bipolarım üstelik......

Toplumun bize dayatmasının sonucu bir tarz düşünceler.

İnançlı bir insanım, evlilik öncesi cinsel birliktelik olmaması inancimin bir parçası.

Ama bizim dinimiz sadece bundan ibaret değil, kapalı olduğunuzu yazdığınız için söylüyorum bunları, dinen birçok konuda hata yaparken sıkıntı olmuyorda iş cinsel birliktelik ve kızlık zarına gelince zaten bozuk olan psikolojiyi iyice bozacak noktaya geliyor. Neden? Çünkü toplumun dayatması bu, özellikle kadınlar için.
Mesela bu durumu yadırgayan insanlar kendi ayıplarını asla görmezler.
Zina yapanı yerin dibine sokar ama faizi helalleştirir adeta kendi bahaneleriyle. Çünkü dinin bir hükmünü yok sayıp diğerini bir günahtan daha büyük yere koymak bizim işimiz.

Hiçbir dini yasağı normalleştirmiyorum ama kendinize bu konu üzerinden eziyet etmeyin. Tövbe edin ve kendinizi psikolojik olarak iyileştirmenin yollarına bakın. Zaten bu psikolojiyle evliliği de düşünmeyin.

kadınlar erkeklerı nıye bukadar abartıyor ben anlamıyorum
ugruna neler yapmayı dusunuyorlar
bır ınsan kendı bedenıne ne yapmak yaptırmak ıstıyorsa yapsın kımseyı ılgılendırmez
evlılık hayatın zorunlulugu da degıl
kımse kımseye bekaretın hesabını soramaz ha kişi kendını evlenecegı kısı ıcın saklamıstır karsısında oylesını ıster tamam dogru bır yaklasım ama yemıs her haltı bakıre kız olsun dıye tutturur oylesıne hıc ıcım acımaz oylelerı de kendılerını kandıran kadınlara denk gelsınler ısterım hayatlarının dersı al sana dıye

kımın ne oldugunu bılemezsınız bır ınsan da bırtarafına bakınca anlasılmaz zarın var evet sen olmussun zarın yok , evet sen ınsan olamamıssın gıbı bırsey yok

ben zardan kurtulmak ıcın amelıyat oldum :D arkadas amelıyatla kondurmayı dusunuyor cok luzumsuz gereksız bırsey .

bu kızlara ders olacak bır konu. pısman olacagınız bırsey yasamayın , yasıyorsanız arkasında durun, pısman olacaksanız nıye yapıyorsunuz ne gerek var bu kadar strese ?

ben bakıreyım dıye madalya takan olmadı bakıre oldugu ıcın madalya alan var mı ? ustelık dedıgım gıbı yapısmıs kalmıs gıtmedı bı turlu amelıyatla aldırdık keske dogustan olmasaymıs dedım hep

yanı kafanıza cok takıyorsunuz buda rahatsızlıgınızdan sanırım . zar bır sorun degıl kafanızdakı dusunler sorun . bunu cozmek ıcın de tedavıyı aksatmayın .

siz napardınız peki saklar mıydınız bekaretinizin olmadığını benim yerimde olsanız

Ben müslüman bir kadınım.. ben Allah'n bana verdiği hakki hukuku bilirim. Ne kocamn ne de başka birinin bana bekaret başligi altında evlendikten sonra soru sorma hakkı yok çünkü Allah kadının bu konudaki gururunu koruyor sonuçta her kadın ilk gece kanama yaşamıyor haliyle sen bakire degilmiydin sorusunu kimseye düşmüyor... Evlenmeden önce sorarsa cevaplarım veya o sormadan yaşadığımı anlatırım... kabul eder etmez ona kalmış...
Keyfi bilir..

Evlenip boşanmış “kadınlar”... 18 yaşını aşmış her dişi insan kadındır, 18 yaşından küçüklere kız, kız çocuğu, genç kız deriz.

Türkiyede bekaret önemli değil çünkü Türkiye sizin çevrenizden ibaret değil. Sizin çevrenizde bekaret önemli olabilir.
Yapmayın ama. Gerçekleri konuşuyoruz şurada. Bu bir sorun olabiliyor maalesef. Ben de yazarken “maalesef” kelimesini kullandım farkettiyseniz. Yani bana göre de bu doğru değil. Ama yok bekaret önemli değil dersek konu sahibini boşa ümitlendirmiş oluruz.

Sen kendini biliyorsun seni kabul etmeyen guvenmeyen biriyle neden birlikte olasin? Gonder gitsin. Gecmisi geride birakip meslegine bak. ne kadar kulturlu bir cevrede olma imkani saglarsan simdi gordugun bu buyuk sorun toz tanesi kadar sorun olarak gormeyeceksin. Aksi takdirde gelecegini inşa edemezsen cevren de kotu olur, karsina hep internette gordugun o keko erkekler cikar. ona da zamani gelince dusunursun kisacasi simdiye bak

Önce ruhunu onar kendine iyi davranmayı öğren takılı kaldığın yerden kop hayatın akışına bırak kendini çok klasik olacak ama geriye bakarak ileriye yürüyemezsin.Kizlik meselesini de kafana takma karşındakini önce tani seni tanımasını sağla iş oraya gelirse guvenirsen istersen söylersin istemezsen söylemez bir çaresini bulursun tabi o yük senin hep omuzlarında olacak

Arkadaşlar o kadar dertliyimki size anlatamam.Bazı şeyleri kimseye anlatamazsın ve içinde büyür büyür...15 yaşından beri psikiyatriste gidiyorum 21 yaşına kadar teşhisim anksiyetene bozukluk denilen basit bir tanıydı... ve üniv3 te bipolar bozukluk(manik depresif) denilen bi hastalık konuldu...
19 yaşında erkek arkadaşım yüzünden bekaretim gitti ve ben kendime bunu nasıl yaptım diye hala soruyorum ve anlam veremiiyorum.tabi o zamanlar sorun etmiyordum bunu çünkü o zaman evlenme çağına yanaşmamıştım ve diktirmenin bu kadar uğraştırıcı bir işlem olduğunu bilmiyordum bu bir ''yalancılık,kandırma'' da olsa bunu yaptıracaktım, daha çok var diye düşünmüyordum. Ama sağlık sorunlarımın çekilmeyecek hal alması( okula ara vermem, beyindeki donukluk sebebiyle kpssyi kazanacakken kazanamamak) bu sene büyük bir manik atak geçirdim ve 6 aydır bitmedi. Evet manikten çıktım ama takıntılı bir insan oldum geçmişi çok düşünüyorum bundan önceki dürüstlüklerim hiç işe yaramadı, erkek arkadaşımdan biri istenmeyen bir it gibisin s'kik dedi diğeri bana kendini kakalamaya çalışıyorsun dedi ve ben erkeklerin ağzını aramak için bi evlilik sitesine girmiştim orda da çoğu çok kötü gözle bakıyor. Ve ben diktirme kararı alsam mı almasam mı bilemedim ben yalan söylemeyi beceremeyin,fazla dürüst ve saf bir insanım yani bu yalan bende sırıtır mı? Diktirdikten sonra evlendikten sonra adama vicdan azabıyla diktirdim seni kandırdım diyebilirim hayatımın sonuna dek susamam.
Psikolojim bozuk bu yıl hastanede yattım ve beynimdeki donukluk hala geçmedi ve her sabah hamile kalmış olarak uyanıyorum 5 buçuk sene olmasına rağmen üstüne üstlük başörtülü bi bayanım durumumu ailem biliyor bi atak sırasında söylemiştim. Bana ne tavssiye edersiniz?
Bekareti bu kadar takma sebebiniz ne

ailemde yine kullanırlar diye dışarı bile çıkartmıyolar hiç arkadaşım yok dört duvar arasında kaldım
Bence tedavi olup iylesmeuene kadar. Çıkma zaten. Gerçekten okadar kötü insanlar varki. Ailen endiselenmekte haklı. Ne zaman toparlandin. Iylestin. Sonra kendi ayaklarinin üstünde dur. Biriyle beraber oldugunuda asla kimseye söyleme kim oluyorsa olsun. Soylendikce duyuluyor. Ve büyük günah her seyden önce ama bunu sen tek bildigin için tovbe etsen. Rabbim affeder. Eğer yayarsan. Öbür dunyada sana şahitlik ederler. Ozaman da iyi olmaz. Ne olursa olsun bazen insan herseyi anlatmicak ozellikle bir kötülük yada günah. Toparlan okulunu bitir mesleğini eline al. Ve seni gercekten seven birine bekarete onem vermeyene gönül ver. Heralde ilk tanisacagin erkege bu sorunu anlatacak degilsin ya bir tani zaten sohbet arasinda ister istemez o konularda konuşuluyor baktin onem veriyor geri adim atarsin ve bitirirsin. Illa sen bekaret istiyorsun bende de o yok demen de gerektirmiyor

Arkadaşlar o kadar dertliyimki size anlatamam.Bazı şeyleri kimseye anlatamazsın ve içinde büyür büyür...15 yaşından beri psikiyatriste gidiyorum 21 yaşına kadar teşhisim anksiyetene bozukluk denilen basit bir tanıydı... ve üniv3 te bipolar bozukluk(manik depresif) denilen bi hastalık konuldu...
19 yaşında erkek arkadaşım yüzünden bekaretim gitti ve ben kendime bunu nasıl yaptım diye hala soruyorum ve anlam veremiiyorum.tabi o zamanlar sorun etmiyordum bunu çünkü o zaman evlenme çağına yanaşmamıştım ve diktirmenin bu kadar uğraştırıcı bir işlem olduğunu bilmiyordum bu bir ''yalancılık,kandırma'' da olsa bunu yaptıracaktım, daha çok var diye düşünmüyordum. Ama sağlık sorunlarımın çekilmeyecek hal alması( okula ara vermem, beyindeki donukluk sebebiyle kpssyi kazanacakken kazanamamak) bu sene büyük bir manik atak geçirdim ve 6 aydır bitmedi. Evet manikten çıktım ama takıntılı bir insan oldum geçmişi çok düşünüyorum bundan önceki dürüstlüklerim hiç işe yaramadı, erkek arkadaşımdan biri istenmeyen bir it gibisin s'kik dedi diğeri bana kendini kakalamaya çalışıyorsun dedi ve ben erkeklerin ağzını aramak için bi evlilik sitesine girmiştim orda da çoğu çok kötü gözle bakıyor. Ve ben diktirme kararı alsam mı almasam mı bilemedim ben yalan söylemeyi beceremeyin,fazla dürüst ve saf bir insanım yani bu yalan bende sırıtır mı? Diktirdikten sonra evlendikten sonra adama vicdan azabıyla diktirdim seni kandırdım diyebilirim hayatımın sonuna dek susamam.
Psikolojim bozuk bu yıl hastanede yattım ve beynimdeki donukluk hala geçmedi ve her sabah hamile kalmış olarak uyanıyorum 5 buçuk sene olmasına rağmen üstüne üstlük başörtülü bi bayanım durumumu ailem biliyor bi atak sırasında söylemiştim. Bana ne tavssiye edersiniz?

Merhaba öncelikle bu konuları takma sebebin malum kendine yakistirmaman , kendini suçlu hissetmen ve bu sebeple evlenemeyecegim diye kaygı yapman . Oysa etrafımda bir sürü insan var bakire değil umurlarinda bile değil. Konuştuğum birçok erkek de bakire kadın kaldığına inanmıyor bile çoğu da artık önemsemiyor çünkü erkeklerde bakir yok ki. Bunlar bir nevi takıntılar her insanda olan şeyler hastalığa bağlama.
Ayrıca psikiyatrist ler her teşhisi koyuyor anksiyete dedikleri bir akrabama bipolar demişlerdi bir ara şizofreni olabilir bile dediler kız o zamanlar kötü şeyler yaşadığı icin oleydi halbuki .. şimdi gayet normal bir kiz . Sana birini tavsiye edeceğim bende anksiyete den çok çektiğim ve 6 senedir ilaç kullandığım için seni anlıyorum canım psikiyatrist ler bizi kandırıyor . Yaşadıkların sadece bir algı sorunu. Ben bu adama ilk rastladığımda inanamamistim ama o kadar çok terapi aldım para döktüm ettim sonuç 0 di. Bu adamın videolarının altındaki yorumları oku ve tüm videolarını izle. Facebook ta da grup var ona katil
Grubun adı SEN HASTA DEĞİLSİN. Adam da psikolog İzzet güllü inşallah yararı olur sana da.

Hayatı kendine zindan etme derim. Bir gün gelir kendini bukadar acıttıgına üzülürsün. Kendini kitaplara ver spora ver şahsen ben bi şeye takılmaya kendimi aşağıya çekmeye başladığım da öyle yapıyorum. Kitap seni o saçma dünyadan uzaklaştırır.

Bence tedavi olup iylesmeuene kadar. Çıkma zaten. Gerçekten okadar kötü insanlar varki. Ailen endiselenmekte haklı. Ne zaman toparlandin. Iylestin. Sonra kendi ayaklarinin üstünde dur. Biriyle beraber oldugunuda asla kimseye söyleme kim oluyorsa olsun. Soylendikce duyuluyor. Ve büyük günah her seyden önce ama bunu sen tek bildigin için tovbe etsen. Rabbim affeder. Eğer yayarsan. Öbür dunyada sana şahitlik ederler. Ozaman da iyi olmaz. Ne olursa olsun bazen insan herseyi anlatmicak ozellikle bir kötülük yada günah. Toparlan okulunu bitir mesleğini eline al. Ve seni gercekten seven birine bekarete onem vermeyene gönül ver. Heralde ilk tanisacagin erkege bu sorunu anlatacak degilsin ya bir tani zaten sohbet arasinda ister istemez o konularda konuşuluyor baktin onem veriyor geri adim atarsin ve bitirirsin. Illa sen bekaret istiyorsun bende de o yok demen de gerektirmiyor
okula ara vermeme rağmen 4 yılda bitirdim çok şükür.ekpssye girmeyi düşünüyorum.Ama beynim o kadar donuk ve uyuşukki ders çalışamıyorum en geç 6 ayda geçiyordu bu hastalık şimdi neden böyle oldu anlamadım 6 aydır evdeyim ve endişeleniyorum bi çıkmazdayım

okula ara vermeme rağmen 4 yılda bitirdim çok şükür.ekpssye girmeyi düşünüyorum.Ama beynim o kadar donuk ve uyuşukki ders çalışamıyorum en geç 6 ayda geçiyordu bu hastalık şimdi neden böyle oldu anlamadım 6 aydır evdeyim ve endişeleniyorum bi çıkmazdayım

İzzet güllü izle ;)

Güzel kardeşim durumunu ailen biliyorsa neyi dert ediyorsun? Bu dünyada sayısı az olsa da bacak arandan ziyade karakterine önem veren adamlar da var. Yine bir pisliğe mi denk geldin? Vur tekmeyi kıçına gitsin. Ne yapacak ailene mi söyleyecek? Ne olabilir en fazla yani. Yaşın çok genç bırak evliliği zarı. Tedavine odaklan, kendini geliştir, oku ve ardından ayaklarının üzerinde dur. Evet zor bir hastalık ama istersen bu hastalıkla başa çıkmayı, zihnini ve davranışlarını kontrol etmeyi başarabilirsin. Bu teşhisi alıp bunu başaran çok arkadaşım var.

Buraya ailem öğrenirse namus cinayetine kurban giderim vs yazsaydın yorumum farklı olurdu ancak şu an için korkacak hiçbir şeyin yok. Olan oldu, geçmişte bırak. Kendine odaklan. Zardan daha önemli olan şu an için ruh sağlığın.

Aileniz biliyorsa eğer ,her tanistiginiza bunu hemen söylemeyin derim .Evlilik durumuna doğru giderse o zaman acarsiniz konuyu ama önce tanıyın ve bu konularda takıntılı birisiyle ilişki kurmayın kabul ettim de dese etmez .

Bende eşimle üniv de tanıştım birlikte olmadık bu bizim tercihimizdi ama bunu yaşayana da asla birşey demem .Ki birlikte oldunuz diye bir pislik değilsiniz ,namussuz değilsiniz ,kötü bir insan degilsiniz bunu bilin önce .
Size bu muammaleyi yapmalarına izin vermeyin ve dediğim gibi herkesede anlatmayin gerek yok .Evlenmeyi dusndgunuz zaman o kişiye dürüst olun bence .Dürüstlük her zan iyidir ki şu zamanda bakir erkek te azdır kendileri de yaşamasın o zaman bi zahmet .

Ayrıca şunu da söyleyeyim birlikte olmadığım halde öyle aman aman bir kan olmadı yani milletn sandığı gibi ortalık kan revan olmuyor ..
Kafaniza takmayin bir iş bulunan,kursa gidin ne bileyim insan içine vikin biraz bu konuyu da unutun şimdilik ...

Zar diktirme kadar mantıksız, gereksiz başka bir operasyon olamaz. O nedir ya, şaka gibi. İnsanın kendi kendine hakaret etmesi gibi.

Tedavinize sarılın, doktorunuz ne derse yapın. Başka bir şey değil.

Back
X