Bir alacak meselesi

Ohooo. Eşiniz iyi yine küsmüyor. Hiç insaflı davranmayıp kurtaracaktınız parayı. Bari bu süreçte ailenizi eşinize karşı savunmayın da ilişkiniz zedelenmesin.
Benim telefonlarımı da açmıyorlar ki.
Savunulacak taraf kalmadı.

İlk evlendiğimiz zamanlar eşimin maaşı düşüktü. Arada borç aldık ve hepsini ödedik zamanında.

Ama onlar bize ödemekten kaçıyor.
Eşim beddua edip duruyor.

Ne hakla beddua ediyor anlayamıyorum.

Birden bira araba almaya karar verip karsidakinden toplu istemek haksizliklik.

Zaman verse anlarım ancak bu şekilde olmaz.

Kendi aileleri olsa erkeklerin hibe ediyorlar, sözünü bile yapmıyorlar.
Kadının ailesi olduğunda konu yardıma dönüşüyor.

Bazı aileler arasında borç var anlayamasamda , tamam hadi anlayalım bu kismi ; odemeyecegiz demiyorlar ki her zaman ki gibi parça parça odeyecegiz diyorlar. Bedduayi hak etmiyorlar , ayıptır.

Çok ayıp. İyilikten maraz doğmuş hem de fazlasıyla. İşin kötüsü aile. Atsan atılmaz satsan satılmaz.
Olmasa, yok ki ödeyemiyorlar derim.
Sağdan soldan duyuyoruz kredi çekip araba alacaklarını.
Borcu ödeyin deyince geçinemiyoruz diye dert yanıyordu annem.

Ne hakla beddua ediyor anlayamıyorum.

Birden bira araba almaya karar verip karsidakinden toplu istemek haksizliklik.

Zaman verse anlarım ancak bu şekilde olmaz.

Kendi aileleri olsa erkeklerin hibe ediyorlar, sözünü bile yapmıyorlar.
Kadının ailesi olduğunda konu yardıma dönüşüyor.

Bazı aileler arasında borç var anlayamasamda , tamam hadi anlayalım bu kismi ; odemeyecegiz demiyorlar ki her zaman ki gibi parça parça odeyecegiz diyorlar. Bedduayi hak etmiyorlar , ayıptır.
Sanırım 2 yıl olmuştur borç süresi.
Eşim elinize geçince verin dedi en başta.
Sonra yazın annem araba alacağım dedi kredi çekip. Madem öyle bize borcunu ver, sonra alırsın dedik.
Öyle kapandı mevzu.

Geçen ay eşimle ayda 500 öderiz 1,5-2 yılda biter diye anlaştılar.
Ödemediler.
Şimdi de kredi çekip araba alacaklarmış.
Telefonlara cevap vermiyorlar.

Eşim kendi ailesine de aynıdır. Borcu hibe etmez. Kendisi ödediği için onlardan da ödemelerini ister.

Olmasa, yok ki ödeyemiyorlar derim.
Sağdan soldan duyuyoruz kredi çekip araba alacaklarını.
Borcu ödeyin deyince geçinemiyoruz diye dert yanıyordu annem.
Gecmis sayfalarda yazmistim insallah zorda arada kalmazsin esin cosarsa evde sikinti olacak diye artik zor alamayacaksiniz muhtemelende sizin evdeki artcilarini hasarsiz atlatmaya bakin

Birde cok cesaretli buldum grill ne bileyim epeyi oldu soylediklerinde alsalardi bir nebzede suan ortamlar cok nanay dun arkadasin sirketinden 15 kisiyi cikartmislar haklarini vererek kuculmeye gidicez diye baskada duydum,piyasalar kotu benzin arac sigorta gideri vs artista insanlar acil ihtiyaclar haric pek araba ev olaylarina girmiyor cok cesaretliler yada bizler cok garanticiyiz ben naktim yoksa cesaret edemezdim

Gecmis sayfalarda yazmistim insallah zorda arada kalmazsin esin cosarsa evde sikinti olacak diye artik zor alamayacaksiniz muhtemelende sizin evdeki artcilarini hasarsiz atlatmaya bakin

Birde cok cesaretli buldum grill ne bileyim epeyi oldu soylediklerinde alsalardi bir nebzede suan ortamlar cok nanay dun arkadasin sirketinden 15 kisiyi cikartmislar haklarini vererek kuculmeye gidicez diye baskada duydum,piyasalar kotu benzin arac sigorta gideri vs artista insanlar acil ihtiyaclar haric pek araba ev olaylarina girmiyor cok cesaretliler yada bizler cok garanticiyiz ben naktim yoksa cesaret edemezdim
Evet ekonomi karman çorman.
Faizler, enflasyon yüksek.
Eşim yine iyi niyetli davrandı, faizler yüksek krediyle uğraşma, aydan aya 500 e razı oldu.

Sonuç; biz hala araba alamadık risk var diye.

Onlar kredi çekip araba alacak. Ödeme yapmıyorlar bize ne aylık, ne toptan.
Telefonları açmamak hele, en çirkin hareket.

Sanırım 2 yıl olmuştur borç süresi.
Eşim elinize geçince verin dedi en başta.
Sonra yazın annem araba alacağım dedi kredi çekip. Madem öyle bize borcunu ver, sonra alırsın dedik.
Öyle kapandı mevzu.

Geçen ay eşimle ayda 500 öderiz 1,5-2 yılda biter diye anlaştılar.
Ödemediler.
Şimdi de kredi çekip araba alacaklarmış.
Telefonlara cevap vermiyorlar.

Eşim kendi ailesine de aynıdır. Borcu hibe etmez. Kendisi ödediği için onlardan da ödemelerini ister.

Tamam haklı olabilir. Ortada bir söz var . Ancak beddua etmemeli.
Her şeyden önce sizin için etmemeli.

3 kuruş için sizi gözden çıkarmışlar resmen...
Telefonlara çıkmamak ne demek?
Arabaları olsun yeterki, kızımızı görmesek de olur...

Okkalı bir mesaj atın hepsine.

Bence de etmemeli.
Sonuçta 3 günlük dünyanın bugün olup yarın olmayan malı.
Ama eşim çocuk gibi kandırıldığını düşünüyor ve zoruna gidiyor.

Evet ekonomi karman çorman.
Faizler, enflasyon yüksek.
Eşim yine iyi niyetli davrandı, faizler yüksek krediyle uğraşma, aydan aya 500 e razı oldu.

Sonuç; biz hala araba alamadık risk var diye.

Onlar kredi çekip araba alacak. Ödeme yapmıyorlar bize ne aylık, ne toptan.
Telefonları açmamak hele, en çirkin hareket.
Bu saatten sonra zitlasmak isleri dahada cikmaza sokar grill aile sonucta arkadas akraba degil gorusmesende dugun cenaze biryerde yuzyuze gelinir simdilik adamin hirsina yastik gorevi gor sende fevri olma haklisin ne yapayim elimde degil falanlarla yumusat o kismi atlatin
Zamanla oderlerse oderler zaten telefonu acmayan acik acik su ara parayi vermeye niyetli degildir sende arama ak koyun karakoyun belli olur belki krediyi cok alip yarisini olsun verirler

Annen senin tarafindan cocuklarada pek duskun degildi gecmis baska konularindan hatirladigim oyle kalmis aklimda (yaniliyor karistiriyorsam kusura bakma)ama belki torun sevdasina falan ararsa araya sikistirirsin bise alacagiz seklinde degilde krizden maaslar geri cekildi ihtiyacimiz var cocuk var zorlaniyoruz diyerek alabilirsin bir ihtimal

Yani beddua etmek genel olarak çiğ bir davranış. Ama burada sabrı taşmış bir insan var. Konu da çok uzadığı için iyice sinirleri bozulmuştur. Onun tarafından bakınca o da insan, kanatsız melek değil.

3 kuruş için sizi gözden çıkarmışlar resmen...
Telefonlara çıkmamak ne demek?
Arabaları olsun yeterki, kızımızı görmesek de olur...

Okkalı bir mesaj atın hepsine.
Ben de aynı şeyi düşündüm.
Eşim engel oldu.
Onlar bunu istiyor diyor.
Biz arayıp sormayalım ki rahatları bozulmasın, arabalarıyla sefa sürmek istiyorlar diye düşünüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?
Madem bu yüksek faizlere rağmen kredi çekecekler, öncelik borç ödemek olmalıydı. Eşim eloğluysa ben kızıyım.
Onun telefonunu açmıyorsa benim telefonumu açmalıydı çünkü evladıyım.

Öyle böyle değil çok kırıldım.
Görüşmeyi düşünmüyorum hiçbiriyle bundan sonra.

Bu saatten sonra zitlasmak isleri dahada cikmaza sokar grill aile sonucta arkadas akraba degil gorusmesende dugun cenaze biryerde yuzyuze gelinir simdilik adamin hirsina yastik gorevi gor sende fevri olma haklisin ne yapayim elimde degil falanlarla yumusat o kismi atlatin
Zamanla oderlerse oderler zaten telefonu acmayan acik acik su ara parayi vermeye niyetli degildir sende arama ak koyun karakoyun belli olur belki krediyi cok alip yarisini olsun verirler

Annen senin tarafindan cocuklarada pek duskun degildi gecmis baska konularindan hatirladigim oyle kalmis aklimda (yaniliyor karistiriyorsam kusura bakma)ama belki torun sevdasina falan ararsa araya sikistirirsin bise alacagiz seklinde degilde krizden maaslar geri cekildi ihtiyacimiz var cocuk var zorlaniyoruz diyerek alabilirsin bir ihtimal
Anladım ki onlar ödemezler en az 3 sene ötelediler kendilerince.
Kendi huzuru kaçmasın diye arayıp sormazlar zaten.

Back
X