Bir akıl verin lütfen, ne yapmam gerekir?

proing

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
595
281
648
Konya
daha öncedende tanıdığım çok beğendiğim hatta sevdiğim biriyle onun ısrarlı isteğiyle ciddi niyetle 1 ay önce yüz yüze görüştük, nişanlanıp ayrıldığını öğrendim hatta düğün tarihi bile belli olmuş, herşey iptal edilmiş, 4 ay olmuş bunlar biteli,Nişanı kendisi atmış, anlaşabileceği bir kız değilmiş, kurtulduğuna şükretmiş bana söylediği bunlar,her sorduğumda o kızı tamamen bitirdiğini ,beni çok beğendiğini söylerdi.
Sorunumuz şu telefon açmaktan hep çekinirdi,genelde ben arardım,o da mesaj atardı, 2 hafta ara ara mesajlaştık,ama birbirimizi bu yolla tanımamız imkansızdı, bunu söylediğimde mesajlaşmak daha samimi derdi, arardım konuşurduk, kapattıktan sonra sesin çok güzel ,etkileyici diye mesaj atardı, sesimi beğendiysen sende arasana aramazdı ama,birgün çok samimi olurduk, ertesi gün çok resmi,bir sorunumuz vardı bence ama ona göre ben çok ince düşünüyormuşum, hiçbir sorumuz yok derdi,bende ciddiyetini ölçmek için ailemle tanışmanı istiyorum yarım saatini ayırabilir misin dedim , bana cevabı hayır kusura bakma baskı mı yapıyor ailen diye mesaj attı ,
bende baskı falan olmadığını, hatta onlara tanışacaklarını henüz söylemediğimi, bunun büyük bir sorun olmadığını,aileme saygı duymayan biri bana hiç saygı duymaz, zorlama olmaz, sen bilirsin diye cevap yazdım.
zamana ihtiyacım var bana zaman ver, ailenle tanışmamda da hiç sakınca yok şeklinde cevap yazdı,
çok sinirlenmiştim bende ne için zaman, eski nişanlını unutmak için mi, yeni biriyle mi tanışmak için, benle ilgili mi bir sorun var açıkca konuşmadığın için herşey geliyor aklıma ,zorlaştırma işleri,dürüstçe anlat olayları, içine sinmiyorsada açıkca söyle diye mesaj attım,
tamam konuşalım hepsini dedi,pazartesi yada salı ararım seni görüşürüz dedi, ama aramadı, mesajda atmadı,hiçbirşey de söylemedi,bende aramadım ondan bekledim,
şu anda ne güvenim, ne saygım, ne de sevgim kaldı ama
İçimde kalan birsürü şey var, dengesiz davranışlarının sebebi nedir? acaba o nişanlandığı kızla yeniden görüşmeye mi başladı ki eğer öyleyse kesinlikle hakkımı helal etmiyorum,benden neden zaman istiyor,bir sürü karmaşık düşünceler,ve hiçbirşey anlatmıyor,ararım seni deyipte neden aramıyor?

Ne yapmalıyım?

sanırım erkekler bazı şeyleri hayatlarına hemen bir anda alıp kabul etmekte zorlanıyorlar.. bizim gibi değiller.. bende buna benzer sorunlar yaşadım ilişkimiz 2 senede anca oturdu diyebilirim .. tabi o bi nişanlılık geçirdiği için korkuyo olabilir.. yinede iyi düşünmelesin

bence daha 1 aylık görüşmeyle ailenle tanışmaktan kaçması normal....nişan atıpta yeni bir ilişkiye adapta olmakta kolay deil..ama soruna gelince aramaman iyi olmuş..sen birazcık agırdan al tatlım..

Bence korkutmuşsunuz adamı...
Siz olsanız hemen erkeğin ailesiyle tanışmak ister miydiniz?
Geri gelir mi bilemem ama bence biraz rahat davranın ilişkinizde,adam zaten kötü bir tecrübe geçirmiş,aceleye getirmek istememesi çok normal!

senin yerinde olsam bu kişi ile bişeylere başlamadan önce araştırırım.gerçekten nişan atma sebebi nedir? belki nişanı karşı taraf attı? en basitinden bizim bir akrabamızın nişanı atıldı ve şuçlu kendisiydi.yeni bir ilişkiye başlarken tamamen karşı tarafı suçladı.kendi çok dürüstmüş gibi.şimdide kızı aileye sokamıyor ve kendide kızın ailesiyle görüşmekten kaçıyor.bişeyler ciddiyete döküldüğü zaman gerçekler su yüzüne çıkıcak diye korkuyor.o yüzden canım çok iyi araştır derim sana..

bence konu sadece ailenle tanışmaktan çekinmesinden öte birşey.
anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum çocuk bana biraz samimiyetsiz geldi pek güvenilecek bir tip değilmiş gibi
başta şu çok garip neden seninle telefonda konuşmaya çekiniyor sadece msl la iletişim kurmayı tercih ediyor acaba?
zaten anladığım kadarıyla gerçek ilişki denebilecek bir süreçten geçmemişsiniz. bu şekilde bir insanı tanımakda oldukça zor

Senin yerinde ben olsam bu kişiyi hiç bir şekilde arayıp sormazdım, bakalım kendisi arayacakmı. Ararsa çok istekli görünme canım, buluşalım felan derse, hemen atlama, bakalım felan de, niye dersen bu kişi malesef senin kadar istekli görünmüyor..
Eğerki aramazsa, sen sakın ola arama, boşver gitsin, zaten hiç senin olmamıştıki..

iki haftada bir erkeğin hayatına nasıl girebilirsin ki? bu mümkün değil. bir ay sonra da ailemle tanış yoksa eski nişanlını unutmadığını düşüneceğim havasına girmişsin bu da çok fazla açık sözlülük ve hatta patavatsızlık bana kalırsa. insanların zamana ihtiyacı oluyor hele belli yaşlardan ve deneyimlerden sonra...

bence mutlaka ara konus. O aramiyor diye bekleme.. ara konus ki icinde sorular kalmasin.. Icin rahat etmesi icin bence arayip konus hatta bulusup yüz yüze konussan daha iyi.. umarim hayirlisi olur

Yorumlarınızın hepsini tek tek okudum,
Ben bu insanı daha öncedende tanıyorum, arkadaştık ,görüştüğümüzde nişanlısını tamamen bitirip bitirmediğini, zamana ihtiyacı olup olmadığını, yeni bir ilişkiye hazır mısın şeklinde sordum, tamamen bitirdiğini o konu ile ilgili hiç endişe duymamı ve eğer öyler bir durum olsa benimle görüşmek için ısrar etmeyeceğini söyledi.Ayrılma sebeplerinide açıkladı, kendisi haklıydı anlattıklarına göre bende inanmak istedim güvenmek istedim
Ailemle tanışma meselesine gelince sadece tanışacaklar bu benim onunla daha rahat görüşmem için gerekli, sadece cumartesileri görüşme imkanımız oluyordu eğer tanışırlarsa akşamlarıda görüşebilicektik, bunları açıkladım ona ,hak verdi bana da ,ama en azından 2 kez görüşelim biraz telde konuşalım sonra tanışıyım dedi ,kabul ettim,
Cumartesi görüştük, ertesi cumartesi görüşmek gibi bir talebi olmadı, istemiyor heralde dedim ve çokda üstüne düşmedim açıkcası ama mesajlarında hep beni düşündüğünü, çok beğendiğini falan yazıyordu, samimiyetine güvenemedim, sesimi duyunca etkilenen insan aramalı diye düşündüm, mesajlar nereye kadar,nasılsın ,iş nasıl, okul nasıl bunları konuştuk hep,
ciddiyetini ölçmek içinde tanışmasını teklif ettim, bana mantıklı bir açıklama yapsa deseki biraz daha görüşelinm sonra tanışıyım tamam diycem ama hayır kusura bakma kelimesi çok üzdü beni,

Bu arada o 34 ben 29 yaşındayım, mesajlaşma yaşlarında değiliz,
ilk görüştüğümüzde herşeyi açık açık konuşmaya, dürüstçe anlatmaya, ve aklımıza gelen her türlü soruyu çekinmeden birbirimize sorabileceğimize söz vermiştik.

arkadaşların dediği gibi sizden sakladığı bir şey var sanki.anlattığınıza göre bana da hiç güven verici inandırıcı gelmedi.34 yaşında bir adam ve telefonda konuşmayı sevmiyor mesajlaşmayı seviyor ne kadar ilginç:26:yaşı yolun yarısına gelmiş ama 15 yaşındakiler gibi davranıyor.bazı arkadaşlar henüz yeni nişan atmışlar çok üstüne düşmüşsün baskı yapmışsın demişler ama yeni nişan atan bir adam yeni bir ilişkiye başlamayı bliyorsa karşı tarafın ailesiylede tanışmayı bilecek.gizli kapaklı buluşma yaşı geçmiş.o size değer verse zaten sizden önce arar buluşalım görüşelim der.ben açıkcası bu ilişkiye pek parlak bakmıyorum kusura bakmayın ama...

Son düzenleme:
belki de sütten ağızım yandı yoğurdu üfleyerek yiyiim düşüncesinde ve bu yüzden tam anlamıyla rahat ve istediği gibi davranamıyordur.sizin ona olan ailemle görüşmelisin ısrarınız onda baskı yaptı bence.belki de çok güzel yaşanacak birşeylere bu isteğiniz yüzünüzden kendiniz ket vurdunuz.bence ikiniz de birbirinizden farksızsınız.evet mesajlaşma yaşını geçmişsiniz ama:bana ne aramicam ben de!' düşüncesinle hareket etmek en az onun tavrı kadar çocuksu.kırmak değil amacım yanlış anlamayın belki de benim yapım biraz radikal,yaşıt da sayılırız hatta,belki de ben bu yüzden kendimi sizin yerinize bu kadar kolayca koydum.böyle yorucu işleri 15-16yaşında belki çekebilirdim ama bu yaştan sonra cidden çekilmiyo.bu yüzden baskıyı ben farklı yerde kullanırdım.ya açık ol kafamı bulandırma ya da bitsin gibilerinde.

ne ara ne sor

o aradığında da açma

ne istediğini bilmeyen insanla anlaşmak zor. ömrünü çürütür

aramadı bugünde, bende arayamıyorum çünkü pazartesi salı ben seni ararım görüşürüz konuşuruz demişti, sonrasında arama değilde hadi bir mesaj atar insan kusura bakma işim vardı arayamadım der, birde bana zaman ver biraz demişti, zaman veriyim hiç aramayım dedim ama ondanda hiç ses yok,
Şu an tek aklıma gelen yeniden o kızla görüşmeye başlamış ve bu tür dengesiz davranışlarla beni kendinden uzaklaştırmaya çalışıyor olabilir ama bunu bana söylese ben zaten bitiririm ki...
Eğer böyle birşey varsada, kaç kez sordum bitti o iş dedi, hakkımı helal etmiyorum

dengesiz davrananlara kendilerinden daha dengesiz davranmak en iyi ilaçtır... çivi çiviyi sökermiş...onu umursamadığınızı hissettirin... (yapabiliyorsanız o süreçte gerçekten de umursamayın...) bu sayede umursanmamanın ya da önemsenmemenin ne olduğunu anlar...

Artık ben aramak istiyorum ama ne demeliyim? ya da hiç mi aramasam böyle bitip gitsin mi?

Söyleyecek bişiyleriniz varsa arayın tabii..
Ama kalbinizi kırabilir karşı taraf buna hazırlıklı olun..
Belli tecrübeye sahip kişiler hayatlarındaki insanları daha kolay çıkarabiliyorlar,size de umursamaz davranırsa canınız acıyabilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…