• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bipolarım, kafam bulamaç halinde!

Morbidanqel

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
863
375
323
Merhaba. Ben bipolar hastasıyım başlıktan da anlaşılacağı üzere.Öncelikle ruh hastalığı sayfasında açtım ama cevap gelmedi konuma burası daha kalabalık diye buraya yazıyorum umarım silinmez. Yılbaşından beri hastayım. 4 ay geçti ve hala iyileşemedim. Mani ve depresyon bir arada görüldü yani saat başı değişiyordum. Karma dönemden geçtim yani. 3 hafta hastanede yattım. Martın ortası gibi çıktım hastaneden. Bugün 24 Nisan. benim öfke nöbetlerim, beynimde uçuşan düşünceler,hareketlilik,enerji artışı,alışveriş isteği,çok konuşma,daldan dala atlama ya da tam tersi depresif hissetme gibi durumlarım düzeldi çok şükürki. Fakat depresyon şiddetli devam ediyor.12 saat uyuyorum kullandığım ilaçlar mgı az geldi beni koruyamadı sanırım büyük biratak geçirdim.İlaçlar malum uyku yapıyor. Enerjisiz hissettiriyor, konuşmaları bile zor algılıyorum, en basit işleri yapamıyorum, beynimde tahta gibi bir şey var iletiler gitmiyor sanki...2016'daki atağımda da bu oldu ama hastaneden çıktıktan bir süre sonra iyileştim.. 2016da da iyileşemicem diye strese girdim bu senede aynı stresi yaşıyorum. Bu defa çok korkuyorum tekrar atak geçiririm diye Türk kahvesi,yeşil çay falan ya da başka bir ilaç içmiyorum ilaçlarla etkileşir diye... bana yardımcı olabilecek, cevap verecek biri var mı?

Son düzenleme:
Rexapin ve seroquel çok uyku ve iştah yapar zaten, ikisi de insanı hantallaştıran ilaçlar; muhtemelen doktorunuz manik dönemin bitişinden tamamen emin olmak ve riske atmamak için bu ilaçlara devam ediyor ama depresyona kayıyorsanız bu ilaçların azaltılarak kesilmesi gerekiyor ki depresyona shift yapmasın.

Enerjinizin çok düştüğünü, sürekli uyumanın sizi daha depresif hissettirdiğini ve depresyona girmek üzereymiş gibi hissettiğinizi doktorunuzla paylaşın, kendisi kontrollü olarak gerekli görürse bu ilaçları kesecek ve bir süre sadece depakin vb. bir düzenleyici ile götürecektir. Yaz aylarına doğru antidepresana geçer ve kendinizi gözlemlersiniz.
Özetle, durumunuzu doktorunuzla paylaşıp depresyon hissinin ağır bastığını belirtin.

Biliyorum, enerjisiz hissediyorsunuz ve fiziksel aktiviteler çok sıkıcı ve yorucu görünüyor gözünüze ama, mümkün olduğunca günlük, en azından 30 dk-1 saatlik açık havada yürüyüş yapmaya çalışın, duş da iyi gelir, kendinizi bol bol soğuğa yakın ılık suyun altına atın, biraz dimağınızı açar bu ve hiçbir şekilde dışarı bile çıkmak istemiyor, kendinizi zorlayamıyorsanız; sizi rahatlatacak, aklınızı dinamik tutacak birkaç bilgisayar oyunu oynayın. Super Mario, Rayman, Astroneer, Hat in time gibi oyunlar zihninizi açarken bedenen de sizi yormaz. Geçmiş olsun.

Bu ilaçların hepsini kullanıyorsanız uyku yapması çok normal
Zamanla dozları azaltılacaktır
Üzüntülü stresli her türlü ortamdan sohbetten hatta filmden uzak durmanızı önerebilirim
Benim de babam bipolar böyle dedikçe kendine dert arayıp geçmişten ordan burdan açar stresli konuları
Bu elbetti ki karakter meselesi
Daha önce geçti tecrübeniz de var yine geçecek elbette
İlaçlar düzene girdikten sonra bidaha atak geçirmeyecek duruma da geleceksiniz
Lütfen stres yapmayın

Çok geçmiş olsun.
Bence biraz uzak kalıp , iyi bir tedavi olmanız gerekiyor.
Özellikle telefon , televizyon gibi şeylerin tetikleyici olduğunu okumuştum.
Hepimiz git gide bipolar olmaya başladık:KK43:
ben zaten facebook, instagram,twitter hesaplarımı kapattım sahte bir isimle bakıyorum. Çünkü insan arkadaşlarıyla kendini karşılaştırıp insanlar mutlu ben değil diye üzülüyormus ondan...

ben zaten facebook, instagram,twitter hesaplarımı kapattım sahte bir isimle bakıyorum. Çünkü insan arkadaşlarıyla kendini karşılaştırıp insanlar mutlu ben değil diye üzülüyormus ondan...
O görüntülerin çoğu sahte
Tabi umudumuz gerçek olması yönünde
Kullansanız bile sizde koyarsınız gülerken eğlenirken
Kimse mutsuz anını koymuyor ki

O görüntülerin çoğu sahte
Tabi umudumuz gerçek olması yönünde
Kullansanız bile sizde koyarsınız gülerken eğlenirken
Kimse mutsuz anını koymuyor ki
Yine de insanlar hava atma gösteriş meraklısı ben bir hasta olarak garibime ve sinirime gidiyor insan bir güzel söz paylaşır iki de bir saçma sapan storyler insanlar şöyle desin diye... tabi normal insanda sıkıntı yok, ben hastayım ondandır.

Yine de insanlar hava atma gösteriş meraklısı ben bir hasta olarak garibime ve sinirime gidiyor insan bir güzel söz paylaşır iki de bir saçma sapan storyler insanlar şöyle desin diye... tabi normal insanda sıkıntı yok, ben hastayım ondandır.
Lütfen ben hastayım gibi birşey dayatmayın kendinize
Hepimiz ismi başka da olsa benzer süreçlerden geçiyoruz
Bunların hepsi geçecek
Öylesine demiyorum demiştim daha önce de babam son 20 yıldr hiçbir kötü olay yaşamadı

kendinize odaklanmayın
devamlı kendinizi ne hissettiğinizi kontrol edip kendi kendinizi didiklemeyin. bırakın...

maneviyata yönelin.
pencerenizi sadece kendi yansimanizi ve etrafinizdakileri görecek kadar aralamak yerine tüm kainatı evreni seyre dalacak kadar, sonuna kadar açın.

Bende de baslangici var. Surekli dusunmekten, saat basi degisik duygular hissetmekten, bir anda aglarken bir anda gulmeye baslamaktan biktim. Tek kalinca artiyor bu ozellikle. Cinnet geciricekmisim gibi hissediyorum. Tek kalmamaya calis ve ozellikle bir ugrasin olsun. Ben calisirken bir teyzeyle tanismitim. Esini kaybetmis buyuk sıkıntılar yasamis. Bir suru ilac vermis doktor. Hepsini çöpe atmis. Nasil ustesinden geldin dedigimde balik tuttum dedi. Bunu hobi halina getirmis ve rutine bindirmiş. Bos kalmamak cok onemli psikolojik hastaliklarda. Rabbim sifa versin cumlemize. Bu devirde hersey cok zor ama dort elle de sarilmak lazim.

Yalnız değilsiniz. Öncelikle bunu bilin.

İlaçların yan etkilerinin insanı nasıl etkilediğini çok iyi biliyorum. Doktorunuzla sürekli temas halinde olun ve hangi ilacın sizi nasıl etkilediğini, rahatsızlıklarınızı mümkün olduğunca sık paylaşın. Bir durumda ya da bir kişiye iyi gelen ilaç, başka birinde tam tersi etki yapabiliyor ya da ihtiyacınız olan etkiyi yan etkisi daha farklı bir ilaç sağlayabiliyor yer geldiğinde.

Durumunuzu kabullenin. Ben hastayım, diye değil zor zamanlar yaşıyorum, yaşayabilirim, ama geçecek, diye düşünmeye çalışın. Kendinizi bu konuda yönlendirin. Hiçbir şey geçmeyecek gibi geldiğinde iyi olduğunuz zamanları hatırlayın. Daha önce toparlamışsınız, tekrar yapabilirsiniz.

Zor biliyorum, ben dahil buradaki çoğu insan sizin ne yaşadığınızı anlayamayız. Kendinizin en iyi dostu haline gelmeli, size ne iyi geliyor, hangi durumlarda tetikleniyorsunuz, bunları belki de fark etmelisiniz. Terapi görüyor musunuz bilmiyorum fakat psikoterapi bu süreci daha kolay yaşamanıza yardım edecektir.

Mutlaka ama mutlaka beyninizi meşgul edecek bir uğraşınız olsun. Bu iş olabilir, hobi olabilir. Sürekli yapamayabilirsiniz, içinizden gelmeyebilir, fakat elinizden geleni yapın odaklanmak için.

Ve lütfen bu dahil buradaki yorumların çoğunun hariçten gazel okumak olduğunu da unutmayın, sizi incitmesin.

Umarım bir an önce daha iyi hissedersiniz.

Merhaba. Ben bipolar hastasıyım başlıktan da anlaşılacağı üzere.Öncelikle ruh hastalığı sayfasında açtım ama cevap gelmedi konuma burası daha kalabalık diye buraya yazıyorum umarım silinmez. Yılbaşından beri hastayım. 4 ay geçti ve hala iyileşemedim. Mani ve depresyon bir arada görüldü yani saat başı değişiyordum. Karma dönemden geçtim yani. 3 hafta hastanede yattım. Martın ortası gibi çıktım hastaneden. Bugün 24 Nisan. benim öfke nöbetlerim, beynimde uçuşan düşünceler,hareketlilik,enerji artışı,alışveriş isteği,çok konuşma,daldan dala atlama ya da tam tersi depresif hissetme gibi durumlarım düzeldi çok şükürki. Fakat depresyon şiddetli devam ediyor.12 saat uyuyorum kullandığım ilaçlar mgı az geldi beni koruyamadı sanırım büyük biratak geçirdim.İlaçlar malum uyku yapıyor. Enerjisiz hissettiriyor, konuşmaları bile zor algılıyorum, en basit işleri yapamıyorum, beynimde tahta gibi bir şey var iletiler gitmiyor sanki...2016'daki atağımda da bu oldu ama hastaneden çıktıktan bir süre sonra iyileştim.. 2016da da iyileşemicem diye strese girdim bu senede aynı stresi yaşıyorum. Bu defa çok korkuyorum tekrar atak geçiririm diye Türk kahvesi,yeşil çay falan ya da başka bir ilaç içmiyorum ilaçlarla etkileşir diye... bana yardımcı olabilecek, cevap verecek biri var mı?
Aynı hastalıktan 5 sene boyunca tedavi olarak kurtuldum. Belirtileriniz benimkiyle aynıydı. 2011 de Major depresyon + narkolepsi + ve bipolar bozukluk tanısı kondu. İşinin ehli mükemmel bi doktorla tanıştım tedavi oldum ilk bir ay pek ise yaramadı ilaçlar ama yavaş yavaş etkisini gördüm 4 yıl içinde ilaçları azaltarak tek ilaçla kaldım. Son bir yıl sadece gece ilacını aldım ve temmuz 2016 da ilacı bıraktım. Ailem eşim herkes bırakmamami söyledi ama ben iyileştiği mi hissediyordum. İlacı bırakınca 15 gün perişan dolaştım ortalıkta ama sonra iyi oldum şimdi çok şükür çok iyiyim. Herşey beyinde başlar

Aynı hastalıktan 5 sene boyunca tedavi olarak kurtuldum. Belirtileriniz benimkiyle aynıydı. 2011 de Major depresyon + narkolepsi + ve bipolar bozukluk tanısı kondu. İşinin ehli mükemmel bi doktorla tanıştım tedavi oldum ilk bir ay pek ise yaramadı ilaçlar ama yavaş yavaş etkisini gördüm 4 yıl içinde ilaçları azaltarak tek ilaçla kaldım. Son bir yıl sadece gece ilacını aldım ve temmuz 2016 da ilacı bıraktım. Ailem eşim herkes bırakmamami söyledi ama ben iyileştiği mi hissediyordum. İlacı bırakınca 15 gün perişan dolaştım ortalıkta ama sonra iyi oldum şimdi çok şükür çok iyiyim. Herşey beyinde başlar

Back
X