardımcısı olsun

Genel anlattim ben zaten bu kadarcik degil bu hastalik. Mesela hastanede cok ileri seviyedekiler engelli raporu alip devletten maas aliyorlar. Gunluk hayati cok etkiliyor.

Ayrica doktorumuz genetik oldugunu soyluyor. Dis etkenler daha az etkili. Cift kutuplu kisilik bozuklugu turkcesi. Yanlis anlamayin sizi alintiladim tartismak icin degil de basit bir depresyon olmadigini anlatmak istedim ben..

Konu sahibi biraz daha beklemeli bence. Daha once de konustuk insani vicdani rahat birakmaz bu sekilde bir ayrilikta. Bakalim bu sefer ilaclarini kullanicak mi ise gidicek mi..

Ayrilmayacaksa da kizini kollasin lutfen.

Ben anneme cok ofkeliyim beni ezdirdigi icin.

Son düzenleme:

Eger böyle bir hastalik tecrübesi yasamadiysaniz anlayamazsiniz.Tedavi olmak istemeyen bipolar hastasi bir babadansa, ayri yasamalari cok daha saglikli.Kücücük bir cocugun ruh halini bozmak adina birlikte yasamayi düsünmek hic mantikli degil.Olan ese ve cocuguna olacak.

Sevgili konu sahibi 3 defa denemissiniz ben düzelecegine inanmiyorum ama karar sizin tabi.Tekrar ayni seyleri bastan yasamak sizi de kizinizi da cok yipratacaktir.Bence ayrilin ama esinize destek olmmya da devam edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…